45215
  • Sordoran
    Igen, már tegnap is kiírta bal felső sarokban zöld háttérrel, hogy Local, a jobb felső sarokban FS9 van ahogy kell. És annyi történt azóta, hogy tegnap szenvedtem, hogy kikapcsoltam gépet, ma pedig be, és most már működik. Lehet gondolhattam volna rá, de most miért is kellett újraindítani a gépet ehhez? De köszönöm a segítséget.
  • Skinner_11
    Ha megnyitod az AES Helpet és rámész h Set Aircraft Parameters akkor rá tud csatlakozni FS-re?
  • Sordoran
    Fenn van, regisztrált is, de mégse történik semmi. Hibaüzenetet se kaptam se telepítés közben, se játéknál, szóval semmi nyoma mi a gond.
  • Skinner_11
    FsUIPC fent van?
  • Sordoran
    Üdv! Lenne egy kis problémám: Leszedtem, telepítettem AES-t a játékhoz, viszont nem tudom előhívni az ablakot a reptereken. Megnéztem, és támogatott reptéren vagyok, mennie kéne, viszont hiába nyomok CTRL+Shift+W parancsot, nem jön elő semmi. Először kitöröltem azt a parancsot ami szintén erre volt bindelve, majd próbáltam a VistaMare menüben az AES előhívóját megváltoztatni, de azzal se történt semmi. Scenery sorrendben első helyen van az AES BasePack, szóval már nincs ötletem, mi lehet a gond. Valakinek valami tipp?
  • Skinner_11
    Múltkor énis el akartam kérni a kódot orosz barátunktól, de sajnos azt dobta ki a fórum hogy csak azoknak lehet akik már x éve tagok és y hozzászólásuk van...
  • Clidey
    Az a baj, hogy FS2004-hez nincs igazán jó Airbus. Még a legkidolgozottabb is - habár nagyon szépen néz ki, de - tele van buggal.
    Azelőtt fizetős volt, de nemrég ingyenessé vált. Innen letölthető. Úgy emlékszem egy privát üzenetet kell küldeni Vasiliusnak aki ingyé-bérmentve küldi a telepítő kódot (gondolom már az install-fájlt is lusták voltak átalakítani kódkérő-nélkülire... Ez van.
    Sok szerencsét! :)
  • Sordoran
    Üdv!
    Kis segítség kéne, bár gondolom ilyen, ehhez hasonló kérdés volt már, de se itt, se máshol nem igazán találtam eddig választ, segítséget. Kezdő vagyok a játékkal, de már sikerült letöltenem Project Airbus-os A320-ast, Wizzair skinnel, viszont ennek nincs VC-je. (FSX-ben van szép, működő VC-s A320-as, de szaggat tőle a gépem, Wizzair-esnek meg be se tölt a textúra a cockpitben, ezért próbálok szerencsét FS2004-ben)
    - Első kérdésem tehát az lenne, van-e működő VC-s A320-as, lehetőleg Wizzair skinnel, és hol szerezhető be?
    - Másik kérdés, A319-est Germania skinnel (fehér alap, zöld Germania felirat) keresek, youtube-on láttam videót, hogy kellene lennie FS2004-hez, de google csak FSX-est dobott ki, és a Project Airbus oldalon sincs, csak A321-eshez, az viszont Germania Alltours-os, más fajta.
    Ha valaki tudna segíteni, hálás lennék. :)
  • gabesz639
    régi szép idők amikor még a malév lszh látogatott
  • Hypo #44766
    5 misi korul:))) per 10 perc
  • Hont
    Végig néztem ezt a dokfilmet!
    Kíváncsi lennék a matekra, hogy ez mennyibe kerülhetett...
  • asolyom
    Mi lett az ICE AI Traffic progival? Nem tudom letölteni, nem működik a link.
  • jaszy76
    Internet Explorerrel töltsd le, letöltésnél válaszd a futtatást és ne a mentést!
    Akkor kapsz ilyen hibát, ha firefox vagy chrome a böngésződ. Én is jártam így. :)
  • Skinner_11
    Futtatás rendszergazdaként? Az szokott néha segíteni. Amúgy az FS9 könyvtárába másold és onnan indítsd, máskülönben nem fog felmenni.
  • Gegi86
    Segítséget szeretnék kérni, egyszerűen nem tudom 9.1 patch-et felrakni, egyik alkalommal "Callback 0D" hibaüzenet máskor meg "update error 34" üzenetet kapom, sok mindent kipróbáltam de nem megy.
  • Nyiri
    Szerintem megszokták. Olvastam valahol hogy orosz légtérben sokszor pl. a ruszkik egymással oroszul dumálnak. Egy időben az Air China folyton EU országokból vett fel jó pénzért pilótákat hogy legyen valaki aki egyáltalán beszélni tud. Pl volt Malév pilóta is dolgozott náluk épp ezért.

Ott mondjuk az ilyenek miatt elég gyors karriert lehet befutni, 737 után gyorsan 777 pilóta lehetsz (persze nemzetközi engedélyekkel). Értem úgy hogy a kínai légitársaságok nem szaroznak.
  • Hont
    Húúúúbasssz....
    Ez nagyon durva...
    Ez nem lehet, hogy valami kamu?
    Ha csak abból indulunk ki, hogy akármilyen kinai gép nem jut el a Kennedyre, tehát nem egy cessna volt...
    Gondolom a toronyba is volt riadalom...
    Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.03.16. 21:43:26
  • gabesz639
    Akkor az én nulla fónia tudásommal azért az air china biztos alkalmazna pilótának
  • gabesz639
    És még én nem merek vatsim hálozaton repülni
  • gfarkas
    Igen, Farkasgyepünél 5 cm hó esett, de nem maradt meg szerencsére.
  • Hont
    Jó kis tavaszias idő van arra felétek is...:(
  • gfarkas
    Ma 9.00 után kezdett a Wizz gyakorolni LHPA-n, kiugrottam a dél-közelihez és kezdetnek egy szép fehér, jelzés nélküli madár csinált egy megszakítottat aztán jött Wizz. Szibériai idő volt, szél enyhén balról úgy 40 km-es, hófúvás, ideális IFR és ILS gyakorlásra, nekem spéci izzadt volna a seggem....jól bőrig áztam, de megérte. Itt egy rövidke videó az "eksön"-ről:

• Skinner_11
    Meg villanyszámláé
  • Hont
    FS9 elmegy rajt megszorítások nélkül, de FSX vagy Prepar3D nél már lesznek olyan megszorítások, amik kellenek a zavartalan működéshez...
    Nálam 4.8Ghz megy, de most készülök 5.2Ghz re emelni, mert marha sokat dob rajt!
    CSak hűtés kérdése!
  • Nyiri
    Nem azért, de ezt minek tuningolni? Mit szeretnél? Beszállsz egy Transformers 5 renderelésébe?
  • Hont
    HK.rev3 cpu block, 360mm radiátor, 3db Lepa ventillátor, D5Laing pumpa, Maisson tartály!
    10/16 cső.
    Ez le fogja hűteni, akárhogy tuningolod...
  • jakugerik
    vettem egy új gépet, i7 4790k, és tuningolni szeretném viszoont nincsen hozzá megfelelő hűtésem, milyet ajánlotok ? lehetőleg vizes
  • Skinner_11
    Kösz, hogy kijavítottál. Világos OFF vége részemről
  • Clidey
    Az hogy valaki PF vagy PNF az teljesen független attól hogy ki hol ül. De tudtommal a Malévnál és a Wizznél se lehetett/lehet csak úgy csereberélni, a Cpt minden esetben a bal míg a FO a jobb oldalon ül/ült akár milyen minőségben (PF, PNF) is végzi a dolgát. Szerintem ez inkább a Company Policytől függ. Az meg briefing kérdése hogy ki akar felszállni meg le. :)
    Az meg egy másik kérdés mi van akkor mikor két Cpt van a fedélzeten... :)
  • Skinner_11
    Tudom :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    PNF és PF van, ha jól tudom. Át is adhatják az irányitást repülés közben ("You have controls"), helyet is cserélhetnek, ha az egyikük rosszul lesz a másik is leteheti a gépet stb. Sőt, egyikük megcsinálhatja a felszállást, másik meg leteheti a gépet. Sok JustFlight kazettát láttam ám

• Nyiri
    Akkor a másik oldalra ül. Tudtommal semmi nem írja hogy a kapitánynak bal oldalt kell ülni. Vagy hogy az aki vezeti annak hol kell ülnie
  • Skinner_11
    Azt a nemjóját!

Hatalmas tiszteletem a pilótának, főleg ha jobbkezes (nekem az életbe nem állna balkézre a sidestick )!
  • Hont
    Én is sokat vagyok itt...:)
    Itt az egyik nagy kedvencem Rodrigo!
  • Skinner_11
    Azért utasként is érdekes lehet ezt az approach-ot végigülni

• Hont
    Nálam akkor sincs, pedig az elmúlt pár évben szinte csak ezen a részen jártam és nem vettem észre, hogy ilyen hiányos.
    Ill szerintem ez rendben volt nálam pár hónapja! Lehet azóta lebontották ezeket az épületeket?
    Pl LHBP-LOWW-LHBP-t olyan sokat repültem, ha egy fát kivágtak valahol a Bakonyban, már az is feltűnt!
    Az FS nem egy unalmas történet! Itt mindig van valami mókólni való!
  • berczy #44740
    Nálam is volt ilyen 9 alatt, hogy hol full sűrű volt az autogen, hol hiányzott néhány helyen, semmi nem volt. Érdekes, de nem nagyon tudtam rájönni, hogy mi okozza. Általában ha nem elsőre, hanem repülés közben, később töltötte be Bp-t, akkor fordult elő nálam, hogy hiályoztak akár komplett kerületek épületei is. Ha rögvest Bp-t töltöttem be, akkor kb. mindig jó volt.
  • Clidey
    Akkor két dolog lehet: vagy nem volt minden grafika maxra húzva, vagy a videokártyád nem szeresse az FS-t vagy fordítva. :) Régebben volt egy olyan legenda hogy telistele van pakolva egész Pest autogennel, de a béna FS motor és a meghatározott hardverrel rendelkező videokártyák együttállása esetén nem jelennek meg valami overflow miatt. Nekem is volt olyan videokarim aminél totál kopár volt Pest. Aztán az egyel ez előtti kártyámnál már olyan volt mint a videón is látszik. :)
  • Clidey
    Hát előre be kell nekik jelenteni hogy be szeretnél menni a szárny alatt két Sidewinderrel. Akkor tudnak róla és nem fognak meglepődni.
  • Hont
    Napok óta P3D vel birkózunk egymással Zlinkével karöltve!
    Tegnap jött az ötlet, hogy megnézem hogy is néz ki BUD környéke az FS9 ben nagyvassal!
    Fogtam az iFLY aztán gyi! Már a tököli felszállásnál gondolkodtam, hogy pupig megtankolva elhibázott lépés volt ez a felszállás, aztán hátszélbe az az előkészítetlen leszállás...Ma állhatnék a szőnyeg szélén az tuti!
    (szóval rendesen el lehet szokni, meg hát a két gép dinamikája meg se közelíti egymást.)
    /egyébként nekem is hiányoznak épületek a Tibi vidijéhez képest!/
    Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.02.26. 13:13:03
  • Hypo #44736
    de gondolom ATC agyfaxt kapna ha igy berepulnel:)))))