45215
  • Hont
    Én FSGlobal2008 használom, de nekem tetszik...!
    Bár az igazat megvallva még mást nem is próbáltam...

Igazad van! Gyakorlat teszi...! Megfogadom a tanácsod és már rakom is fel a szoftvereket!
  • Stauff
    Köszi! Megnézem majd ezeket, csak pont hétvégén nincs egy perc időm sem játszani. REX fent van, már csak a talajt kéne egy kicsit megtuningolni.
  • fs9pilot
    ..... Gondoltam. =)
  • fs9pilot
    Work in Progress: P-47

Ha esetleg nem jelenne meg a kép, akkor alternatíva: Képecske
  • Hypo #37729
    Foniatól elsőre mindenki megrémül még életben is kisgépesné repulésnél ahol magyarul nyomjuk van egy kis batortalanság, meg hat neha az agyamat eldobom olyanokat hallok a radioban. De azert nem olyan ordongosség ám.
    Pláne hogy beirod hogy training flight az ATC rogton latja és ugy is all hozzad, ott az ivaon egy remek fonia doksi ha megérted az alap logikat tehat mi a sorrend ha te hivod az atct es mi a sorrend amikor vissza mondod az atc utasitasait es mar kesz is a fonia. A doksiba tok jo peldak vannak, szoval csak gyakorlas kerdese.

Én sokaig fs ben a magyar foniat ugy gyakoroltam hogy hangossan mondtam amit ahogy kell ( fs atc jet leszarva) szoval tenyleg csak gyakorlas kerdese. Javaslom a fonia doksit kinyomtatni es tok jo kis referencia a tobbi meg gyakorlas
  • L Viper #37728
    A Laci bácsi féle MAS-hoz van mellékelve egy olyasmi "facsomag".
    Többnek hatnak a fák, (de kisebbeknek is). Ha megnézed, látszik, hogy sűrűbb az FS-éhez képest.
  • Clidey
    Egyszer régen találtam egy orosz oldalon (avsim.su?) olyan növényzet textúrát, ahol egy fa helyére kettő-három volt rakva, így a szimulátorban picit sűrűbbnek hatott. Anno használtam is, de most persze sehol sem találom... :(
  • Hont
    Igazad van! Beszari vagyok!:(
    ;)
    2005-2006 környékén vettem már részt ilyen túrákon, tetszett is nagyon! Jó volt a társaság, segítőkész, baráti hangulat volt!
    Akkor a gépem nem volt alkalmas és azért adtam fel.
    Most meg ez a kurva Fónia ne lenne...
    Régen elolvastam egy verset egyből meg is tanultam. Most meg mintha szellemi fogyatékos lennék...Semmit nem bírok megjegyezni és azt nem mondhatom, hogy "pill rögtön bemásolom a webfordítóba, addig türelem"
    Szóval itt van a kutya elásva...:(
    De nem adom fel!
  • Hypo #37725
    ""...Nagyon Király mind az IVAO, mind a VATSIM, de nagyon élesnek tűnik!"
    ????????? Ne legyunk mar beszariak, senki nem harapja le ott a fejed, javaslom IVAON van hetente vfr korut ott meg lazabb a dolog menjel el szivessen latnak tok jo fejek, aztan van heti ifr tura, szoval szerintem a legjobb valasztas és én még egyszer nem tapasztaltam hogy anno velem vagy barkivel aki eloszor volt vagy még nem volt ifr a vérében ne boldogult volna.

EGY TÉNY azért felkészülni odafigyelni KELL, de hát a repülés erről szól
    Szóval csak bátran, legalább ivao.hu foruman nezz körbe vfr tura jó kezdet
  • fs9pilot
    Autogen kiegészítők nem igazán vannak, vagyis nem lehet sűrűvé tenni a növényzetet due to FS9 graphics engine. Nem tudom hogy van -e olyan ami nagyon látványosan módosítaná a default cuccokat. Viszont én ezeket használom: REX,HDE 2.0,FS Genesis Europe Mesh, Flight One Ground Environment PRO V2.

Igazából ebből csak az utóbbi 2 -nek van köze a témához.
    Elvileg még ott van az FS Global is alternatívának. Igazából ízlések és pofonok, kinek mi jön be, vagy mi tetszik. Valamint a beállításoknál a "Terrain Mesh Complexity" -t húzd fel 100-ra. Túlzottan sokat nem ér, de egy hangyaf*sznyit javít a helyzeten. =)
  • Stauff
    FS2004 alá melyik domborzat tuningot ajánljátok? Nem konkrétan sceneryre gondolok amiben szépen ki vannak dolgozva a "hegyekvölgyek", hanem olyanra ami a meglévőket egy kicsit valóságosabbá teszi. Sajnos nagyon olyanok (még sok ezer lábon is) mintha baltával faragták volna őket. Illetve akkor már egy autogen tuning is érdekelne, már ami a növényzet sűrűségét illeti. Persze csak ha vannak ilyenek.
  • spyy55
    ELNÉZÉST KÉREK!!! Nem vettem észre, hogy a GA1 LOWI .bgl-jeit nem töröltem ki... most már jó! [a két toronynál jöttem rá :)]
  • [HUN]FaTaL
    lib_stat_aptveh próbáld meg, de ne töröld csak átnevezd (pl. bgxre), mert lehet, hogy azok nem repülők. A stat_aptveh is az volt, csak azt a telepítő letiltotta mert nem pipáltad be. Az a kettő, amit látsz meg valószínű másik bglben van, lehet, hogy le sem lehet tiltani anélkül, hogy objektumok tűnnének el a reptérről.

#37720: IVAOn nem tépik le a fejed.
  • Hont
    Hú! Banyek! Ez tényleg közel volt!:)
    De jó lenne, ha lenne valami olyan szerver, amit Mi használunk...
    Nagyon Király mind az IVAO, mind a VATSIM, de nagyon élesnek tűnik!
    Jó lenne egy olyan, ahol nem tépik le a fejed, ha valamit nem csinálsz teljesen szabályos keretek között! (Persze én is arra törekszek, de néha Four-t Five-nek hallom és már kész is a komédia)
  • spyy55
    FS9-nél stat_aptveh.bgx van, de annak törlésével sem változott semmi. Meg ez nem is -bgl... :( Ezek közül?

Ma volt egy eléggé közeli élményem" :)
  • macleody
    Nekem FSX-hez van meg a LOWI, ott van a bgl fájlok közt egy stat_acft.bgl.
  • spyy55
    Üdv! Akinek megvan LOWI (Innsbruck), tudna segíteni abban, hogy melyik .bgl file-okat kell kitörölni a scenery mappákból, hogy az a két (fix) gép ne legyen ott? Más reptereken sikerült, mert ott volt static_aircraft.bgl, amik törlésével eltűntek szerencsétlenek...köszi!
  • Hypo #37716
  • Fedon
    A settingsben a hardwarelights 3-ason volt, feljebb húztam, és megoldódott. Nagyon köszönöm a segítséget.
  • spyy55
    Sorry, korán volt még és a "villogás" helyett "világost" olvastam :) Na arra én még sajna nem vagyok beprogramozva.
  • Hypo #37713
    fs settingsbe a hardwarelights mennyire van allitva? miyen a vgad?
  • Fedon
    Köszönöm szépen, de az éjszakai VC színeket át tudom variálni, nekem a strobe meg a beacon villogása kavar be, és szétizéli a szemem.
  • Hypo #37711
    hát te kivételes vagy biztos azért:))))

Én már sok ilyenbe futottam bele, mondjuk nem FS nel teljesen mas programoknal foleg azoknal amik nem csak a meghajton vannak hanem irnak rendszer mappakba is foleg amikor egy meglevo dll-t irnak felul UAC kikapcsolas utan se engedi csak ugy a rendszer ezt viszont nem kapsz rola hibauzenetet.

na off
  • spyy55
    Talán...
    Nekem bevált :)
  • Fedon
    Repülni akartam a szép új iFly737-el éjszaka, de VC módban olyan villogás van, hogy csak hunyorogtam. Kerestem fórumokon, de csak azt találtam, hogy ez egy ismert probléma. Lehet, hogy béna vagyok? Tudna valaki megoldást rá?
  • [HUN]FaTaL
    Mindent enged mindenhova írni. :) Még sosem volt gondom semmivel.
  • Hypo #37707
    OK meg se szolaltam de ha majd szopika akkor ne legyen siras, kikapcsolhatod te az UAC ot de attol meg bizonyos fileokat es bizonyos helyekre nem enged irni csak nem veszed eszre max onnan hogy nem megy a cucc. de demokracia van ahogy szeretned
  • [HUN]FaTaL
    Nem kell :) Kikapcsolt UACcal visszaáll az XP biztonsági rendszere. Ami egy hígfos valóban, de ha valaki odafigyel abból sincs gond.
  • Hypo #37705
    kapcsold ki a pontozást elég bugos szerintem de mielott lejössz ép fordulsz akkor le taxi fel
  • Hypo #37704
    dehogynem:)) mert hát egy fos sajnos
  • mk452001
    FSPass: gondolom azt is próbáltad, hogy lassítás után (60 kts alatt) azonnal lelövöd.
    Esetleg az lehet, hogy a transzponder állapota alapján állapítja meg, hogy éppen kifutón vagy-e
  • spyy55
    1. Egy kis mai MALÉV repülés EDDP-LHBP
    kép-1 kép-2 kép-3

Indulásnál a RWY-ról beérkező gépet az orrom elé irányította a Tower a taxira, amin arra vártam, hogy tovább engedjen, de hogyan? - kérdem, mert hát nem tudok tőle tovább menni... aztán spuri a fűre kikerülni :) gondolom ez is FS9 gyagyasága!

2. REX, Active Sky, FSUIPC gyanu: néha utazó magasságon (pl. FL350) mintha ki-be kapcsolgatnák a ködöt 5 percenként. Ez config probléma lehet?

3. FSPass: Mikor lefordulok a RWY-ről a taxira és groundra ad a torony, akkor kapcsolom ki a strobe-ot és a LDGlight-okat, de akkor is...
    Pilot's Penalty points: -60 points
    It is considered bad practice to leave the landing lights turned on when the aircraft is on the parking ramp. (-30)
    It is considered bad practice to leave the strobes turned on when the aircraft is on the parking ramp. (-30)
    Most akkor valaki árulja már el, mikor kell!!! Ha előtte (pont forduláskor), akkor sem jó :(
  • Tóth Balázs
    Ahogy én tudom, ha az UAC-t kikapcsoljátok a winben, akkor nem kell kapcsolgatni mindig az admin módot. Aztán javítson ki valami hozzáértőbb kollega, ha nem így van. :)
  • Stauff
    Na akkor időrendi sorrendben válaszolok:

1.) Néztem a magyar srácok munkáit, nagyon bejönnek! Még nem raktam fel egyet sem, de tuti, hogy fogok! :)

2.) Megnézem ezeket a scenery-ket. Amúgy is főleg az igényesebb freeware cuccokat akarom kipróbálgatni.

3.) Igen telepítettem a témát. Szépen összeállítottam a theme creatorban a szájízem szerint, majd mentés, utána install. Elszöszölt vele pár percig, majd a játékba belépve csak az időjárási elemek lettek szépek (de azok legalább nagyon), a többi változatlan maradt.
  • macleody
    REX-ben telepíteni kell a kiválasztott témát, ha esetleg nem tetted volna.
  • eyecandy
    És itt van még egy csomó ingyenes reptér. Van FSX-es részleg is
  • Hypo #37697
    LHSIMULATION free magyar repterek Pecs, Debrecen Sarmellek GYÖNYÖRŰEK!!

Tájban szerintem azért FS9 azert nem FSX szint de repterek kisebb teruletekre eleg jo addonok vannak aerosoft.com simmarkets.com

Én kerülném a nagy globalis addonokat sose olyan jók inkább kisebb helyekre koncentralni fs9 ben az igazi az IFR repkedes nagy gépekkel minden repter lassan mar megvan ses más addonok AES, FSPASSENGERS..stb

UT-t nem javaslom szerintem egy fos
    Ground Enviroment csak USARA max
    FSGLOBAL hát izlések és pofonok
  • Stauff
    Tudom, hogy a REX nem csak időjárási elemeket tartalmaz. Ezért is gondolok arra, hogy valamit nem jól állítottam be (pedig mindenre azt böktem, hogy "mehet", plusz a konfigomat is a "High-end" kategóriába soroltam). Ennek ellenére csak az időjárás lett feltuningolva... ezen kívül semmi más.

Hát én FSX alatt Budapest 2.0-val a város zsúfolt részei felett repkedve 17-20 fps-t érek el ha teljesen kimaxolom. Ha kicsit visszaveszek akkor kezd élvezhető 25-27fps értékre felmászni. De ha az FS2004-ben is sikerülne ilyen látványt elérni akkor nem érdekelne az FSX.
  • spyy55
    REX-ben ott a víz is, ami jó + felhők, raxi+rwy. Illietve időjárás motorjához Active Sky E.
    Textura: FSGlobal 2010 (rácsozáshoz), Ground Environment Pro (textúra) vagy UTX. Nálam a kettő együtt behalt és lapos tortát kaptam :), de hozzáértők tudnak segíteni én nem szopok vele tovább...
    LHBP csak a reptér, Bp. és környéke van kidolgozva. 2.0 FSX-es verziót még nem próbáltam, különbséget nem tudok mondani, FPS halottá tesz.
    (ha bármiben tévedtem, kérem a topik mestereit, javítsanak ki! :D ) Fent a FAQ-ban talán találsz válaszokat.
  • Stauff
    FSX alatt nálam is visszaáll automatikusan egy aero és mindenféle vizuális hatások nélküli megjelenítésre a Win7.

Amúgy kérdésem lenne az FS2004-el kapcsolatban a topik lakóihoz (akik véletlenül majdnem ugyan azok akik az FSX topikban már segítettek :)). Látom sok videóban, hogy olyan szépen felhúzható addonokkal a grafika, mely egészen közelít az FSX szintjéhez. Ez milyen addonokkal érhető el?

Most csak a REX van fent, de lehet valamit nem jól állítottam be mert csak az időjárási elemeket turbózta fel (de azokat valóban nagyon szépen). A víz, földi elemek, földi textúrák úgy maradtak ahogy voltak.

Illetve fent van az Aerosoft-féle Budapest scenery (csak az 1.5, míg FSX-en már a 2.0) és kb meg sem közelíti az FSX szintjét. Főleg az épületek és fák sűrűsége marad el a várttól. Ha jól vettem ki akkor ezt az "AUTOGEN" érték határozza meg, de ennél feljebb nem tudom tolni. Szóval ha Budapest 2.0 szerű látványt akarok akkor az FSX-et kell használnom vagy az FS2004 is rábírható arra, hogy szebb ruhát öltsön?