45215
  • Legvar
    Azt a franya politikat mindig belecsempeszed!!! Hmm kezdem azthinni, hogy el vagy nyomva!
  • L Viper #38533
    Rendes kis kölök vagy amúgy pálluxwheeer
  • polluxware
    röptében írtam azt amire jutott reggel idő..:)) csak a hozzáértők ne lássák:)

utasszállítokon amit látol hajtómű, főleg a boeing féle cnfm-ek vagy a hasonló érbász hajtóművek, azok ne tévesszenek ám meg!

!HA! jól tudom ezek amolyan hibrid hajtóművek a működési elvükből adódóan.. ezeknek egy része a nagy turbóventilityit az elülső fokozaton vonó, míg a hátsó n2 részt tolóerőként hasznosítják.. százalékos arányt nem tudom,de fontos szerep jut előlre is és hátulra is eggyaránt, nem csak az általános működési elvből kifolyólag...

sok reptéren (kisebbek)->> amerikában, canada már lassan nem adnak 100as AVGAS-t..
    turboprop nagyobb magasságon gazdaságosabb üzemet biztosít, valamint nagyobb teljesítményt felszállásnál..

namost itten nem egy Katana rotax motorjának a fogyasztását kell alapul venni.. hanem példul egy Bíícs Bonanza (ami ugye egyébként sem egy ocsó gép még benzin üzemmel nézve sem)

sok kisebb Bush gépet tervezgetnek már átalakítani..

egy szóval, ott filóznak ezen jobban ahol van pííz... meg nincs szíjgyártó.. magyarán normális messzi-messzi nyugati országokban

• cessna172
    Köszönöm a választ. Egyébként milyen megfontolásból tesznek egy gépre inkább turbólégcsavart, mint sugárhajtóművet? Nagyobb szállítógépeknél lehet látni turbóproposakat is. Kisebb sebességre képes, de kedvezőbb a fogyasztása?
  • polluxware
    ez nem mindre igaz... spec ennek a tipusnak olyan altípusú hajtóműt használ aminél a feather-ben kell elindítani

a direct drájvos-nál példul full fine állásban szabad csak elindítani különben leégeti a hajtóművet:) (Garret type d-drives)

egyébként a natúr kisméretű civil gépekben levő turbórop-oknál (free-spinner type) tökmind1 milyen állásban van a prop ,mert valójában nincs összeköttetésben a sugárhajtómű rész magával a prop Shaft-al.. gyakorlatilag úgy képzeld el mint egy menetiránynak háttal levő hajtóművet aminek a kiáramló gázt azaz a gas generator fokozatból kiáramló égésterméket, nagynyomású levegőt áramoltatja rá egy tyurbó gíírboxra amit átad a propellerre mint forgató nyomatékot...

a direct drájv az totál más! ott hajtómű n1 fokozatának az áttételére van rákötve a prop és a hajtómű folyamatos teljesítményt ad le ,amit a prop állásszögének változtatgatásával alakít vonóerővé, avagy csak semleges állásban pörgető a pörgetni valót

ha ezekkel nagyjából tisztában voltál, úgy bocsi ... annó én is jót csodálkozgattam rajta mert totál másként képzeltem el a működését..

még annyit a direct-drájv érdekességéhez ,hogy ha túl nagy terhelést adsz a propellerre ezáltal magára az áttételre, az annyira megtudja fogni az első fokozatot ,hogy compressor stall állapot jön létre amitől leéghet a hajtómű..
  • litlebubu
    Igen! Meg kell venni és le lehet tölteni simán.
  • cessna172
    Még a légcsavar állásszöghöz kapcsolódik, hogy a turbinás légcsavarosoknak miért van olyan nagy állásszöge? A lapátok mintha merőlegesen állnának a forgási irányra. Dugattyús gépeknél ilyet nem lehet megfigyelni. Itt van egy videó egy ilyen gépről:
    https://www.youtube.com/watch?v=YPNe7uXAeVQ&feature=g-vrec
  • vajo
    Sziasztok. Egy magam modellezte repülőt hogyan tudok betenni a játékba?
    Illetve amit még kérdeznék, hogy a REX-et azt meg kell venni, vagy le lehet tölteni simán? Köszi előre.
  • pylumc
    Sziasztok!

Most regisztráltam, de a játékot FS 2004-et, évek óta nyomom! Mindíg 747-est használok és repülök amikor lehet. Kicsit a gépem kevés hozzá mert XP3 alatt a videokártyám illesztője néha totál kifekszik és azt mondja hogy megálltam. Ilyenkor power gomb nyomvatart és restart, másképp nem lehet megoldani a fagyást. Ez egy Fujitsu Siemens Amilo 7310w 1.5 celeron procival 512 ram és elvileg 64 MB-os videokártya van benne. Szerintem ez itt a gáz! De csináltam neki alulról egy hűtést, ami nem akadályozta meg a jelenséget ugyan, de ritkábban fagy meg a lelkem.

Ti akik itt vagytok a fórumon biztos kijártátok már a beszerzési lehetőségek iskoláját, ezért bármi amit tudnátok nekem ajánlani, gondolok kiegészítőkre, szerverre ahol lehet multiban repülni vagy bármire, azt megköszönöm, cserébe repülési tapasztalataimat tudom felajánlani ha valaki valamit nem értene.

Jó repülést mindenkinek Sziasztok!
  • polluxware
    realism menüben az 5 csúszkából felülről lefelé haladva a 2. és 3. -at vedd le nullára, valmint a 4.-et félre..

autorudder-t így ki is kapcsolhatod..
  • Hypo #38524
    ruddert hova konfiguraltad? autoruddert kapcsold ki
  • padlotfogok
    Tiszta időben is kipróbáltam de ugyanaz...Nem tudom mi lehet a gond... :(
  • Papirzacsi
    Balról fúj a szél?
  • padlotfogok
    Sziasztok!
    Valaki nem tud nekem abban segíteni, hogy gurulás közben miért húznak balra a gépek??? Csak folyamatos ellenkormányozással lehet egyenesen haladni. Baromi idegesítő....
  • Zsolt7411
    Sziasztok

Köszönöm a sok választ már megy is.:)
  • Papirzacsi
    A mai legtöbb állítható légcsavaros gépen nem közvetlenül a légcsavar beállítási szögét változtatod, hanem a fordulatszámát, és az automatikus légcsavarszög szabályzó rendszer állítja úgy a lapátok beállítási szögét, hogy az a leadott hajtómű teljesítménynek és a repülési sebességnek megfelelően a beállított fordulatszámot tartsa (constant speed propeller az angol neve).
  • Hypo #38518
    http://forum.avsim.net/page/index.html/_/pr-ann/eric-marciano-releases-runway-advisor-r152
  • Hypo #38517
    Ez igy ebben a formában nem állja meg a helyét, IL2 ben az érzés más de elhiheted mindkettő ég és föld a valóstól. IL2 ben az egyes gépek szépen le voltak modellezve meg a FDe is ugy ahogy jo volt, de ott tulkompenzaltak bizonyos dolgokat, lasd me109 konnyu radlizas erre ugy ratettek egy lapattal, idojaras kicsit messze volt a valos dolgoktol de nem is ez a celja egy harci szimulatoernak, a muszeres dolgok azok a nagyon minimal kategoriaba tartoztak. Persze van elonye is, a kettobol mar lehetne gyurni egy jot:)2
  • cessna172
    Még annak idején, mikor megjelent, játszottam az IL2-vel, a Flight Simulatorral nem olyan régóta repülök. És sajnos nekem úgy tűnt, hogy az IL2-ben a gépek sokkal élethűbben viselkedtek a levegőben,mint a flight simulatorban, ami azért szégyen egy simulatorra nézve, most eltekintve a harci részektől, csak a repülési dinamikára koncentrálva. Ott olyan dugóhúzókkal találkoztam, amilyet az fs-ben szándékosan sem tudok előidézni, akárhogy erőlködök, igaz, hogy azok vadászgépek voltak és nem cessna 172, de harci repülőknél is siralmas a helyzet fs-ben. Voltak túlzott fordulóknál leszakadó szárnyak, stb. Egyébként, ha már itt tartunk, mire jó egy ppl-es jogosítvány? Ha jól tudom, kb. másfél millióba kerül a megszerzése. Az élményrepülésen kívül lehet vele pl munkát is vállalni, vagy ahhoz magasabb kategóriák kellenek? Egyáltalán érdemes belevágni a megszerzésébe, ha mondjuk van az embernek fölös másfél milliója? És az élmény és sétarepülésen kívül mást is szeretne csinálni.
  • CptSAB
    Sajnos a szimulátorban nagyon sok minden nincs lemodellezve. Ha átnyálazod majd ezeket a Pilóta Kézikönyveket, hamar rájössz, a legszebb legigényesebb fizetős masina is messze van attól, amit a valóságban tartalmazhat funkcionalitásban, hát még repdinamikailag egy adott típus. A fórumon lévők között páran a valóságban is repülik ezeket a kisgépeket, ők tudnak neked hasznos válaszokat adni. Van egy magyar nyelvű szakkönyv is a PPL Könyv, de kb. 15000 Ft. Drágább mint egy B-és tankönyv. :D
  • cessna172
    Köszönöm, a gyakorlati fogásokon kívül engem érdekel az elméleti háttér is, hogy amit csinálunk, azt miért úgy csináljuk. Ezért is volt érdekes ez a légcsavaros leírás fs9pilot-tól. Remélem nem terhelem ezzel itt a fórumot, mert ez ugyan csak szimuláció, de az is akkor érdekes, ha a valóságot minél inkább közelíti. Ezért is szeretem, ha minél élethűbben viselkednek a gépek, törnek, átesnek, stb, mert úgy van igazán tétje a dolognak. Na nem mintha jó lenne törni zúzni, pont ellenkezőleg, elkerülni jó. Minél nehezebb egy géppel repülni, annál jobban élvezem. Sajnos élőben még nem volt alkalmam megismerkedni a repüléssel és az fs2004 bizony sok szempontból hagy kívánnivalót maga után.
  • CptSAB
    C152/172/182 POH
  • CptSAB
    pl. c172

Cessna 172N 1978
  • CptSAB
    Rákeresel neten, hogy Cessna 152/172/182 stb. Pilot of Handbook, Pilot Manual. Pdf doksikat keress. Fogsz találni, ezekben benne van minden ami válasz kérdésedre. Itt ott néhány repülőklubb, felteszi ezeket. A táblázatokkal. Nekem megvannak, de kitudja melyik dvd lemezen a sok száz közül. Mégvalami, mind angol nyelvű.
  • cessna172
    Papirzacsi és fs9pilot, köszönöm a válaszokat, bár még egy kicsit emésztenem kell. :D Most a gyakorlatban ez végülis hogyan néz ki? Mondjuk egy cessna 182-es típusnál. Felszállásnál ugye a tolórúd teljesen be van nyomva. A fékszárnyak visszahúzása után kell növelni a légcsavar állásszögét? És milyen gyakorisággal mennyit kb? A repülési magassággal pl. hogyan függ össze az állásszög? Mert ugye feljebb haladva ritkul a levegő és a felhajtóerő is csökken és ugye a nagyobb állászszög növeli a felhajtóerőt, abból kiindulva, hogy a légcsavar is egy szárny.

A másik a mixtúra. Arról is csak sejtésem van. :D Az, gondolom én, arra szolgál, hogy ritkább levegőben növeli a levegő arányát az üzemanyag-levegő keverékben. Így végülis csökken a fogyasztás, bár valahol olvastam, talán a dhc beaver-nél, hogy inkább dúsabb keveréket javasolnak, mert a ritkább növeli az alkatrészek kopását. Ha van ezekről valami jó magyar nyelvű leírás, akár szakmai is, szívesen fogadom, nem gond a műszaki szaknyelv, kihámozom a lényeget. :D Lelkes amatőr vagyok.
  • CptSAB
    Van egy frankó panel+VC update, avsim.ru-n. :) A korábbi textúrázatlan részeket egészíti ki.
  • perko
    Még egy kis segítség, így már biztos menni fog.

Before start, turn on main battery switch (pos. 48), set magneto selector (23) to (1+2) position, set fuel tank selector (9) to up position, and turn throttle to idle.For start engine, turn on starter switch (24), spin inertial starter by turn starter selector (25) to left position,hold until spinup - see to ampermeter (17), listen sound of gyro. After spinup, turn starter selector to right and hold until engine started. Turn off starter switch (24).

• CptSAB
    még valamikor úgy egy éve én követtem el egy indítási tutorial videjót, de már töröltem
  • CptSAB
    x-planes, de a lényeg ugyanaz, figyeld a kapcsolókat

• CptSAB
  • Zsolt7411
    Szia

Én lehet bamba vagyok de még beinditani sem tudom azt az AN-2-est.Leírnád hogy kell?köszi.
  • flyby
    Rendben köszi!
  • Hypo #38502
    minimumot is allisd 3gb korul
  • flyby
    A virtuális memóriám 8189MB-ra van állítva úgy emlékszem,de nem nyúltam hozzá! Hazaérve megnézem. SZÉP NAPOT!!!
  • flyby
    Most hogy így mondod igaz! Az infót köszi,elolvasom feltétlenül,ha vége a munkának.
  • Hypo #38499
    de gyerekek 64 bites winhez minek is a 4gbs patch??? az 32 bites xp hez kell ami ugye 3 giganal tobbet nem tamogat de w7 nel ez a gond nincs.
    az egy masik kerdes hogy az fs9.exe hasznal e tobbet mint 3 giga.

OOM hiba vagy az emlitett keves erroforasbol adodik de az itt nem feltetlenul all fent, virtualis memoria beallitasod?? Mi megy meg a hatterben? Javaslom ezt atolvasni
    KATT IDE
  • flyby
    már a címe is jól cseng!! köszi!
  • Matth3w
    http://www.ntcore.com/4gb_patch.php

:D bocsánatot kívánok
  • flyby
    Átküldenéd még egyszer a linket,mert gondolom linket akartál küldeni! Sok hálával!!!
  • Matth3w
    nincsmit sok sikert