45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#39454 FS9.1: http://vmh59.atw.hu/FS2004_original.jpg
FS9.1 + MAS: http://vmh59.atw.hu/FS2004_MAS.jpg -
#39453 Na alapvetően az első kép egy alap FS9.1 fs9.cfg tweakkel, míg a második a MAS-al. A 4 háznál jól látszik hogy az eredeti patak nyugatabbra került a MAS esetén, de a gyári patak mesh módosítása is ott marad. Mintha hiányozna pár exlude BGL fájl :)
-
#39452 Teljesen érthető. Én nagyon örülök a MAS-nak, és pl. az előző gépemmel semmi de semmi baja nem volt. -
#39451 Sajna a MAS ilyen. Telis tele van rejtett bugokkal, ami nem Laci bácsi hibája. Egyszerűen maga az xml/bgl kód generálja. A tesztelés alatt, nálam kijöttek olyan hibák, ami nem volt meg Laci bácsinál, és hiába bizonygattam, nála nem produkálta, Tibinél és még jópár embernél pl. a Csepel-sziget környékén kifagyott/kifagy. Nálam nem.. ha minden km2 részét értékelnénk, rengeteg fagyás, bug jelenne meg, de ezek nem lennének általános érvényűek minden gépre. Néhány patch készült a saját gépemen lévő hibákra, de sohasem tettem közzé, mert a nálam jelentkező hibákat orvosolták. A MAS az SBuilderrel készült, a javításokat (poligon rajzolási, réteghibák) én is ezzel készítettem. -
#39450 Mielőtt végleg belebolondulok, hagyom egyelőre 18-on. Szépen felteszem a kiegeket, aztán meglátjuk. Igen, olvasom is mindenhol, hogy 21 a javasolt érték. Nálam vmiért nem jó. Nekem most 560-as van.
Köszönöm a segítséget! -
#39449 Nálam 21-nél is tökéletes. Van meder, van víz.. MSI NVidia 430GT a kártya. -
#39448 Na!
Ha a TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL -t átírom a "gyári" 19-ről 18-ra, akkor jó.
19-es értéken már nem jó, mert meder van. 21-nél meg szakadék.
Most már csak arra tudok gondolni, hogy kártyafüggő ez az érték. -
#39447 9.1 FS + Nvidiainspector beállítva:
Ott a meder.
-
#39446 Most teszem fel, kipróbálom. 21 volt nálam is. :P
Bazz, ha ez lesz a hiba, megyünk sörözni! :D -
#39445 Na akkor mondom a napsütést :)
Ha a TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL=21-re írom Nálam is dupla folyómeder jelenik meg. Yeah... -
#39444 Igen, csináltam egy ilyen telepítést is, és akkor is dobta a hibát.
Meg volt olyan is, hogy minden fent volt, amit használok.
VIPER-rel már végignyálaztam az egész telepítés menetét. Csukott szemmel is felteszem úgy a MAS-t, ahogyan a leírásban szerepel. És nem jó.
Most pl. az FS sincs fent. :)
-
#39443 Ejnye bejnye !!!
Így rendben van de nyomnék egy idézetet:
"...Szűz FS 9.1 install + MAS. Semmi más nincs telepítve." :) -
#39442 Nálam GEPro texturák vannak, nem a MAS-ban lévőt használom.
Ja, Nálad rendben van. -
#39441 Na még egyszer:
http://vmh59.atw.hu/perint.jpg -
#39440 -
#39439 Nekem Nvidia van, de szépen rajzolja a patakot.
Csináltam screenshot-ot, de viszont a talajtextúrák kajak nem így néznek ki :) -
#39438 Igen, törölve is van. ATI kártyával szerelt gépemen sokszor tettem fel, semmi gond nem volt. Most új gép, nVidia kártya, és nem jó. -
#39437 És az is ott van hogy a gyári verziókat átnevezni vagy törölni kell !!!
2. Az "FS9/Scenery/Eure/scenery" mappából törölni kell a HP953140.bgl, HP953150.bgl file-okat, vagy átnevezni a kiterjesztésüket.
3. Az "FS9/Scenery/Eurw/scenery" mappából törölni kell a HP952140.bgl, HP952150.bgl file-okat, vagy átnevezni a kiterjesztésüket. -
#39436 Igen, a HP952... ill. HP953... fájlok bemásolva, ahogyan a leírásban is szerepel. -
#39435 Köszi csekkolom -
#39434 A scenery/world/ eure/eurw mappákba bemásoltad a vízrajz bgl állományokat? -
#39433 Uh, nem tudom meglesni, mert legyalultam a gépem. :)
Szombathely, déli kivezető út melletti terület. A Perint patak volt ez, de
LHSM mellett még gyalázatosabb a terület. Nálam van vmi orbitális gond. Lehet, hogy én. :P -
#39432 Lehet kérni 1 koordinátát hogy megnézzem ez a terület hogy adja nálam ? -
#39431 Engem ez már a sírba visz. Nem jövök rá, hogy mi a baja. -
#39430 Nekem is volt hasonló jelenségem (ATI kártya), hosszas tökölés után jöttem rá, hogy egy kiegészítő felülírta a terrain.cfg-t.Szerencsére volt mentésem így a kiegészítő törlése és a .cfg törlése és az eredeti visszamásolása után megszűnt.De nálad valszeg nem ez lesz a bibi, csak gondoltam megírom az én esetemet.(a kiegészítő az éjszakai mozgó fények (utakon autók) volt). -
#39429 Ahogy elnézem, a vízrajz körül nem stimmel vmi. Van folyómeder. :)
-
#39428 Sziasztok! Régóta küzdök a következő jelenséggel, sok mindent megpróbáltam már, de sajnos nem vezetett semmi sem eredményre:
Amióta nVidia kártyát használok, azóta rendetlenkedik nálam a Magyarország Alap Scenery. Arról van szó, hogy ha feltelepítem a megadott módon, akkor Magyarország területén mély barázdákból álló "hálózat" jön létre. Egyértelműnek tűnik, hogy vmilyen domborzat gondja van. Szűz FS 9.1 install + MAS. Semmi más nincs telepítve. Délután teszek fel képet a hibáról. ATI kártyával soha nem találkoztam ezzel a gonddal.
Első hallásra van vmi ötletetek? Nagyon köszönöm! -
#39427 -
fs9pilot #39426 Gyere el hozzám, most lett kész a Simson Star-om. :D Motorja is van, és repül is, ha gyorsan kuplungozol. :D
Azért azzal nem igazán értenék egyet hogy az FS egy határolt szarkupac. Az tény, hogy a fizikai élményt nem adja vissza, ez logikus nem érzed az erőket sem. De ha alapból egy nagyon jól lemodellezett géppel repülsz FS-ben, rengeteg mindent meg lehet tanulni, ha komolyan csinálod persze. Magamból tudok kiindulni. Elég nagy előnnyel indultam anno a képzésen, mert már a műszerezésről, fóniáról is tudtam vagyis megtanultam rengeteg dolgot, FS-ben(!). VOR , ILS, NDB, ADF, minden ami csak kellhet. Az is logikus hogy nem leszel gép előtt B738 pilóta, de oktatásra hibátlan. Ki tudsz fejleszteni egy koncentráló képességet is, vagy akár egy monotonitás tűrést is. Megtanulod összehangolni a dolgokat, több infó alapján repülni. Aki szimulátorban jól repül, és látszik hogy van hozzá érzéke, és van érzéke a valós repüléshez is, az egy picit könnyebben ül be egy repülőgépbe mert sokkal több információ alapján dolgozik az agyad mint szimulátorban, ahol pl. az erőket sem érzed ahogy mondtam. -
#39425 Ez a két típus számomra a csúcs, hiszen egy cirrus sr22 bérlése 125.000ft/órába kerül (ez vicc), nekem az számít hogy repüljön és legyen motorja. -
#39424 Az már típus:)) kezd egy c152 vel vagy valami hasonloval esetleg motoros vitorlas olcsobb. aztan ha meg van a ppl johet a tipus. 45 ora c152 ben joval kevesebb mint cirrsban vagy nagyobb gepben. -
#39423 Nézd, szerintem az élmény, hogy repülhetsz, az önmagában nagy érték, mindegy milyen szakszó virul a zsebben. Én még a motoros-sárkányokra is "irigykedve" nézek fel.. A lédúst meg nem személyre szabottan kell érteni. Mint mindenhol vannak, un. arcoskodó emberkék, van zsé, megszerzi, hú de akar stb, de nem az érzést szereti, hanem azt, hogy kitünhet, hogy ő valaki... Én annak vagyok a híve, először álmodjunk kicsit, valósuljon meg, aztán lépésről lépésre merjünk tovább nyúlni.. Repülés terén úgy 5-6 éve ért az utsó pofon, akkor került a kezembe (hála internet világa) a vitorlázó alkalmassági (29-30 évesen az ember még utoljára nekifeszülne a régi álmoknak), ekkor tudtam meg, nincs esély, én max. utas lehetek egy repülőn több nem, mert nincs az a hatóság amely aláírná.
Ha a repülés tényleg érdekel, akkor szerintem irány ki a legközelebbi repülőtér, ismerkedj, barátkozz, szerezz ismereteket, és azt ne a szimulátorral mérd. FS mindenestűl egy nagy határ szarkupac.. az érzés ott kezdődik, amikor megcsap a légcsavarszél, hallod a motorok zaját, látod a kecsesen sikló vitorlázókat, sárkányokat. Maradj fitt, egészséges, és legfőképpen gyűjtsd a pénzt, dolgozz meg keményen érte, mert bármelyik szakágat is választod, pénzbe fog kerülni. -
#39422 Én egyébként a siklóernyőt nézegetem, de sajnos nem vagyok lédús csákó ezért egyenlőre ez is csak álom:( -
#39421 "Baro egyszerű, elmész leteszed a vitorlázót", és kijössz olcsóbban, repülhetsz is.. a kepzés is jóval olcsóbb. Egy a lényeg, legyen meg az EÜ alkalmassági. A vitorlázóba belevágtam volna én még valamikor régen, két csoporttársam is ment, még mikor gimibe jártunk, de nálam már ott virul az alkalmatlan státusz. kb. 300 ezerből megvan.. Persze ha lédús csákó vagy akkor oda szórod a sok millát ahová akarod, csak akarni kell.. :D -
fs9pilot #39420 :) Nem is kell hinni.... Itt már a remény sem segít, nem hogy a "hit". -
#39419 Persze nem adom fel az álmomat, tény hogy szívesen lennék A32x pilóta swiss-nél de ez reménytelen, de beérném egy cirrus sr22 vagy egy cessna 182 szakszóval.
Benzin ár csökkenésében én sajnos nem hiszek, de ne legyen igazam. -
fs9pilot #39418 Ez ne szegje kedvedet. Nem kell feladni egy álmot azért mert drága a benya jelen esetben.
Viszont, az nagy igazság hogy jelen gazdasági helyzetben, ilyen repbenzin árak mellett, 5x meg kell gondolni hogy akarod -e a szakszót, vagy sem. Utasszállító pilóta úgy sem lesz szinte soha senki, iszonyat rossz ezen irányú képzés aránya, hiszen szemkiugrasztóan drága mire eljutsz addig hogy egy Boeing -en, vagy egy Airbus -on repülj. Ilyen repülőt csak tényleg az vezethet, akinek minden téren megadatik. Hiába folyik a nyálam hogy pl. az Air Berlinnél repkedjek 737-essel, ha b*szarok sem tudom kifizetni a képzés árát.
Egy szó mint száz, ezért nem kell lemondani a szakszóról, butaság lenne. De arra készülj hogy ha leteszed, NEM fog megtérülni mindaddig amíg ilyen drága a benzin. Élmény terén megfog, de ez édeskevés. Úgy megéri ha toborzol 2-3főt még rajtad kívül, és elosztjátok a költségeket. De úgy, hogy egymagad, pusztán hobbiból, 2naponta repülj, az lehetetlen... Legalábbis egy átlag embernek. -
#39417 miert mit mondjunk hazudjunk? arra ott vannak a tisztelt politikusaink.
Kurva draga sajnos, es emiatt egyre keveebbet tud repulni az ember emiatt egyre kevesebbet van formaban....nem jo ez igy sehogy se -
fs9pilot #39416 Pedig ez a ValóVilág nem ami az RTL-en megy.. :DDD -
#39415 Ne írjatok ilyeneket mert elmegy a kisgépes repüléstől a kedvem.