MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt a büdös maci kukiját bele. 😄DD Bár, sietségemben mondtam már pár marhaságot, azóta is emlegetik a kollégák. 😄 Ez van. Megértem, szerintem is jó, nekem is tetszik. <#zavart1>#zavart1>
Na de. Buék.
Na de. Buék.
///M I Love BMW. :)
Revers mar a levegoben nem semmi 😄
Beszótá'? 😄DDDD
Jól van, elírtam. Siettem, nem értem én rá korán reggel. 😄
De szerintem ez is jó dolog, mert gyorsabban beérsz a teszkóba ha akciós a darálthús, mint ha buszra várnál. <#zavart1>#zavart1>
Jól van, elírtam. Siettem, nem értem én rá korán reggel. 😄
De szerintem ez is jó dolog, mert gyorsabban beérsz a teszkóba ha akciós a darálthús, mint ha buszra várnál. <#zavart1>#zavart1>
Igaz,nekem igazából az volt a segítség hogy kiderült, a betonról lemászás nem valami beállítási probléma hanem a sim segít megtanulni repülõt vezetni.
Több van ebben az FS ben mint gondoltam.
Több van ebben az FS ben mint gondoltam.
"..Amúgy érdekes dolog ez...több külföldi országban tapasztaltam, hogy nem divat a semmi méteren sebigyûjtés, amint elszívódik a masina máris húzzák bele a rettentõ variót...nézni rossz...!"
Hát mert szarnak rá, rosszul oktatták, lusta, glasscockpiten nevelkedett gps laptop pilota😊
Minden felszállásnál hallom az oktatóm hangját....tart, tart, elemel😊)
Hát mert szarnak rá, rosszul oktatták, lusta, glasscockpiten nevelkedett gps laptop pilota😊
Minden felszállásnál hallom az oktatóm hangját....tart, tart, elemel😊)
...illetve úgy érted horizont fölé...mert ha csak horizontig, akkor csak rongyolsz befele a teszkóba, nem? 😊)))
Bizonyára kedves topiktársunk betonos reptéren nevelkedett... 😊)) Ott tanítják ezt a "rongyolok a flaszteron aztán eltépem"-dolgot. 😊))
Amúgy érdekes dolog ez...több külföldi országban tapasztaltam, hogy nem divat a semmi méteren sebigyûjtés, amint elszívódik a masina máris húzzák bele a rettentõ variót...nézni rossz...!
Bizonyára kedves topiktársunk betonos reptéren nevelkedett... 😊)) Ott tanítják ezt a "rongyolok a flaszteron aztán eltépem"-dolgot. 😊))
Amúgy érdekes dolog ez...több külföldi országban tapasztaltam, hogy nem divat a semmi méteren sebigyûjtés, amint elszívódik a masina máris húzzák bele a rettentõ variót...nézni rossz...!
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
amugy c172 vel mar 50 nel az orrfutot elemeli az ember hogy tehermentesitse, aztan 60 nal mar eljon a gep de akkor kell hagyni kicsit ugy par meteren hogy gyujtse a sebit majd amikor meg van a kello akkor felcsurni horizontra
bocs mellényultam. fs9pilotnak akartam válaszolni
Kösz hogy ílyen részletesen leírtad, ez így teljesen világos, érthetõ.
Szerintem ha van kedved írni a leszállásról inkább itt a fórumon kéne valami tudástár vagy hasonló fiók ahol más is megtalálná ha érdekli, ne csak én olvassam, de privátban is köszönöm elõre is.
Szerintem ha van kedved írni a leszállásról inkább itt a fórumon kéne valami tudástár vagy hasonló fiók ahol más is megtalálná ha érdekli, ne csak én olvassam, de privátban is köszönöm elõre is.
Egy Cessna esetében alapból számolnod kell felszállásnál és után is a légcsavar által keltett energiával, ami enyhén balra fordítja a gépet (left-turning tendency), olyan érzés mint ha kilépnél a pedállal balra. Ezért ezt enyhén jobb pedállal korrigálnod kell. Ugyanez vonatkozik az oldalszélre is, ha oldalszeled van, értelemszerûen a széliránynak ellentétes pedállal kell korrigálnod hogy a gép a középvonalon (centerline) maradjon. Érdemes ugyebár a reptérre vonatkozó ATIS adást lekérned, ebbõl megtudod hogy milyen szélirány van és az erre vonatkozó szélsebességet is. A felszállási procedúra ilyen kis gépnél mindössze annyi, hogy szeles idõjárásban (ha oldalszél van) akkor fokozatosan adsz vonóerõt a légcsavarra. Közben elkezded korrigálni az esetleges szélirányt, valamint a fent említett balra fordulást is. Az orrfutó emelési sebesség 65csomó. Ha érzed hogy nagyon gáz a felszállás, (túl erõs az oldalszél), akkor a vonóerõt visszaveszed picit, korrigálsz, majd újból kakaót adsz, persze ezt azért úgy tedd hogy a kifutó hosszát is kalkuláld bele, tehát a "REIL" fények (ha este repülsz) elõtt érdemes megsürgetni a felszállást. 😊 Ha nappal repülsz, akkor kb. be tudod lõni hogy ezek a fények hol is lehetnek. Felszállás utáni emelkedésnél pedig 75csomós sebességet próbáld tartani, a motor felsõ "takarólemeze" kb. egy vonalban legyen a horizonttal.
Igazából ezt írásban nagyon nehéz átadni, gyakorlás-gyakorlás és gyakorlás. 😊 Ajánlom hogy vegyél egy ruddert. 😊 A leszállás pedig külön téma, ha gondolod és érdekel szívesen segítek privátban hogy ne ide írjak regényeket. =)
Igazából ezt írásban nagyon nehéz átadni, gyakorlás-gyakorlás és gyakorlás. 😊 Ajánlom hogy vegyél egy ruddert. 😊 A leszállás pedig külön téma, ha gondolod és érdekel szívesen segítek privátban hogy ne ide írjak regényeket. =)
Kérem valaki mondja meg hogy tudok hozzáférni privát üzneteimhez ha épp nem kaptam?
Akkor én el voltam tévedve, kösz.
A yoj szár csavarásával tudom valamennyire féken tartani a gépet, persze ez nem olyan mint a pedál.
Tényleg mi ennek az oldal kormánynak az Angol neve?
Tényleg mi ennek az oldal kormánynak az Angol neve?
Értelek, azt hittem van pedálod otthon repüléshez. 😊 Joy az megint más.. Annak nem igazán ajánlatos "odalépni" 😄D
Akkor tényleg kalibrálási gond lesz.
Akkor tényleg kalibrálási gond lesz.
Kösz a válaszokat, XP home van fent, Lehet hogy az oldalkormányzást kell valahogy jobban beállítani, azt hiszem az pedállal megy a Cessnában, én meg egy yoj al próbálom ugyanezt
Természetesen igen, a gép irányítása is megváltozik picit illetve a limitek is a valóságot tükrözik. Amúgy a ruddernek "keményen" lépj oda, nem kell szarozni, én se szoktam még real-life repülésnél sem. 😄DD Bírja. 😉
Ha meg kalibrációs gondok vannak, akkor elvileg a holtjátékkal tudsz játszadozni FS-en belül, vagy esetleg a vezérlõpultban az eszközök és nyomtatók rész alatt (nem tudom milyen oprendszered van.)
Ha meg kalibrációs gondok vannak, akkor elvileg a holtjátékkal tudsz játszadozni FS-en belül, vagy esetleg a vezérlõpultban az eszközök és nyomtatók rész alatt (nem tudom milyen oprendszered van.)
A hard beállítás van legközelebb a valósághoz?
Persze, hogy mászik a gép, ha szél van, vagy hardon van a realism. Neked kell ellenkormányozni vele. 😊
http://goo.gl/gd6Zi5
Nem a szél a gond, lehet én nem tudom jól kezelni a ruddert.
Nincs 0 állása ahogy indul a gép mászik valamerre, hiába állítgattam.
Még próbálgatom hátha az én kezemben van a hiba.
Nincs 0 állása ahogy indul a gép mászik valamerre, hiába állítgattam.
Még próbálgatom hátha az én kezemben van a hiba.
Más repülõtérnél megoldódott a probléma, vagy most már mindenhol van SID csak STAR nincs?
Meg csináltam amit mondott, csak annyi váltózott hogy lhbp sid van de star az még mindig nincsen.
Próbáld meg hogy kitörlöd a FMCWP mappát, valamint a PMDG mappából a SID és STAR fájlokat, és tedd fel a legújabb navdatát.
AIRAC -ból melyik Cycle van? Legújabb?
Lenne egy olyan kérdésem hogy a pmdg md-11 mcdu-ban miért nincs lhbp-hez sid és start, de nem csak ezen a reptéren hanem máshol sincsen?
Szeretnék tanácsot kérni, a repülõk leszaladnak a kifutóról start nál és érkezéskor is amint a betont elérem.
Több alaprepülõvel és több reptérrel próbálkoztam, és több yostik kal is.
Próbáltam állítgatni trimmelve, az sem segít.
Ha valakinek van ötlete elõre is köszönöm!
Több alaprepülõvel és több reptérrel próbálkoztam, és több yostik kal is.
Próbáltam állítgatni trimmelve, az sem segít.
Ha valakinek van ötlete elõre is köszönöm!
Nekem is tetszett...
De azt már nem mondtam neki hogy megnézném hogy van neked pl. FL160-on vizsuálod a ránvéjen. küszöbszájú.
De azt már nem mondtam neki hogy megnézném hogy van neked pl. FL160-on vizsuálod a ránvéjen. küszöbszájú.
Jájjj.. <#idiota>#idiota> Eszembe jutott amikor egy "repülés kedvelõ" srác próbálta nekem azt megmagyarázni a Cessnában repülés közben hogy a VOR az a "Visual on Runway" -t jelenti.. <#nyes>#nyes><#nyes>#nyes> Próbáltam megállni ne röhögjek az arcába. xD
Kösz, ha sikerül látni fogjátok.
1et értek veled, így is messze többet ad ez a scenery, és nagyon sok sok munka van benne, örülök hogy használhatom.
1et értek veled, így is messze többet ad ez a scenery, és nagyon sok sok munka van benne, örülök hogy használhatom.
Bevallom, én sem szeretném zavarni.. jó rég értekeztünk utoljára, és Laci bácsi bõven el volt látva feladatokkal, családi dolgokkal. Azt se felejtsük el, nem egy tinirõl van szó..
Ukrán kölkök elég érdekes és Laci bácsi felé amúgy korábban tolmácsolt módszert használtak a vtpp módhoz. Plusz landclass stílusokat hoztak létre, és ezeket használták fel a vektoros digitalizálásnál. Az ötlet abszolút egyezik az elképzeléseimmel. Van pár 1:25000-es papír szelvényem, és gyanítom fogok is rendelni párat a HMTH-tól, ha sikerül életképessé varázsolni a dolgot. Az igazi fennakadás sajnos az sbuilderbõl feltörõ runtime errorok halmaza, amit fórumok, segédletek ide-oda nagyon nehéz elkerülni. Hiába van minden spec. req. fájl, környezet alá rakva. Hiába van Win XP pont emiatt még mindig a gépen.
Az a kis Duna "zakó" engem annyira nem zavar, hogy emiatt zaklassam Laci bácsit. Ezért nem is ástam bele magam jobban. Már így is többet adott nekünk, ezzel a Sceneryvel, mint amit reméltem valaha is 😊
A mentett pln-t be kell masolni az iFly navdat mappaba a tobbi koze csak ott FTPLAN ba menti, viszont en ha azzal akarom hasznalni az fmc-t kifagyasztja az fst valaki 5let?!
Az eredeti vízrajz állományban (HP953150-2) a Duna vonala korrekt. A minap linkelt Pápa környéki javítás oka is, egy a LC állományban rejlõ hiba miatt született. Sajnos a Dunát én javítani nem tudom, mert forrásfájl nincsen és nem is volt birtokomban sohasem. Kell írni Laci bácsinak ez ügyben, mert Pápa is kacifántosan lett javítva. Lényegében a LOD13 cellák határát kellett követnem, mert ellenkezõ esetben újabb hibás cellák jöttek létre.
Ide tedd fel a képet:
http://iaro.3dmax.hu/
Feltöltés után a szögletes zárójeles linket másold be ide az SG-s szövegmezõbe. A kép fog megjelenni.
FS-bõl "képlopáshoz" a Fraps-et használom.
Egyébként az út és vasúthálózat jól el lett készítve a MAS sceneryben. A települések is megjelennek az FS korlátain belül. Bizonyos limitált autogen épületek stb. VFR repülésnél azért el lehet ezek alapján tájékozódni, ha ismered nagyjából az országot.
http://iaro.3dmax.hu/
Feltöltés után a szögletes zárójeles linket másold be ide az SG-s szövegmezõbe. A kép fog megjelenni.
FS-bõl "képlopáshoz" a Fraps-et használom.
Egyébként az út és vasúthálózat jól el lett készítve a MAS sceneryben. A települések is megjelennek az FS korlátain belül. Bizonyos limitált autogen épületek stb. VFR repülésnél azért el lehet ezek alapján tájékozódni, ha ismered nagyjából az országot.
Sajnos nem tudom hogy kell ílyen felvételt készíteni és feltenni ide,
így nem tudom megmutatni nálam ez hogy néz ki
Egyébként gondolom hogy nem végleges Ez a Hungary scenery pl Szentendrei szigeten nincs Horány,stb.
Természetesen ez nem kritika én még ílyet se tudnék csinálni
így nem tudom megmutatni nálam ez hogy néz ki
Egyébként gondolom hogy nem végleges Ez a Hungary scenery pl Szentendrei szigeten nincs Horány,stb.
Természetesen ez nem kritika én még ílyet se tudnék csinálni
Üdv!
Én a régebbi Lago BP-t használom, arról tudok nyilatkozni.
Nos nálam is van Duna zakkanás, de a BP területen kívülre esik. Az északi rész rendben:
A déli részben meg picit kintebb az egyik ág zakkant. A leírás szerint van telepítve. Mint látható a képen, nem pont a Sceneryk találkozásánál van a hiba:

Én a régebbi Lago BP-t használom, arról tudok nyilatkozni.
Nos nálam is van Duna zakkanás, de a BP területen kívülre esik. Az északi rész rendben:
A déli részben meg picit kintebb az egyik ág zakkant. A leírás szerint van telepítve. Mint látható a képen, nem pont a Sceneryk találkozásánál van a hiba:

Sziasztok , tudnatok abban segiteni, hogy tudom importalni azokata flight planeket amit fs commanderben megcsinalok?! Akar pmdg akar iFly
Koszonom
Koszonom