MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
<#worship><#banplz><#boxer>

polluxware
harapnak ezek mindenéé..

Köszi! Csak állandóan hülyének nézett az fs2crew FO mert hiába mondtam hogy ARMED , mindig azt mondta hogy nézd meg fiam még 1x. Manuális ARM -al nem tudom miért nem jó, de lényegtelen. 😊)

@Dávid
Én is üdvözöllek itt! 😊 Egy újabb ember aki bõvíti az FS2004 rajongói táborát, és a repülését is. 😊 Remélem sok örömöd lesz az FS-ben! Sok sikert a továbbiakhoz!

///M I Love BMW. :)

Hont
Szevasz Dávid!
Elõször is üdv a Clubban!
Ez egy elég Baráti kis társaság aki él-hal a repülésért!
Azt merem állítani, hogy mindenki nagyon segítõkész!
Egyetlen olyan feltétel van talán amire a törzstagok "harapnak" az az, ha valaki nem nézi át a FAQ.
Minden fontos dolog ami az FS-l ("játékkal") kapcsolatos ott le van írva!
Amennyiben mégse lenne egyértelmû, vagy valami olyan gondod van, ami ott nincs leírva, nyugodtan tedd fel itt a forumon!
Sok sikert és jó repüléseket kívánunk Neked!
dávid 001
Hali mindenkinek!
Még nincs feltelepítve a játék de szeretnék bele KamovKa-26 ost tenni,hogyan kell és hol találhatom meg?
Köszönöm a válaszokat!

Ne vezess gyorsabban mint ahogy az őrangyalod repülni képes! KamovKa-26 forever!

Shift+Ü -vel rakd Armed-ba és akkor fog világítani.

Tisztelt Urak!

Az mitõl lehet hogy az fs9-ben, ifly esetében nem mûxik a "Speed-Brake Armed" zõd pilács? Jó, nem nagy gond... 😄D Csak mégis furcsa.

<#eljen>
Hypo
<#wave>

CptSAB
Nem tudom, mert két szerelõ is odament, az egyik ejtõernyõs tréfásan megjegyezte, hogy ezt most így egyenlõre köszönik elég volt, habár rajtuk volt ejtõernyõ.. (valami ilyesmit értettem). Már a felszállás elõtt a kigurulás után fura volt a manõver. Megállt a 17-es beton végén, a fordulattal játszott, elõször azt hittem visszagurul, mert keresztbe fordult, néha olyan gyengén szólt de végül irányba állt és nekilódult. Mintha nem lett volna biztos benne, hogy menni fog. kb. 1500-ról ugorhattak az ejesek. De a hang ahogy bejött.. olyan fémesen szólt, régi világháborús gépeknél lehet hallani ezt a jellegzetes hangot, azonban Cessnától soha eddig. És közben durrogott többször is. Ahogy írtam, nem is repülte végig a kört.
Papirzacsi
És mi volt a gond, kiderült? Nem lepne meg, ha csak a keveréket felejtette el visszatolni. Nem az elsõ eset lenne...

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

CptSAB
Azért nem semmi lehetett, habár egy viccben megállná a helyét, élõben biztos bután néztem volna.
CptSAB
Az ejesek még éppen szedték össze a motyót, amikor a Cessna bedörrent a gyepre.. sajna a videóról lemaradt a rácsapás, mert atyám hirtelen azt sem tudta honnét keresse, amikor a vitorlázóhangár felõl, a fenyõk takarásában erõsen döntve fordult a mezõre.
Clidey
http://www.youtube.com/watch?v=fOBbO9lj3XM&hd=1

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Bizony jó idõ volt ma... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Még régen a tiszai ciánszennyezésrõl kellett felvételeket készíteni egy nagy kereskedelmi TV-nek ezért béreltünk egy kisgépet Nyíregyházán. Minden rendben ment csak leszálláskor a pilóta kezében maradt a gázkar. Ergo közel 80%-s gázzal próbált leszállni. Nem volt más megoldás mint a finalen leállította a motort. 😊

CptSAB
Oltári szép idõ volt ma! Kiugrottunk Újlakra, készítettem megint 223 képet illetve egy videó is összejött. Mondjuk azt nem gondolom, hogy az ejeket ugrató Cessna 185 pilótája is úgy tervezte-e a repülést, ahogy szemlátomást befejezõdött. A gép durrogó, furcsa "picit messzeres" motorzajokat produkálva nem is repülte végig az iskolakört, hanem bevágott délrõl a füves pályára. Kigurulás után újra motorpróba volt, de szemlátomást jó páran gyûltek a gép köré.. A képek azonban aranyat érnek.. 😊
Nem tudjatok miert van fs commanderben ,hogy nem ismeri fel a reptereket azt irja nincs ilyen?! Eddig teljesen jol mukodott

Lehet valahol letölteni mission csomagot? Repülgetek de jó lenne ha valami progi megmondaná hogy hova és miért 😊 Tehát valami küldetés féle 😊

Egyenlõre a sarkvidéki felhõkön nem vettem észre különösebbet, bár nem is sokat repültem arra. Active Sky megoldásáról nem tudtam eddig, de most már lehet, mindegy 😊 .
Ami még FSX-ben jobbnak tûnik számomra, az a dúsabb autogen. Persze ehhez vas is kell alá, azt elismerem.
Papirzacsi
A gömb alakú föld, fõleg magasan repülve nagyon fasza, meg az itt elérhetõ nagy látótáv a jól kivehetõ domborzattal is az, illetve a sarkköri repülés is fasza lenne, de sajna ezt se sikerült teljesen jól kivitelezni, és a sarkkörön túl már a felhõk eléggé torzan néznek ki. Ami sokat levon az élménybõl.😞
A ködre megoldás pl. az active sky. Az már az fs-ben is tesz a ködréteg tetejére OVC stratust, így már nem látni teljesen át rajta.

Esetleg, ha sokat mászkálsz a sarkkörökön, vagy azon túl is akarsz jutni, akkor fsx.
Én nemrég váltottam fsx-re, egyenlõre kitartok. Egyrészt a Föld alakja nem csak egy sík, hanem gömbféleség. A másik, ami zavart fs9-ben, a köd. Fentrõl lehetetlen látni egy lejjebb elhelyezkedõ ködréteget, viszont ha belerepülsz, a látótávolság akár 100 méterre is redukálódhat.
Plusz még néhány apróság, ami tetszik nekem; szebb víz, sok apró kis mászkáló pötty vagy autó (kinek melyik tetszik) 😊. Persze ez saját vélemény.
CptSAB
Terv volt.. de úgy fest, ami akkor elkészült és megkapta ez a mostani E-Mo kormány, valahogy nem érezték át a súlyát.. most meg nézhetem a tv-ben 25 percenként az idióta Ryanair reklámokat.. végülis ez lett a fapados megoldás..
Hont
Esetleg aki nem olvasta volna...
Így nézett volna ki az új MALÉV!
Az FS9 -es iFly FS2CREW Voice Commander -ben nem mûködik a "You have control" - "I have control" ? Mert a PMDG 737 -ben és a 747 -ben mûködik.

Csak megerõsíteni tudom! 😊

polluxware
szerény véleményem szerint csak kisgépes VFR miatt érdemes az fsx-ben gondolkodni..

+A2A masinák miatt (accusim)

Papirzacsi
Semmi. Eyecandy ficsõrök vannak csak, funkcióban nem igen jobb.

Fura hogy hónapokig fent volt az FSX és most visszaálltam a 2004-re. Semmi olyan értékelhetõ hiányosságot nem tapasztaltam. Max annyi hogy jobban fut a régi (mondjuk ez inkább elõny). Van valami ami miatt érdemesebb az újat használni? (Mondjuk a kapuk és a ground environment az fasza az FSX-ben).

leonforce
koszonom..!<#worship>
mar le is jott..kiprobalom..

Seven-Four-Seven--Heavy

Papirzacsi
Aismooth és pl. az avsimen.

leonforce
udv mindenkinek.!
korabban emlitette valaki, h van olyan progi az FS9-hez amivel el lehet kuloniteni az AI gepeket es nem masznak egymas nyakara pl. approach-nal..
aki tudja mi ez a progi(es hol erheto el) legyen szives elarulni..!
koszonet..!

Seven-Four-Seven--Heavy

Willenbrock
Pont erre gondolok sokszor mikor meglátom azt a mûszerfalat,szép szép de nagyon sterilnek és valószerûtlennek hat.Mintha mûanyagból lenne.Jó lehet hogy majd alakít rajta még.

CptSAB
Különben néha baromi nagyot tud dobni a VC-én egy jobb textúra. Mehlin Rainer is pl. annak ellenére "ragaszkodik" a saját MF háttér panelfestéséhez, hogy ha odateszem mellé az enyémet, akkor ég és föld a különbség.. Az enyémen ott vannak a panelosztások, adtam rá pár effektet, amitõl a le nem modellezett kapcsolócsoportok hangsúlyossá vállnak. Annak idején elküldtem neki, csak állandóan mókolja az eredetit... Nem baj, majd ha elkészül a final MF akkor megint írok neki, mi lenne ha.. 😛 Így meg várok egy éve, hogy befejezze a 21-es kabinját, és majd akkor, ha már semmi pluszt nem pakolgat bele, akkor az õ sivár egyszínû textjét megpróbáltatom lecseréltetni, remélem lesz foganatja.
Hypo
<#worship>

CptSAB
Köke.. imádom ezeket a régi böfögõ madarakat!!! 😊
Clidey

No, befejeztem, majd felrakom a flightsimre.

Szó ami szó, tényleg nem egy nagy durranás ez a masina, de megfelelõ textúrával azért lehet rajta dobni sokat. Én még az orosz gyerek munkájához hozzátettem a sajátomat, nevezetesen egy viszonylag elfogadható utastér-belsõt, mert az is nagyon gatya volt, valamint a pilótafülke színvilágát is próbáltam hozzápasszintani az eredeti HA-MAL-hoz. Hát így sikerült.
El lehet azért vele hülyéskedni Pécsett... 😉

CptSAB
Én minden tankolásnál sokkolom magamat.. vérnyomás az átlag 118-ról 135-re emelkedik és nálam már az felér egy repüléssel.. És akkor ez csak egy autó..
CptSAB
Én azért örülök neki, hogy ez a Christensen ember legalább gondolt erre a típusra is. Igaz, hogy nem egy csilivilik a cuccai, de jó látni ezeket az elfeledett madarakat. Nem egy olyan típus volt, amelyeket letöltöttem, és utána a neten utánuk olvasva nagyon sok érdekes infót lehetett megtudni. Ez az avsim.ru-ra feltett IL-12/IL-14 repack nekem is megvan, nagyon tetszett. Majd Kenyeres Dénes könyvében megnézem merre jártak az IL-14-ek.
Hypo
<#vigyor4>

Papirzacsi
Kb. naprakész vagyok az árakkal, de ettõl még elveszitek a kedvem.😊

Hypo
Csak egy pelda c172 berlese itthon egy repult ora 40 ezer ft most, Vancouverben ugyan ez a gep ( kicsit fiatalabb kiadasban, jobb muszerezettsegel 28,742 FT es ugye ott ezert a penzert meg kevesebbet dolgoznak mint mi a 40 ert

😊))) Sajnos nekem sem öröm, ha mi nem írnánk az árakat akkor meg ott szembesülnél vele. 😄 Az még talán rosszabb. 😄

Hypo
hát hidd el en lennek a legboldogabb ha azt mondhatnam hogy repultem 10 orat 100 ezerert

Papirzacsi
Menjetek a..., mindig elveszitek az árakkal a kedvem attól ,hogy elkezdjem a PPL-t. :/

Hypo
hu azert az egyszeri az is infarktus kozeli elmeny lehet😊))

persze ha oligarcha lenek nem szamitana, példaként, drága fõpilótaval beszelgetve eljutottunk a : NEm akarsz multi enginet? kerdesig, mondom hmm hat hogy a fenebe ne, erre Õ na akkor utana jarok a van most egy gep azon kettot oktatok beferne egy harmadik is mondom Ohh remek, es oradij? 160 ezer...........................................

Clidey
Hát kinek milyen technikát tud elviselni a szervezete...van aki minden repülés után sokkolja magát - én csak évente egyszer, mikor január-február tájékán rendezem az elõzõ évi cehhet a klubnál. 😊))))))

Clidey
Az, persze. Mivel túl sok választási lehetõség nincs e típusból. 😊
De hálaégnek találtam az oroszoknál egy nagyságrendekkel szebb textúra-pakkot mint az eredeti, amibõl nagyszerû repaint-kitet tudtam gyártani magamnak. 😊

Gyönyörû dolgok ezek..<#eljen> Azt kell mondjam hogy manapság, kicsiny hazánkban NEM éri meg letenni a szakszót. Évi 4óra repülésért, vagy még annyiért sem. Olyan árak vannak hogy néha nem tudom eldönteni hogy röhögõgörcsöt kapjak, vagy sírjak. Jó persze, akinek van pénze mint a szemét (nálunk is van ilyen, lassan kezdi a CPL szakszót <#eljen> ) annak megéri, de egy mezei "I just want to fly some hours" pilótának nem hiszem. Én meg évek óta r*hadok PPL(A)-val, évi 4órával.

jaszy76
Mennyi? Aztak*rva.