45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#38854 Jobbulást, lábadozást. A felhőket meg hajtsuk még bő 30-40 évre arrébb. -
#38853 Még nem volt időm, egyenlőre lábadozok, csak keveset gépelek.A szívturkálásom közben elrepedt a koszorúerem, majdnem felugrottam egy bárányfelhő szélére a lábamat lógatni, de csollánba nem csap a menkű (úgy látszik).Most már javulgatok, de még nem az igazi.Inkább nyugis kisgépes reppenésekkel kezdtem újra.
A csomagot mindjárt leszedem és megnézem. -
#38852 Őcsénynél én vagyok a statiszta. A modellekért Tibié az érdem. Illetve annyi, hogy egy kis upgradre készülök, amihez sok-sok fotót gyűjtöttem be.
Még az sem kizárt, egy újabb újra színezés is jöhet. Nagyon jó légi fotókat zsákmányoltam, amik a valós színvilágban mutatják Őcsényt, ez jó kiindulási pont lehet. Másra nem használhatóak, mert "szimpla" tájfotók.
Pipis-hegyre köszönjük a dicséretet. :)
Most volt pár szabadnapom, amit próbáltam infó és háttéranyag beszerzéssel tölteni. A többi meg majd a rapid munkahelyi hét után kedden indul be. Addig ugyanis állandóan menni kell.
Győző megnézted a Mig-21 AI csomagot? -
#38851 Sziasztok !
OFF
Tudja valaki, hogy mi a fészkesért volt nekem hetek óta "szerver karbantartás", míg Ti itt tudtatok fórumozni?
Nem győzők visszaolvasni hogy képben legyek.
ON
Hajrá Tomi, várom az új Őcsényt, a Pipihegy pöpec lett! -
#38850 WoAI -
mk452001 #38849 Szép kis Avro...további kellemes repült órákat kívánok hozzá :D
a Turkish repcsi melyik traffic pack tartozéka, mert úgy látom, elég jó minőségű? -
LegendTommy #38848 hmmm, én még nem raktam fel idő hiányában, de lehet én is kivárok, ezek nem túl jó hírek:( -
#38847 http://forum.avsim.net/page/index.html/_/librarynews/fs9-toolbox-v2-now-available-r319 -
#38846 -
#38845 Nálam felment zokszó nélkül az FP a régi telepítésre. Ezzel nem volt gond. Az új ficsőrök nagyon jópofák, lehet válogatni a különböző funkciókban. El lehet tölteni pár órát azzal, hogy ki be kapcsolgatja az ember a dolgokat és nézegeti, hogy mi változott. Ez egyrészt "nagyon jó" időtöltés, másrészt azt jelenti, hogy hiába kaptunk új képességeket, de egy tetves manual-t sem rittyentettek hozzá, ami tartalmazza ezeknek a dolgoknak a leírását. Ez egy nagy fekete pont. Próba közben jutott eszembe, hogy vki még annó, talán az fsx topikban, fikázta a PMDG-t, hogy mennyi szarral szúrják ki a szemünket pl.: repülés közben CDU-n keresztül váltható standby műszerek stb. És hogy ez mekkora szar, meg tök felesleges, meg stb stb...inkább másra figyeltek volna, pl. az FPS-re. Hát jelentem mostmár az IFLY is tudja. Fikázzuk őket is!
Nagyon jó, hogy már szinte minden elérhető a CDU-n keresztül, így nem kell a menübe kilépkedni. A tankolás is szintén megoldható CDU-n keresztül úgy, mint a PMDG egyes gépein már elég régóta. Nekem nagyon tetszik.
A terrain funkció és a VSD is irtóra tetszik, nagyon jól el lehet szórakozni vele, új modern megoldást lehet így megismerni. Használatával sajna már nem lebeg a kard a fejünk felett, hogy éjszaka ködben egy hegynek repülünk. :D Kevésbé izgi így egy approach. :)
Egyszóval nagoyn sok jó újdonság van az FP-ben.
Viszont van pár dolog ami negatívan sült el. Nálam az automata pilóta nagyon rángatja a gépet, kicsit olyan mint az első verziókban.
A régi beállításokkal sokkal érzékenyebb a joystick jeleire, így nálam van, hogy percenként lekapcsol az AP és naná, hogy a legkritikusabb pillanatokban. Hangjelzés ilyenkor nincs, szóval ha éppen másfelé nézel nem látod meg a villogó piros lámpát és csatt! Szerencsére van olyan beállítás a CDU-ban ,hogy kikapcsolja a joyt, ha az A/T vagy az AP be van kapcsolva. Ilyenkor viszont ha hülyeséget csinál az AP nem tudsz olyan gyorsan beavatkozni.
A másik kritikus dolog nálam az FPS. Sima repülés közben annyira nem észrevehető, de leszállás közben igencsak el szokott fogyni. Az FP előtti verziónál nem voltak ilyen gondjaim, ott se volt sok, de még elég volt. Tegnap repültem vele, és leszállás közben ha elérte a 8-at, már örültem. Külső nézetben bőven 30 felett volt, ergo nem a scenery volt egyedül a ludas benne.
-
#38844 hát sajnos ha egy dolgot tanulhatna ifly csapat mondjuk a pmdgtol az az installer es livery installer, mert a sok cfg editalas stb csak a bajt hozza magaval....Szep az AVro:))) -
#38843 Mondjuk ebben a topikban azt írja a fószer hogy neki a reinstall sem segített, de végül megtalálta a hiba okát: az Fsinsider.dll kavart be neki.
A vicc az, hogy én semmi ilyen stuffot nem használok, mégis ugyan ez a hibaüzi és nem települ az FP. :( -
#38842 Na igen, én is olvasom ezeket az fps-gondokat, remélem hamarosan adnak ki a fiúk egy hotfixet. Addig várok asszem én is az FP-vel való küzdésnek, amúgyis itt van nekem most ez a kellemes kis Avro... :)
:) -
kad #38841 ezek szerint Nálatok is megvolt a "fájl hiány"... Akkor marad a várakozás. -
#38840 reinstall ifly max ez segit, en epp ezert fel se raktam, söt ahogy látom ofisul forumon irjak aki akarja maradjon az eredetinel es majt a patchet felrakja, sajnos amennyit dolgoztak a fiuk rajta annyira lett bugos, megnezed a forumot minden hozzaszolas az fps novekedesrol meg kulonbozo bugokrol szol, en meg amondo vagyok ami jo azt ne rontsuk el, majd akkor feltesszuk amikor mar muxik rendessen, addig meg lehet repulgetni igy is. -
#38839 A helyzet az hogy a laptopomra fel tudtam tenni de ott az fps miatt nemigazán alkalmas a tesztelésre.
Az asztali PC-mre viszont képtelen vagyok feltenni mert már az install elején azt írja hogy "a required file is missing" azaz egy fájl hiányzik neki. Az ofisül topikban még nem találtam rá megoldást sajna. -
kad #38838 Szia,
megpróbáltam tegnap feltelepíteni, de valami fájlt hiányol a telepítés elején. Most nyomozom mi lehet az oka...
Ha valakinek van ötlete ossza meg velem.
András
-
#38837 Esetleg ha lenne egy kis ideje valakinek aki próbálta már az iFLY FP3 írjon pár észrevételét ha nem nagy kérés...
Nem mozgok otthonosan ezeken az angol nyelvű forumokon:( -
agicessna172 #38836 Ja, és kimaradt: "északi és déli összekötő vasúti híd" -
agicessna172 #38835 Sziasztok! Kezdő szimulátoros vagyok, és két problémára nem találtam megoldást, pedig napokat töltöttem el fórumok böngészésével.
fs9-re gyógyítottam fel az Aerosoft Budapest 2003 kiegészítőt, azonkívül a Hungary mesh és a HungaryBaseScenery van betöltve. Minden gyönyörű, csak az északi és déli összekötő rácsszerkezete a "vízben" van, és az AI forgalom ferihegyen jó 30 méterrel el van csúszva. A bpmesh.bgl ki van kapcsolva, mert különben nagymarosnál "leszakad" a dunapart. Remélem, tud valamelyikőtök segíteni. Ha még szükség van adatokra, kérem azt is jelezzétek. (Az Aerosoft hivatalos, megvásárolt darab, még az fs8 idejéből) -
LegendTommy #38834 :D -
#38833 jaa en azokat nem hasznalom -
#38832 igen, azt már elfelejtettem odaírni hogy dreamfleet gépekre gondoltam..
nked ezt tudnod kellene amúgy.. -
#38831 mi mi?
-
#38830 ja nálam is mindegyik szépen fut, nagyon jo gepek, még fsx alatt se rossz az sf260 -
#38829 SF260-at anno megvettem én is.
Nagyon frankó gép, természetesen gond nélkül fut 64 biten. -
#38828 ? -
#38827 műszerileg alapból ver mindent ez a kettő..
csak arra érdemes figyelni ,hogy 64bit-es opék alatt nem mennek -
#38826 A második jól néz ki csak fura hogy jobb oldalon van minden műszer.
-
#38825 http://www.realairsimulations.com/flash.php?page=scout06_intro
Nagyon jo kis gepek
És a kedvenc
http://www.realairsimulations.com/flash.php?page=SF26005_intro
-
#38824 Cirrus SR-22 van, Eaglesoft! -
#38823 Csak kíváncsiságból Realair-nek melyik gépe ami jó fs9 alá? A spitfire-t ismerem az tényleg jó.
Carenado meg minden gépében majd nem ugyanaz a vc, attól függetlenül jó gép, kár hogy mostanság már csak fsx-hez csinálnak gépe, pedig szívesen megvenném Cirrus sr22 gépet ha fs9-re is megcsinálnák.
Én nekem nagyon tetszik a Dreamfleet Baron és Bonanza-ja bár ezek nagyon régi kiegészítők. -
LegendTommy #38822 realair -
fs9pilot #38821 Carenado mindenképpen. -
#38820 Hoppácska van kérem, avsim.ru-n csak 3 pack volt, de avsim.com-on mind a 6 csomag benne mindennel!!!!! Jeah!!!!! -
#38819 A Bisz, U, UM sajna kimaradt.. de remélem, nem sokáig.. -
#38818 Mig-21 fanoknak jó hír, hogy Michael Pearson elkészített egy full AI csomagot. Mig-21F, F13, PF, FL, PFM, PFMA, M, MF, S, SMT. :) -
#38817 Szia!
Köszi, ugyanezek vannak, voltak meg, évről évre mindig leszedtem amit lehetett, de ezeddig még valódi tuti nem volt. Egy GE satellit fotó sem üti meg a légi fotók adta valóságot. Hiába egy műhold színszűrői, optikai rendszere nem ugyanarra vannak tervezve, mint egy földi gépé. A legjobb a FÖMI 2008-as fotója lenne. :D De nincs nekem ilyenre pénzem.
Ez a pici lesz most kiklopfolva, csinosítva. Tibi első benyomásai alapján szerencsére nem a fotóalapon kell dolgozni, hanem pár apróságon, amit vagy én baxtam el, vagy én baxtam el. :) A scenery objektumai, spec. részletei még tavaly készültek, akkor jóval butuskább voltam, mint mostanság, mai fejjel én is pár dolgot másképpen csinálnék meg. Másik oldalon pedig az a feledékenység, hogy pár elem egy globális mappából került be, így a csomag hiányos, ha ezek nincsenek bent a scenery, texture mappában.
A Tibi által készített modellek a szokásos szintvonalat képezik, a többit kell ahhoz emelni. Reményeim szerint ez menni fog.
Sajnálom különben, hogy ennyire vissza kellett venni a méreteket, de sajnos nehéz egy homokszínű vagy egy szürkés halmazból szép eleven élő tájat varázsolni. Ezt a 4 cellát kézzel színezgettem, amennyire tudtam. -
#38816 Fs-ben a kisebb légcsavaros gépek kategóriájában melyek szerintetek a minőségi darabok a fizetős kiegészítők között? -
#38815 Vannak Google Earth-ből kiszedett fotóim Őcsényről:
Őcsény 2004.01.06.
Őcsény 2004.04.23.
Őcsény 2006.03.24.
Cachemasterrel kikapkodva LOD19-ig GeoTiff formátumban. Ha érdekel szívesen átpasszolom.