45215
  • CptSAB
    Valamelyest javítottam Papkutapuszta színein.. holnap még picxit mókolok rajta, de egy kora reggeli screenshotot megejtek.

• jaszy76
    Lesz repülés a hétvégén? ;)
  • Hypo #38212
  • CptSAB
    Sajnos a Siófok-Kiliti VFR nem túl nagy.. mindössze 29 km2 így a hazai tájkép csak nagyon kicsi lesz, de végre van.. évek óta hiányzott nekem, de még tegnap este néhány ötlet szárba szökkent, és a kósza gondolataimat photoshopba öntöttem. :) Azt sajnálom, hogy totálisan eltérnek a képek Papkutapusztától, így most agyalok rajta, hogyan is hozzam össze őket. :D
  • Hont
    Ez marhajól néz ki Tomi!
    Pont az ilyen nagy mezők, szántók hiányoznak a magyar látképből!
    De jó lenne, ha így nézne ki az egész országunk...
  • CptSAB
  • CptSAB
  • CptSAB
  • CptSAB
  • exTrem
    Tegnap előtt jöttem haza Baselből a Swiss Avro RJ100-as gépével, aranyos kis gépecske. Csináltam egy videót a leszállásról Ferihegyen, a végén figyeljétek az gpws call out-okat, simán kihallatszottak a cockpitből :). Mellesleg elég komolyan lefékezte a gépet :)
    videó
  • Hypo #38204
  • jaszy76
    Tényleg nem kerek a való életben sem minden: Most lesem a LOWW-LEBL-LOWW részt a Pilotseye sorozatból. LEBL indulásnál a hátratolásnál volt egy kis keveredés.
    Földi személyzet: Keleti v. nyugati hátratolás?
    Hajózók: Torony, keleti v. nyugati?
    Torony: Standard
    Hajózok a földi személyzetnek: Standard
    Földi: Az keleti vagy nyugati?
    Hajózó: Legyen keleti, 25 Bal pálya
    Hátratolás után bejelentkezik a torony: Austrian, a standard hátratolás nyugati.
    Hajózók: Ezért kérdeztük, a földiek nem tudták.

Betolták őket "forgalommal" szembe. :)
  • L Viper #38202
    Igen azt olvastam, hogy az a gyengéje.
  • gfarkas
    Szervusztok!
    Köszi a válaszokat és jókívánságokat.Az államiba megyek,(ismét kezd eldugulni AC pumpám, át kell egy kicsit öblíteni, csak sajna nem repkóval :-)), bár volt ht. katona létemre a honvédra is jogosult lennék ???? ha le nem sz-na H magasságról Fí szög alatt a régi cégem.(12 év nyugdíj alatt nem voltak képesek egy honvédségi nyugdíjas igazolványt összegányolni a veszprémi kieg. pk-án).Bezzeg a 16 % minusz rögtön megjelent a "járandóságomon".
    Egyenlőre csak kisgépes fél-egyórás légterezésekkel próbálom a kihagyást pótolni, de hát még nem vagyok a régi, ennél többet nem tudok a gép előtt üldögélni egyfolytában.
  • Hypo #38200
    jobbulást
  • CptSAB
    Szia Győző! Flightsim.com-ra teszek már mindent. Kozmapuszta egyenlőre csak készül. Kaposújlak esetében befejeződött a terep-textúrázó fotózás sorozat, innentől kezdve, ha kimegyek, és miért is ne, azt pusztán csak azért, hogy videózzak, nézzem a masinákat.. Kívánok Neked Jobbulást!!!
  • Hont
    Szervusz Győző!

Ez csak a látszat! Itt minden békés, csak néha belefutunk egy-egy politikai zsákutcába...
    Füredre is kórházba mész? Melyikbe? Állami vagy a MÁV-ba?
    Jobbulást!
  • gfarkas
    Tomi !
    Hol tudom letölteni a legújabb műveidet?
    Sajnos 4-től megint kórházban voltam (22-tól meg még Füred) és csak ma tudtam átnézni a fórumot, de valszeg elkerülte a figyelmemet, meg sokat is kellett átolvasni visszamenőleg.(Ne haragudjatok, de nagyon durvul a fórum..., alig ismertem rá)
  • Willenbrock
    Hát a Stuka az riasztó madár is:)Az IL-2 jó harci szimulátornak de grafikailag csak eljárt felette az idő,10 év alatt kissé meguntam.Ha csak simán repkedni akarok akkor még a JU-87-tel is inkább az FS-t választom mostanában.Felhők,időjárás stb,nagyobb hangulata van mint az öregedő IL-2-nek.A Clod már jobb lesz de ahoz majd erős gép kell.
  • Willenbrock
    Nekem is tetszik,de csak a 2d fülkével mert a 3d az förtelem.
  • L Viper #38194
    2007-es reg :) Megértem felháborodásod.
  • L Viper #38193
    Nem tűnik rossznak
  • [HUN]FaTaL
    "mint amikor valaki azt mondja egy repülőre hogy az kanyarodik."

Taxi közben?:D
  • fs9pilot
    Vagy ha valaki azt mondja a futóműre hogy KERÉK! :D
  • Clidey
    Azt hiszem ez nem szigorúság kérdése.
    Senki ne próbálja velem elhitetni hogy kb. 1 perc keresgélés után nem képes megtalálni azt a menüpontot ahol a privát üzeneteit kezelheti. Vagy ha valami speciális probléma miatt nem találja (javarészt olvashatatlan weboldal a böngészőjében, mobilon netezik, stb. mittudomén), akkor írja ide, hogy ne nézze az ember hülyének. Ha már minden áron offolni akar és lusta még arra is, hogy egy ide vonatkozó topikot keressen magának ugye... De még mielőtt bárhova is tékel, nézze át az elküldendő hozzászólását helyesírásilag, hogy pl. egy kérdő mondat végére ne tegyen felkiáltójelet mert rohadtul nem mindegy.
    Az én hibám tudom, de erre kb. úgy harapok, mint amikor valaki azt mondja egy repülőre hogy az kanyarodik.

Na részemről téma lezárva.
  • Hypo #38189
    szigorú vagy Maestro:)
  • Clidey
    Az egy dolog hogy a helyesírást mint olyat távolról sem ismered, de hogy egy ilyen egyszerű dologra képtelen vagy magadtól rájönni ráadásul még nyilvánosan rá is kérdezel, az kétségbeejtő...nem volna elvetélt ötlet elölről kezdened az általános iskolát!
  • Papirzacsi
    forum menü/privát üzenetek?
  • szabo861011
    Hali valaki meg tudná mondani hogy lehet megnézni a bejövő privát leveleket!!Előre is köszi!!!
  • Hypo #38185
    :( nem tudom engem ezek a IIvh-s gépek fsx ben inkabb riasztanak:)))
    kiveve A2A megoldasait, de egy alap Il2 ben jobban repulnek ezek mint fsx ben:)
  • fs9pilot
    Tessék, játszatok: ATC Flash Game :D
  • Willenbrock
    A legjobb Stuka amit találtam fs9-hez(x-hez is jó):(érdekes hogy egy ilyen legendás gépet nem adtak még ki a nagyobb fejlesztők-csak az alphasimét ismerem de az katasztrófa.)Ezt Wolgang Faber,Karl Brauer csinálták.A VC szóra sem érdemes de a 2d fülke nagyon szép,fotorealisztikus.A bot és majdnem minden kapcsoló működik és animált,még a tolóablak is,valamint a padlón levő ablak is.Rádió menü is meg minden van.A simviation oldalról szedtem azt hiszem.Kéne még hozzá valami korhű Luftwaffe tábori reptér scenery-nem tud valaki olyanról?
  • polluxware
    volt olyan ugyancsak ott, hogy a taxiway-re szállt le..

ammár gáz
  • Matth3w
    Marmint hypo(k)?
  • fs9pilot
    Látom kolléga te mostanában felcsaptál póknak. :))) Bár annak 6 szeme van, de mindegy, jó ez.
  • Hypo #38179
  • fs9pilot
    Így van, a való életben is előfordulnak hibák.. Pl. amikor "horizontig" akartam emelni a cessna orrát hogy emelkedjen. xDDDDD ... az se volt szép. Benéztem volna a "madaras" teszkóba. :'D
  • Hypo #38177
    fordult elo mar velem is, és fodult elo ez már a valós életben is azt hiszem legutobb amerikaba raadasul ott nem a jobb vagy bal palyat tevesztette el, hanem eleve masik reptere ment:))))
  • jaszy76
    Jól mondod, fs2crew nem mondta. Én meg nem kérdeztem. Mondjuk az gyanús volt, hogy a localizer balra tért ki. :)
  • Hypo #38175
    :))) hát kérem approach checklistbol kimaradt a lepes:) ELLENORIZNI a palyat:)