45215
  • L Viper #41216
    Az én Webkamom is olyan gagyi, hogy abból ki sem kellett venni az IR szűrőt. Simán látja még a TV távirányítót is :D
    Ezek az izzólámpák (a második kütyümben) meg látható fényben alig világítanak az "alulfeszelés" miatt, az IR-ben meg szépen nyomják.
  • L Viper #41215
    Egyszer majd lesz nekem is TIR, ebben biztos vagyok :)

Mielőtt építgettem volna, olvasgattam a kinti fórumokat és ott ajánlották, hogy csinálni kell előbb, a felesleges építgetés helyett egy egypontos tesztet. Ott kiderül, megfelel -e a kamera a célnak. Megcsináltam az "egyledes" tesztet, ott bukott volna, hogy jó -e a kamerám a feladathoz. Ennyi lenne a lényege.

• alert
    Egy tipp azoknak, akik probalkoznak. Infra leddel erdemes jatszani es nem a leggyengebbel. Ezzel elkerulheto, hogy ne csak teljesen sotet szobaban tudd hasznalni. Az infraledet erdemes egeszen a diodaig lereszelni (hogy meg mukodjon, de ne szorja a fenyt). Az infra ledet ugy tudod legegyszerubben tesztelni (ha nem akarsz mindig a gep es FreeTrack elott ulni), hogy egy atlagos mobiltelefon kamerajaval ranezel es az lathatova teszi a fenyt. Ne csucskategorias telefonnal probald, mert azok alatalaban jo IR szurovel vannak ellatva.
  • alert
    En is rengeteget kiserleteztem a kulonbozo megoldasokkal es nekem is a FreeTrack mukodott messze a legjobban, 2 elembol es nehany rezdrotbol epitett 3 db infra ledes megoldassal 6DOF. Emlekszem, az infra ledek lekerekitett reszet le kell reszelni simara, hogy ne szorja a fenyt. Sok kis apro trukkot olvastam forumokon, napokig finomitgattam technikat. Kell hozza persze egy jo kamera es a hangsuly nem azon van, hogy jo legyen a kamera, hanem ehhez a feladathoz legyen jo. Eltavolithato infra szuro es hasonlok. En anno egy eleg jol mukodo verziot kb 10k-bol raktam ossze kameraval egyutt. Sokat kellett allitgatni, repules kozben finomra hangolni, neha elmaszott, stb, de ugy gondoltam nagyon jo es tenyleg az is volt, viszonylag olcso penzen. Aztan kesobb vettem egy TrackIR-t es a webkamerat leszamitva minden landolt a kukaban :) ossze sem hasonlithato.
  • Hont
    Végig néztem a videket és tényleg makulátlan! Ügyes vagy!
  • L Viper #41211
    Egy teljesen alap kamerám van most, nem egy mai darab, de tökéletes nálam: i-Lokk 317-es.
    Ha bekrepál egy ilyenre cserélem: Sony PS3 eye. Ez sem túl drága és több fps-t is tud. Egész jók a paraméterei.
    Amiket tákoltam hozzá, az meg pár 100 ft-nyi befektetés volt csak :)
    Persze én sem vitatom, hogy a TIR 5 a nyerő.
    Egyébként a linkelt videókon is látható, hogy simán, szépen követ, pedig a Fraps is dolgozott alatta. Ha nem megy a Fraps "vajsima" a mozgás.

• Hont
    Én is próbáltam a freetrack-ot is, de nálam mindig kamera gondok voltak...
    Amennyi pénzér meg vesz az ember egy "jó"kamerát, annyiért már TrackIr 5-t kapsz, ami tuti!
  • L Viper #41209
    Szerintem a FreeTrack klasszisokkal jobb dolog. A vezérlő progija is többet tud, bár ahhoz össze kell dobni egy aktív cuccot.
    Próbáltam az általad linkeltet is. Én be tudtam lőni normálisan, viszont FS2004-hez 6DOF támogatás nincs benne!
    Ha mindenképp ezzel akarod tolni, javaslom a módosított változatát, ami nem csak az arckövetést tudja, hanem épített aktív cuccal is megy. Sokkal jobb, hidd el. Tényleg megnéztem a létező összes ilyen cuccot és ezért maradtam a FreeTrack-nél.
    Abból építettem füles oldalára illeszthetőt "3 point clip"-es megoldásút is 3 db leddel és csináltam egy hagyományos elrendezésű modellt is, kissé átdolgozva, normál izzókkal :D. Mindkettő jól szuperál, de inkább a 2-es verzióssal tolom:
    Video V1-es modell.
    Video V2-es modell.
  • Hont
    Szia!
    Én végig kínlódtam egy csomó hasonló hardvert!
    Mondom kínlódtam! Nem állt másból a repülés, csak az állítgatásból, gépészkedésből!
    Aztán vettem egy TrackIr-t és minden megoldódott!
    Nincs kínlódás, nem kell állítgatni! Fejedre csapod a fülest és már repülsz is!
    (bár konkrétan ezt a típust én nem próbáltam...)
  • Frenky
    Hi! Valaki próbálta már ezt : FaceTrackNoIR Most szedem, egy próbát megér...
  • thomas50
    Sziasztok....! Nemrég kezdtem el foglalkozni a 2004-essel komolyabban. Beszereztem hozzá pár hardware-t, köztük a Saitek switch paneljét is. Sokat bosszankodtam mire üzembe tudtam állítani. Ha tud valaki ötletet hogyan kerüljem ki a külön bekapcsolást a Start menűből...nagyon megköszönném. A másik problémám vele, hogy az De-ice kapcsoló egyáltalán nem működik....hozzáteszem, hogy B737-el próbáltam. Hogyan tudnám ezt a kapcsolót is használni ? Továbbá a hajtómű reverset hogyan lehet beprogramozni ? Aztán hallottam lehet letölteni valahonnan copilotot és utasokat.....érdekelne. Hát egyelőre ennyi...
  • jakugerik
    köszi, pedig milyen jó lett volna ha rángat össze vissza
  • Hont
    Ami még jó lenne az a anticollision...
    Egyébként ötletnek biztos, hogy használható!
    Múltkor pont azt néztem, hogy még a fülkéből is látszik, mikor villan!
  • gabesz639
    sajnos igen nem egy profi munka, de lehet valaki ha ért hozzá itt egy kicsit szebbé teheti.
  • Matth3w
    Sima halozati adaptert tudsz odadugni, amitol force nem lesz benne hanem a 3db USB-t tudod ellatni kello energiaval!
  • Hont
    A földön valóban baromi jól néz ki! Pont ilyen apró kis dolgok hiányoznak,de sajnos a levegőben kicsit valótlannak tűnik nekem...
  • gabesz639
    ifly 737 addon ajánlom mindenki figyelmébe ezt a jó kis addont, a nav fényeket és strobe fényt effectje éjszaka a földön nagyon jó én se tudok oroszul mégis 2 perc alatt kész lett.
  • Framsen
    Avsim-ről nálatok sem megy a letöltés ?
  • jakugerik
    Na megjött a Saitek Pro Flight Yoke és a quadrant.
    annyi bajom van vele hogy nincs benne erővisszacsatolás
    de látom hogy itt hátul van benne valami csatlakozó valaki nem tudja honnan, mit kell venni hozzá?
    köszi
  • fs9pilot
    Én is hamarosan nyomok egy menetrendszerinti Air Berlin -t, Tegelről Lisztferire. - Most már legalább tudom, mire számolhatok! :D Bár a METAR sem bíztató...
  • Hont
    Most landoltam LHBP 31R pályán.
    Monor irányába ereszkedtem. 7000 lábon 45-48 csomós szél volt!
    Monornál is 25-32 csomó 2600 lábon!
    Lehet pedálozni bőven...!
  • fs9pilot
    Ezek vannak nekem is.. Akkor gondolom nincs újabb. :)
  • fs9pilot
    Nemszótam'! Rájöttem....
  • fs9pilot
    Lehet én vagyok láma (sőt biztos.. ) de, ezen az oldalon belül hol találok térképeket? Rámentem a főoldalon az "Enter Apllications" -re, betöltötte az oldalt, aztán a bal oldali kis menüben merre?
  • gfarkas
    Itt nézd meg : Eurocontrol
  • BAR101
    Sziasztok! Valaki nem tudja véletlen, hogy Saitek pro flight instrument panel összeegyeztethető e valahogy fs2004-el?
  • fs9pilot
    Ui.: 2011-es térképek megvannak. Annál frissebb van?
  • fs9pilot
    Valaki tud esetleg, FRISS(!) reptér (legalább LHBP) térképeket pdf-ben? - Navigraph tudom hogy ott van, de mostanában annyi biszb@szra költöttem, hogy erre már nincs keret.. Van valami "free" megoldás?
  • attiladiver
    Sziasztok, próbáltam feltelepíteni a SquawkBox-ot de install hiba lép fel mindig. Azt írja, hogy nincs a gépen FS program telepítve (no valid FS...), pedig van:) Van valakinek tapasztalata, ötlete? Win7 alatt administratori jogokkal próbáltam.
    Köszi
  • Frenky
    Hi! Egy aktuális kis röpke videó, a zenét a velem egyidős userek szerintem felismerik :-)
    Szebb napot...
  • Hypo #41186
    :) a rendszer szetszemetelese okozhat gondot, nekem egy rakas cucc van a gepen jatek is minimum 10:) es akkor plusz fsx fs9 , de egy netframewrok upgrade is kihathat az egeszre directx plane szoval......
  • Hont
    Ezt értem én, csak az nem logikus, hogy mi köze a rókának az Fs-hez...?
    Igazából az lenne a tuti, hogy azon a gépen amin az FS-t használjuk , semmi mást ne használjunk és akkor elvileg nem lesz gond.
    Laikus fejjel bele se gondolunk, hogy mi megy végbe a prociban!
    Ettől független tényleg röhej, hogy nem akar senki egy FSXI-t csinálni!
    Előbb utóbb pedig túl kell lépni az FSX-n!
  • jaszy76
    FL 360-on voltam.
  • jaszy76
    Tegnap volt pár szabad órám, csináltam egy EDDM-EHAM utat.
    Radar contact-ot használok + fut a háttérben az AI smooth.
    FL350-en 3x is TCAS riasztás jött, hogy climb vagy descent.
    Piros riasztás volt, nem sokon múlt, hogy nem állt belém egy másik gép.
    Mindhárom esetben elkerültük az ütközést, de szándékosan nem változtattam magasságot.
    Kérdésem: ebben az esetben az AIsmooth és/vagy a radar contact belenyúl az AI-ba? Szvsz az AIsmooth nem, de vmi rémlik, hogy a radar contact igen.
    Erről tudtok vmit?
  • Papirzacsi
    Vonjuk le a logikus következtetést! Na?
    Ha ő ugyan annyit nyom mint egy kacsa... akkor fából van...
    izééé...
    Szóval ne használj tűzrókát és máris minden fasza lesz az fsben. :)
    Lásd a példám, én nem használok és semmi bajom vele azon kívül, hogy lassú. :DDDD
  • Hypo #41181
    :)) csak fejleszteni ne kelljen rá:)))
  • Frenky
    Jó reggelit! Én az IE 10_est, szerintem hibátlan.
  • Hypo #41179
    Fireofox az utobbi idoben elegge gyengus rengeteg gond van vele, na nem mintha chrome tokej lenne de ott mondjuk a flash player nem dob hatast percenkent egy videonál, a html5 videok se tokeletessek FF alatt.
    Sajnos manapsag egy bongeszo nem eleg:)))))
  • Hont
    :)
    Már pedig van rá sansz, hogy sötétbe borul egy két kijelző...
    Nekem azt szokta mondani a Krauth Peti, hogy "Most repülni jöttél, vagy tévézni?"
    És milyen igaza van...;)

Kicsi OFF!
    Nem tudom, hogy mennyire mondok hülyeséget, de ha nem kérdezek, hülyén halok meg!
    Azt vettem észre, hogy mikor gondom van a vörös böngészővel, akkor általában az FS is elkezd makacskodni! Ha ott minden ok, akkor az FS is rendben működik.
    (hozzá teszem a videó lejátszásokkal 95% ban baj van! Ritka az a videó, ami akadás mentesen lejönne!Már az automatikus képmentési opciótól elkezdve mindent kipróbáltam...)
    Létezik az, hogy a Firefox belepiszkál valami olyan fájlba, ami kihatással van az FS-re?
    Most chrome ra álltam át kíváncsiság miatt!
    Ki milyen böngészőt használ?
  • Hypo #41177
    :)))) ahogy Szilagyi Tibi Oktatóm mondaná Zolikám a faszunkon is technika van.....Persze jok ezek nem azert mondom de azert el is tud altatni es lankad a figyelem aztan ha elmegy a kép akkor meg pislogás van:))))