45215
  • Willenbrock
    Ha repülőtér sceneryt adok hozzá akkor a scenery és textures mappákat elég betenni egy új mappába,a fájljaikat nem kell kimásolni belőlük ebbe az új mappába ha hozzá akarom adni a file libraryben?
    Mi a különbség a cache this scenery és az use scenery directly telepítés közt?Melyik fajta telepítés milyen esetben kell?
  • Willenbrock
    Erről az oldalról telepíteni kell ezt a navigraph nevű programot ahoz hogy repülőtér chart-okat kereshessek és tölthessek le? A chart-oket csak a főmappa chart könyvrtárába kell bemásolni és akkor a chart kneeboard briefing megjeleníti?
  • Hont
    Ezt a light kérdést addig feszegettem, míg sikerült elkúrnom a dolgokat!
    Tudtam, tudom hogy a REX Landing light je össze akad az iFLY -l!
    Én pöcs még is be"x"eltem amit nem lett volna szabad.
    (gondoltam a 2.1 be már javítva van!)
    Esetleg valakinek ezt sikerült már javítani? Vagy FS reinstall?
  • Hont
    Ez nem akar össze jönni!
    (eleve nem találtam meg azt a mappát ahol az iFLY light texturák vannak.)
    Esetleg, ha van valakinek jobb ötlete írja meg!
    A Tegnapi FSX topikba lévő videon (utolsó malév leszállás) szerű megjelenítést keresek...
  • Hont
    :D
    no coment!

Köszi!;)
  • m814
    Igen,Pl. te is találkozhattál volna vele ha a videó alatti linkre rákattintottál volna....
  • Hont
    Ezzel a Landing light-l már találkozott valaki?
    Keresgéltem, de sehol nem találom...
  • Papirzacsi
    De pl. total commanderben is átírhatod a kiterjesztést.:)
  • [HUN]FaTaL
    Ha adminként nyitod a jegyzettömbbel akkor simán tudod menteni.
  • Hont
    Jegyzettömbbel nyitottam meg...
    A hiba ott volt, hogy nem szabad "mentés másként"menteni...
    Csak másolni, szerkeszteni ott menteni!
    Ki gondolta volna! Most már ezt is tudom!
    Köszönöm a segítséget Nektek!
  • Hypo #37763
    de ha sima texteditorral nyitotta meg az alapból a txt kiterjesztést rakja be, ezért gondoltam.
  • Papirzacsi
    Igen de pl. nekem akkor szokott ilyet csinálni és nem menteni automatikusan az eredeti kiterjesztéssel, ha a file írásvédett.;-)
  • Hypo #37761
    a kiterjesztéssel bajlódik:)
  • Papirzacsi
    szüntesd meg az írásvédettséget.
  • Hypo #37759
    1. mensd el ugy hogy fs9.cfg:) ezt ird be
  • Hont
    kettő újabb kérdés...
    1. Láma kérdés, de nem tudom... a szerkesztett CFG mitől lesz újra CFG: Miért TXT?
    2. az érintős kijelzők vajon használható lenne Overheadnak?
  • Tompox
    Sziasztok!
    Problémám adódott a joy-jal. Nem érzékeli az FS2004 a gázkart. Minden mást érzékel. Már máskor is volt ilyen (független a JS típusától). Hiába telepítetem újra az FS-t. (Minden full eredeti, vásárolt). FSUIPC-től is független a dolog. Se vele, se nélküle. FSX-ben mükszik. Ha valaki tud, kérem segítsen.
  • Hont
    Kis segítség kellene CFG módosításban.
    TSS hangcsomagot használok iFLY737 hez, ami alatt PMSounds 737 csomag fut.
    Nézegettem ma a hangokat és 4db volt, ami nekem annyira nem jött be!Az egyik kettő a futómű ki-be, a másik a Touch main és a Touch Noise.
    A futómű ki-be egyszerűen megoldottam, a régi PMDG737 böl kicseréltem a filet és át írtam a nevet. Simán megy is!
    De a másik kettővel nem boldogulok!
    Próbáltam a PMSounds-ba is betenni. A PMS ablakba meg is jeleni, működik is, de az FS-be már nem!
    Van erre szerintetek megoldás?
  • Tóth Balázs
    Le hát :)
  • spyy55
    Ez csak landingra van, már néztem.
  • jaszy76
    Sziasztok!

A MAS-hoz tartozó VTPP javításokat honnan lehet beszerezni?
    Elkevertem vhova őket.

Szerk: Vagy a flightsim-en lévő már tartalmazza? Asszem ez lesz...
  • Hypo #37752
    neeem
  • [HUN]FaTaL
    Azt még sosem próbáltam. Az nem csak USA?:)
  • Hypo #37750
    :) persze hegyek szarok ezert van nekem fsgenesis
  • gfarkas
    Próbáld meg ezzel : spotfények
  • [HUN]FaTaL
    Aztán láttad a képeim hogy semmi gond nincs nálam.

Az EURW és EURE mappákban tiltottad, amit a mas kért, hogy tilts le?
  • Tóth Balázs
    Az a baj, hogy nekem is pont ugyanígy van minden felrakva, de mégis vannak mesh problémák, pl. a Duna mélyebben van sokkal, egy "szakadékban" folyik, meg pár km-rel pálya előtt finalen lehet látni, hogy mintha egész Budapest egy kis dombon lenne, hirtelen emelkedik vagy 10 métert a domborzat :S
  • spyy55
    Másnál is ilyen ratyi a taxi út light? REX lights van fent, lehet az kavart be? iFly miatt a LDG és taxi lights-okat már visszatettem, hogy vc-ben lássam őket és ne a vak világba világítsanak, az sikerült is, de ez a zöld bolondgomba... Valakinek ötlet egy értelmesebbre? REX nem segít.
  • spyy55
    Jó lenne, ha ezekből lehetne FS-be varázsolni...

FSGlobal nálam is ("elfogadhatóan") jó.
  • [HUN]FaTaL
    UT az rettenet, nekem sincs fent. FSGlobal nem nagyon kavar, legalábbis nem volt gondom.

Hát a hegyek rettenet szarok az fsben és az FL330on is látszik :D
  • Hypo #37743
    Persze csak ha sok kis reptered van meg minden es mindegyiknel mas mas trukk kell hogy osszehozd az aktulais global scenerykel kicsit faraszto tud lenni Foleg UT azt kiirtottam:)

Szerintem amugy a jo megoldas mondjuk kar hogy csak fsx re az ORBX es az a regios felosztas. Es jol muxik tongass al utx alaskaval es hat a sajat reptereikkel.

De igaz fs9 alatt en majdnem kzarolag csak nagy gep es IFR szoval ott FL330 on tok mindegy mi van alul:) approchnal es departurenal szamit igazan:) ott meg egy jo repter aminek a kornyezete is megvan boven eleg.

De kinek mi a preferenciaja ennyi.
  • Stauff
    Szomorú! :(

http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_lzjfq8sKq61rnw8zio1_1280.jpg
  • [HUN]FaTaL
    Nekem még sosem okozott. A MAS tud bekavarni oda inkább. De össze lehet hozni mindhármat. :)

Először FSGlobal, aztán MAS, aztán LHBP és utóbbiból bpmesh.bgl-t tiltani kell.
  • Papirzacsi
    Szerintem nem olyan gáz, együtt lehet vele élni. Főleg ha csak nagygéppel tolod. Illetve vmelyest orvosolni is lehet ha jól emlékszem, de az már régen raktam újra, nem emlékszem a részletekre.
  • Stauff
    Köszi! Mindkettőt! :P Akkor FSGlobal kilőve (néztem screenshotokat, annyira nem gáz, bár nem is a legjobb).
  • Papirzacsi
    FS2004-alatt a kneeboard (F10) on visszanézhető az ATC dumája.
  • Papirzacsi
    FSGlobal okoz problémákat LHBP domborzatnál.
  • Stauff
    Én még csak 2 hete kezdtem el igazán foglalkozni polgári repüléssel, eddig főleg a világháborús vasak vonzottak. Nekem is tök új még a fónia, de szerintem tanulható. A kezdőnek előnye van akkor ha eleve beszél angolul. Nálam is sokszor a számok zavarnak be, nem mindig értem jól elsőre. FSX alatt annyira nem para, mert az ATC ablakban ott marad a beszélgetés, de FS2004 alatt eltűnik amint elmondta a magáét az irányító.
  • Stauff
    Amúgy itt nincs olyan sorrendiség, hogy mondjuk felteszem a globális cuccot, majd utána egy adott scenery-t és ez felülírja az ADOTT térség domborzatát a sajátjával? Amúgy is éles a "határvonal" az egyes scenery-k között. Tegnap LHPP - LHBP távot repültem és már messziről ki lehetett szúrni, hogy az LHBP scenery mennyire elüt az alap tájtól.

Meg azt olvastam, hogy valamelyik globális domborzat addon összeakad az Aerosoft LHBP sceneryvel. Szóval nem akarok ész nélkül mindent felpakolni.
  • Hypo #37734
    ja nem allitottam hogy rossz de en kerulom ezeket a globalis dolgokat mert a kisebb scenerykkel mindig csak a kavaras van,