45215
  • Tomyx82
    Sejtem mi a gond, most nekem is így csinálja. Nem volt mindig ilyen, hamarosan kijavítom!
  • Papirzacsi
    Hát én ennél sokkal körülbelülibb számítást végzek, saját módszerrel, de kipróbáltam pár esetre, és nagyjából ugyanezt adja vissza. :) De ha én számolom, akkor legalább el tudom rontani és magamat megszivatni.:) Így lesz izgi a repülés. :)

Gondoltam kipróbálom a progidat, mert amióta az AS6.5 támogatása megszűnt és lassú a flight plan feldolgozás, érdemes már jóval az fs elindítás előtt elkezdeni letöltetni vele az időjárást, főleg ha sok a fordulópont az útvonalon. Így gondoltam hasznát veszem a kis progidnak és azzal cisnáltatok .pln-t (éppen a minap akartam én is olyan progit írni, ami a routefinder alapján csinál .pln fájlt).
    De sajna nem tudtam használni, mert a .pln amit csinál, az egy nagy egybefüggő sor nálam, amit az active sky nem tud olvasni. Nem tudom, ez csak nálam jelentkezett e, vagy másnál is, de javítani kéne.
  • attiladiver
    Köszi a segítséget az Active Sky-al kapcs. Nézem a videót és megnézem a Rex-et is. Thanks
  • Hont
  • Gegi86
    Nagyon jól néz ki kezd hasonlítani az eredeti repülési tervhez csak így tovább.
    De ha ez elkészülne annak nagyon örülnék.
  • Tomyx82
    Igen, megvalósítható. Most a routefinder alapértelmezett beállításaival dolgozik, de azok az opciók is választhatóvá tehetők. Az üzemanyag számítás valóban csak azoknak lehet jó, akik egy kb-i értékkel beérik. Én kipróbáltam és végülis megfelelt. De nem is professzionális cuccnak gondoltam, csak valami olyasminek, ami felgyorsítja a dolgot egy kicsit, ha valaki gyorsan akarna egyet repülni :)

A pln fájlban egyébként mennyire fontos a repterek magassága? Mert csak azért raktam oda azt a két boxot, hogy azt be lehessen állítani. Egyelőre nincs adatbázisom, amiből ki tudnám keresni kód alapján, így úgy döntöttem, hogy ez beállítható legyen manuálisan. De ha nem fontos az FS-nek akkor törölhetem is akár.
  • Papirzacsi
    Szerintem is hasznos, bár én valszeg nem leszek a célközönség, szeretem magam végigjárni ezeket a dolgokat, főleg a tüz.a. számítást, de egy javaslaot tennék, ha lehet. Nem tudom megvalósítható-e, de jó lenne ha a routefinderes opciókat is ki lehetne választani (SID,STAR,NOTAM,stb.), mert tapasztalatból mondom, hogy nem mindig képes útvonalat találni két reptér között ha ezek be vannak kapcsolva.
  • fs9pilot
    Hasznos kis cucc! Köszke érte! :))
  • Tomyx82
    Sziasztok!
    Készítettem php-val egy olyan scriptet, ami néhány alapvető információ megadása után a http://rfinder.asalink.net/free/ oldal által készített reptervet, valamint a http://fuel.aerotexas.com/ által készített üzemanyag számítást egy pdf fájlba menti.
    Ezenkívül a reptervet .pln formátumban is elkészíti, amit az FS vagy a Radar Contact képes kezelni. (Már amennyire sikerült megfejtenem, hogy a fájl egyes elemei mire szolgálnak)
    A két fájlt egy zip állományban teszi letölthetővé.

Eleinte magamnak csinálgattam, de gondoltam megmutatom itt is, hátha valakinek hasznára lesz.

A cím: http://onlineflightplanner.netau.net/

Nem végleges változat, de működőképes. Minden véleményt szívesen fogadok.
  • fs9pilot
    Ez van
  • bankii
    Háááát, ez ment a szemétdombra...

Bár tűzoltó gyakorlatramég OK.
  • bankii
    Úgy tetted volna jól
  • bankii
    Kár a tárhelyet pazarolni egy ilyen szarra.
    Mármegbocsáss.

Ahogy Zuodor Péter barátommondta volt
    A szimulátoros repülés nem játék szabályainak ismerete nélkül mások örömét rontjuk el.
  • Clidey
    Szerintem ez a max ami várható egy olyan embertől aki ezt a kamil valikett fost használja. :)
  • 59th Ducky
    Na figyu !
    Látod a postomban hogy a videódra válaszoltam ?
    Ajaj... Nem.
    Megnéztem és toltam egy közel múltbéli érdekes leszállásról egy hírt.
    Ez az egész így kerek :)
  • Papirzacsi
    Nem csoda, hogy nem tud leszállni, még a várost is eltévesztette, mert ez Seattle és nem New York. :)
  • fs9pilot
    Szerintem a földhözverés és azon videó között amit te belinkeltél van különbség. :D
    De mindegy. Nem is linkeltem semmit akkor. :)
  • 59th Ducky
    Ennél "light"-osabb leszállásnál is a gép lekukázódik :)

http://www.liveleak.com/view?i=def_1340362380
  • Gegi86
    Most mi a baj ezzel a videóval?
  • fs9pilot

• bankii
    Köszönöm a választ.
    off(?)
    Nem sajnálnám a forintot egy ilyen színvonalú LHBP és Budapest-ért.
    on(?)

:-)
  • Hypo #39233
    :) persze gondoltam hogy ettől még müxik csak a hibaüzenet az kicsit ijesztő elég léenne annyit irni hogy ez csak csekkeli hogy van e a masik de azert tud müködni nélküle csak AJÁNLOTT:)
  • 59th Ducky
    Ha jól látom a telepítők a Clickteam Install Creatorral készültek, a Checker meg Visual Basicben.
    Az elegáns az lenne ha az Install Creatorban az Install Info fülnél kitöltésre kerülne a Write key(s) into registry táblázat és a már megszokott módon a Windows "szabványos" Uninstall bejegyzései belekerülnének.
    Így a Programok eltávolításánál is benne lenne a telepített kiegészítő és a Visual Basicben is lehetne kiolvastatni az Uninstall kulcsokból a szükségeseket, pld. verziószám.
    Röviden ennyi.
  • m814
    Igen.Sajnos ezt a problémát már más is jelezte.A megoldást még keressük.
    A csekkernek viszont csak figyelem felkeltő és ellenőrző szerepe van (mivel előtte sokan nem telepítették a base pakkot lásd. Readme iszony) és anélkül ugye nagyon foghíjas reptereket kaptak. Ha valaki viszont fölrakta rendesen a base pakkot nem érdekes hogy mit mond az ellenőrző,minden működni fog.
  • Hypo #39230
    De itt nem a hely a gond, hanem feljon egy hibaüzenet hogy nem találja a basepacket az install tök mindegy mit adok meg neki de ugyan oda van telepitve de nem látja, lehet ez nem számit ettől még müködik a cucc
  • Hypo #39229
    Nálam ugyan ezt csinálja, pedig fent van bent is van a scenerylibraryban de megse találja nem tudom jelenthet e ez gondot, mert a telepito lefut szoval azt is beraktam Scenery be és kész de azért fura ez a hiba uzenet.

Amgy minden más install shield ami a registrybol jon ra az megtalálja nekem az FS9 et a D-n egyedül ez nem. Már akartam irni de akkor látom másnál is gond ez.
  • 59th Ducky
    Mindkét telepítő a registry-ből szedi ki hogy hova lett feltelepítve
    az FS2004 és azt ajánlja fel telepítési könyvtárnak, de persze
    ez ott az ablakban módosítható bármire.
  • Framsen
    Hát köszönöm szépen, tesztelgetni fogom, mert már úgy kezdődik az utam, hogy pushbacknál elvesztem az utasok bizalmát. (FsPassengers)
  • [HUN]FaTaL
    A static_pitch és static_cg_height értékekkel kell játszani az aircraft.cfgben, flew modeban (így hívják? nagyon rég flight simulatoroztam, nem emlékszem :D alapból asszem az Y-nal jön elő) tudod tesztelgetni. Ha lebeg a gép akkor csökkenteni kell a heightet, ha benne van a betonban, akkor növelni. A pitchnél az első futót kell nézni.
  • Framsen
    Wilco - 50N Boeing 737 merge :S
    De ha megmondod, hogy kell megcsinálni, azt megköszönném. :)
  • Gegi86
    Fel kell rakni a legfrissebb verziót és jó lesz.
  • [HUN]FaTaL
    cfg-t lehet szerkeszteni, az airbushoz megcsináltam, ha kell átküldöm.
  • Framsen
    Sziasztok !

Wilco gépeknek pushback közben mindig elkezd pörögni a kereke és dobálja az orrfutót. Majd ha vége van a kitolásnak, Parking Breaks be és kilő gép előre megy 200 métert majd megáll (jobb esetben, van hogy meg se áll). Lehet ellene valamit tenni, vagy ez is egy reménytelen Wilco bug !?
  • Papirzacsi
    Urak, ha valaki birtokában van a tudásnak, hogy kell a szogálati idejét letöltött jeppview-t újra csatasorba állítani, kérem ne tartsa vissza az infót. Thx.:) (részeredményeket már értem el de nem teljes a siker)
  • bankii
    Gábor!
    Lehet, hogy a Landmark1.1 mindenáron a C:-n keresi az FS9-et, mert nekem fent van a legújabb LBP, de most a telepítés során mégis azt írta a LM, hogy nem találja a LBP-t?
  • gfarkas
    Lehet a "Halo.bmp" miatt (fs9/texture mappa) csinálja, mert nekem nem az eredeti van fenn.
    Próbál csökkenteni az értékeket.
  • Hont
    Köszönöm!
  • Gegi86
    RUNWAY_LIGHTS_SURFACE_SCALAR=0.8 //scales edge, center, end, touchdown, runways
    RUNWAY_LIGHTS_VASI_SCALAR=0.8 // scales VASI lights
    RUNWAY_LIGHTS_APPROACH_SCALAR=0.7 // scales approach light bars
    RUNWAY_LIGHTS_STROBE_SCALAR=0.8 //scales RAILs and ODALs
  • Hont
    Köszi!;)
    Kipróbáltam, most nekem egy fényes paca lett...
    Megmondanátok, hogy melyik érték miért felelős?
  • BPA102

Kár hogy nincs benne VC!