45215
  • Hypo #40776
    :)) jo persze fsgenesis-t en is hasznalom, de tulajdonkeppen az van hogya kemeny szarbol hig fost csinalunk:)))) most hetvegen eleg sokat reppentem fsx el es utana fs9 ben foldkozelben maradni háááát------
  • gfarkas
    Igen, használom, tulajképp annyit tesz, hogy nem egy rajztábla felett repülsz, hanem vannak hegyek-dombok. Az is igaz, hogy néhány helyen érdekes dolgokat csinál (addon sceneryk egyik- másikánál,mesheknél),vannak kompatibilitási hibák. Alapnál nem vettem észre ilyeneket, de hát az egész élet kompromisszumok összessége (by tőlem :-))). Az az igazság, hogy nekem is a GE-től a REX-ig, a HDE-től az Aktív Sky-ig, és néhány egyéb orosz effektig van összebuherálva, de úgy, hogy már én sem tudnám mégegyszer ugyanígy felrakni.
  • Hypo #40774
    Biztos jok de szerintem fs9 alatt ezek a global sceneryk haaat, a repterek kornyeke az szep ha sok eu foleg nemet angol reptered van vagy skandinav, a taj az már megint más mert vfr sceneryk meg 737 szerintem felejtos.

• Hont
    Köszi Győző, nagyon rendes vagy, de megoldom!;)
    Akkor ezek szerint Te is a 2010-t használod?
    Neked mi a véleményed róla?
  • gfarkas
    Nálam 1.61 GB Európa, elküldeném, de szét kell szedni, mert nem tudom ekkora adagot hol lehet átpöckölni....
  • spyy55
    Szerintetek lehet valahol opsönözni azt, hogy Ferihegyen (vagy L.F.) le- és felszálláshoz "többet" használja az FS a 31R-13L pályát (2-es terminálhoz), mivel sajnos ma már legtöbb gép ott landol.
  • spyy55
    Telepítés után ki kell törölni a "nem Európai tájak" fájljait. Most nem vagyok FS közelben, így nem tudom melyek azok.
  • Hont
    Köszi Tomi!
    Ott nem lehet külön szedni Európát?
    Nekem csak az kellene...
    Valamint Te se hallottál erről a sceneryről amit keresek már régóta?
    Még mikor elkezdtem az FS-l foglalkozni, akkor volt meg nekem, de már nem tudom, hogy mi volt!
    Csak arra emlékszek, hogy pl a Balatonfűzfői Nitrokémia tökéletesen le volt modellezve.
    Hűtőtornyok, kémények, óriási tartályok, csővezetékek, szivattyúházak...
  • CptSAB
    FS2004 alatt nem hiszem, hogy túl nagy különbség lenne. Én sajnáltam a helyet a több mint 40 gigás telepítőtől (FS2004+FSX), így inkább töröltem a virágboltit.
  • spyy55
    Tudomásom szerint FSGlobal csak a domborzatért felel. Épületekért és a textúrákért GE(Europe) vagy UT. Én FSG2010-et használok, 2008-ról nincs tapasztalatom, de azért csinál érdekes szakadékokat.
  • Hont
    Használ valaki FSGlobal2010-t?
    Mennyivel szebb mint a 2008?
    Még mindig nem találom azt a kiegészítőt, ami a gyárakat, üzemeket rakta fel...
    Nincs valakinek valami ötlete? (Elsősorban Európa érdekel!)
  • spyy55
    Talán így: KLIKK
  • Framsen
    Not Found
  • spyy55
    Végigmásztam iFly FP3.1 beállítási lehetőségein, viszont az alábbi lehetőségek mit jelentenek?
    1. Autopilot: CWS, IAN
    2. PFD: Radio altitude
    PFD: Flight director
    3. ND: Heading UP
    4. DU: With double derate?
    Realistic DU Start process?
    Flight controls page on lower DU?
  • spyy55
    Jó link
  • spyy55
    HONT: mivel a taxi light túl keskeny sávban világított, csináltam egy szélesebb verziót. Ez jobb!
  • spyy55
    Configban beállítom a 800-as malév textúrájához az iFly paneleket, majd a bmp újboli felülírásával megjavul a landing LGT... hogy miért van ez, nem tudom.
  • spyy55
    Egyébként csak a Malév 800-as textúrával csinálja ezt, sima iFly-al nem.
  • spyy55
    Configuration Manager-ben bármit beállítok, attól kezdve a landing meghal. Megfigyeltem, hogy ha csak a landing light-ot (ctrl+L) akarom bekapcsolni, akkor külső nézetben az összes bekapcsolható fény egy pillanatra felvillan, mint egy stroboszkóp, aztán landing lekapcsolásánál szintén. Mi a fax lehet ez, nem tudom, de már vagy 5x tettem újra iFly-t (FP3.1), de mindig ugyanaz. REX+Overdrive van fent, ami bezavarat, de ugye a bmp-vel javítva. Van valakinek ötlete mi lehet az oka, mert már idegbajt kapok?!
  • fs9pilot
    Há' b*ssza meg... Bekönnyeztem...
  • Hont
    Igen, a REX landingja szét zúzhatja, de csak ha azt rakod utoljára!
    Aki azzal elrontja, az egy ilyen spot BMP vel javíthatja!
  • spyy55
    Ezt én is próbáltam, és ennek a segítségével rajzoltam újra, mert ez nekem a vak világba szórta a fényt.

Hont: A taxi túl keskeny sávban mutat forduláskor, kicsit szélesítek rajta. Az viszont lehet, hogy nálad tényleg túl sötét van, mert nálam pont jók a viszonyok, de monitor függő.
    Csak ezt a hülye beállítást tudnám már megoldani, hogy ne rontsa el a landingot. Emlékeim szerint egyszer Fatal mondta, hogy a REX lights-ai buzerálhatják a fényeket (de javítson ki, ha nem), de ha ezzel a spotlight-al felül írom, akkor nem lehet gebasz, de...
  • djfules
    keresgéltem a neten már más is próbálta:
    http://ryabov-912.moy.su/load/fs2004/dopolnenija_i_ehffekty/tekstura_posadochnykh_ognej_dlja_ifly_737ng/4-1-0-13

• Hont
    REX fent van!
    A landing kivételével be van pipálva minden,de elvileg annak nem lehet ehhez köze.(szerintem)
    Nálam egyébként talán az lehet a gond, hogy baromi sötétre van állítva a kijelzők, hogy a "sötét" az sötét legyen!
    Lehet ha azon kicsit világosítok, akkor ez is világosodik és nem kell tapogatnom...:)
    Egyébként "refizni" szoktam, ha nem jönnek szembe...!:D
  • spyy55
    REX fent van neked? Lights-okat telepítetted benne?
    A taxin segítek.
  • Hont
    Én már ki is próbáltam!
    A landing az tökéletes! Kellően hideg és pont annyira "áttetsző" amennyire kell!
    A taxi sajnos nálam gyengusz! Csak sejteni lehet hogy ép be van kapcsolva...Mikor megmozdítod a gépet a futókormánnyal, akkor az oldalra elmenő fénycsóva látszik, de gép orra előtt minimális!
    Én végig zongoráztam az összes állítási lehetőséget, de nálam teljesen rendben van!
  • spyy55
    Elöszőr is köszönetet kell mondanom Clideynek, mert a segítsége nélkül nem sikerült volna.
    djfules: ez csak iFly-hoz jó, más gépeknél nem. Kipróbáltam kisgépeken is, de távcsővel kell nézned a fényeit. (és FSX más tészta)

A Landing és taxi fényeket INNEN letölthetitek. Backupoljatok, ki tudja. Az FS2004/textures mappába kell másolni felülírva az eredetit.

Saját tapasztalat: Mikor felraktam ezt a spotlight.bmp-t, nyers' iFlyon működött is, de amikor bármilyen változtatást pötyögtem az iFly menüjében, a landing eltűnt és csak a taxi maradt. Viszont szeretném a gépet saját ízlésem szerint módosítani. Pl. a Confogban az MCP-t ha erre állítom, akkor már eltűnik a landing, ráadásul az MCP háttere sincs meg (bár ezen tudok javítani), vagy ha csak egy pipát kiveszek valahonnan, már nem jó. Nem értem és ez bosszantó.
  • Hont
  • spyy55
  • Gegi86
    Szomorú nap emlékére.

Malév for ever!
  • CptSAB
    Még mindig ott vannak. A nevemre keress rá. Szabó Tamás. Ékezetek nélkül.
  • djfules
    Hali! Jó ez a fény, de hogy csináltad? Melyik fájlokat módósítottad? Más gépeknél is meg lehet csinálni? Egy csomó gépnél tök gáz a landing meg a taxi light, szeretném őket módosítani...(Ja FSX-et használok....)
  • jaszy76
    Nekem is kellene! :)
  • Hont
    Jónak tűnik...!;)
    Kipróbálhatom?
  • spyy55
    Akit érdekel, javítgattam iFly landing lights-okat (saját elképzelés alapján).
    HONT: ez már nem olyan "meleg" :)

Bár nálam eltűnik a Landing, mikor bármit beállítok iFly Styles-ban (taxi marad).
  • jakugerik
    Pilótáknak Puzsér Róbertet képzeltem el és Kisze Tündét :D
  • jakugerik
    Sziasztok valakinek kell 1 hónap múlva a saját készítésű malév festésem a HA-LOL hoz készül és iFly-hoz.
  • spyy55
    Ok, az megoldódott.
    A landingot már tényleg nem értem. Ha bármit beállítok iFly Syles-ban, a landing egyszerűen eltűnik. Azok nélkül viszont...minek?! Nálatok minden jó még a beállítások megváltoztatása után is?
  • Clidey
    A FuselageC_L és ...F_L textúra nem az adott verzióhoz (-800) tartozik. Ellenőrizd le.
    A landing lightsért a bal szélső "csóva" felel.
  • spyy55
    A PROBLÉMA! Mikor Configuration managerben valamit buherálok (pl. MCP panel, aminek a háttere szürke marad simben -?), akkor már nem jó a landing lights. Újra elölről.....