MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tiszta idõben is kipróbáltam de ugyanaz...Nem tudom mi lehet a gond... 😞
Sziasztok!
Valaki nem tud nekem abban segíteni, hogy gurulás közben miért húznak balra a gépek??? Csak folyamatos ellenkormányozással lehet egyenesen haladni. Baromi idegesítõ....
Valaki nem tud nekem abban segíteni, hogy gurulás közben miért húznak balra a gépek??? Csak folyamatos ellenkormányozással lehet egyenesen haladni. Baromi idegesítõ....
Sziasztok
Köszönöm a sok választ már megy is.😊
Köszönöm a sok választ már megy is.😊
A mai legtöbb állítható légcsavaros gépen nem közvetlenül a légcsavar beállítási szögét változtatod, hanem a fordulatszámát, és az automatikus légcsavarszög szabályzó rendszer állítja úgy a lapátok beállítási szögét, hogy az a leadott hajtómû teljesítménynek és a repülési sebességnek megfelelõen a beállított fordulatszámot tartsa (constant speed propeller az angol neve).
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Ez igy ebben a formában nem állja meg a helyét, IL2 ben az érzés más de elhiheted mindkettõ ég és föld a valóstól. IL2 ben az egyes gépek szépen le voltak modellezve meg a FDe is ugy ahogy jo volt, de ott tulkompenzaltak bizonyos dolgokat, lasd me109 konnyu radlizas erre ugy ratettek egy lapattal, idojaras kicsit messze volt a valos dolgoktol de nem is ez a celja egy harci szimulatoernak, a muszeres dolgok azok a nagyon minimal kategoriaba tartoztak. Persze van elonye is, a kettobol mar lehetne gyurni egy jot😊2
Még annak idején, mikor megjelent, játszottam az IL2-vel, a Flight Simulatorral nem olyan régóta repülök. És sajnos nekem úgy tûnt, hogy az IL2-ben a gépek sokkal élethûbben viselkedtek a levegõben,mint a flight simulatorban, ami azért szégyen egy simulatorra nézve, most eltekintve a harci részektõl, csak a repülési dinamikára koncentrálva. Ott olyan dugóhúzókkal találkoztam, amilyet az fs-ben szándékosan sem tudok elõidézni, akárhogy erõlködök, igaz, hogy azok vadászgépek voltak és nem cessna 172, de harci repülõknél is siralmas a helyzet fs-ben. Voltak túlzott fordulóknál leszakadó szárnyak, stb. Egyébként, ha már itt tartunk, mire jó egy ppl-es jogosítvány? Ha jól tudom, kb. másfél millióba kerül a megszerzése. Az élményrepülésen kívül lehet vele pl munkát is vállalni, vagy ahhoz magasabb kategóriák kellenek? Egyáltalán érdemes belevágni a megszerzésébe, ha mondjuk van az embernek fölös másfél milliója? És az élmény és sétarepülésen kívül mást is szeretne csinálni.
Sajnos a szimulátorban nagyon sok minden nincs lemodellezve. Ha átnyálazod majd ezeket a Pilóta Kézikönyveket, hamar rájössz, a legszebb legigényesebb fizetõs masina is messze van attól, amit a valóságban tartalmazhat funkcionalitásban, hát még repdinamikailag egy adott típus. A fórumon lévõk között páran a valóságban is repülik ezeket a kisgépeket, õk tudnak neked hasznos válaszokat adni. Van egy magyar nyelvû szakkönyv is a PPL Könyv, de kb. 15000 Ft. Drágább mint egy B-és tankönyv. 😄
Köszönöm, a gyakorlati fogásokon kívül engem érdekel az elméleti háttér is, hogy amit csinálunk, azt miért úgy csináljuk. Ezért is volt érdekes ez a légcsavaros leírás fs9pilot-tól. Remélem nem terhelem ezzel itt a fórumot, mert ez ugyan csak szimuláció, de az is akkor érdekes, ha a valóságot minél inkább közelíti. Ezért is szeretem, ha minél élethûbben viselkednek a gépek, törnek, átesnek, stb, mert úgy van igazán tétje a dolognak. Na nem mintha jó lenne törni zúzni, pont ellenkezõleg, elkerülni jó. Minél nehezebb egy géppel repülni, annál jobban élvezem. Sajnos élõben még nem volt alkalmam megismerkedni a repüléssel és az fs2004 bizony sok szempontból hagy kívánnivalót maga után.
Rákeresel neten, hogy Cessna 152/172/182 stb. Pilot of Handbook, Pilot Manual. Pdf doksikat keress. Fogsz találni, ezekben benne van minden ami válasz kérdésedre. Itt ott néhány repülõklubb, felteszi ezeket. A táblázatokkal. Nekem megvannak, de kitudja melyik dvd lemezen a sok száz közül. Mégvalami, mind angol nyelvû.
Papirzacsi és fs9pilot, köszönöm a válaszokat, bár még egy kicsit emésztenem kell. 😄 Most a gyakorlatban ez végülis hogyan néz ki? Mondjuk egy cessna 182-es típusnál. Felszállásnál ugye a tolórúd teljesen be van nyomva. A fékszárnyak visszahúzása után kell növelni a légcsavar állásszögét? És milyen gyakorisággal mennyit kb? A repülési magassággal pl. hogyan függ össze az állásszög? Mert ugye feljebb haladva ritkul a levegõ és a felhajtóerõ is csökken és ugye a nagyobb állászszög növeli a felhajtóerõt, abból kiindulva, hogy a légcsavar is egy szárny.
A másik a mixtúra. Arról is csak sejtésem van. 😄 Az, gondolom én, arra szolgál, hogy ritkább levegõben növeli a levegõ arányát az üzemanyag-levegõ keverékben. Így végülis csökken a fogyasztás, bár valahol olvastam, talán a dhc beaver-nél, hogy inkább dúsabb keveréket javasolnak, mert a ritkább növeli az alkatrészek kopását. Ha van ezekrõl valami jó magyar nyelvû leírás, akár szakmai is, szívesen fogadom, nem gond a mûszaki szaknyelv, kihámozom a lényeget. 😄 Lelkes amatõr vagyok. <#rolleyes>#rolleyes>
A másik a mixtúra. Arról is csak sejtésem van. 😄 Az, gondolom én, arra szolgál, hogy ritkább levegõben növeli a levegõ arányát az üzemanyag-levegõ keverékben. Így végülis csökken a fogyasztás, bár valahol olvastam, talán a dhc beaver-nél, hogy inkább dúsabb keveréket javasolnak, mert a ritkább növeli az alkatrészek kopását. Ha van ezekrõl valami jó magyar nyelvû leírás, akár szakmai is, szívesen fogadom, nem gond a mûszaki szaknyelv, kihámozom a lényeget. 😄 Lelkes amatõr vagyok. <#rolleyes>#rolleyes>
Még egy kis segítség, így már biztos menni fog.
Before start, turn on main battery switch (pos. 48), set magneto selector (23) to (1+2) position, set fuel tank selector (9) to up position, and turn throttle to idle.For start engine, turn on starter switch (24), spin inertial starter by turn starter selector (25) to left position,hold until spinup - see to ampermeter (17), listen sound of gyro. After spinup, turn starter selector to right and hold until engine started. Turn off starter switch (24).
Before start, turn on main battery switch (pos. 48), set magneto selector (23) to (1+2) position, set fuel tank selector (9) to up position, and turn throttle to idle.For start engine, turn on starter switch (24), spin inertial starter by turn starter selector (25) to left position,hold until spinup - see to ampermeter (17), listen sound of gyro. After spinup, turn starter selector to right and hold until engine started. Turn off starter switch (24).
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Szia
Én lehet bamba vagyok de még beinditani sem tudom azt az AN-2-est.Leírnád hogy kell?köszi.
Én lehet bamba vagyok de még beinditani sem tudom azt az AN-2-est.Leírnád hogy kell?köszi.
Rendben köszi!
A virtuális memóriám 8189MB-ra van állítva úgy emlékszem,de nem nyúltam hozzá! Hazaérve megnézem. SZÉP NAPOT!!!
Most hogy így mondod igaz! Az infót köszi,elolvasom feltétlenül,ha vége a munkának.
de gyerekek 64 bites winhez minek is a 4gbs patch??? az 32 bites xp hez kell ami ugye 3 giganal tobbet nem tamogat de w7 nel ez a gond nincs.
az egy masik kerdes hogy az fs9.exe hasznal e tobbet mint 3 giga.
OOM hiba vagy az emlitett keves erroforasbol adodik de az itt nem feltetlenul all fent, virtualis memoria beallitasod?? Mi megy meg a hatterben? Javaslom ezt atolvasni
KATT IDE
az egy masik kerdes hogy az fs9.exe hasznal e tobbet mint 3 giga.
OOM hiba vagy az emlitett keves erroforasbol adodik de az itt nem feltetlenul all fent, virtualis memoria beallitasod?? Mi megy meg a hatterben? Javaslom ezt atolvasni
KATT IDE
már a címe is jól cseng!! köszi!
http://www.ntcore.com/4gb_patch.php
😄 bocsánatot kívánok
😄 bocsánatot kívánok
Átküldenéd még egyszer a linket,mert gondolom linket akartál küldeni! Sok hálával!!!<#worship>#worship>
nincsmit sok sikert
Nagyon köszönöm! Meglátjuk.
mind 1 próbáld meg ezt.
8-gb,Win 64-en futtatva! Ezért sem értem nagyon.
mennyi ram van a gépedben mert ha kevés attól is csinálhatja ezt.. arra itt van a megoldás próbáld meg ezt csak elõtte fs9.exe-rõl csinálj másolatot
Volt idõm próbálgatni ma,és TNCM-re meg KJFK-ra éjjel,nappal sûrû felhõzetben,símán megérkezek a 747-el! KLAX-ot ,ha megközelítem most hibaüzenet nélkül fagy ki,de a probléma itt mindíg elõjön.Az FS9 install.elején változtattam a:TEXTURE_BANDWIDTH_MULT-on a leírtak szerint 400-ra,viszont nem tudom van e köze a problémához.Gatyába rázná vajon a regisztrált FSUPCI? <#conf>#conf>
Ezt ki kéne próbálni.<#finom>#finom>
Köszi a választ! Csak eredeti cuccokat teszek fel! Az fs9.1 patch is fent van,és az ingyenes fsupci 3.999.Próbáltam úgy összeállítani a rendszert,ahogyan tõletek tanultam,de valahol elhibáztam ezek szerint!Szívesen fogadnék még ötleteket. Elõre is köszi!
Olyan mint az autókban a sebességváltó, csak fokozatmentes kivitelben.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Tulajdonképpen a légcsavar is egy szárny. Ezért õ is csak bizonyos állásszögekben fejti ki hatását. Nulla állásszögön a légcsavar nem fejt ki húzóerõt. Túl nagy állásszögön pedig – csakúgy mint a repülõgépszárny – átesik. Az optimális határok a légcsavar fizikai kialakításától (profil, húrhossz, lapáthossz, fordulatszám) függnek. Felszálláskor a lehetõ legnagyobb teljesítményleadásra van szükség, ez a légcsavar kis állásszögén a leghatékonyabb, azaz így van a légcsavar az álló levegõhöz képest optimális pozícióban, az átesési kritikus állásszögtõl távol. A földön álló gép esetében- amely ekkor még a levegõhöz képest nem mozog – valós állásszögrõl beszélünk, de amikor a légcsavar által felvett levegõ már a repülés mindenkori sebességével "érkezik", a dinamikus állásszög kifejezés használatos. Ez relatív fogalom, amely a megfújás sebességével fordítottan arányos. Ebbõl következik, hogy minden valós állásszöghöz tartozik egy olyan repülési sebesség, ahol a dinamikus állásszög nullára csökken. Gyakorlatilag ez a nem változtatható állásszögû légcsavar sebességhatára. A légcsavar ekkor nem ad le vonóerõt (tolólégcsavar esetében tolóerõt), mert a gép repülési sebességvektorával egyenlõ, de azzal ellentétes irányú megfújás pontosan akkora sebességgel érkezteti a levegõt a légcsavarlapátokhoz, amekkorát azok "kiharapnának" az álló levegõbõl. Az állítható szögû légcsavar pont ezen jelenségek kiküszöbölésére alkalmazható. Felszállás után, amikor már nem a nagy erõleadás a fõ szempont, hanem a folyamatos utazósebesség, illetve a gyorsítás lényeges, egyre nagyobb szögre kell állítani a légcsavart, megtartva ezzel a dinamikus állásszöget az optimális erõkifejtõ tartományban. Ezzel a módszerrel folyamatosan lehet gyorsítani a repülõgépet, amíg a légcsavar eléri a legnagyobb beállítási szögét. Általában úgy választják meg a lehetséges szögállítási tartomány legnagyobb szögû felsõ határát, hogy a légcsavar a földön álló repülõgép esetében se forogjon folyamatos átesésben.
///M I Love BMW. :)
Ez inkább szakmai kérdés, de itt is érdekes lehet. A légcsavaros gépeknél a légcsavar állásszög változtatásnak mi a szerepe igazából? Csak a fordulatszámot csökkenti, vagy emelkedve a ritkább levegõvel hatékonyabban tudnak megbirkózni a lapátok? Gázturbinás gépeknél lehet megfigyelni az egészen nagy állásszöget, azoknál nem is kettõ, vagy három lapát van, hanem sûrûn helyezkednek el egymás mellett.
Mégegyszer köszönöm!Késõbb jelentkeznék még.
Igen azt. Próbáld meg reméljük jó lesz.
Melyik verziót ajánlanád? A legújabbat!
Áldjon meg a JÓISTEN!!!!
FSUIPC-t frissítsd.
Üdvözlök mindenkit és elsõsorban gratulálok a színvonalas fórumhoz.Régen foglalkozom a repüléssel,és az FS9-el is.Évek óta tanulgatok a fórumról szuper megoldásokat,de most elõször kérnék segítséget tõletek.A fellelhetõ információk alapján nem egyértelmû a probléma megoldása,ezért talán van ötletetek.Sajnos nem értek olyan jól a szám.géphez,de fejlõdõ képes vagyok.:-) Csak PMDG-747-tel,ha este,vagy komoly felhõzet esetén jön elõ ez a probléma,de elõtte(Run out of memory availab) felszólítással fagy ki!! A gépem -AMDX4,8Gb ram DDR3,HD6970 2Gb,Win7 64,a vinyón meg 100Gb szabad hely. A részleteknél meg ezt találom😛roblémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: fs9.exe
Alkalmazásverzió: 9.1.0.40901
Alkalmazás idõbélyegzõje: 4135a208
Hiba - modul neve: G3D.DLL
Hiba - modul verziója: 9.1.0.40901
Hiba - modul idõbélyegzõje: 4135a88e
Kivételkód: c0000005
Kivétel - eltolás: 00017278
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038 Már próbáltam egy jó pár dolgot,de nem sok sikerrel.Ezek a kiegek vannak fent és igyekeztem a fórum és a FAQ,tanácsait követve összerakni a rendszert: Kb 10 reptér,Ifly737,Pmdg747,MYtraffic.2010,REX,ActivCam.AES. Elõre is köszönöm a segítséget és csak így tovább!!
Alkalmazásnév: fs9.exe
Alkalmazásverzió: 9.1.0.40901
Alkalmazás idõbélyegzõje: 4135a208
Hiba - modul neve: G3D.DLL
Hiba - modul verziója: 9.1.0.40901
Hiba - modul idõbélyegzõje: 4135a88e
Kivételkód: c0000005
Kivétel - eltolás: 00017278
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038 Már próbáltam egy jó pár dolgot,de nem sok sikerrel.Ezek a kiegek vannak fent és igyekeztem a fórum és a FAQ,tanácsait követve összerakni a rendszert: Kb 10 reptér,Ifly737,Pmdg747,MYtraffic.2010,REX,ActivCam.AES. Elõre is köszönöm a segítséget és csak így tovább!!
pedig kis turelem nem art hozza ez nem arcade game beulsz losz aztan vege😊
Kanyarodni nem szoktunk foldulni szoktunk, javaslom ezt
Aztan joystick fel le az egyertelmu jobra balra az se olyan boynolult de ott van meg a rudder a pedal is, szoval fs9 nek javaslom a beepitett learning centeret onnan mindent szep kepekkel megtuddsz
Kanyarodni nem szoktunk foldulni szoktunk, javaslom ezt
Aztan joystick fel le az egyertelmu jobra balra az se olyan boynolult de ott van meg a rudder a pedal is, szoval fs9 nek javaslom a beepitett learning centeret onnan mindent szep kepekkel megtuddsz
http://fs2004faq.uw.hu/
Itt találsz infót.
Itt találsz infót.
///M I Love BMW. :)