MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hont
<#wave><#eljen>
Papirzacsi
üdv a klubban... :-)

Utoljára szerkesztette: Papirzacsi, 2014.09.15. 17:00:28

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hont
Én megmaradtam a REX-nél! Azt még az én balfasz nem hozzáértésemmel is simán tudom konfigurálni...😄
Clidey
Jó hogy mondod a privik bugját...most néztem szegény Carlos is írt két napja...most vettem észre... hát...megérte a dizájnváltás az sg-nél mit ne mondjak... 😞((

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Nagyon szépek!
És milyen vödör generátort használsz? Mert ugye a gyári az eleve kuka. Aztán próbáltam a REX-ét de az se annyira nyerő, aztán van egy free az meg szép felhőképeket csinál hellyel-közzel valósat is, de mikor frissít tökre megakasztja az FS-t... Szóval most ott tartok hogy kínomban REX de kellene találni egy jobbat...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hont
Mondja azt valaki, hogy nem lehet zárt felhőzetet generálni az FS9-ben!
Hozzá teszem, hogy ez volt a real tegnap ezen az útvonalon!
Hont
Köszi!<#worship>
Én is még mindig ezt favorizálom...
Összességében (szépség,jóság,stabilitás,megbízhatóság) még mindig ez a befutó! Csak sajna egyre kevesebben fejlesztenek rá.

Ami a forumot illeti!
Nálam sincs ez másképp!
Ráadásul a pü-k sem jelennek meg, csak ha célirányosan a forum fő oldalára lépsz, akkor ott látod, hogy üzeneted jött, de most a topik oldalakon nem jelzi semmi! 😞
Clidey
Nagyon jó képk! <#eljen>
Bár én mostanság leginkább FSX-ezem, de azt kell mondjam az FS9 is tud megdöbbentően gyönyörű lenni - kétszer annyi fps mellett... <#crazya>

Más.
Nálatok is bugzik ez a hülye új fórummotor? Bemegyek egy bekedvencelt topikba ahol mutatja hogy érkeztek új hozzászólások, majd miután visszatérek a fórum főlapjára még mindig mutatja pirossal az új hozzászólásokat, mintha el sem olvastam volna őket. És legközelebb még hozzá is adja a közben érkezett hozzászólásokat... Ehh... <#boxer>

Hont
<#integet2><#finom><#nyes>
L Viper
Jó ideje csak FSX-et toltam, de néhány napja megint felraktam az FS2004-et. Van egy egész korrekt verzióm kiírva, becsomagolva, egy DVD méretre, a favorit gépeimmel, területeimmel.
Hát, még mindig lenyűgöz a gyorsasága, színvilága, rengeteg kiegje 😄

Hont
Na és persze a megérkezés..😊

Hont
Kicsit be kellene pörögni...😄
Ma LFMN be repültem BUD ról! Hihetetlen felhők voltak!

gfarkas
Elvileg lehet, mindegyik iFly gép texture.xxx mappában található az i737_Windows_T bmp ami az ablakok texturája, ezt próbáld meg változtatni fotoshopban vagy fs repaintban. Előtte ments el az eredetit! Minden gép minden festésénél ki kell cserélni ha sikerül a mutatvány. Én nem szoktam változtatni, de egy próbát megér. Effektet az esőre szoktak csinálni.

Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni! Egy páran tudom vannak itt, akik szoktak repaintokat késziteni. Az mitől függ hogy egy virtual cockpitban mennyire tükrözödik a szélvédő? Csak valami beálitás vagy külön effect? Pl: a L-39 Albatros magyar cápás repcsiben nagyon szép a tükrözödés. Ezt meg lehet oldani ifly-ban is? Köszi
Framsen
Ez sajnos nem így működik 😊
http://fs2004faq.uw.hu/

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, nem szoktam repülőgép szimulátorral játszani, de szívesen kipróbálnám, próbáltam rákeresni de nem sikerült rájönnöm, hogy melyik a legújabb játék illetve hol lehet hozzá kiegészítőket találni? Köszönöm előre is a segítséget.
Hypo
<#eljen>

Clidey
Jaja én is nagyon bírom Őt, csak sajna mióta a Malévet tönkretették, nagyon keveset találkozunk. Azelőtt azért többet járt ki a reptérre, ME-t oktatni, vontatni, mikor mit. Csak mióta más szelek fújnak ugye... 😞((
Viszont ha nagy ritkán összefutunk azért mindig dumálunk egy kicsit. Nosztalgiázunk meg miegymás... 😊))

Hypo
😊) Nagy fazon, mesélt glider sztorikat, morava jegesedést...stb😊))

Clidey
Hát néztem a videód FB-n és mondom magamba: Ha Ryannal mentél akkor ez az Ilos! 😊)) De nem voltam benne 100% biztos mert azt sehol sem találtam hogy milyen céggel mentél. 😞 Benne van Peti amúgy a kontaktjaim között... 😊))

Nos, Ő tényleg profi. És nemcsak profi de iszonyú precíz ember is. Ami ugye a repülésben nem egy rossz párosítás... 😊))
Kisgépes vonalon is ez a legenda járja róla...melyről párszor volt alkalmam személyesen is meggyőződni... 😊))

Hypo
Na BUD-DUB is cockpitben ráadásul magyar Kapitány (Tupoljeven kezdte a malévnél anno) Maestro tTe biztos ismered Sz.Tibi nagy spanja.( Ilosfalvi Péter) Szuper volt ez is.

Clidey
<#eljen><#hawaii><#eljen>
Sokkal-sokkal szegényebbek lennénk ha nem volna ez az LHBP, ez tény!

Szegény ember vízzel főz... :-) Minthogy notebook gépen vagyok kénytelen pillanatnyilag repkedni, így az Intel HD Graphics-tól túl nagy teljesítmény nem várható. Azonban az FS9 így elég tűrhetően elfut rajta, azonban észrevehető volt, amint egyre jobban melegszik a masina, annál jobban kezd ingadozni az FPS. Nosza, tegnap gyorsan rátettem a masinát egy külső hűtőre, és úgy tűnik, hogy ez eléggé sokat segített neki. Sokkal kevésbé melegszik, és az FPS is sokkal stabilabb.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

jaszy76
Utállak! 😄

Hont
Hát nem gyönyörű?! LHBP-n jövök megyek napok óta! Egyszerűen nem bírok betelni vele! Taxi ide, taxi oda, iskola kör nappal, iskola kör éjjel! Az FS9-be nem bírok bele unni! Az iFLY meg mámor egy sikoly!
Hont
Még-még-még...<#vigyor2>
Clidey
Inkább most akkor nem részletezem hova nőjön körmöd... 😄DD
Mondjuk ha a Te kezedben is benne lenne már 6-7-8000 óra Rád is azt mondaná egy outszájder hogy vérprofin nyomod... Így most még csak mi tudjuk... 😄DDD
Várjuk a további élménybeszámolókat-videókat!!!!!

Hypo
Persze mindenképp. Ide felé nagyon jó fej pilóták voltak, a kapitány Ír volt a másodpilóta svéd fiatal srác. Kapitány rögtön azzal kezdte, hogy akkor lőttek a filmnézésüknek mivel itt vagyok😊))) Vérprofin és lazán történt minden, a felszállás után 3000FT után hátradőlés és "pihenés" következett. Pár eljárást kérdeztem tőlük, company procedures...stb. Utazó magasságon azért előkerültek a mobilok és a tetris. LHBP-n ATC ráhagyott mindent a pilótákra nem volt nagy forgalom, érdekes volt approach briefing még 13L re volt de aztán a vége 31L, lett. Ők nem gyakran jönnek Pestre mert rotálódnak a pilóták mondta is a kapitány a legnehezebb mindig a parkolóhely megtalálása😊)))

Sok érdekes dolgot meséltek, először a fiatal másodpilóta kérdezte nyomasson e egy cockpit guide-ot, mondtam nagyon kedves csináljanak mindent úgy mintha itt se lennék, nekem ez is nagy öröm😊) meg aztán pár dolgot ismerek én is😊)) Aztán szóba került a szimulátor is😊 Első kérdés szerintetek??? FSX-t tudod smooth-ul futtatni?😊)) Adtam pár jó tanácsot😊)))))

Mondták ha ők jönnek látom őket csak szóljak aztán beülök😊 ( Company kártyám megvan így nem sok akadálya van. Egyik képen épp a kapitány a szabályzatot olvassa pont ezt a részt😊

Szóval nagy élmény, illetve érdekes is mennyire lazán és vér profin nyomják!!!!

Utoljára szerkesztette: Hypo, 2014.09.07. 08:50:02

<#eljen>
Nem semmi !!

gfarkas
Hát örök élmény lesz az biztos, betekinteni a gépház munkájába úgy élesben. A néhány An-26, L-410, Mi-8-17,Tu-154-es (ezek voltak akkor amikor még aktív voltam és tudtam hiénázni, BőIng még sehol) kabinélményem ér annyit, mint egy közepes nászéjszaka. Még a C-17-el tennék szívesen egy fordulót valamerre.
Sikerüljön visszafelé is és majd számolj be róla, már amennyire egy ilyen élményt meg lehet osztani másokkal.

Hont
Azért gondolj ránk...!<#dumcsi>
Hypo
fps is jó volt, pilóták is jó fejek voltak.

Hypo
😊 És vasárnap is ha minden jól megy😊

Hont
uhh! de jó Neked...!<#action><#fogmosas><#integet2>
gfarkas
Ilyen pofátlanul hiénázni..............csak én voltam képes úgy 15-25 évvel ezelőtt, jó volt a wc ajtó is csak repüljön és meg lehessen kapaszkodni a rigliben. <#wave><#nevetes1>

Clidey
Lájkoltam is... 😊
De azt hogy most mit gondolok rólad, inkább nem írom le... 😄DD

Hypo
Na én meg közben abban a szerencsében részesültem, hogy a Dublin Budapest utat egy 737-800 pilótafülkéjében ültem végig😊)<#nevetes1>

Sziasztok!

Szeretnék veletek megosztani egy IVAO-s rendezvényt, egyúttal ez egy meghívó is lenne részetekre:

Az időpont már végleges, 2014. szeptember 20-n szombaton helyi idő szerint déltől másnap délig tart az idei 24 órás IVAO rendezvényünk.

A helyszín a békéscsabai repülőtér főépülete, ahova személyesen is várjuk majd az érdeklődőket.

A békéscsabai repülőtér üzemeltetője, az előzetes egyeztetéseket követően, szívesen biztosítja a helyszínt a rendezvény lebonyolítására. Ennek köszönhetően, a rendezvény egy egészen autentikus környezetben, egy igazi repülőtéren zajlana, amelynek során sétarepülésre, reptérlátogatásra is sor kerülhetne. A szállást korlátozott számban, de teljesen díjmentesen tudnák biztosítani számunkra, valamint a helyszínnek, és a remélhetően még jó időnek is köszönhetően több szabadtéri lehetőség is adott lenne. A rendelkezésünkre álló idő egészen péntek délutántól vasárnap estig adott.

Rendezvény programterve
(változások, módosítások még történhetnek)

Péntek:

• 14 órától érkezés a helyszínre, szálláshelyek elfoglalása (sátrazás vagy két ágyas szobák, teljesen ingyenesen)
• 16 órától irányítóterem berendezése, számítógépek ellenőrzése (a szervezők legfeljebb 10 számítógépet tudnak biztosítani irányításhoz), irányítói munkaállomások kialakítása, feliratok elhelyezése megnevezésekkel frekvenciákkal
• 18 órától közös szalonnasütés, beszélgetés, vagy pedig, mondjuk esetleges rossz idő esetén, bemelegítésképpen IVAO-n irányítás a repülőtér toronyépületéből.

Szombat:

• 8 órától készülődés a rendezvényre, további vendégek, résztvevők fogadása
• 9 órától sétarepülés 3-4 csoport részére, csoportonként 3 fő részére (+1 fő pilóta Szegfű Gergő személyében) a program része a repülőgép előkészítése, ellenőrzése is (a részvétel díját előre egyeztetjük, tehát ez NEM ingyenes)
• 11 órától a gyülekező az irányítóteremben, eligazítás a helyi idő szerinti 12 órai kezdéshez
• 11:50-kor a rendezvény megnyitása Elsik István (HU-DIR) vagy Baumann Zsolt (HU-ADIR) rövid köszöntőjével.
• 16 órától vacsora, (előzetesen regisztráló és fizető tagoknak főétel + köret, illetve ha jut, akkor bárkinek, aki még igényli)
• 20 órától, statisztika ismertetése a rendezvény addig forgalmáról

Vasárnap:

• 8 órától statisztika ismertetése a rendezvény addig forgalmáról
• 12 órakor a rendezvény zárása, statisztika ismertetése a rendezvény teljes forgalmáról
• 13 órától ebéd (előzetesen regisztráló és fizető tagoknak főétel + köret, illetve ha jut, akkor bárkinek, aki még szeretne ebédelni)
• 16 óráig irányítóterem kiürítése, korábbi elrendezésének visszaállítsa, takarítás

Folyamatos lehetőségek, programok:

• Péntek 16 órától FSX Cessna szimulátor lesz kipróbálható 3 monitorral, Saitek vezérlőkkel (pedál, gázkar, szarvkormány, kapcsolók)
• Szombat reggel 8 órától önköltséges büfé fog üzemelni vasárnap 14 óráig (kávé, üdítő, ásványvíz, chips, és esetleg gyümölcsök valamint szendvicsek lesznek kaphatóak)
• Pénteken 16 órától folyamatosan látogatható a reptér területe (apron, hangár, futópálya, torony, tűzoltó autó), de csak csoportosan, kinevezett vezetőkkel, szabadtéri részeken láthatósági mellényben.
• Budapest, Sármellék, Debrecen reptereken a reptér területét „webkamera” jelleggel az adott irányítók külön számítógépről is láthatják (FSX segítségével)
• Igény esetén, Boeing, Airbus, Tu-154 bemutatókat, ismertetőket is meg tudunk szervezni kellő típusismerettel rendelkező, gyakorlott pilótákkal.
• Igény esetén, repüléssel kapcsolatosan 2-3 témában rövid előadások is várhatóak szombat délután.

• A rendezvény részeként 2-3 óra időtartamban önkéntes, társadalmi munka jelleggel segítünk a repülőtérnek valamilyen üzemeltetési, fenntartási feladat ellátásban

IVAO HU vezetősége

Ezen a linken lehet jelentkezni a találkozóra, ha személyesen is szeretnél részt venni.

ONLINE JÁRATFOGLALÁSI RENDSZER

MEGHIVO-PDF
Utoljára szerkesztette: bzsoli, 2014.09.05. 14:09:54

üdv: zsolti

Hypo
helyes igy is kell, és nem is cseszegetésből írtam, én is sokkal jobban szeretek iskolakörözni nagy szélbe úgy van értelme gyakorolni

Hont
Volt ott más elkúrt dolog is, de a CrossWind volt a lényeg...😄
Az a röhej, hogy azt "gondoljuk", hogy már megy a gép irányba pofozása és akkor jön egy ilyen kis nyíró szélcsík és az egész addigi tudás, amit szélcsendben, vagy ideális leszállási körülmények között megszereztünk, megy a levesbe. Mostanában mindig ilyen "extrém" dolgokat próbálgatok, mert nem fújhat a szél mindig 130 v. 310 fokról. <#mf2>
Hypo
NICE!!!!!! azért a course a heading a go around altitude sehol😊)) na jó csak szőrszáll hasogatok mert szép volt a landing😊)))

Hont
Tegnap este volt egy kis oldal szél LHBP-n! <#finom>

Megoldódott a probléma, túl nagy volt az ablak, át kellett méretezni.

Hont
Én meg ma megint repültem egyet az FS9 -l és meg kell, hogy mondjam, hogy még mindíg ez a "beszt of" !<#nyes>
Feltettem egy külső FPS limitert és azt kell mondjam, hogy sokkal jobb mint a belső!
Mondhatom azt is, hogy lenyűgöző...
<#wow1>
Most ott tartok, hogy nincs CTD, viszont shift+2-re, vagy a clickspotra cseszik megjelenni a GPS.

Bocsi Simflyer GPS296

Hm....valaki szaladt már bele az alábbi esetbe?

Megpróbáltam a Flysimware Garmin 296-ot a Safirba betenni, és minden alkalommal out of memory hibával kilép.

Végül is mindegy. :-)

Meg most a Sibwings Safir is marhára tetszik, jó kis gép az is. :-)

Clidey
Hát jót kérdeztél...2009 óta már lefolyt pár deci víz a Dunán...afranc se emlékszik már rá. 😊))

Az első között ezt dobta ki a gugli, úgyhogy már megnéztem, de azért köszi. :-)

Az eredeti air fájllal készült ez a videó? Mert a flightsim.com-on van hozzá egy javított aerodinamika, de azt még nem próbáltam.