MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Igen, ez lett volna a következõ kérdésem... 😊
Szólj ha elérhetõ lesz lécci!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Gegi86
Köszönöm szépen!
alert
A normál ILS megközelítésnél a C kategóriás repülõre vonatkozóan elírtam az elhatározási magasságot, 969 láb helyett természetesen 696.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Budapest JAA minimumok, 2010. júli 29-tõl van érvényben.

Bal szélsõ oszlop: 13L, 13R, 31L futópályákra vonatkozó adatok.

Legfelsõ sor: Repülõgép kategóriák A, B, C és D.
Ezt úgy kell érteni, hogy az egyes kategóriák referencia megközelítési sebesség tartományokat jelentenek, mégpedig a küszöb feletti átrepülési sebességet, vagyis azt a sebességet, amivel leszállsz.

A <91 csomó
B 91-120
C 121-140
D 141-165
E 166 csomó felett

Ebbõl következik, hogy egy B737 pl C kategóriás, egy Cessna 172 pedig A, mert a leszálló sebességük ezekbe a tartományokba esnek.

Ha te a 13L pályára hajtasz végre megközelítést egy B737-el, akkor a következõk vonatkoznak rád:

CAT 2 ILS (a kategóriás megközelítéseket már régebben kitárgyaltuk ebben a hozzászólásban) megközelítés esetén ha repülõtér rendszerei rendeltetésszerûen mûködnek, akkor C kategóriásként 596 láb (100 láb a terep felett) az elhatározási magasságod, ahol döntened kell, hogy leszállsz-e vagy sem. Ha nem látod a pályát vagy a bevezetõ fénysort, akkor átstart. Ha van rádiómagasságmérõd, márpedig egy 737-esben van, akkor 92ft radio altitude az elhatározási magasság. Amúgy CATII megközelítésnél mindeképp radio magasságmérõ kell, a légnyomás szerinti és terep feletti adatok csak tájékoztatásnak vannak. Mindez nem ér semmit, ha a jelentett pályamenti látástávolság kisebb, mint a feltûntetett 300m, mert ekkor nem szállhatsz le.

A következõ osztásban normál ILS megközelítésre láthatsz táblázatot. Ha nincs feltûntetve a kategória, akkor az CAT I. CAT III-ra pedig nincs térkép, CAT II-es alapján kell csinálni, tehát nincsenek külön CAT III-as chartok. Feketével van szedve az elhatározási magasság, ami 969 láb a példa szerint QNH magasságmérõ beállításnál, terep felett pedig 200 láb. A minimum megkövetelt pálya menti látástávolság 550m. Az extra sor (ALS out) azt jelenti, hogyha nem mûködik a bevezetõ fénysor a 13L pályára (approach lighting system), akkor a minimum látástávolság 1000m kell hogy legyen.

És így tovább VOR, NDB megközelítésre, majd folytatva a 13R pályával, stb stb.

Framsen
az nem a Ctrl+E ? <#vigyor2>

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Gegi86
Itt van egy példa.

Ha nagy vonalakban elmagyarázná azt nagyon megköszönném.
alert
Örülök 😊 majdnem kész egy új verzió új funkciókkal, csak nincs idõm befejezni 😊

Clidey
félOFF

Grafikában már szemet gyönyörködtetõ a látvány, de aerodinamikában még mindíg semmit sem fejlõdtek a filmesek évtizedek óta...

Valaki a fejéhez kaphatna már hallivúdban hogy a forgatáson nem ártana alkalmazni egy repülõs szakembert is...

félON

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Jól vizsgázott ma az elsõ éles bevetésén a VFRPlanner progi, tankjú! 😊
Csak a pörgettyûs iránytû lett INOP basszus... 😄

alert
Linkelj vagy tölts fel egy példát, mert többféle van. Általánosságban a futópályák és repülõgép kategóriák által skálázott táblázatot látsz arról, hogy az adott pályán milyen fényrendszer vagy mûszer mûködése esetén az általad repült kategóriájú (A,B,C,D) repülõgép esetében mi a legkisebb elhatározási magasság, illetve mi a minimum futópálya menti látás, aminél leszállhatsz.

Gegi86
Valaki elmagyarázná, hogy kell értelmezni a jaa minimums lapon található adatokat?
Hypo
shitf-e ja nem az a gép elhagyás IL2 ben😊)

Köszönet
Hont
Mi pöcsért írtam én Ctrl+P????<#zavart1><#idiota>
Kicsit gáz...Ami a röhej, hogy sötétbe nem is látom mi van a gombra írva...😄😄😄
[HUN]FaTaL
Tolatni?😄 Ez nem autó...

Hátratolás a shift+p

http://goo.gl/gd6Zi5

tolatni a hány éves vagy és miért vagy taigetosz-pozitív gombok együttes lenyomásával lehet. egyébként meg shift+p-nek is szokták mondani.

Hont
Ctrl+P
De egyébként az is bent van a FAQ...
Képzeld azt is elolvastam.Csak tolatni nem tudok.Az melyik???
[HUN]FaTaL
A segédleteket is? Kétlem.

Ha nem megy, nyiss ki egy angol szótárat. És ne üvöltözz, errefele nem divat.

ELOLVASTAM KÉPZELD EL.
[HUN]FaTaL
Olvasd már el azt a kurva faqt.

És a gáz meg a fék???
Hypo
Settings/Controllers/ Assign AXIS értelemszerüel elevator - fel le mozgár, aileron - oldalra dontés ,rudder- csuzsas FAQ

Nem tok elindulni mert nem fordul.Valaki vegyen fel msn-re vagy skípe-ra legyen szíves és segítsen beállítani a játékot.
msn:[email protected]
Gegi86
Hát hogy free változat van-e belõle az nem tudom, de aerosoft Ferihegyet sok honlapon meg lehet venni.
És Feriehgyet honnan lehet leszedni?
Gegi86
Nincs magyarosítás, mert a repülésben az angolt használják.
Illetve magyarítása van-e???Aki tudna nekem küldeni Ferihegyet meg magyarítást azt megköszönöm mailom:[email protected]
De nem tom õkezt leszedni.
Papirzacsi
A FAQ mutatja az irányt.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Sziasztok most kezdtem játszni ezel a játékkal és lenne pár kérdésem.

van-e magyarítása,vannak e hozzá magyar dolgok???Honnan látom hogy merre kell mennem???
éjszakai textúrák fényét lehet növelni? az a problémám hogy éjszakai repülésnél látszódtak a fák, kifutó betonja stb ami ugye nem real szerû és állítottam a monitoron, most gyönyörû szép, csak az látszik amirõl visszaverõdik a fény vagy önmaga fényforrás pl kifutó fényei, viszont pl ferihegy apronon elég gyatrák lettek a fények általában elõtereken, csak reptereknél lenne fontos, városok fényei jók

gfarkas
Megnéztem a csomagot, néhány gépnek ugyanaz a lajstromjele mint a réginek,Ezeknél csak a bmp-ket másold át, írd felül.Az imagetools-al megnyithatod és láthatod, hogy melyik-melyik.

gfarkas
Persze, hogy ki lehet cserélni, az aircraft.cfg-ben törlöd a régieket, a régi texturákat pedig törlöd, az újakat meg bemásolod. lsd.: FAQ --- > repgépek telepítése vagy milyen címen van anyag.

CptSAB
Köszi! Meglesem! 😊
Framsen
Aha, okés. És azokat a textúrákat amit feltelepített a woai csomagból azokat ki lehet törölni ? Mert ugye azok elavult festések.

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

gfarkas
A WoAi-ról töltsd le az Air Berlin csomagot, installáld és a megfelelõ (DJC) géphez tedd be a texturákat a readme és a fltsim.x.txt szerint.
Az AI forgalomban meg fognak jelenni a gépek.

gfarkas
Tomi !

Töltsd le ezt a sceneryt : "Peenemünde Airfield, Germany" az AVSIM-ról, szinte a teljes szovjet földi cuccot (RSZP,NRZ, magmérõ loksi, stb) tartalmazza.
Freeware, tehát lehet , hogy ha fel tudod venni a kontaktot a szerzõkkel odaadják...
Üdv : Gyõzõ

Framsen
Hali !

Hogyha letöltök egy repülõgép textúrát AI traffichoz, akkor hogyan érhetem el, hogy repüljön is a játékban ?

Például ez

😉
CptSAB
Tibi részérõl végzett. Néhány apróságot még én készítek el, illetve a faültetés egy része van vissza. A Mester megkapta elsõdleges inspekcióra, majd elválik mennyire nyeri el a tetszését. A repülõtér terrain textúráin a facsoportoknál még lesznek korrekciók, de ezek már tényleg apróságok.
mikor lesz rilííz?
CptSAB

<#eljen>
CptSAB
A Tibi által készített fõépület, immáron a tetõ rácsokkal. 😊

Gegi86
Annyit a dolgod hogy letöltöd avsim-rõl wilco airbus/pa merge fájl-t és az ott talált txt fájlban le van írva hogy mit kell csinálni.
Framsen
Le tudná valaki írni nekem, hogy hogyan kell Wilco+PA Mergét csinálni ? Esetleg valahol egy normális videót vagy magyar írást errõl hol találok ?

Elõre is köszi !!!

Segítsetek. 2D paneleket alakítok át az FS Panel Studio -val, de megakadtam. Az XML fájl egy csomó finomságot tartalmaz, de csak a xxx.cab gauges fájloknál található meg. Mit tegyek, ha egy sima gauges fájlban akarok matatni, kép megjelenítõ programot találtam, de én pl. szeretném az AP.gau fájlban található robotpilóta számkarakterek színét megváltoztatni... Elõre is köszönöm: ha így gyorsabb: [email protected] Üdv😛isti
exTrem
Megoldottam, most már csak a hibaüzenetet kellene kiküszöbölni. Nem értem mi a baja, rendszergazdaként futtatom win7 alatt, múltkor semmi baja nem volt, most meg valami "Nem kezelt kivétel történt az alkalmazásban ..." üzenetet ír ki amikor a nextre kattintok. Mi a gond ?

exTrem
De nekem akkor csak egyet rak be :/