MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
ifly737 se eszi a gépet, ha 2Dpanellel nyomod..

[HUN]FaTaL
FSXben méggyakoribb ez a hiba. 😊))

http://goo.gl/gd6Zi5

CptSAB
Ha valaki használja a POSKY 737-600-at, van egy nagyon jó kis aircraft.cfg-ém, amelyekben javítva lett több problémája is a masinának. (nem én vasaltam, valami Matt dobta össze, én csak áthegesztettem a régit az instrukciók alapján). Szívesen közkincsé teszem:
- pótolva a központi üa. tank
- FD javítva
- AP feljavítva
SkyDecks panellal és FriendlyFMC-vel egész tûrhetõ. 😄 Gyengébb masinákra, ha közben az aerosoft/stb.. scenerykbõl is szeretne a virtuál flyer sasolni, ideális.
Köszönöm a segítséget, leszedem azt a két matyit, aztán majd meglátom..

///M I Love BMW. :)

spyy55
KÖSZÖNÖM!!! 😊

Hont
Igen, akkor is elõjön, ha sokszor váltod a nézetet!
Van valami "F" gomb, amivel szinten lehet tartani!
De ha futtatod ablakban a feladatkezelõ memoria ablakát, látod mikor csordul túl a rendszer.
Régebben én is szívtam vele sokat! Nálam Párizs környékén volt mindíg gond.
Hont
Na ott a hiba!
Nekem ezt a Profik úgy magyarázták, hogy van egy file, ami üríti a memoriát normális esetben!
Addon hiba lesz!
spyy55
Igen... FSX ^
- nálam is volt ez a probléma, de csak ha (véletlen) Tower view-ra kapcsoltam. Szintén memóriát szeretett volna kajolni - állítólag! 3 Heathrow újrarakása sem segített, rendszeres pucolás a gépen, stb. Sajna én sem jöttem rá, de valszeg valami programozó tudná, ha beleles a gépedbe és megnézné, hogy melyik scenery okozhatja(-e) ezt a galibát. De nem tudom...bármi lehet. (FSben forgalom, rendszer, install...)
PL. Parisnál is ez a betegség volt.

Segítsen már nekem valaki mert esküszöm hogy a stroke visz el már tényleg....

Miért van az, hogy Schiphol-Heathrow IFR útvonalat repülve, London felett mindig kapok egy kOcsOg mikerowsoft hibaüzenet hogy elfogyott a memória, vegyek többet, vagy futtassak lemeztakarító programot, az FS most kilép. Ha viszont nem nyomok rá az OK gombra, hanem visszalépek az FS-be, akkor pedig 400x400-as paint nagyítóval ráközelített textúrák vannak, és a repülõtér sehol. A MAP sem mûködik. Sehol máshol nincs ez a probléma, csak ezen az útvonalon. 9.1 Patch fent van. Ezek vannak fent,mint kiegészítõk:

Ultimate Terrain Europe
UK 2000 London City Extreme
Ultimate Terrain USA
Real Environment Extreme + Overdrive
Discover Europe
iFly 737 + Service Packs

Aerosoft: Gibraltar, Innsbruck, Budapest, Brussel, Stuttgart, Hamburg, Lissabon, Stockholm, Frankfurt, Zurich, Heathrow

Mellesleg, töredezettség mentesítés rendszeresen futtatva, minden drájver up to date, vírus nincs. Hardveres ok kizárva, mert nem hinném hogy ez lenne a baj, közel max grafikán ezen az útvonalon kívül sehol máshol nincs ez a probléma. Csak itt. Szívem szerint csak az UK2000-tõl valamint a Discover Europe -tõl szabadulnék meg ha muszáj, mert ezek NEM megvásároltak.

Valami ötlet? 😞(

Ja vágom. 😄

zh idõszak 😄

Na mi van már itt, mindenki FSX -es lett vagy mi? 😄D

De kipusztult a fórum. 😄

Beégtem, elismerem.. Fáradt vagyok. 😄

Clidey
Tessék:

Na jahh, látás az nemigen van az elmúlt idõszakban, nálunk is térdig ér a köd, meg ilyen megfagyott jégdarabok szállingóznak az égbõl... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Jéé az SLZ a gép amivel reppenek😊))

PCPilot angol újság 2008-2009 (10db) számai keresik új gazdájukat.
Természetesen ingyen átadom, csak érte kell jönni BP. környéke.
Még hétvégére is jó ratyi idõ lesz Budapest környékén, legalábbis a TAF szerint. Ha a "sima" idõjárást nézzük, akkor vasárnapra 12fokot mond délutánra, viszont esõt is.

Ez így nem állapot, az embernek a kedve is egyenlõ a száraz szivacséval. 😞

Hypo
ne is mond pedig hetvegen pont mennek.......

Kellemes, borongós délutánt mindenkinek.. Javulhatna már ez a kaki idõ, repülni sem lehet egy jóízût. 😞

Clidey
Az iFly valahol az NGX és a régi PMDG NG között van, de határozottan közelebb a mostani NGX-hez. Én sokkal jobban szeretem az NGX-nél, mert habár a textúrái nem is annyira szépek mint az NGX esetében, azért csúnyának sem mondhatók, viszont - ami nálam elég fontos szerepet játszik - nem olyan torz mint az NGX, hanem sokkal precízebb, mérethelyesebb. És nem utolsó sorban fps-ügyileg is hatványokkal jobb mint az NGX.
Airbus 380-ból a közeljövõben ne várj nemhogy PMDG szintût, de megközelítõt sem - ahhoz elég bonyi rendszerei vannak amit elkészíteni elég idegörlõ és hosszadalmas lehet. Ráadásul teljesen autentikus nem is lehet, mert pár fícsört még az FSX sem képes szimulálni.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Gegi86
Elvileg készül egy A380 szimulátor itt csak mióta megszûnt a fórum azóta nem tudni semmit a projektrõl, pedig a képek alapján ígéretesnek tûnt, meg valahogy az airbus-t nem sikerül senkinek jól meg csinálni😞
Egyáltalán nem csak a grafika a fontos, legyen az akármilyen repülõgép. Az iFly 737 -gépét sem azért használom mert szép. Viszont, akármennyire is érdekelnének a mûszerek, vagy az egyéb fedélzeti dolgok mûködése mikor poszt-apokaliptikus környezet uralkodik a cockpitban, ebbõl adódik hogy se FMC, valamint a kapcsolók fele nem mûködik stb. Szerintem nem csak én vagyok így ezzel, ha pedig igen, annyi baj legyen..

Ui.: Egyébként, köszönöm az infót. <#vigyor3>

Clidey
Írásod alapján neked inkább a grafika fontos mintsem a rendszerek mûködése. Ez esetben javaslom töltsd le a Simmer's Sky Airbus 380-at, és hozzá Pablo Diaz textúráit az avsim-rõl vagy a flightsim-rõl. Nem fogsz csalódni. 😉

Ez esetben nem tudok mást javasolni, mint hogy játszadozz a grafikai beállításokkal, esetleg az AA -t kapcsold le, valamint a "Aircraft casts shadow" -opciót (azt hiszem ez a neve). Lehet másnak van, de nekem jobb ötletem nincs, többmagos gépeken jó vga -val már szaladnia kellene.

Win7 64bit van fent,kb.másfél hete,a driver is a legújabb,és formázott partícióra telepítettem.

Ha nem friss az oprendszered, mármint nem most raktad újra, akkor itt is csak a töredezettség mentesítést tudom javasolni. Esetleg vga driver frissítés, és a 9.1-es javítás amennyiben nincs fent.

Üdv!

Az lenne a kérdésem,hogy a régi konfigomon kiegekkel nagyon faszául futott az fs,de most pl.LHDC,Ifly 737,Rex 512-es felhõkkel,GEPro,leszállás
közben jó ha van 22fps-em,és már nem tudom mit kéne állítanom,hogy legalább egy stabil 30-at elérjek.(Phenom X6 3.3,6GB DDR3.HD6770).
Alap fs minden nélkül,cessna,KSEA max. 60fps VC-ben,de azt túl sem lépi.

Airbus A380-ból miért nem tudnak, egy normális, szépen kivitelezett külsõ/belsõvel rendelkezõ gépet csinálni? Mert amik vannak, azok borzasztóan gagyik. Bár a freeware modellekre csak az utóbbi a jellemzõ, hogy a külsõ szép, de a belsõ csúnya, de a fizetõsek sem különbek. Bár ha a PMDG - készítené el, abba nem lenne köszönet a gépigényt tekintve. 😄D Bár, valamit - valamiért.

<#taps><#nevetes1>
[HUN]FaTaL
Akkor meg kell vennem a Paksi Atomerõmûvet, semmi probléma, holnapra elintézve. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
mondtam hogy nhe fotozz nálam, annyi irigyem van

Ez teljesen baráti, már csak 580db gépre lesz szükségem, valamint a közeli trafóállomás föld alatti vezetékeire.

Clidey
Kurva ImageShack. Szóval:

Clidey
Az MS közzétette a végleges gépigényt. Ahhoz hogy az MS Flight-ot kiegészítõk nélkül, ám megfelelõ képfrissítéssel tudjuk futtatni, az alábbi konfig ajánlott:

Hát nekem már az FSX-hez készült PMDG 737NGX gépigénye is tetszik. 😄 Abból kiindulva, szerintem a Flight a Nasa -nak készül a szuperszámítógépeire.

😄DD

Papirzacsi
Nem végleges persze, lesz ez még nagyobb is, amint felpakolod kiegészítõkkel.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Láttátok hogy a fejlesztõi napló szerint jelenleg milyen konfig kell a MikeRowSoft -ék által fejlesztett Flight -nevû repülõs szimulátornak? 😄D

"LOW" Beállításokon, hasonló specifikációjú konfigurációval akadás mentesen futott:

CPU: Dual Core 2.0 GHz
GPU: 256 MB card capable of shader 3.0 (DX 9.0c compliant)
HD: 10 GB Hard Drive space
RAM: 2.0GB

"HIGH" Beállítások mellett futott hasonló spec. gépen:

CPU: IntelŸ Core™ i7 960 @ 3.20GHz, AMDŸ Phenom™ II X6 1100T 3.3 GHz or better
GPU: ATI Radeon™ HD 5870, NVIDIAŸ GeForceŸ GTX 560 or better
HD: 10 GB Hard Drive space
RAM: 6GB

Bár tõlük nem is várta senki hogy kevés memóriát zabáljon, elég Windows -ra ránézni. LOW-on eléggé csúnyácska, de reménykedjünk hogy ez a gépigény nem végleges lesz.

Szívesen. =)
Örülök hogy segíthettem.

Gegi86
Köszönöm szépen a választ, végül is engem ezek a per jelek zavartak be meg a végén a súrlódási együttható nem ebben a formában ismertem.
Bár úgy is ráérek, szóval leírom, aki esetleg nem tudja, vagy elfelejtette:

Az elsõ szám az ilyen jelentésekben a futópálya megjelölése. Az alábbi változatok lehetnek:
88 = összes pálya.
Néhol úgy van írva, hogy 35L, 35R, de az alábbi jelölés is elõfordulhat:
35= 35L
85= 35R (ez a 35 + 50-bõl tevõdik össze, ugye bármelyik pályajelöléshez 50-et adunk akkor másik jelölés nem jöhet ki.)
35CLRD// = normál állapot
35SNOCLO = zárva
99 = üzenet ismétlés

A második szám a lerakódást jelenti, ezt 0-tól 9-ig jelöljük, ha nincs jelentés akkor ez esetben egy "/" - jellel jelöljük.

0 = tiszta és száraz
1 = nyirkos
2 = nedves, vízfoltos
3 = dér, zúzmara, vagy lefagyás, a fedettség < 1 mm
4 = száraz hó
5 = nedves hó
6 = latyak
7 = jég
8 = tömörített hó
9 = hó vagy jégbordás
/ = nincs jelentés

A harmadik szám a szennyezõdés kiterjedtségét jelöli:

1 = kevesebb, mint 10%
2 = 11%-25%
5 = 26%-50%
9 = 51%-100%
/ = megbízhatatlan

A negyedik szám a közepes mélységet jelöli:

00 = kevesebb, mint 1mm
01-90 = 01-tõl 90-ig mm-ben
91 = nem használatos
92-98 = 10 cm-tõl 40 cm-ig ezzel a módszerrel: A 9-es számjegy utáni szám szorozva 5-el és az cm-ben. Tehát 93 = 3x5 = 15 cm
99 = futópálya forgalmon kívül
// = nem történt mérés

Az ötödik pedig a fékhatási/súrlódási együttható.

Tehát, lefordítva:

R01L/19//54

01L = 01-es bal kifutó

19 -> szétbontva = Elsõ szám (1-es): Nyirkos lerakódás ; Második szám (9-es): Szennyezõdés kiterjedsége: 51-100%

54 = Súrlódási együttható % -ban.

01R = 01-es jobb kifutó

19 -> szétbontva = Elsõ szám (1-es): Nyirkos lerakódás ; Második szám (9-es): Szennyezõdés kiterjedsége: 51-100%

58 = Súrlódási együttható % -ban.

Ha megbonyolítjuk és kiegészítjük mélységgel is a mérést, ami a fenti esetekben nem szerepel, azért van dupla / -jel. Akkor így nézne ki:

R01L/19/05/54 , -> ez szétbontva:

01L = 01-es bal kifutó

05 = Közepes mélység, mm-ben megadva.

54 = Súrlódási együttható % -ban.

És így tovább. =)

Tessék, ezt jelenti az a furcsa jelelölés a METAR-ban:

Pálya Állapota 01L:

Nyirkos lerakódás, kiterjedése 51-100% között, vastagsága nem meghatározott vagy nem jelentõs. Súrlódási együttható 54%

Pálya Állapota 01R:

Nyirkos lerakódás, kiterjedése 51-100% között, vastagsága nem meghatározott vagy nem jelentõs. Súrlódási együttható 58%

Pálya Állapota 08:

Nyirkos lerakódás, kiterjedése 51-100% között, vastagsága nem meghatározott vagy nem jelentõs. Súrlódási együttható 60%

Pontosan ez a METAR-ban a fékhatást jelöli a megnevezett futópályákon. 😊 Ha érdekel hogy - hogyan is olvassuk le, akkor azt is leírom szívesen.

jaszy76
Ez engem is érdekelne, mert nemrég olvastam a témában, de ez nem rémlik.
Csak tippem van: Runway Visual Range
Viszont az nem pont ez a formátum...

Gegi86
ESSA 291050Z 21013KT 9999 BKN037 07/04 Q1009 (R01L/19//54 R01R/19//58 R08/19//60) NOSIG

Valaki meg tudná mondani hogy amit zárójelbe tettem hogy mit jelent ebben a METAR-ban? Elõre is köszönöm a választ.
Hypo
90 nel feljebb nem kell AI, lehetoleg default traffic.bgl torlese es world of ai-t felrakni es egy ai smooth ot is hogy kicsit holdingoljanak es a taxi sebi se legyen lomha.

A toredezettseg mentesites valoban okos dolog lehet csak friss op rendszer!
No mindegy megprobaljuk koszi😊
@Legvar

Esetleg csinálhatsz egy töredezettség mentesítést az összes partíción, különösen amin az FS9 van. Videó driver frissítés, esetleg DX frissítés is szóba jöhet!

Sziasztok olyan problemam lenne, hogy regebben zokkeno mentesen futott az fs aztan ujratelepitettem a gepet fs ujra fel es vmi katasztrofalisan fut! 14-16 fps ifly 737 budapest 2007
Config nem egy mai darab de ugygondolom fs hez elegnek kene lenne foleg h regen nem volt ilyen gondom
Intel q6600 2gb ddr2 ram asus nvidia 570 gtx
Volt egy beallitasom hozza de mar nem talalom orulnek ha megint mukodne rendesen
Elore is koszonom a valaszotokat ha tudtok segiteni
Udv
Srácok, egy kérdésem lenne.
Csak nálam vannak kegyetlen bug-ok az FS9-ben ha a dzsenerál aviésön -t és az erlájn forgalmat 100%-ra veszem? Tudom hogy felesleges, legalábbis sokan azt mondják, csak gondoltam kipróbálom hogy milyen az élet a reptereken így =). Olyan volt, hogy a várópontnál állva, kb. 200csomóval elrobog elõttem egy 737-es, a szántóföldrõl indulva, átrágva magát az ILS adóantennákon és továbbszáguldva a kifutón. A másik pedig hogy követik egymást a repülõk a final -on, és a gépek vezérsíkja végig benne van a másik gép törzsében stb. 😄