45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
fs9pilot #38013 iFly esetében az miért van hogy APU bekapcsolása után, állandóan a bal tankból zabál. Nem is ezzel van a baj, hanem hogy jóval gyorsabban fogy az üa. mint a jobb oldalból, és a cross-feed sem ér semmit neki. Kiegyenlíteni úgy tudom hogy a bal oldalról a fwd és az aft üa. kapcsolót OFF-ba rakom, megvárom még egy szintre ér a jobb és a bal tank üa. szintje majd visszakapcsolom a bal oldali két kapcsolót, és hozzá a cross-feedet is. Még akkor sem szív egyenletesen amikor az APU már nem fut. Még repülés közben is kell végig a cross feed, és elég kiábrándító hogy 5féleképpen indítottam már az APU-t, de akkor is ugyanez a helyzet. Mindent kipróbáltam már szinte.
Indítás:
Standby Power Switch -> OFF
CAB/PASS UTIL -> ON
IFE/PASS Seat -> ON
Gen Switches (1-2) -> Standby power
--Battery Discharge--
Standby Power Switch -> AUTO
APU Bus Transfer -> AUTO
APU Switch -> ON -> Start
Fuel Pumps (1) -> FWD/AFT ON
When APU Gen BUS Light Illuminated -> ON
Fuel Pumps (2) ->ON
Center Fuel Pumps ->ON
TRIM Air -> ON
L PACK - R PACK -> Auto
Isolation Valve -> Auto
Engine Bleeds -> ON
-
#38012 Csak ne szerénykedj, értékes amit csináltál. -
#38011 Sok év sok tízezer vagy több százezer fája.. sokszor csalnom kell, mert a 600 fa/cella az nagyon kevés. Ilyenkor lehet trükközni a fák méretével. Nagy szívfájdalmam, hogy az autogen növényzet nem programozható jobban. Nem lehet egyedileg kombinálni, ez pl. a folyó/határárok partoknál, a művelési termőföldek elválasztásánál jönne jól. Kivétel, ha kieg. library csomagokkal egyenként van elkészítve. Ez is megoldható, de eléggé időigényes. Az AgenT eredeti kiegje volt az UK VFR object csomag (növényzet, épületek, állatok, gépek, járművek), megvan, de az UK VFR az licenc kötött. Laci bácsi vegetlibje is hozzáadható lenne.. de ez nem "WYSIWYG" (van hogy a berepülés után újra kell módosítani, mert pl. belóg a fa a gurulóra) de ha picit ironikus akarok lenni, akkor a VFR sceneryjeim a Tesco gazdaságos, az UK VFR, France VFR a Tesco Színes, a Germany Airports pedig pl. a branded termék a polcon. :)
Régen folyamatosan elrontottam, hogy 10-15 méteres fákkal pakoltam tele a sceneryket, kezdőként nagy hiba volt ezt nem átállítani cellánként. Nagy hiba volt.. szerencsére nem nehéz ezt javítani. A topo térképeken fel vannak tüntetve az erdők faállományára vonatkozó adatok. Így pl. Börgönd esetében egy tölgyerdő értelemszerűen decidious típust kap.
Viszont száz szónak is egy a vége.. ha egyszer ráérzünk, akkor már nem akadály a 600 fa, a különböző erdőtípusok. -
#38010 Nekem hihetetlen, milyen türelmed van szépen belőni a fasorokat, erdősávokat, stb.
A #38007-ben mutatott képen is szépen kidolgozott! -
#38009 Igen.. a weboldalt lehet, hogy feladom.. Onnét mindent legyalultam de mert Szabinak megígértem, hogy lesz tutorial, így lehet, hogy egy fejlesztői segéd bloggá alakítom át, ahol sok-sok apróságot leírok, amiket 2007 óta tanultam. Petivel is megvitatom majd a dolgot, mert mert bizony ez a vfrplanner aloldal ez Orosz Péter weboldala, amiből kaptam egy szeletet.
Hátha sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy mégiscsak barkácsoljanak, ha másra nem is, de saját örömükre, arra jó lennének a magyar leírások, a tapasztalataim, meg a hogyan ne csináljuk... abból is sok van.
Tibivel konzultáltam Őcsény jövőjéről, az is jön hamarosan, ott a növényzettel van komoly probléma. Miután tele van gmax objektumokkal, az kihat az autogenre. Az első tesztek a Laci bácsi féle vegetlibbel nem sikerültek túl jól. Elbaxtam, nem kicsit, nagyon.. ott újra kell gondolnom a fásítás koncepcióját.. Sajnos Kaposújlaknál is pont ugyanaz a technika mondott csődöt. -
#38008 Hmmm, ennyi jó hírt nem is vártam mára -
#38007 Ez is készülget közben. Gáborral nekifekszünk, mint maci a málnabokornak..
Minden segítséget nagyon szépen köszönök!!!! :) -
fs9pilot #38006 Bár lehet hogy luxus csak gliderezésre feltenni az FSX-et. Mert másra nem használom, mivel komolyabb kidolgozású gépeknél már agyon optimalizált cfg -vel is elhasal a "vga". Megfőzni meg nem akarom a lapot idő előtt. :) Kéne már egy jó kártya, de hát igen. Csak 46 900Ft -om van, és sajnos csak 47 000Ft -ból lehet megélni. :DD -
#38005 Éppen itt az ideje, hogy a magam részéről vhogy megköszönjem az eddigi munkákat: Szombathely fényképezését bevállalom. Remélem, hogy sikerül használható képeket lőnöm. :) -
#38004 Láttam, hogy a FlightSim-en 02.29-én pakolásztál :)
Köszi mindent. -
#38003 Szerintem holnap már elérhető lesz. Börgönd ma csak úgy hirtelen jött.. délelőtt fél 11-kor még nem tudtam, hogy lesz v2.. :D:D:D Apróságokat javítgatok még rajta. Egyébként ezúton szeretném felhívni a székesfehérváriak figyelmét, hogy ha valakinek vannak jó fotói a repülőtér épületeiről, vagy szívesen kimennének egy fotózásra, akkor minden képet megköszönök. Szeretném, ha minden vfr scenerym utólag kapna rendes épületeket, a fotókat gyűjtöm ezerrel. Vonatkozik ugyanez: Szombathely, Tokorcs, Kecskéd, Matkópuszta, Jakabszállás, Papkutapuszta, Békéscsaba, Nyíregyháza, Szeged, Zalaegerszeg és Nagykanizsa repülőterekre is, valamint Zalakaros, Balatonkeresztúr, Tapolca repülőterekre. -
Mikor lesz elérhető? -
#38001 :) kompromisszum és optimalizálás ez kell ehez -
fs9pilot #38000 Jelentem, már javul a helyzet. :) Már kevésbé van olyan érzésem mint ha képregényt néznék. -
#37999 Újratöltve..
-
fs9pilot #37998 Azaz... Csak nem jutott eszembe a neve. :) Már az FPS állítgatással picit javult a helyzet, valahogy az arany középutat kellene eltalálni, mert ha túl magasra van húzva a csúszka akkor olyan mint ha powerpoint vetítést néznék, ha meg túl alacsonyra veszem (ahogy néztem olyan 25-26) akkor meg már átvált tényleges akadásba.
Komolyan ilyen sz*rul megírni egy grafikus motort, ez már művészet.
Köszönöm az ötletet még majd csiszolgatok rajta. :) -
#37997 Ez a Microstutters igy hivjak itt nem az a gond hogy alacsony az fps hanem hogy fel le ugral, tobb dolog is okozhatja na meg persze a szar fsx engine.
eloszor is meg kene nezni sima fsx.cfg vel semmi optimalizalas semmi ileltve fps legyen limitalva 30 ra igy elsore "pause on task switch ne legyen bepipalva. AI-vedd le nullara, 3 d clouds ot is vedd visszabb es nezd meg igy van e.
Kapcsolodó topic
a kis kis megallasok attol vannak mert valami tul van terhelve es gondolkodik probalja utolerni fsx a latvanyt.
100% os megoldas nincs, sot nem minden beallitas jo mindenfajta repuleshez.
fsp limiter segithet de nem feltetlenul az viszint segit ha nem unlimitedre rakod fsx ben az fpst en jatszottam sokat vele konfig fuggo nekem 27 nel adta a leg smoothab flight-ot
-
fs9pilot #37996 Erre nem is gondoltam! Köszi a gyors választ! :D -
carlosfly #37995 Mert FSX.. -
fs9pilot #37994 Bocs, hogy ezzel kapcsolatban ide "piszkítok" de az mi a rákért van hogy FSX-ben egyszerű gliderezés során darabos a kép? Nem szaggat, hanem olyan mint ha bizonyos képkockák kimaradnának, akkor is ha egyenesen repülök. (?) Érdekes módon 60FPS -em van, és "ugrál" a kép. ForceVsync -et is beleraktam, de az sem oldotta meg a problémát. Ugye integrált vga-val tolom, de nem hinném hogy ennek köze lenne hozzá mikor 60FPS -em van és 5x sz*rabb integrált kártyákon (pl. Intel GMA) nincs ilyen hiba. Driver hiba lehet? Vagy az ATI - Kata lisztjén belül valami beállítási bibi?
Tehát úgy néz ki a dolog, hogy 60FPS -ről leugrik 40-re, majd hirtelen vissza 50-re, majd 55-re, majd 40-re és így tovább. Ha ez szaggatás lenne akkor az FPS érték változás nem ezredmásodperc alatt következne be, ráadásul nem ekkora mértékben. Meg ha szétnézek a fülkében akkor is ezt csinálja. De amint olvastam elég sok embernél van ez a gond, viszont megoldást nem találtam. Esetleg valaki okosabb? :) -
#37993 -
#37992 Nekem Szombathelyről mindegy a helyszín. :) -
#37991 Én érdi vagyok, egyik oldalon Tököl a másik oldalon Budaörs. :D -
#37990 ö. nóra -
#37989 Mitől van hogy kicsit távolabb már mosott a kép ?
-
#37988 Mert ha esetleg budapest kornyeki tobb van akkor lehetne pest kornyeken, is. -
Blackdog #37987 Budapest környékéről jelentkeznék, engem is érdekelne egy live repteres találkozó valamelyik hétvégén pl. -
#37986 :)) kérdés mennyi a pbudapest kornyeki es videki forumozo -
#37985 Cak egy példa, de az egyik kedvencem :) -
#37984 Igen. Néhol nagyon jók a fényviszonyok benne.
Tolom én is mindkét FS-t (FS9/FSX).
Viszont mióta van FS9-hez a MAS és sok szép reptér/terület, meg VFR ojjektum is Magyarországhoz, rákaptam nagyon a magyar VFR-re :)
Nagyon szépen fel lehet már "öltöztetni" az országot, hála a sok lelkes fejlesztőnek. -
#37983 Arra gondoltam, hogy a tiszteletetekre leaszfaltozom. :) -
fs9pilot #37982 Fűnyírózzál le egy leszállóhelyet aztán elugrok érted. :DDD
Mellesleg, mikor lenne konkrétabban ez a találkozó? and where? -
#37981 Arra bizony! :)
A fórumos találkában benne lennék, habár kicsit autózni is kellene.
Vagy elreppenhetnétek értem! :D -
#37980 bizonyos szitukban, nekem még mindig kontrasztosabbnak és szebbnek tűnik az fs9 az X-nél..
néha vissza-vissza térek egy kis ifr kedvéért, és rendszerint szürkületnél mindig leesik az állam;)
-
#37979 igen jól érted:) kellene valami reptéren össze jövös live tali.
"..Apám, mit nem adnék, ha egyszer egy ilyen élményben lehetne részem! :)"
már ami a kisgépes repülést illeti? hat erre is jo lenne egy ilyen tali:) -
#37978 Kissé irigykedve olvaslak. :)
Apám, mit nem adnék, ha egyszer egy ilyen élményben lehetne részem! :)
Jól értem, ötlet szinten tervezve van egy fórum találkozó? -
#37977 Köszi!! Akkor confirmed. -
#37976 Van még egy:
kép -
#37975 Hirtelen ezt találtam nálam a képeim közt:
-
#37974 és ez így ok?