45215
  • jakugerik
    Amikor én voltam arra emlékszem, hogy a segítő először felméri hogy mennyire tudod azt a cuccot vezetni utána meg megbeszélhetitek a részleteket én asszem 3 iskolakört mentem cold&dark ból és vissza
    beparkoltunk hajtómű le minden ok és szevasztok
  • Hypo #41135
    az autós pedál ilyetén használata nem a legjobb megoldás, elevatornak egy axis van amiben kozep az alap es fel le ertek az emelkedes sullyedes ezt ket kulon axisra nem hiszem hogy lehet rakni.
  • Hont
    Bármit csinálhatsz!
    1 órába ami belefér!
    Én inkább "iskolaköröznék" a helyedben!
  • Hont
    Benguller forumtársunk kérdése:

Régóta szemezgettem a játékkal és most úgy döntöttem kipróbálom. Van egy logitech DFGT (hagyományos autó kormány) amit szeretnék felhasználni és sikerült is, viszont a pedálok használatával komoly problémákba ütköztem. Egy olyat szeretnék a pedállal elérni, hogy mondjuk ha a gázt nyomom emelkedjen a gép, ha a féket a süllyedjen a gép. Már mindenhova rakosgattam a beállításnál, de össze vissza csinált tőle mindent. A kormány maga jól működik, fordul szépen a gép ha tekerem. Ha esetleg bármi más jó tanácsotok van, azt nagyon szívesen venném, hogy első körben biztonságosan tudjak kicsit röpködni arra, amerre én szeretnék és ne arra, amerre a gép :D.
  • Hypo #41132
    :(
  • Nyiri
    Aki volt már a HighFlyAviation 737 szimulátorban tud egy kis infóval szolgálni? Kaptam ajiba egy 1 órás repülést. Kapok segítőt (természetesen). Mit engednek meg? Mondjuk egy LHDC-LHBP út belefér? Cold/Dark? Vagy már minden megy én tekergetem a kormányt és örül mindenki? Mondjuk én akkor nem :D
  • polluxware
    holnap du 1-ig frissítik a nyiháá szervert:) (8.4)
  • Hypo #41129
  • polluxware
    ajvéék
  • Hypo #41127
    persze demokrácia van az USÁBAN minden szabad:))
  • polluxware
    há kételkedni csak szabd... nem?
  • Hypo #41125
    na ma ilyen kedve van polluxnak, vagy nem jön a nyiháá vagy matolsy váltotta ki...de ő is a szeretteibe rúg:)))
  • polluxware
    vagy lehet un-ortodox módon is, méghozzá úgy hogy repülsz azzal ami éppen van a gépben, és ha nem elég akkor belemagyarázod a többit

hunucut vgyok megen:)
  • polluxware
    ááá, nem is így van...

• Hont
    Egyébként ez is légitársaság függő...
    Olyan mint a CostIndex.
  • alert
    Az alternate es a final reserve uzemanyagnak kell megmaradnia. Minden mast elhasznalhatsz.

alternate - kitero repter tavolsagatol fugg
    final reserve - 30 perc holdingolas 1500 labon ISA standard korulmenyek kozott a tervezett sullyal szamolva
  • polluxware
    hány perces holding?
    mekkora a tervezett kitérő? (?nM)

és te pedig a reserve fuel-re vagy kíváncsi, sztem nem az LW-re..

• spyy55
    Boeing 737-800-as gépekkel mi az ideális súly (kgs), ami megmarad egy úton a hajtóművek lekapcsolásáig?

Flight Plan Fuel XX.XXX kgs (Climb+Cruise+Descent)
    + Holding 1.400 kgs
    + Diversion 2.200 kgs
    + Contingency Fuel 600 kgs

Ez így a jó?
  • Frenky
    Sziasztok! Norbival tegnap újra repkedtünk LHPP_ről LHSM_re, jó is volt CSAK? Miért van az, hogy soXor eltűnik a gép a látótérből és egyik pillanatban 10 óránál látom, aztán a másik pillanatban 13 óránál van az előttem lévő gép. Szerver vagy ping hiba, vagy valami netes bug? Valaki tudja a +oldást? üdv.
  • Hypo #41117
    ezért nem használom már sajnos fs9 alatt AS-t.
    Az a gáz hogy ha valós időjárás akkor ilyen problémák vannak ha fs beépitett akkor szarul rakja ki ....nem egy ideális:) De ha az A bol vett metart adod meg Topcatnak akkor esetek többségében jó
  • Papirzacsi
    Én is ezt használom, de elég sokszor megesik, hogy az as6.5 3-4 órával régebbi METARt tölt be.
  • spyy55
    valóban tökéletes az is. Köszi!
  • jaszy76
    Én is NOAA -val használom, tök ugyanaz a METAR és a TAF mint ASE-val.
  • Hypo #41113
    az active sky os metar adatait ird bele ( hőfok, szél, dry vagy rain. )
    Ha valos idojarast hasznalsz akkor szerintem a NOAA jo mert nem szokott nagyban elterni attol amit az AS kap csak mas sourcebol.
  • spyy55
    TOPCAT + Active Sky Evolution (Build 647)! TOPCAT-ben a Weather-nél kiválasztom az "ActiveSky Weather File (FS2004)"-t, de ezt kapom: "Could not open ActiveSky Weather File!" Mi lehet a megoldás az időjárás letöltésére?
  • jaszy76
    Nálam FSUIPC visibility és clouds beállításokkal is van variálva + ASE. De a köd nálam is csodákra képes. :)
  • spyy55
    Nálam is hasonló, bár ott nem a felhőket rajzolja át, hanem FL340-en alattam olyan köd van, hogy nem látni a talajt, a szakadozott felhőket viszont szépen, aztán a köd hirtelen eltűnik és látom a talajt is a felhők között. Nekem ASE 5 percre van állítva, de FS-ben 15-re lehet csak (asszem). Mikor a látótávolság 9999 AES METAR szerint és most is (nézz fel az égre), akkor sem látni tisztán a talajt.
  • jaszy76
    Akko' marad így. :)
  • Hypo #41108
    hát en vissza raktama regi activesky 6.5-t az online frissites meg muxik kevesebb rendszer eroforras es nincs ez a drasztikus felhopakolas, de az se tokeletes sajnos. FSX en Opus de FS9 re háát nehéz ugy rex az csak texturara jo
  • jaszy76
    Active Sky Evolution használata közben az normális dolog, hogy egyik pillanatról a másikra átrendezi a felhőket?
    Arra gondolok, hogy a látótávolságon belül kirajzolt felhők egyszer csak eltűnnek és egy egész más felhőzetet rajzol ki utána.
    15 perces időre van állítva az online frissítés, de ez attól független. Idegesít, hogy VFR közben ill. IFR utazómagasságon látványosan tűnnek el és bukkannak fel felhők. Normális ez így?
  • spyy55
    Egymást tanítják cipőfűzőt kötni, és a balesetveszély miatt nem mehetnek még fel a gépre, ezért nincs idejük pakolászni. Reméljük minden muksó munkája gyarapodni fog a következő kiadásokban.
  • jaszy76
    Köszi, nagyon hasznos! ;)
  • CptSAB
    Free AIRAC legfrissebb:
    Free AIRAC 2013 Március
  • Hypo #41103
  • Papirzacsi
    Emlékszem, szőt a megoldásra is, cak luszta vótam beírni, gondoltam majd valaki mász majd megteszi. :-D
  • Clidey
    Zacsi, emlékszel a régi FS-Klubos repülésekre? "Nyomjáááááááááá péééééééét!!!" :DDDDDD
  • Framsen
    Hi !

Az új Aerosoft Airport Enhancement 2.30 -ban a Cleaning services 2 muki nálatok is csak annyit csinál, hogy odaáll a géphez és a furgonban elkezdenek hátul gyurmázni ?? Nem kellene porszívót ragadniuk és felfutni a lépcsőn be a gépbe ?
  • Frenky
    Hárman voltunk a vasárnapi online repkedésen, de majd remélem többen is leszünk!
    Az miért van, hogy néha a repülőgép kereke a betonban van? Net miatt, vagy a játék engine_je kicsit hibás? Valaki?
    Ettől függetlenül jól szórakoztunk :-)

• Papirzacsi
    Átállítod a dátumot kicsivel előbbre és akkor havas lesz, vagy kicsivel későbbre és akkor meg zöld.
  • Framsen
    Sziasztok !

Azt hol lehet állítani, hogy egy adott reptéren (pl. Aerosoft Budapest) még ne váltson át "zöldre", hanem még maradjon havas ? Mert a környék még fehér, havas a reptér meg kiugrik, ott nincs hó ?