MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hont
Próbálkozok az IVAO-val...
Szükségem lenne egy kis segítségre...
Már nem igazán emlékszek, hogy miként kell a kapcsolatot létre hozni.
Az IVAi telepítettem! Az MTL is!
Indítom az FS-t majd a menûben az IVAo fülön a kapcsolódást!
De nem igazán sikerül...
Ami gyanús, hogy már eleve az FS betõltési ideje legalább a 10x-ére nõt.
Aztán mikor a kapcsolódást indítanám, akkor pl a külsö nézetben mikor forgok a gép körül olyan mintha a "kamerán" rugó lenne és vissza kívánná rántani az elõzõ nézetbe.
Valami vagy hiányzik még, vagy fogalmam sincs min szoktunk még állítani!
(hozzá teszem, hogy 5 éve nem jártam az IVAO-n...😞
Esetleg valakinek ötlete?
Clidey
Semmi új, csak a napokban volt egy bétateszt, ott készült ez a screenshot. Mint látható, 2 új modellel (ER verziók) is kiegészül majd az iFly flotta, plusz ugye az egyéb nyalánkságok a kokpiten belül... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
jaj ne legy szomorú a 21 éveddel😊))))

gfarkas
Egy Virág nevû tizedes halt meg, de nem fedezékben, hanem az ülés kiépítése közben történt valami hiba.Kiment a fotel és a behajoló kiskatonát deréktól elvitte.

Hont
Ne viccelj! Dehogy voltál sértõ!😉
Csak egy rossz poén akart lenni!
Bár csak megint 20 évesek lehetnénk!😞
Willenbrock
Bocs ha sértõ volt az "idõsebb" kifejezés úgy értettem,a kollegám volt idõsebb aki mesélt Pápáról meg a repülõtéri katona múltjáról.Õ sem volt annyira idõs,58-60 körüli,úgy értem hozzám képest idõsebb.Bárány Miklósnak hívták amúgy-ha valaki ismerné és a fedélzeti mûszerekkel foglalkozott.

CptSAB
Az új nemzeti légitársaság akar ez lenni? 😄
Hypo
csak nem valami HÍR?

Clidey

<#hawaii>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Gyõzõ, nem Pápán volt, hogy a mûszakis srác, kiskatona a betonfedezékben kattintott? Vagy ez csak amolyan mesesztori?
gfarkas
A behuppanáshoz mit szóltak a teleszkópok ??? ;-D
A veszélyesebb cuccoknál (ülés,kabintetõ ledobás, vészfék) benn voltak a földi biztosítékok, tüskék ill. le volt biztosítódróttal (0.8) drótozva.A kevésbé cikis holmik meg szintén cérnával lekötött sárga v. piros fedél alatt rejtõztek, nagy baromság kellett egy akaratlan pl. fékernyõdobáshoz.
A 23-assal kellett vigyázni, mert az , ha a gázkar elõre volt tolva és emelõn volt, a futóbiztosíték meg nem volt benn akkor az AKKU kapcsolásakor szó nélkül elkezdte a hmû indítási procedurát.(még benn a hangárban is)El nem idult a szivattyuk stb.-k nélkül, de nem örültek az illetékesek egy ilyen akciónak.

gfarkas
Figyelj!
A kor nem érdem hanem állapot amely az idõvel arányosan rosszabodik.
Én is 20 évesnek érzem magam...aztán a kórházban a nõvérke lebácsizott.
Megkértem - maradjunk a Gyõzõnél......hehe az egó. ;-D

CptSAB
Csak behuppantam lefotózni a madarat belül, hogy majd a paintkiten szépen elvégezzem a munkákat. A pilóta-navigátor hölgy kb. 160 centi magas lehet, a mûszerfalra pedig fel volt aggatva egy hatalmas akril tartó, a két füles kábelei és gumiszalagok mindenfelé. A masina a rally futamra volt belõve, de a fotózást szigorúan az után végeztem el, miután leadták a cuccost, meg egyebek.. viszont Ildiéknek ott kellett hagyniuk mert jelenésük is volt. Így jött az utasítás, "ne nyúlj semmihez, ne kapcsolj el semmit", amikor elkezdtem bemászni. 😄 Van egy fotó rólam ahogy nekikezdek.. hát nem semmi látvány. Féltenyérnyi fellépõre rakni a holdjáró bakancsomat. A fene gondolta, hogy élõben olyan, mint egy kispolszki, csak itta küszöb ölég magasan van, amitõl, van egy amolyan bokorugró fheelingje a dolognak. Szerencsére a 152-el elég baráti a viszonyom a kabinelrendezés ismeret tekintetében, mert azért mégis csak a HA-SVE az állandó reptársam FS-ben. De a méretektõl picit zavarba estem. A pedálok mérete, a szûk hely, ezt külön lekaptam a lábammal együtt. Átlógtam a másik ülésre, ha kényelmesen akartam ülni, ezt is lefotóztam. No meg a full mûszerezettséget, mert a gépben teljes "IFR" cucc volt. Szinte minden felmatricázva magyar nyelven. Alatta az eredeti angol bemart. Egy 21-ben már bután néznék körbe, mert ott minden oroszul van. Meg sem kísérelnék semmit sem kapcsolgatni egy feltöltött éles gépen.. 😄😄😄
Hont
Idõsebb ember ám a Nénikéd!😊 Meg az "ángyod térgye kalácsa"...😊
Én is akkor voltam katona!😉
Ezt aztán jól megkaptuk Gyõzõ!😄
gfarkas
Állítható az ülés és azért nagyobb a kabin mint a Cessnáé.A Söveges ales. is kb. 190-es volt mégis tudott repülni.Sisak meg nem kell és akkor nem éred el a kabintetõt....
Nem hozzáértõnek egy repülõgép kabinjában kapcsolgatási gyakorlatot tartani rossz ómen.....lsd. cheklist feltalálása bizonyos mennyiségû bizgentyû esetén.

gfarkas
23-as UTI-val zuhantak le a Robival Belednél(bõvebbet találsz a neten vagy repülõs szakújságban), valszeg kismagasságon túl nagy bedöntésnél elfogyott a sebesség(?).Amikor Pápán kezdtem Õ volt az ezredparancsnok (MN 5081).Szerintem kemény, katonás de jókedélyû ember volt.Félni egyszer sem láttam pedig sok 23-ast repültettünk be amit Õ hajtott végre.Repült 21-est is természetesen de 23-as párti volt.

CptSAB
Az bizti, hogy nem rám.. kis Cessnában is úgy néztem ki mint Elefánt a lavórban.. azt sem tudtam merre igazgassam a 47-es csukát, meg a térgyemet, mert féltem, leverem a plexit meg miegymást a mûszerfalról.. 😊 A napi parancs az volt, ne nyúlj, és ne állíts, kapcsolj el semmit 😄 Így én szófogadóan púpos háttal fotóztam körbe a kabint. Zamárdiba régóta tervezem a kirándulást. Tavaly elmosta a rossz idõ..
Azért remélem normálisan lekonzerválják, rossz lenne a gyöpön rozsdásodó roncsként látni.
Willenbrock
Munkahelyemen volt egy idõsebb ember aki szintén emlékezett a Bakó ezredesre mert akkor volt ott katona,õ is a repülõtéren volt,a fedélzeti mûszerekért felelt.Úgy mesélte hogy alacsony ember volt és félt az új tipusú géptõl,meg hogy a felhõben vesztette el a tájékozódását azért zuhant le,de szerintem már nem emlékezett jól mert Mig-21-est emlegetett.

gfarkas
Simon Robi szerint Tökölre viszik, a Zamárdi múzeum tulaja vette meg.
Háta vadászgépeket nem pont rád szabták, de láttam én már ekkora repmûszakit aki befért...

CptSAB
Remélem a nyáron megint lesz kiállított MiG, amibe be lehet ülni.. jó lenne egyszer bepréselni magamat a kabinba. 188 cm és 104 kiló vagyok. 😊 A 16-os az égi ösvényen hasít most már. Remélem a 6009-es tényleg jó helyre megy..
gfarkas
Ja, és pont ma fordultam be a házunk felé amikor egy tréleren a 6009-est láttam.Megint eggyel kevesebb rohad az RP-ben, remélem jó gazdája lesz a Balcsin.Egyik kedvenc gépem volt a sok közül, hát bizony elõkerült a zsebkendõ a láttára.Csodálatos technika a C-17-es de igazából ezek voltak az igaziak, ezekkel repülni kellett és nem programozni meg odanézni meg rágondolni, hogy lelövöm azt úgy lesz...Ezekkel harcolni kellett, ügyesebbnek, jobbnak,gyorsabbnak lenni.

gfarkas
Ígéretesnek tûnik - MF - és nem kacsacsõrü, reméljük jó lesz az eredmény.
Hát szeretnék megint annyi idõs és olyan egészséges lenni, mint amikor a repülést felvették.Újra kiszerelni a 16-osból a Szo-69-et.Én hallottam a Bakó ezds. utolsó szavait.(a 23-asban drótos magnó volt és a megmaradt darabokat a rádiós mûhelyben hallgattuk vissza.Sajnos nem sok maradt meg)

CptSAB
Gyõzõ ajánlom figyelmedbe! Nem tudom mi sül ki a cuccból, de lehet lesz egy igazi normális MF, ami nem MLD?

Erre kiváncsi leszek..
CptSAB
CptSAB
Youtube-on mostanában sok régi videó került elõ, meg lehet nézni az Ég Katonáit, régi "békebeli" stikában készített felvételeket. Bakó Ferenc ( repülõ hõsi halált halt kiképzõ repülés közben MiG-23UM géppel Reinhardt Róberttel együtt) Ne fékezz ba*d meg!-je iszonyat emlékezetes marad számomra. És legalább, még ha a stílus picit "alpári" is egy kamera jelenlétében, de mégis emlék valakirõl, akirõl sokat lehetett olvasni.. Top Gun, Aranysas stb. és emlékek ezek a videók a régi gépeinkrõl. Jó lenne ha mind több ilyen anyag kerülne elõ mind az MHSZ, MÉM-RSz, MH, Malév közforgalmi, vitorlázó, hõlégballonos (de nagy divatja volt még a 80-as években is) szakágakról.
gfarkas
Ezt a rögzítést nevezi(te) a szaknyelv "nyûgözésnek".A gép megfelelelõen betakarva, a mozgó alkatrészek rögzítve a spec eszközökkel, a gép pedig nyûgözökötelekkel a földhöz, betonhoz stb. ill.féktuskókkal a futók elõtt.Jobb helyeken a lágijármû megállása után az elsõ teendõ a féktuskók elhelyezése.
A hadseregben pedig volt egy "állóhelyügyeletes" (nyûgözõszolgálat) is.

gfarkas
Igen, a 23-ason An-12-vel akadtam fenn valamin.

polluxware
ez tipikusan az a szitu mint amikor a vizen, egy batár olajszõkítõ elhúz pár méterre egy horgász ladik mellett, és csodálkozik hogy anyázik rá..

törvény nem tiltja..

csak hát ha valaki fasz, és semmilyen tekintettel nincs a másikra (tudván hogy övé a nagyobb)

mondjuk ettõl még rögzíthette volna normálisan is azt a papír nehezéket a gazdája

Ugyan ez finalon building crash! Amugy tokeletes es gyonyoru 😊

jaszy76
gfarkas
Sziasztok!

Az LHDC-n az 5-ösre gurulásnál a C-17 (Area51) az elsõ fedezéknél "building crash" -t produkál.Ha lemegyek a betonról és "kikerülöm" akkor, és kisebb gépeknél nincs gond.
Találkozott már valaki ilyen gonddal? (vagy csak nálam van valami gebasz?)

polluxware
Smittudomén.. te vagy a legitim ártista😉

CptSAB
Asszem Pavel Karasek oldalának annyi. Remélem az Öreg nem adta fel a régi "csotrogányok" elkészítését, mert jó.. szóval nem egy Májsztró stílusban dolgozik, de a Cmelak, Brigadir és a többi ketyere a Mi Repüléstörténetünkhöz is hozzátartozik, a régi MG MÉM RSZ, RNÁ korszakhoz. A balsorsú L-60 Brigadirok kivételével a Cmelcsik repülnek a mai napig, és aki még nem látta ezeket a robusztus szögletes dörgõ motorú szörnyeket "fûnívóban" az nem tudja mitõl pörög fel az adrenalin csak istenigazából. (jó ugyanez igaz az An-2-re, és a Kamovra is) 😊
De a másik cseh Jozef Cepek is full eltünt. De még youtuberól is..
CptSAB
A kis zacskós sztori nem semmi, amikor mutatja. Azért jó kis magyaros babgulyással csúnyán nézne ki a kabin 8 órás õrjáraton. Persze azért gyorsan hozzáteszem, hogy a hajózó állomány nem is fogyaszthat puffasztó és hasonló ételeket repülés elõtt.
CptSAB
Oks.. 😊 Hummelel jégre menni szabad nem? Nem ázik be..
Hypo
na akkor ez volt a gond. Este leszek 😊 mehetünk pár iskolakört😊

polluxware
😉

egyébként kiszedtem az óra modot, és mûkszik a research page most már... kiírja az infót ha ráviszem a kurzort

Hypo
az jó nem?😊))

polluxware
bazzzzzzz, tegnap vettem egynapos prémet a pánther miatt... erre máma lépek be reggel megnézni ,hogy mennyi ÓRA maradt a szervíz után

erre
DAYS left: 2

Hypo
<#taps><#taps><#eljen><#eljen>
Folyt köv gyerekek, hármasban szép az élet Campinovkán😊)) Flying Panthers😊

polluxware

polluxware
<#eljen><#nyes>

CptSAB
Hypo, Pollux THX! Jó volt! 😊 Szerver eddig húzta.. 😛
Willenbrock
Kösz akkor jól van,lejjebb veszem a látótávolságot.Azt hittem valami telepítési sorrend hiba.

[HUN]FaTaL
Ilyen az engine, látótávolságot tudod lejjebb venni FSUIPCben, vagy cfg szerkesztéssel (alapból amúgy is túl messzire ellátni, nem reális).

http://goo.gl/gd6Zi5

Willenbrock
Berakok egy képet a vízrõl hogy lehessen látni milyen probléma van,a horizont felé és távoli területeken hirtelen megváltozik a víz textúrája,nagyon rosszul néz ki-mitõl lehet?

Hont
De Nagy Király vagy!
Köszi Tibi Bácsi!!!!
Clidey
Azoknak a virágbolti tulajoknak, akiknek nincs bejárásuk az ofisül fórum licenszelt topikjába, idekopizom amit ma tett közzé Steve a közelgõ iFly FP-vel kapcsolatban:

"Once again I thought it was time I let everyone know how things are progressing. Earlier today the FS9 and FSX team got a full test build of what should be the complete Feature Pack, minus any tweaks that need to occur. Our Pro team should get a build within the next 24 hours. As the this week progresses we will have a better ideal of how close we are to release and what else is needing done to finish things off.Once we get to the Pre release version I should be able to publish a list of items that will be included in the release for each version. There will be some minor difference between builds given we are at our limits within the "D cockpit.The latest build sees the testers finally getting their hands on the finished ER and SFP versions for the aircraft giving you a total of 12 versions of the aircraft in total to play with.Our FS9 version get VSD and and Terrain radar in the release version, which was previously not available and has been made possible by the additional work carried out on the Pro version.Our FSX and Pro Versions will have the additional bonus of the ISFD all in one gauge(not available in FS9 at the moment).All versions will have the added functionality in the FMC allowing refuelling and connecting and disconnecting ground power and air. This will help to reduce the need to use a keyboard when flying. To further help with this clicking on the ZFW on the fmc if on more than one leg will allow the weights to be updated,clicking on the CofG in the FMC will now add an accurate figure for the second or third departure of your flight.All models will see enhanced Nav data which should improve the flying experience and this will be available from Navigraph as normal.Because the Feature Pack is in essence a complete new version of the aircraft we will release it as a full fresh installer and not an update. I am sure as you can imagine that create it's own head aches for us and will need to make sure we have extra servers available to cope with the demand. It is also extremely likely we will release each version separately with a short gap between releases. At this time I see our long severing FS9 customers getting the first build followed by FSX and Finally our Pro Build will be released.
I don't want to spoil all the excitement so I will add further updates as we get closer to releasing the Feature Pack.I really appreciate everyone's patience and I know these things can never come soon enough, but we are all working as hard as we can to release the update. Please keep watching as we are at the stage of the process where I should have more news soon."
Röviden: iFly the best!! <#taps><#eljen>

Gegi86
Köszönöm a választ.
Hypo
szerintem a default csak flightplanedet tudja kovetni illetve Direct tud repulni pontra, a realityxp-s ben persze tudsz szepen egyenkent waypontokat bevini ahogy az eredetiben is.