MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m814
Lehet.Kijelölheted akár az összeset is egyszerre.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

exTrem
WOAI-ban nem lehet egyszerre több package-t telepíteni ? 😞

Gegi86
köszi köszi
üdv
m814
Az Air France Airbus A3xx gépeinek CFM hajtómûves,valamelyik tagja.Hogy most A318,319,320,321 ennyibõl nem lehet megmondani.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Vatsimen lehet még a régebbi verziós FSCopilot-tal (1.6) és Fs Inn-el(1.2) rephedni vagy kellenek az új progik?
SetupFSCopilot17B2_4
SetupFSInn13B2_3
Jelenleg a régiekkel nem tudok csatlakozni a serverhez.
köszi
üdv
Megpróbálom a kérdéses gép képét felrakni még 1x
http://kep.psharing.com/566061.t.jpg

üdv
Hypo
na most mar lassan kell egy HU VFR komplett install

L Viper
Hmmm. Még jobb és nagy hiánypótló scenery lesz <#eljen>
CptSAB
Ez ínyencebb egyenlõre.. Tibi dolgozik az objektumokon.
Sajna valóban nem sikerült képet berakni. Azért ne öljetek meg.
Majd megpróbálom újra, de most más. Régen repkedtem a vatsimen és most újra kedvet kaptam. Szóval hiányzik még egy segédprogim: Advanced Voice Client van aki tudja honnan lehet leszedni?
köszi
L Viper
<#wave> Jó lesz ez 😊
jaszy76
Én is köszönöm, hasznos infók!

polluxware
köszi😉 ez kimerítõ válasz volt<#eljen>

kábé eddig is így nyomtam, csak ezekben a justflight-os vidiókból valahogy pont ezek a részek maradnak ki részleteiben (gondlom ilyen szitukban már nem foglalkoznak a camermanok kérdéseivel..)

CptSAB
Páran biztosan nem ezt a képet várják már.. de az utolsó befutók között van ez is.

alert
Nem rossz az, hisz 250 csomónál kiteheted akár 5-re is, nagyobb sebességnél viszont csak behúzva lehet. A fékszárnyat szükség szerint kell kitenni. Ha kiteszed és utána húzatod a gépet 5 fokos állásszöggel hosszú idõn át, akkor nem gazdaságos a dolog. Úgy kell kitenni, hogy ne kelljen gázt adni szükségtelenül, felesleges növelni az ellenállást, ha még 8 mérföldre vagy a küszöbtõl és már 5000 feet alatt repkedsz, mert csak a kerót fogyasztod. Ebben az esetben pl kényelmesen besunnyogsz 2500 lábon nulla fékszárnyal úgy 250-el (10.000 feet alatt amúgy 250-es sebességlimit van zajcsökkentés végett), majd mielõtt elérnéd a siklópályát gáz le és mehet ki a fékszárny 5-re. Amint meglassultál 210 alá már mehet 10-re, 200-nál 15-re, stb. Ha nem lassul a gép, akkor nyugodtan tedd ki még glideslope elõtt a futót, az megfogja. Elvileg kinyomhatnád a fékszárnyat is kapásból 30-40-re, mert a load relief megfogja, de nem illik 😊 Normál leszálló fékszárny amúgy a 30, ha rövid a pálya meg egyéb speckó esetekben 40, de az már nagyon nagy ellenállás. Ha pedig egyszer már kitetted, mert úgy ítélted meg és mégsem jött ki jól a süllyedés, akkor marad a húzatás állásszöggel... (ez is mindennapos dolog amúgy), fékszárnyat vissza már nem szokták húzni biztonsági okokból, csak a pálya elhagyása után.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

én 240nél rakom ki az 1est gondolom az hibás, csak észrevettem hogy az égnek mered az orra még 5% keróval is ha késõbb nyitom, de gondolom akkor az ilyen 5fokos hátradõlés az normális...ez persze csak akkor van mikor tartom a magasságot, ha süllyedek vagy glide slope-on vagyok akkor gyakorlatilag horizonton lehet tartani.

1. mondat félig kérdés 😄

alert
Az approach speedet tényleg az FMC választja ki. Süllyedéskor az INIT REF page APPROACH fázisa aktiválódik és az érkezési paramétereket látod, ha rányomsz az INIT REF gombra. Ki kell választani, hogy mekkora fékszárnnyal akarsz leszállni, ehhez dobni fog egy referencia sebességet és az lesz a minimum, azzal kell leszállnod. Ez a valóságban a következõképpen néz ki. Általában a Transition-t nem repülik végig csak akkor, ha nagyon nagy a forgalom és nem tudnak már vele mit kezdeni. Általában rövidítést kapsz, ezt úgy kell elképzelni, hogy a fordulókat levágod és directet kapsz egy másik BP pontra. Amúgy sokszor a TMA belépõponttól radar alapján vektorálnak, tehát nem is repülsz Transition-t (vagy STAR-t). Pl itthon nics is STAR, csak Transition. A STAR a egy megadott ponttól egy holdingig tart, a Transition pedig egy megadott ponttól (általában egy STAR vége) a final-ig. Lényeg, hogy úgy illik repülnöd bármelyik megközelítést is kapod, hogy a gépet meg tudd lassítani akkor is, ha rövidítést kapsz a finalre. Folyamatosan lassítod a gépet és a finalre forduláskor 210-nél gyorsabban nem tanácsos száguldozni. Mehet a flaps 1, akár még a forduló elõtt, attól függ hány mérföldes a végsõ egyenes. Itthon 6 mérföld a minimum, amit adhatnak, de általában 7-10 között szoktat besoroltatni, ha nincs nagy forgalom. 5 mérföldnél teszed 5 fokra a fékszárnyat (sebire figyelni), on the glideslope futó ki, ez eléggé meglassít. Ha finalen vagy esetleg elõtte is túl gyors vagy és nem lassul a masina, akkor a futó mehet ki elõbb, az szépen megfogja. Speedbrake itt már felejtõs alacsony magasság miatt. Siklópályán süllyedve folyamatosan dobálod ki a fékszárnyat, ahogy lassul a gép és a sebesség engedni. A speed-et egyre lejjebb tekered, ahogy a forgalom és az irányítás engedi. 210, 180, 160, 150, stb, ahogy lassul a gép tekerheted lejjebb, csak ne felejtsd el hozzá nyitni a fékszárnyakat, amint lehet. Amint kint van a leszálló fékszárny, amit FMC-ben választottál (30 vagy 40), betekered azt a referencia sebit, amit kiszámolt és azzal szállsz le. Tömören ennyi. Az 5 mérföld elég közelinek tûnhet, de a valóságban így csinálják spórolás miatt. Gyakorolni kell, hogy minden jól kijöjjön.

Go around után ha nem kapsz egyéb utasítást (ritka), akkor holding ott, ahol fel van tûntetve a térképen. Direct, Parallel vagy Teardrop belépés után csinálod a köröket, amíg azt nem mondják, hogy elég volt. Nem küldenek vissza STAR vagy Transition kezdõpontra, mert már alacsonyan vagy, azok pedig magasságlimitesek és feleslegesen fogyna az üzemanyag, ami lehet, hogy már nincs is 😊 Általában vagy adnak egy standard precíziós vagy nem precíziós megközelítést a jelenlegi pozícióból (pl TPS esetében onnan indul minden), vagy ha forgalom engedi, akkor el fog vektorálni a használatos ILS-re.

[HUN]FaTaL
1. Gondolom ugyanígy kiszámolja az FMC
2. Elvileg ATC

Ha tévedek majd valaki kijavít 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

polluxware
két relatííve megkésett "kérdés"

1. reppenek egy 737ng-vel a star eljáráson majd végül a final felé.. namostan tudom ,hogy mennyi a tervezett aprócs speed+flaps settings de mégis.. hogy múkszik ez a valóságban ez hogy pontosan mikor milyen sebit kell betekerni neki?

2. go around után repülök valmilyen adott VOR vagy navpont felé HOLD céljából... hogyan tovább??

itt most hivatalosan vissza kéne repülni a star bevezetõ navpontjára, vagy a torony vektorálna?

Hypo
cessna fan ok elore😊))))))
SAITEK

Privi ment.
CptSAB
Köszi!!!! 😊
Perpillanat leginkább egy roncstelephez hasonlít, meg építési területre. Jó nagy rumli volt ott, amikor legutóbb láttam.
A dél felé vezetõ rövidke kis betonút mellett szokott állni a tartálykocsi.
A faházas részt hétfõn-kedden megpróbálom pontosan bejelölgetni.
CptSAB
Köszi az infót! Azt tudod, hogy milyen rendeltetése van a fõépülettõl délre lévõ rész? Ott ahol a tartálykocsi tréler van, és a fotókon mindig MTZ-ék IFA tgk.-ik meg ilyesmik láthatóak?
Hahó,
még egy észrevétel, a reptérrõl kivezetõ út mellett jobbra, ahol a képen egy nagy üres tér látszik, pár éve felhúztak jónéhány faházat, nyaralóknak.
A fotócsomagban vannak is róluk képek, hogy néznek ki, illetve a textúrázáshoz is jók talán.
Egyébként meg már alig várom... <#taps>
CptSAB
A link kimaradt..

Free AIRAC 201107

CptSAB
Köke! 😊
CptSAB
Graham Mitchell FREE AIRAC adatbázisát érdemes feltenni,2011. július 20-i az utolsó, de már hellyel közzel elég jó kis útvonalakat lehet repülni vele. Ez azonban nem PMDG, Feelthree fizetõs gépekhez van, nem tartalmaz SID/STAR eljárásokat.
L Viper
Kicsit megkésve, de én is sok boldog születésnapot kívánok !
<#pias>
thx

[HUN]FaTaL
Azt semmivel, éppen ezért használj routefindert vagy aerosoft fsc-t útvonaltervezéshez.

gfarkas
Az FS-é örökre vasalva ha jól tudom.Csak fizetõs gépekét tudod frissíteni.

Framsen
OKsi

Még 1 kérdés. Az FS útvonal, útvonalpontos adatbázist mivel tudom frissíteni ? AIRAC nál van a PMDG de az FSé ?

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

[HUN]FaTaL
Nem tudom, nem szoktam afcadot buherálni, csak tudom, hogy ott kell. Zacsit kérdezd meg vagy Clideyt. 😊

Framsen
hát, jól néz ki... de hol találom azt ami nekem kell <#conf>

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

[HUN]FaTaL

ez érdekel pl ott van az aerosoft frankfurt meg a cdg ott faszán külön vannak, de asszem volt olyan reptér ahol egyik pálya távol a termináltól ezért azon nem volt felszállás gondolom a való életben sem sûrûn viszont leszállás mindkét pályán volt és néha ott állt egy 30 gépes konvoj mert két pályán ment a leszállás ráadásul a közelebbire még több leszállót is engedélyezett, és ugye fs-nél nincs intelligens pályaürítés. szóval akkor a kérdés hogy az afcad fájl hogy milyen felépítésû? hogy lehet benne módosítani?

Framsen
LOWW

[HUN]FaTaL
Mégis melyik reptéren?😄

Módosítod az afcadot.

Framsen
Sziasztok !

Azt hogyan érhetem el, hogy az irányítás ne 1 kifutón bonyolítsa le a le és fel szállásokat ? Nálam és a traffic gépeknél is.

Boldog születésnapot!<#wave>
Köszönöm a válaszokat mindkettõtöknek!

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

chicco
+1 std HBTHDAy

CptSAB
Köszönöm Mindenkinek.
Boldog Szülinapot, sok szép reptér gyártást kívánok a jövõben😉
polluxware
Boldog Születésnapot dííír Tamás!

polluxware
megtaláltam az általad ajánlott ITVV vidijókat! köszi a tippet😉

alert
Sokféle nevük van, lényeg, hogy rengeteg ellenõrzés van. Van, amit minden repülés elõtt, van amit ha megáll a gép 2-3 órára, van, amit minden éjszaka, minden nap és van, amit egy héten egyszer, havonta egyszer, évente egyszer, 6 évente, stb. Tökéletes repcsi nincs, minden gépen gyakorlatilag minden nap van kisebb-nagyobb hiba, ha a repülésenkénti, napi, éjszakai, heti, havi, éves, stb ellenõrzések untatják az embert, akad mit tenni. Ezen felül típustól is függ a dolog. Érdekesség, hogy pl a 737NG elvileg lehet pilóta üzemeltetésû max 3 napig, de szerelõ nélkül szerintem nem bírná ki 😊