45215
  • Hont
    Én se bízok bennük...
    Nézem a VOR-t aztán kérem az engedélyt ereszkedésre előbb aztán pályavonalnál már fordulok is irányba!
    Nem, majd egy LHBP-LOWW nál elmegyek a kedvükért LOWS... Drága a kerozin.
  • Hypo #40575
    en ilyenkor kerek engedelyt sulyedni a megadott magassagra igy altalaban nem gond, es approchnal meg torlom az ifrt es vfr re valtok igy leszarjak mit csinalok:)
  • fs9pilot
    UI.: Ezért is untam bele az FSX -be!
  • fs9pilot
    Igaz, én FSX -el vagyok így. Nekem sem egy vadállat gépem van: Phenom II X4 3.3Ghz , 8GB DDR3, HD7750 1GB, és az alapjáték is, mindenféle addon nélkül röhejesen beszaggat. Én is csak azt tudom elképzelni, hogy valami (sőt, biztos) szoftveres gond lehet, mert azért ezen a gépen már el kellene hogy fusson, ha nem is egy NGX -el, de egy VFR -repkedésre egy Carenado géppel igen, persze nem ultrán, de egy stabil középmagas grafon igen, akárki akármit mond, azt nem hiszem el, hogy ezen a gépen ennyire kellene akadnia. Aláírom, hogy néha biztos leesne az FPS a föld alá, de az, hogy olyan 90% -ban mint ha powerpoint vetítést néznék.. Röhej. FS2004 -el semmi gondom nincs.
  • spyy55
    Tudomásom szerint nem lehet. Gondolom (főleg) Descentnél zavarkálódik (néha taxi szembekerülések esete). Sajna az ATC elég öreg. Pl. nálam, mikor már ereszkednem kéne pl. FL360-ról az FMC-be táplált adatok számítása szerint, az ATC csak jóval később magyarázza ezt. Inkább ráhallgatok, mert ha nem, akkor összezavarodik FS9 és még Toronyt sem adnak :) (és jön a szokásos szöveg: "Please expedite...", de had magyarázkodjon csak)
  • Hont
    Nem, nem arra gondoltam...
    Amikor IFR-t repülünk, akkor az ATC kozmetikázására gondoltam!
  • gfarkas
    Igen, nálam is a pénz a legkevesebb.Nekem is 2 GB-sok vannak, most aránylag jól elköszörül a konfigom, persze néha nálam is akad.(AVIRA állandóan zaklat a fizetős változatra, vagy éppen futva felejtek valami más progit vagy extrém felhős időben ill. erős scenerynél.)
  • spyy55
    Ha erre gondolsz: a Find route-ban tudod az útvonalpontokra helyezni és az utazómagasságot is megadhatod. De az 2004!!! :)
  • CptSAB
    Nálam csak kameraváltásnál jön ki. Ha nem piszkálom, akkor nem akad.
  • traktorista
    Az enyém sem egy csúcsgép: 1,8 GHz-es processzor, Geforce 9600 GT kártya és 2 GB memória. Nekem is a 306.81-es driver van fent. Az alapjátékhoz viszont ez bőven elegendő kellene legyen, ez inkább valami szoftveres összeférhetetlenség, mint hardveres hiba, mert másnál is ugyanígy jelentkezik. Szerencsére a kisebb gépek nem csinálják, azoknál csak oldalra nézéskor fagy, nagyobb gépeknél viszont a 2D panelt el lehet felejteni, ha nem akarom a hajam tépni. :) A Carenado féle Mooney Bravo is kisgép ugyan, de az aztán különösen szeret fagyni a 2D nézetben.
  • CptSAB
    A vészforgatókönyv is arról szól hogy új alaplap+proci+ram, immáron a sandy bridge jegyében, de a mostani E2200-nál gyorsabb ámde low end kategóriás G645+B75+DDR3 de ettől nagyon fázom (mégha nekem ez a teljesítmény is bőven elég), elég volt a nyári monitor csere is, autó felújítás, műszaki. Rám jár a rúd egy ideje, mert kocsim féke is hülyéskedik. Csak éppen a hitelkártya felső határa koppan.. Úgyhogy reménykedem benne, hogy szépen kicserélik a memóriát, jeleztem, ha okés a buli ráfizetek és az 1 gigás modul helyett egy 2 gigásra ráfizetnék, hogy legalább a 2012-es szinvonalat tarthassam valami stabil masinával.
  • Hont
    Szerintetek az IFR útvonalakat lehet szerkeszteni az FS-ben?
  • gfarkas
    Ne hozz zavarba, érdekelt és betettem a könyvjelzőbe így hamar tudtam segíteni. Én örülők, hogy eltalálta mire gondoltál.
  • gfarkas
    Részvétem Tomi !
    Nekem a tápegység kivételével (meg a házikó) egy új masinába került egy hasonló jelenség megoldása. ;-(((
  • Hont
    Győző!
    Isten-Király vagy!
    Nagyon szépen köszönöm!
    (két órája keresem...)
  • gfarkas
    Ha erre gondoltál : parancsolj.
  • Hont
    Segítsetek egy kicsit!
    Volt itt valamelyik forumon egy PDF-re mutató link de nem találom...
    Esetleg emlékszik rá valaki!
    A repterek felépítése és üzemeltetése, vagy valami hasonló volt a címe!
    Esetleg Reptéri üzemeltetési fények...?
    Nem tudom!
  • CptSAB
    Hozzáteszem, nálam is csak a 2d panelekkel volt, van gond, kép megakadt, hang tovább, 3d cockpit meg simán. De a vicc, hogy a kameranézet előrelépésben csinálja csak (2d-3d-tower-external), visszafelé nem. (external-tower-3d-2d) 306.81-es nVidia driver van fent. De sajna ahogy írtam ez most nem mérvadó, mert a gépem hónapok óta elég nyűgös immáron. Hol lát két vinyót, hol nem, vga kártya hűtése havonta bekrepál a legkisebb portól is, crc hibák tömkelege. Programokból ukmukkfukk kilépünk mert olyanunk van.. Arra jó most már csak a masina, hogy internetes oldalakat megnézem, meg dvd lemezeket írok, semmi több.
  • Hont
    Nekem volt ue az hiba, egy pár hónapja!
    Megpróbálom vissza keresni, hogy mi lett a megoldás!
    De úgy emlékszek, hogy aktiválódott valami miatt az automata frissítés és lecserélte a VGA drivert!
    Nekem csak a 12.1 driverrel működik! Az újabbak nem jók!
  • traktorista
    Igen, olyan 5 mp után ugrik, úgyhogy ezt a mutatványt leszállásnál nem jó megcsinálni. :) A hang fagyáskor is hallható.
  • traktorista
    Hát a nagyobb gépeknél már az is akad, ha a 2D nézetre váltok, a kisebbeknél csak akkor, ha oldalra nézek, olyankor ugye át kéne váltson 3D nézetre, de ez másodpercekre megáll, teljesen inaktív lesz, csak a motorzúgást lehet hallani. :) A 2D panelt így ki kell kerülnöm, S és Shift+S. :)
  • Hont
    Te! de a hang az megy tovább ...
    Csak a kép akad meg egy pár másodpercre és utána oda ugrik, ahol elvileg tartania kellene...?
  • Hypo #40554
    fs9 nel 2d problema az azert ritka hiszen foleg 2d ben hasznaltak.
    Ez valami egyedi gond lesz. Mindegyik gepnel csinalja?
  • traktorista
    Igen, erre én is gondoltam, le is futtattam a töredezettségmentesítőt, de semmit nem javított. 2 gb memóriával nem szabadna az alapjáték akadjon, de ez nem is akadás, mert csak a 2D panelnél csinálja, 3D-ben 30 fps-sel fut. Más játékoknál nem csinál semmi balhét, nem is fagy. Az is benne lehet, hogy a program nem mai darab, az idén lesz tíz éves, az ámítástechnikában meg ugye semmi nem kompatibilis semmivel. A Carenado újabban nem is csinál 2D paneleket, lehet, hogy pont ezért, csak a baj van vele.
  • fs9pilot
    Aha.. Hát mindegy akko'. :)
  • Hypo #40551
    elvileg meg lehetne ha a sound tobb csatornas lenne de sima sztereo ba jon ki a jel
  • fs9pilot
    Nem lehet azt valahogy megcsinálni FS-ben hogy a beszédet (pl. ATC) csak a headset -en halljam, a többi "külső" zajt meg a hangszórón? :D

Vagy ez nem megoldható? :)
  • CptSAB
    Nálam is ugyanez a helyzet, de sajna az én gépemben hardver hibára vezethető vissza, mindkét memória modulom hibát jelzett, így most szervizben vizsgálják az élettartam garanciás kingmax modult, ellenben fennáll az a lehetőség is, hogy más is meghúzodik a problémák mögött pl. alaplap. Töredezettség mentesíts, és teszteld le a hardvert.
  • traktorista
    Tapasztalt már olyat valaki, hogy a 2D panelnél elkezd a játék akadni, néha másodpercekre le is áll. Alap gépeknél is csinálja, pl. a Boeing 737-el, de a carenado mooney is akad a 2D panelnél. Bár igaz, hogy ahány konfiguráció, annyi hibalehetőség, lehetetlen rájönni a problémára.
  • Hypo #40547
    Baron megjelent http://secure.simmarket.com/carenado-b58-baron-fs2004.phtml
  • Hypo #40546
    jaja már én is linkeltem párszor, AOA 777 trainingjen is ezt asznaljak ha jol lattam a videokat.
  • Gegi86
    Ez finom kis program lesz
  • jaszy76
    A flaps 5 és behúzott futó esetén szóló figyelmeztető hang megoldódott: egy utólag telepített soundpack szívatott.
    De van más is: ha pl délután 4-kor indulok, és a nap szemből süt, akkor olyan sötétek a kijelzők, hogy csak bekapcsolt dome világítással látom. Aztán később betöltődnek az éjszakai texturák, és akkor okés minden. Nálatok is így működik?
  • Hont
    Nekem ezen az úton 1162 Kg/h/hmű zabált óránként. A leszállásra 1390 kg maradt, szóval még a kitérőre is elég lett volna.:D
    Egyébként a magasságot próbáltam, de FL360 felett darabos volt, így alacsonyabbra ereszkedtem.
    Nem lett volna az a szembe szél, akkor még jobb lett volna egy kicsivel.
    Szerintem 2-3000Kg több biztos megmarad.
  • Papirzacsi
    1000-1100 :-)
  • Papirzacsi
    Mennyit eszik a hajtómű? Tapasztalatom szerint 1000-1000kg/h/hmű fogyasztást ki lehet hozni belőle. Meg nyugodtan emelkedj feljebb, ha nem muszáj nem repülnek ilyen alacsonyan.
  • Hont
    Nagy könnyelműen elindultam LHBP-ről Kanadába!
    LHBP-EDDF-EGGW-EINN és ha minden jól megy, akkor CYCA
    Az iFLY737/700 hibátlan ilyen hosszútávon is, bár a fogyasztása nem csekély!
    Igaz 28 csomós szembe szél van FL340.
    Mondhatni, hogy egy tankolással kicsit merész...:D
    Az igazi cél az CYYR lett volna, de majd meglátjuk!
    Minden esetre 8. órája van a levegőben és rendesen nyüstöltem, de eddig bírja. Még 160 mérföld van vissza.Newfoundland and Labradorig meg 240.
    Szóval necces.:D
  • Framsen
    AIRAC 1301 fent van neki.
  • Framsen
    Azt mondja mindnél tapasztalja.
  • Hont
    Melyik reptérnél?