45215
  • CptSAB
    Köszi! Rendicsek.. akkor megfogalmazom a levélkét, és a jószerencsére bízom. Átküldöm majd. Priviben írni fogok..
  • Nashgaar
    Szia Tomi! Talán tudok neked segíteni, angolban mindenképp, németül meg van egy cimbi aki nálam jobban beszél.
  • CptSAB
    Tökéletesen megírt angol.. :D:D:D:D A magyar sem tökéletes, nemhogy az angélus! :D Mindegy, valahogy össze bindzsizem azt az üzenetet, ahogy régen is úgy-ahogy megértette Mehlin mit hablatyolok, talán most is.. :)
  • ToMy_
    Egy tipp: google.fordító egész jó, ha tökéletesen megírt angolról fordítasz németre.
  • jaszy76
    Én meg "landolni" mozgó járműre. :D
    Nagyon jó videó.
  • Hont
    Van 20 percetek, akkor ki ne hagyjátok ezt a videót!
    Szeretnék tudni így repülni!
    3D. video

• CptSAB
    Fijuk és lányos zavarban lévő fijuk, újra kérdeném, beszél valaki perfetto németül? Egy kis rövid emilezésről lenne szó Mehlin Rainerrel, németből gugli fordító végleg meg vagyon bukva. Régen tanultam dajcsmárkúl, de sajna akkoriban sem voltam belőle egy penge legény, hacsak az érdemjegyek katonásságát nem veszem.. :P A lényeg segítséget kérnék, ahol a hála az, ha sikerül megdumálni a német Májsztróval egy Szu-22M3 verziót.. Tudom, önző cél, mert gyanítom 100 FS fanból, jó ha 5-6 embert érdekel ez a mozdony, de Én láttam repülni élőben, és elhihetitek, felejthetetlen élmény volt, és remélem a nyáron vagy jövőre csak eljutok olyan helyre, ahol megfoghatom, körbejárhatom ezt a robosztus masinát, amíg el nem tűnnek ezek is.
  • Tóth Balázs
    Sajnos nem az a baj, az a fix csak a zorder sorokat törli az iFly asszem panel.cfg-jéből és azt a célt szolgálja, hogy tudd a görgőt használni VC-ben.
  • [HUN]FaTaL
    Azt én csináltam :D És lefutatta már, mert anélkül forogni sem lehet egyáltalán.
  • Matth3w
    Szia igen menj fel az ifly honlapjara es van az active camerahoz egy fix rakd fel es mar mukodik is!
  • Willenbrock
    Köszi
  • Tóth Balázs
    Sziasztok!

Valaki találkozott már a következő hibával?
    Active camera és patchei fent, beállítva egy konfig az ifly 738-asára. Ezek után ha akár egérrel, akár joyjal forognék VC-ben, ilyesmi hibaüzenetet dob ki:
    "Scenery read error. Attempting to open a nonexistent directory:
    (FSmappa)\activecamera\Addon Scenery\pl. HungaryBaseScenery\scenery, de ha leokézom, végigcsinálja ezt az összes sceneryvel ami az addon sceneryben van (és a sima scenery könyvtárral is az FS mappán belül!)
    Egyszerűen nem értem, miért akar sceneryt kiolvasni az activecamera könyvtárból. Valaki találkozott már ezzel, ötlet, megoldás? :S

Üdv:
    Balázs
  • [HUN]FaTaL
    A telepített fs9 mappájában általában marad szemét bőven, szóval annak egy shift+del, meg az appdatat is érdemes kipucolni. A dokumentumokban is maradnak azt hiszem fájlok, de ha jól emlékszem azok csak az elmentett flight planek, nem sok vizet zavarnak.
  • Willenbrock
    Még egy utolsó kérdés:Ha uninstallálom az fs9-et aminek pl szétbarmolódott az autogenje maradnak fenn valahol a merevlemezen olyan fájlok amik fennmaradnak és befolyásolhatják a legközelebbi telepítést is? Tehát van-e amit kézzel kell uninstall után kitörölni?
  • [HUN]FaTaL
    A repteret nem befolyásolja, de a reptér környékén az autogent nagyon is.
  • Willenbrock
    Végül is egy Normandia scenery fenn volt de ahogy emlékszem a repteret nem befolyásolta mert a scenery telepítése előtt is ugyanolyan volt.UT nincs fenn.Még a korábbi fs9-ről másolatot csináltam egyszer amire a Golden Wings kiegészítőt telepítettem,ekkor a application data-ban az fs9 cfg-t is át kellett nevezni de ennek gondolom semmi köze ehez mert azóta az fs9 teljesen újra lett telepítve.Próbálgatom a beállításokat akkor.
  • [HUN]FaTaL
    Ha UT fent van, az pl. tipikusan szétbarmolja. Másról nem tudok, esetleg a csúszka nincs maxon. De az alap autogen nem valami sűrű, addonok szoktak javítani rajta, ezért gondolom, hogy fent lehetett valami kieg. Lille környékére, pl. FranceVFR.
  • Willenbrock
    Hogy lehet probléma az autogennel,vagy hogy lehet kijavítani?
  • [HUN]FaTaL
    Ott akkor az autogennel lehet valami, illetve lehet hogy Lille környékére nem tettél fel valami Sceneryt, ami korábban fent volt.
  • Willenbrock
    Akkor bocs,nem ilyenre emlékszem mert pl. Lille reptérről szálltam fel korábban mielőtt újratelepítettem volna,aztán most újratelepítés után nem ugyanúgy néz ki ugyanaz a reptér,nem olyan sűrűek a fák,nincs annyi épület stb.Pedig úgy emlékszem a beállításaim ugyanazok mint akkor.De ha ez a feltelepült GE akkor lehet mégis a beállításokkal kell javítanom a látványon.Kösz a választ.
  • [HUN]FaTaL
    Ez nem az alap textúra, nem értem a problémát, ez GePro.
  • Willenbrock
    Ez a probléma:Látható hogy a telepítő szerint feltelepült,de a játékból vett képen az alap textúra van:

• Willenbrock
    Mitől lehet ez hogy a Ge pro telepítése és a textúra kreálás után úgy néz ki hogy mégsem települt az FS-be.A GE úgy jelzi a main menü alatt hogy telepítve vannak a textúrák de a játék nem úgy néz ki mint korábban mikor tényleg települt.Nem értem hol lehet a hiba?
  • CptSAB
    Beszél valaki perfect németül?
  • Blackdog
    Vastag filcből, vagy gumilapból vágsz ki pár kis darabot, és a gépház lábai alá teszed. Úgy magadat is megnyugtathatod, egyébként én sem hinném, hogy pl. egy force-feebackes joytól bármi baja lenne.
  • [HUN]FaTaL
    Semmi baja nem lesz szerintem.
  • Papirzacsi
    Ha az a rezgős valami nem egy légkalapács, akkor kötve hiszem.
  • fs9pilot
    Egy offline kérdés.. Szerintetek ha a gépház fent van az asztalom tetején, magyarul nem a neki rendeltetésszerűen "kivágott" lyukban lent, és az asztalon van ilyen rezgős beviteli eszköz (nem vibrátorra gondolok) az okozhat a vinyónak valami gondot? Mármint a rezgő hatásra gondolok, hogy pár centire a gépház mellett van a cucc? Mert valamiért "félek" ettől. Lehet hogy alaptalanul.. :)
  • Hont
    Érdekes, mert nálam 0-79% mutat, de kézzel (ill egérrel) se lehet feljebb nyomni!
    Egyébként szerintem a kalibráló menüje kifejezetten precíz.
  • Blackdog
    Nálam igen.
  • carlosfly
    Kalibráltátok és akkor is olyan?
  • Papirzacsi
    Köszi, közben néztem a hivatalos fórumot, és ott is többen írják, hogy nem megy. Kár... hosszú idő óta először kénytelen vagyok az fs saját időjárás letöltőjével szenvedni. :D
  • CptSAB
    1-99%. Geniusnál ez 6-7 és 95-97 volt újkorában!!!. Szerintem ez a pótméter hibahatára és 1-1 százalék az nagyon nem oszt vagy szoroz. Ha nálad ez évek alatt is ennyi, az jó jel. Geniusnál ez folyamatosan romlott, elment az alsó 10-15-20-25-40.. a felső negyed, így a végén, amikor még használtam, már taxizásnál vadul nyomkodtam az F1 és F2 gombokat, felszállásnál meg az F4-et.
  • gfarkas
    Most próbáltam egy LHBP-t és valóban nem tud felcsatlakozni egyik szerverre sem.
  • gfarkas
    Én az előbb mentem egy LIRN-LHPA-t és a végén Pápán majdnem derült időt adott pedig lóg az eső lába....
    A felcsatlakozással nem vettem észre semmilyen gondot.
  • Papirzacsi
    Urak, használ innen valaki Active Sky 6.5-ös verziót? Csak arra lennék kíváncsi, hogy másnál se megy a szerverhez csatlakozás? Délelőtt még nehezen, de ment neki, most meg már egyáltalán. Thx.
  • gfarkas
    Kellemes Húsvéti Ünnepeket és szerencsés nyúl és leány kergetést kívánok minden fotelpilótának!
    A C2H5OH-val vigyázni..... ;-)))
  • Blackdog
    Neked is!
    Egy kérdésem is lenne Hozzád, ha jól tudom egy új Logi Extreme 3d Pro-t használsz; a joyon lévő gázkar min, illetve max állásánál a hajtómű fs-ben 1 %-on, illetve 99 %-on van csak Nálad is? (Tehát 1-1 % mindkét végpontnál elveszik.) Vagy ez csak az évek alatt elkopott gázkar potimnak köszönhető?
    /*Ha a cockpitben a gázkar fölé viszed az egered, akkor jelenik meg az aktuális % érték.*/
  • CptSAB
    Kellemes Húsvéti Ünnepeket !
  • Willenbrock
    Újratelepítettem a fs9-et de a GE nem települt fel rá,utána jutott eszembe hogy az fs9 update patch-et nem telepítettem,így az csak a GE után lett feltéve.Ez a rossz sorrend okozhtja azt hogy a GE nem települt rá?