MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Volt egyszer egy Malév-TNT Cargo...
És az 1991-es állapot:

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Picit elbizonytalanodtam, majd kiderül mi lesz belõle. 😊
///M I Love BMW. :)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
///M I Love BMW. :)
ósdi CRT kijelzõk ne tévesszenek meg, öreg bringa az már😉
Pont azért került beszerzésre mert egy kis Classicra vágytam az iFly glass cockpitje után. 😊
Lévén a B737-3-4-500 is tudja már a green banana-t és a rwy megjelenítést, így azt hiszem jogos a feltételezésem miszerint ennek it tudnia kellene, és nem hiszem hogy az én elvárásaim lennének túl nagyok...
Ergó!
ezeket más a "sMIT" nyelvtanból helyettesíthetõ szavakkal tetszõlegesen lehet behelyettesítés után értelmezni
<#zavart1>#zavart1>
szóval ez nem Dash8-as jellegû göbbzi, hiába utal a mérte is erre😊
viszont egy egy Tu-134tõl modernebb ilyen téren😊
FMC része meg ahogy elnézem a VNAV és calculation résszel van csak feltupírozva
ergó sztem ha szegényes is de reális ilyen téren
A rendszerszimuláció tényleg lehetne picit mélyebb, engem például kurvára zavar a green banana hiánya illetõleg hogy nem jelöli szaggatott vonallal a pályairányt se az indulási se az érkezési reptéren. Az FMS is eléggé butácska, bár nem tudom hogy az igazi gép szoftvere mennyire hasonlatos a Boeingekben használatosékhoz.A VC szerintemis 9 csillag, azt az egyet csak azért nem kapja meg a 10-hez mert a kokpit ablakok sajna eléggé szögletesek itt-ott. Lehetett volna máshonnan elvenni pár poligont hogy ezt kicsit részletesebbre rajzolják. De végülis együtt lehet vele élni. Nagyon szép textúrák mind kívül mind belül. Külön kiemelném az éjszakai megvilágítását, nekem nagyon elnyerte a tetszésem! És nem torz a VC mint a PMDG-nél az hagyomány, viszont átvették tõlük a "yoke kattintásra lejjebb megy" opciót hogy jobban lehessen látni az alsó MFD-t. Ez jó ötlet volt. A mûszerek sajnos sok helyen olvashatatlanok, de ez nem az õ hibájuk, egyszerûen ilyen a gép elrendezése és ilyen felbontású a monitorom 😊 Ha rázúmolok akkor tökéletesen olvashatóak a bõven szép felbontású gaugesek.
A hang nekem kicsit halknak tûnik, bár tudom hogy az eredetit is csak "suttogó repcsiként" aposztrofálják. De összességében szépen szól nagyon.
A repülhetõsége nálam is 10 csillag, oltári jó vele manuálban repülni, pláne a leszállás ami iszonyat élvezetes. Nagyon kezesbárány, egy rossz szavam nem lehet rá. Még termikes-dobálós idõben is érezni a gép súlyát. Szóval nagyon baba a cucc!
A dokumentációra sem lehet panasz. Kapunk egy - akár ingyenesen is letölthetõ - 285 oldalas kézikönyvet, meg egy kvikkstart guidét. Mindezt meglehetõsen kellemes dizájnnal megtervezve. Öröm olvasni, néhol kissé szájbarágós de az nem baj szerintem.
Aki a megvételén gondolkodik, azt mondom ne habozzon! Habár nem egy iFly vagy PMDG mélységû a rendszermodellezése, de ha ezen a kompromisszumon át tudunk lendülni, akkor egy nagyon kellemes kis vassal repülhetünk FS-ben, pláne ha még hozzávesszük azt az abszolút nem elhanyagolható tényt, miszerint jönnek majd még szervízpakkok, további (BAe) modellek valamint természetesen FSX verzió is, ráadásul mindez free update-ként...azért ez eléggé döntõ érv lehet a kis bringa mellett... 😉
Egy gyors 100 órás ápolás és minden megy tovább, ne aggódj! 😉)))
Az AVSIM-en nem elérhetõ karbantartás miatta a file library, majd adandó alkalommal megkuksizzuk...
A csomagot mindjárt leszedem és megnézem.
Még az sem kizárt, egy újabb újra színezés is jöhet. Nagyon jó légi fotókat zsákmányoltam, amik a valós színvilágban mutatják Õcsényt, ez jó kiindulási pont lehet. Másra nem használhatóak, mert "szimpla" tájfotók.
Pipis-hegyre köszönjük a dicséretet. 😊
Most volt pár szabadnapom, amit próbáltam infó és háttéranyag beszerzéssel tölteni. A többi meg majd a rapid munkahelyi hét után kedden indul be. Addig ugyanis állandóan menni kell.
Gyõzõ megnézted a Mig-21 AI csomagot?
OFF
Tudja valaki, hogy mi a fészkesért volt nekem hetek óta "szerver karbantartás", míg Ti itt tudtatok fórumozni?
Nem gyõzõk visszaolvasni hogy képben legyek.
ON
Hajrá Tomi, várom az új Õcsényt, a Pipihegy pöpec lett!
a Turkish repcsi melyik traffic pack tartozéka, mert úgy látom, elég jó minõségû?
Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM
Nagyon jó, hogy már szinte minden elérhetõ a CDU-n keresztül, így nem kell a menübe kilépkedni. A tankolás is szintén megoldható CDU-n keresztül úgy, mint a PMDG egyes gépein már elég régóta. Nekem nagyon tetszik.
A terrain funkció és a VSD is irtóra tetszik, nagyon jól el lehet szórakozni vele, új modern megoldást lehet így megismerni. Használatával sajna már nem lebeg a kard a fejünk felett, hogy éjszaka ködben egy hegynek repülünk. 😄 Kevésbé izgi így egy approach. 😊
Egyszóval nagoyn sok jó újdonság van az FP-ben.
Viszont van pár dolog ami negatívan sült el. Nálam az automata pilóta nagyon rángatja a gépet, kicsit olyan mint az elsõ verziókban.
A régi beállításokkal sokkal érzékenyebb a joystick jeleire, így nálam van, hogy percenként lekapcsol az AP és naná, hogy a legkritikusabb pillanatokban. Hangjelzés ilyenkor nincs, szóval ha éppen másfelé nézel nem látod meg a villogó piros lámpát és csatt! Szerencsére van olyan beállítás a CDU-ban ,hogy kikapcsolja a joyt, ha az A/T vagy az AP be van kapcsolva. Ilyenkor viszont ha hülyeséget csinál az AP nem tudsz olyan gyorsan beavatkozni.
A másik kritikus dolog nálam az FPS. Sima repülés közben annyira nem észrevehetõ, de leszállás közben igencsak el szokott fogyni. Az FP elõtti verziónál nem voltak ilyen gondjaim, ott se volt sok, de még elég volt. Tegnap repültem vele, és leszállás közben ha elérte a 8-at, már örültem. Külsõ nézetben bõven 30 felett volt, ergo nem a scenery volt egyedül a ludas benne.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A vicc az, hogy én semmi ilyen stuffot nem használok, mégis ugyan ez a hibaüzi és nem települ az FP. 😞
😊
Az asztali PC-mre viszont képtelen vagyok feltenni mert már az install elején azt írja hogy "a required file is missing" azaz egy fájl hiányzik neki. Az ofisül topikban még nem találtam rá megoldást sajna.
megpróbáltam tegnap feltelepíteni, de valami fájlt hiányol a telepítés elején. Most nyomozom mi lehet az oka...
Ha valakinek van ötlete ossza meg velem.
András
Nem mozgok otthonosan ezeken az angol nyelvû forumokon😞
fs9-re gyógyítottam fel az Aerosoft Budapest 2003 kiegészítõt, azonkívül a Hungary mesh és a HungaryBaseScenery van betöltve. Minden gyönyörû, csak az északi és déli összekötõ rácsszerkezete a "vízben" van, és az AI forgalom ferihegyen jó 30 méterrel el van csúszva. A bpmesh.bgl ki van kapcsolva, mert különben nagymarosnál "leszakad" a dunapart. Remélem, tud valamelyikõtök segíteni. Ha még szükség van adatokra, kérem azt is jelezzétek. (Az Aerosoft hivatalos, megvásárolt darab, még az fs8 idejébõl)
<#zavart1>#zavart1>
nked ezt tudnod kellene amúgy..
csak arra érdemes figyelni ,hogy 64bit-es opék alatt nem mennek