45215
  • BPA102

• Frenky
    Sziasztok! A vasárnapi "VFR - Visual Flight Rules azaz látva repülés"_el kapcsolatban: Az alap reptereket, amiket belinkeltem, remélem sikerült feltenni. LHDC, LHSM, LHPP és a Duxfordi
    repteret is, EGSU. Itt van még 1-2 repülőgép, amivel jó lenne egy "nagy kötelék" formációt csinálnunk. Amennyiben nem okoz gondot, telepítsétek fel ezt a két gépet is, amit belinkeltem.
    így majd mindeki láthatja az online repülés alatt azt a gépet amit a többiek is használnak, pl.
    F4U vagy P51D. Kezdésnek lehetne egyből a jól kidolgozott LHDC mondjuk a P51D Mustangokkal. Itt kicsit gyakorolni kellene az egyszerre felszállást és leszállást :D nem 1×Ű. Nagyon fontos és
    hasznos lenne, ha mindenki használná a TeamSpeak3 progit, amit 1× már leírtam képpel illusztrálva. Sokkal szervezettebb és élvezetesebb lehet a játék, szerintem. Lehet használni a
    Skype-ot is, csak beszéljük meg, melyik legyen?! Aztán majd a gyakorlás repkedés közben megbeszéljük, hogy mi legyen a következő "mutatvány" :-) Elmenni A-ból B-be lehetőleg egyforma tempóban, meg ilyenek... Várom/juk az építő javaslatokat kérdésket, 5leteket. Hja kb hányan
    leszünk? Jó lenne ha visszajeleznétek!
    P51D Mustang for 2004
    FU4 for 2004
    Duxford reptér for 2004
  • jakugerik
    Hát felőlem mennyünk de mivel megyünk hogy ilyen sok reptér kell xd
  • Frenky
    Ami kell a játékhoz:
    Duxford:
    http://simviation.com/1/search?submit=1&keywords=Duxford&x=8&y=11
    http://www.justflight.com/product/iwm-duxford-freeware-by-airfield-construction-group
    LHSimulatinon:
    Library Base Pack
    http://lhsimulations.hu/?page_id=813
    Hungary Landmarks Pack
    http://lhsimulations.hu/?page_id=319
    FlyBalaton Sármellék (LHSM)
    http://lhsimulations.hu/?page_id=146
    Debrecen airport (LHDC)
    http://lhsimulations.hu/?page_id=159
    Pécs-Pogány (LHPP)
    http://lhsimulations.hu/?page_id=154
  • Frenky
    Második Online VFR Repülés!<--- Csatlakozzatok!
  • Frenky
    Sziasztok! Kihagytatok a gammából :-( Vasárnapra szerveznék egy 2. Online party_t, benne vagytok? Jó lenne azon a szerveren játszani, mint az első Party_n. A TS3 dumacsatorna még műXXXik, azt is kellene használni! Javaslatokat, 5leteket írjatok :-)
  • BPA102
    Repültünk kicsit a név tuti MTZ-550 XD
    Azért jó volt!

• pylumc
    Jó az igaz :D van valakinek kedve egy online repüléshez a mai nap folyamán?
  • Hont
    Azt mondtad kérnék linket ha lehet...
    Én küldtem egyet...!;)
    (Az nem volt kritérium, hogy hova mutasson!)
  • pylumc
    nekem ugyan ezt az oldalt dobja ki amin most is vagyunk
  • Hont
    Jó reggelt!
    Parancsolj:
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1055930387
  • pylumc
    ó reggelt ... napot ... estét elkelne egy online repülés de előtte frissíteni kellene az én progimat is egyéb repterekkel. Kérnék linkeket ha lehet
  • Strami11
    Jaaa. Hát akkor szerintem az FSPassengersszel van a baj, ha a 100 csomós szélért megbuntet. ;DD
  • jakugerik
    de volt mér olyan h az fsp megböntett engem mert 100 knotsos szélben tettem le (Very nice landing volt)
  • Strami11
    hát... talán mikor akkora szél van, hogy az uzemanyagtartájodból kifúj elég sok kerót... :D vagy elfujja a propeller pitchedet :D
  • jakugerik
    gyorsan mondjátok ha lehet
  • jakugerik
    helló sürgőségi helyzetet mikor kell pan pan pan-t jelelneteni milyen erőss szélben? kösti
  • jakugerik
    :)
  • jakugerik
    Hát elég fura lenne az apu gen kapcsolója a földön lenne az iflybe
  • Hypo #40197
    :)))
  • Hont
    Minden ott van mint az igaziban!
    Nekem volt a saját rendszerem rosszul kiosztva!
    Lefelé trim volt baloldalon, felfelé jobb oldalon.
    Mivel a Boeing kormányon bal oldat egy kapcsoló van, ami fölfelé és lefelé mozdul el és ez a valóságba ha fölfelé tolod akkor lefelé billenti az orrát, ha lefelé akkor meg fölfelé emeli...
    Szóval nagy szívás volt mire ezt a rossz beidegződést át írtam a szürke állományba!
  • Strami11
    Miért a valós Boeingbe melyik kapcsoló van máshol mint az iFlyban?
  • jakugerik
    hát igen mindenkinek mást jelent valakinek azt hogy baromkodjunk mint atom de pl mint nekem azt jelenti hogy szinte élethű játékot szeretnék.
  • Hypo #40193
    az
  • jakugerik
    Nemtudjátok hogy ami itt van borító az ifly-e?
  • Hont
    Te félre értettél engem, mert én nem szemrehányásként hoztam fel a témát, ha nem tanulság ként! Akit érdekel, az elolvassa és levonja magának a megfelelő következtetést!
    Akar pedálozik, ha meg nem akar, akkor nem!
    Mindenkinek mást és mást jelent az FS világa! Én pl azért basztatom, hogy a lehető legközelebb rögzüljenek a dolgok a fejembe , hogy ha oda kerülök esetleg, akkor véletlen se lépjek rá a pedálra, ha nem üzemszerű!
    Nem akarok úgy járni mint pl a trim nálam pont ellenkezőleg volt konfigolva mint a valóságban és baromi zavaró volt, hogy mindig ellenkezőleg trimeltem és ez egy hosszabb úton baromi megterhelő fizikailag. Több hétbe került mire megszoktam a valós elrendezését a kapcsolónak.
    pl Az, amikor ezekbe a fasza kis amerikai filmekben folyik a homlokukról a veríték teljesen reális mikor tönkre megy a trim, vagy rosszul használod, baromi erőből kell bele csimpaszkodni, hogy megtartsd a gépet.
    Nekem volt szerencsém hozzá (kb 2-3 percig végkitérésbe ment) a végén már csak az övek fogtak az ülésbe úgy kellett húznom a kormányt, hogy tudjam tartani a magasságot.
  • Hypo #40190
  • Papirzacsi
    Mondtam én egy szóval is, hogy az igaziban lépkedd?;-)
    Pusztán annyit szóltam meg, hogy az Iflynak lépni kell, kis sebességnél olykor eélr rendesen, mert csúszik mint állat, ahogy ez a videódon is látszik.

Az fs és flightmodeljeinek tulajdonsága az, hogy csúsznak a gépek és emiatt nagyobb fordulókörük van, mint a valós gépeknek. Mérhető különbséggel. Ua. bedöntésnél és sebességnél az FS-ben nagyobb ívben fordulnak a gépek.
  • Hypo #40188
    De reméljül ALERT barátunk feltünik valamikor és fel tud vilagositani hogy is van ez:)

De egy biztos alapjaiban ugyan az de meg is a nagygepes repulesnel mas modon kell mint mondjuk kis cessnaval.
  • Hypo #40187
    kisgepnel azért más a szitu ott a ruddert rendessen hasznalod felszallas fordulas leszallas szoval vegig, nagy gépnél ez azért más, nem repultem nagygéppel sajnos:) de amit láttam olvastam, az ujabb tipusokon egyre kevesbe hasznaljak es tenlyeg csak amiremondták neked is.
    Airbusos pilota baratom pl szimulatorhoz hasonlitotta az airbust, jo kenyelmes de valahogy ugy magatol repul:))) ott plane keves szabadsaga van a pilotanak.
  • Hont
    Igen, de én is elkezdtem túrni a "szak" irodalmat és megosztottak a vélemények!
    Bár mikor azt mondják hogy forduláshoz kell a függ v. sík, akkor a repülésről általánosságban beszélnek! Gondolom ez a kisgépesre vonatkozik...
  • Hypo #40185
    hát akkor érdemes rájuk hallgatni csak tudják:)
  • Hont
    "Zéró Time"-ban
  • jakugerik
    Na de szimulâtorban?
  • Hont
    Krauth Péter valamint a fedélzeti mérnők is érvelt...(Zsigú Bácsi!)
  • jakugerik
    Hmm ki szólt be mert én amikor repülök mindig azzal korrigálok
  • Hont
    Mai Ferihegyi billegés tanulsága!
    Ma LOWI rwy08 repültem B737-l és végső egyenesre fordulás során finoman beléptem az oldalkormányt! Ezzel a lendülettel le is csesztek, hogy ilyet ekkora géppel ne csináljak, mert ezt nem erre találták ki...
    Kihangsúlyozták, hogy a pálya irányának felvételére (szélnyírásban)
    Valamint a pályán való kormányzásra való!!!
    Maximum ha nagyon csúszik akkor a rudder trim-mel lehet korrigálni!
  • Hont
    Köszi!;)
    Közben már én is rájöttem, csak első nekifutásra a trim visszajelzőt nem találtam és találomra próbáltam trimmelni, de nem jött ügy össze.
    Most már minden ok!
    Egyébként kidolgozottság oldalától tényleg nem csúnya masina!
  • Gegi86
    Elméletileg a gép mondja hogy mi kell a To Confighoz (Flaps 5, Trim zöld tartományban, és PFD be kell állítani v1,vr,v2)ha ezeket a beállításokat megcsinálod nem visít hogy no take off. Egyéb ként jó gép lenne, csak a navigációs rendszere egy kalap sz.r .
  • Frenky
    A Duxford pályán jókat lehetne Online_ozni, csak mindenkinek, aki akar jönni, le kellene tölteni és még ezt a két repülőgépet is. Be is linkeltem a dolgokat! Akkor mikor csinálunk egy formációt? Én benne vagyok!!!