45215
  • spyy55
    VÉGRE! Most már jó, csak bosszant, hogy nem tudom az okát!
    A te spotlight-odban három fény van. Melyik felel a landing lightsokért?
    1. Bal oldalon, jobbra mutat
    2. Alul, felfelé mutat
    3. Jobb oldalon, balra mutat (gondolom ez a taxi)
    Számomra egy kicsit közeli a landing light és szeretném távolabbra kivetíteni, vagy ez reális?

Na és ez mitől lehet???
  • spyy55
    3.1! Most újrateszek mindent és a 'natúr' iFly-ra teszem a spotlight-odat.
  • Clidey
    Hát ez érdekes...melyik verziójú iFly? 2.0, 3.0 vagy 3.1?
  • spyy55
    Amit készítettél spotlight-ot, nálam így működik: TAXI OK, de LANDING NO. Van ötleted, mitől lehet ez?
  • spyy55
    látom éjszaka is ezt a gyönyörű logót!!! Köszi!
  • Clidey
    Természetesen van. De azóta változtattak az iFly-os fiúk a logo lights textúráin, én pedig még a legelső verzió(k)hoz csináltam azokat a festéseket. Hogy a 3.1-hez is jó legyen, bizony trükközni kell! Csak azokat a textúrákat hagyd meg amelyeken a gép Malévos festése van, az összes többit irasd felül az iFly 3.1 gyári textúra-szettjével, akkor jónak kell lennie, én is így használom.
  • spyy55
    Nálam OFF-ban sem :(
  • Hont
    Nálam annyi, hogy OFF állásban világít...:) On ban nem
  • spyy55
    Az általad készített Boeing 737-800 Malév Hungarian Airline festésben van éjszakai LOGO textúra? Legalábbis nekem a LOGO nem vilizik...
  • Hont
    Én napi 3-4 iditási procit is végre hajtok, de eddig tényleg hibátlannak tűnni!
  • jakugerik
    Hát nem éppen unalmas, én egy ilyennél szív bajt kaptam volna :D
  • Hont
    Igen, Nálam hibátlanul működik!
    A telhetetlen pofám, max annyit fűzne hozzá, hogy ha majd lesz egy kis időd, akkor csinálj egy "hideg" fényűt is a kedvemért!
    A taxi az maradhat "buzi"!
  • Clidey
    A logo lights-hoz semmi köze a taxi- és landing fényeknek. Az a röpcsi textúráin van, míg az utóbbi a FS2004/Textures mappában. Ha nálad eltűnt a logo lights akkor valamelyik textúrát eltökítetted az adott livery mappájából.
    Az a bmp amit idelinkeltem Hont-nak, nálam tökéletes; jó a landing és a taxi light is. És szerintem Hont-nál is. Ha nálad nem jó akkor ott valami más prücök van amiről nem a bmp tehet.
  • jakugerik
    Nekem a 3.0 val az volt a bajom hogy az APU ről nem tudok gen 1-gen 2-re váltani tudtok valamit róla?
  • spyy55
    HONT! Nemrég Clideyvel témáztatok az iFly FP3.1 taxi & landing fényeiről. Az ő (világosabb) verzióját kipróbáltam és a taxi light tényleg jobb. Viszont a Landing és a Logo lights eltűnt. Az általad linkelt orosz oldalról is leszedtem, hátha, de semmi. EZ a landing lights érdekelne + a hozzá JÓL működő taxi. Tudnál segíteni? Köszi.
  • Hont
    Tomi!
    Hol lehet most megtalálni a VFR sceneryket?
    A Flightsim-n nem találom...! :(
  • Gegi86

• Hont
    Nem unalmas megközelítés...:)
  • CptSAB
    :)
  • Hypo #40717
    ja baaaz az alapból kuka:)))
  • CptSAB
    Megoldva.. Amikor fut a gmax, akkor Aero kikapcs.
  • Hypo #40715
    AZ lehet a VGA driver miatt, Gmax ban hardwarenel és drivereknél minden ok?

• CptSAB
    Elkészült a két hangár (LHFM) alapmodellje, na ilyenkor derülnek ki a turpisságok. Persze hogy Win7-ben alapban nincs benne az msxml.. de gyorsan túlestem a házasításon. Egy dolog zavar igazából, és az az hogy Gmax-ban kiválasztáskor eltünik a tartalom az ablakokban, és csak a kijelölés végeztével látszik újra. Na erre rá kell keresnem majd a neten a turbosquid oldalán. Mondjuk ez addig nem okoz fennakadást, amíg csak alacsony poligonszámmal és részletességgel dolgozom..
    PS kapcsán annyit, hogy nekem ez áll kézre, és a textúrákon végzett műveletekben PS lényegesen jobban kiaknázza a lehetőségeket. Igaz régebbi verzsönt használok, a jó öreg CS3.
    Amúgy meg meggyühetne mán a ramom, mert besz*arás ezzel a hibás modullal dolgozni. Mentek sűrűn. :)
  • Hypo #40713
    Nem állitottam az ellenkezőét, itt van a gépemen:) igaz adobe master is :)
    De amire CptSAB nak kell arra szerintem jobban fekszik a ps. Plane ha texturázásról beszélünk, direct 3d object support...stb

Blender-el egy álom:)
  • jakugerik
    Te tudod :)
  • CptSAB
    Köszi, de maradok a több éve bevállt PS verzióm mellett. :)
  • [HUN]FaTaL
    Abban igaza van, hogy otthonra a legtöbb embernek bőven elég lenne. De mivel szinte az összes tutorial PS-hez van, ezért mindenki inkább warezol.
  • Hypo #40709
    :) de csak azert jobb mert ingyen van semmivel nem tud tobbet soot de ez egy masik tortenet nem rossz hasznaltam evekig de PS veri.

• jakugerik
    Ha kell hozzá pl:kép vagy textura akkor én a photoshop helyett a gimp-et ajánlom egyrészt ingyenes és magyar és tud annyit mint a photoshop!
  • CptSAB
    win7 felment, szerencsére az eddig tesztelt szerkesztő programok mind futnak szépen.. :) 1 giga rammal gyorsabb, mint az xp :D Most már csak PS + még egy-két spéci progot kell felrakni, és a rendszer scenery készítésre kész. Gmax is megy szépen, igaz még exportálást ilyesmiket nem próbáltam.
  • Papirzacsi
    Sajnos tapasztalat. :DDDD
  • attiladiver
    Győzött az igazság, vagy a tapasztalat :) A mértékegységeket kellett közös nevezőre hozni.
    Köszönet nektek
  • jakugerik
    Reménykedjünk benne.
  • attiladiver
    Este kiderül az igazság :)
  • Framsen
    Ha FSP ben kg -ot állítottál be akkor is kiírja alá zárójelben a lbs-t.
  • attiladiver
    Megnézem este, mikor odakerülök.Nem emlékszem, hogy mire állítottam, szerintem US.-en van és lehet, hogy a Passanger kg-ban adja meg.
    Köszi
  • Papirzacsi
    Akkor újra.
    Milyen mértékegységben írod be a ZFW-t és milyen mértékegységre van állítva az Ifly?
  • attiladiver
    nem nyúltam az üzemanyaghoz az Fs-ben, csak a Passangerben állítottam. Azt hiszem nem végtelenen van.
  • Hont
    Az FS üa. menüjében mit állítottál be?
  • attiladiver
    A Fs Passanger megadja a zfw-t amit eddig mindig gond nlkül beírtam az FMC-be az initial preferences oldalon. Most viszont semmilyen adatot nem enged be ide, csak invalid entert ír ki... a többi része az FMC-nek ugyanúgy megy, mint eddig, csak így nem komplett a folyamat...
    Egyebként köszi az infót