MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Láttam repülni a lengyel UTI-t videókon. Teljesen másképpen tette. Hosszú nekifutás, lapos elemelkedés. (régi orosz archivokon is lapos a szög, de jóval rövidebb az elemelési táv) Valamiért a magyar berepülõ team ami nemcsak a két pilóta!!!! (és nem csak az az egy pilóta) teljesen másképpen végezte, más volt ez erõltetett konfiguráció. A katonai repülésben olyan nincs, hogy valaki csak utas hátul, csak jegyzetel. Egy kétüléses katonai gépben a pilóták ismerik egymást, ismerik egymás repülési szokását. Ott nincs kényelmeskedés. Ha összeszokott páros volt, a gépet minden repülésnél együtt küldték a végzete felé olyan instrukciók alapján, amelyek !!!talán!!! hibásak voltak. És kinyilatkoztatni a vizsgálat vége elõtt az ítéletet (Talabos kivételével senki sem nyilatkozott a csapatból, az õ véleménye szentírás egyeseknek) az szerintem elhamarkodott. Legfõképpen azért, mert mindig az emberélet megóvása az elsõ!!!
Egy valamit bátran ki merek nyilatkoztatni azonban. Elhamarkodott volt a repülõgép berepülése valamiért. De azért tipikusan magyarok vagyunk. Mert miközben a lengyelek továbbra is partnerek, és biztatnak, addig a hülye konok magyar már csak felelõsöket keres, meg húzza a száját. Nem elõre néz, csak vissza, mint mindig.
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
csak azért kérdem.. ,mert az utolsó "repülõs" vidijón látszik hogy a hátsóülésrõl szálltak le vele.. (nem hinném hogy csak tandemben hátul tologatta volna a botot a muki)
ahogy a videó elején szól..
"félreértések elkerülése végett"
senki nem hibáztat senki senkit (nincs értelme)
megjegyzem! karcolás mentesen távozott a két pilóta a "roncsból"
El persze. Csak nem azzal a sebességgel amivel kellett volna...meg is lett sajnos az eredménye.
"...Ha valóban a gép súrolta a betont 6x már az elsõnél elõreszólok..."
Nos, biztos vagyok benne, hogy az aszfalton tökéletesen látható és megszámolható volt a sika. Úgyhogy biztos lehetsz benne: az a 6 valóban 6. Hogy szólt-e a Tamás a pilótának avagya sem - majd talán kiderül egyszer.
"...Jó lett volna a hátsó ülésben is egy oldtimer régi VSZ repülõ hajózó..."
Ez az eset szemszögébõl teljesen indifferens. A hátul ülõ pilótának az elsõdleges feladata a repülési értékek pontos lejegyzése, a berepülési program sorrendjének "diktálása". A gép vezetése normál körülmények közt NEM feladata. Amúgy sincs tapasztalat híján: repült már MiG-15-el a lengyeleknél is, valamint szerteágazó repülési tapasztalata van, kezdve a sportgépektõl a B737-ig bezárólag, többezer órával a háta mögött. Szóval szerintem teljesen alkalmas volt a feladat végrehajtására.
"...Nem tudom hibáztatni a két pilótát..."
Két pilótát én sem. De egyet annál inkább! Azt aki a botot fogta!
"...De fogjuk látni még ezt a gépet szerintem..."
Fogjuk, minden bizonnyal. Csak nem úgy és ott, ahol szerettük/szerették volna: az égen orsózva egy repülõnapon. 😞(((((
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Sajnálom én is azokat akiknek a munkája ebben benne volt, de eszembe jutott az is hogy milyen jó kis éjszakai repüléseket láthattam egész közelrõl.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Mióta az elsõ felvételt megláttam a balesetrõl, nem találom a választ a következõ gondolatmenetemre:
Nyílván volt komoly elméleti felkészülés az elsõ (Tököli) repülés elõtt is, ahol bizonyára sok szó esett a felszállás végrehajtásának mikéntjérõl. Ennek ellenére ott is erõsen túlhúzott helyzetben lett "elerõltetve" szegény masina a betonról...
Aztán nyílván volt reputáni megbeszélés is, ahol kiértékelték a repülést mozzanatról-mozzanatra beleértve a felszállást is.
Majd lerepülték szolnokra, ahol szintén repültek még vele a baleset elõtt legalább egy startot - erõsen gyanítom, hogy hasonló felszállási technikával...
Nem tudom elhinni, hogy senki szakembernek nem tûnt fel a felszállás elbaszása, és hogy nem hívták erre fel a berepülõpilóta figyelmét akár minden alkalommal...olyan hihetetlen...
...Aztán jött a következõ - ma már tudjuk: egyben az utolsó is - felszállás; ugyan úgy nagy állásszöggel, elerõltetve a földrõl. Csak ezúttal már át is esett azon nyomban melynek folyományaként le is borul a masina balra, majd azt még "kikanalazva" odakenik a pályára szegény repülõt...komolyan mondom, mintha csak egy nulla órás növendék elbaszott felszállását láttam volna, nem pedig egy többezer órás rutinos berepülõpilótáét...
Persze ilyenkor mondhatják, hogy emberek vagyunk, hibázhatunk. Ami igaz is. Na de 4x egymás után, dettó ugyanúgy????
Mélységesen szomorú vagyok az esetet illetõen, de reménykedem benne, hogy ebben az összeszokott, kiváló szakemberekbõl álló kis csapatban lesz még annyi erõ és kitartás, hogy tetõ alá hozzanak egy újabb MiG-15-öst...de ezúttal majd bízzák pilótára a berepülését...
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
elkélt volna a rádiós aszisztáció a betony melett
http://goo.gl/gd6Zi5
Elejét emeled emelkedik, lefelé nyomod süllyed!
FAQ-ban mindent megtalálsz!
Cloud Draw: Minimum
Cloud Coverage: min-Med
Rate: None
Mennyi az ajánlott layer szám? Tudom, hogy ez erõsen gépfüggõ, de mennyi szerintetek a minimum?
Az ASE vagy FS miatt van, hogy a felhõzet kiterjedése, alakja (nem tudom jobban leírni) random változik? Nem az ASE frissítésre gondolok.
Pl: elõttem van egy szép cumulus, aztán hirtelen eltûnik.
Tiszta égboltnál, mindegy mekkora az IA és melyik kiegészítõ van betöltve, azok egyáltalán nem okoznak neki gondot.
CSak AA módba a felhõk...
Eladót se valószínû!
Most is EDDF-n iFLY 3D-ben 45-50 az FPS. Sötétbe, tiszta égbolton és tökig érõ ködbe!
De amint elõkerülnek a felhõk, egybõl 15-18!
Csesztetek már ilyet? Amíg lent vagyok minden rendben, ahogy felhõmagasságba érek egybõl diafilm lesz...😞
Egy komolyabb comolusba ha berepülõk, 10 alá megy...
Jó lett volna a hátsó ülésben is egy oldtimer régi VSZ repülõ hajózó. Jó lett volna egy olyan repülõtér, amely aktív vadászrepülõ harci kiképzést folytat.. jobb lett volna az idõpont a kb. 20 évvel ezelõtti Taszáron, Pápán, Kecskeméten. Sajnos 2011-ben történt az eset, lehet ez volt megírva. A hazai hatóságok nem nagyon akarództak segíteni az ügyön a kezdetektõl fogva. Kiverte a víz õket szerintem a gép puszta lététõl. Murphy végig ott ült a két pilóta mögött, minden repülésnél, várva a pillanatot, amikor pontot tehet a nemkívánatos gyermek életének fejlõdésére.
Nem tudom hibáztatni a két pilótát. Olyan élményt kaptam, kaptunk tõlük 2011-ben, amit nem felejtünk el, míg élünk. Egy öreg MiG-15-ös, az egykori büszke Sas újra a magyar légtérben repült. Hallottuk hajtómûvét. Persze sajnálom, hogy nem élõben. Amikor én születtem és gyermek voltam, már nem repült ez a típus. De fogjuk látni még ezt a gépet szerintem, ha repülni nem is, de ott a helye felújítva egy múzeumban, ahol beülhetünk, megtekinthetünk minden apró zugát. Magunkba szívhajuk a kabinja illatát.. mert ez a gép nem akart meghalni 2011. július 18-án, élni akart, akárcsak a két pilóta. Õk próbálták megvédeni fém, alumínium testét, Õ pedig Pinkóczi Józsefet és Rohács Tamást.
én mint ladikus...
merészkedem megosztani észrevételem:
szóval.. már az elsõ berepülésrõl készített videjón is feltünt ,hogy a könyv szerinti v1 sebességet valki nagyon komolyan produkálni szerette volna (farok vészesen leérõ félben volt akkor is)
mondjuk ez lehet egy konstrukciós hibája is az UTI verzsönnek.. (CG)
a baleset napján meg tisztán látszik, hogy ezt megismételni szerették volna..
egyszerûen nem akkor próbálták elemelni amikor már "fellép a hullámra" vagy kisiklik a test az adott sebességen😊
lehet magas hõmérséklet a betonyon a gond - > kevesebb oxy -> kisebb powa
Emberek vagyunk! Hibázunk! Akaratunk ellenére!
Lényeg hogy élnek és még repülhetnek!
A gép pótolható! (Még ha sokan megköveznek is)😞