45215
  • johnnydirteen
    Na megint én csak hogy boldogítsalak titeket :D Minden flottul megy már csak egy dolog zavar (biztos azért idegesít a dolog mert grafikával foglalkozom :D ) Valaki meg tudná mondani, hogy a fs2004 által generált utakat hogy tudom eltöüntetni? MErt az ultimate terrain teszi a dolgát szépen csak idegesít hogy közben ott vannak a generált utak is :(
  • Skinner_11
    Az a baj ez a Dovetail is csak egy sima kiadó/fejlesztő, nem túl játékosközpontúak (csak a zsé legyen...).

Az már elég nyilvánvaló, hogy az MS Flight-ból alkotnak valamit. Ezt hintelgették talán legutóbbi press-releaseben. "...Dovetail Games Flight Simulator, built on the foundations of Microsoft’s award-winning Flight technology."

Szerintem (sajnos) inkább játék lesz, mint szimulátor.

Úgy néz ki, valami karriermód szerűséget is össze akarnak hozni, nekem az jön le ebből legalábbis:
    "For flight sim enthusiasts and gamers looking for a deeply immersive flight game, it promises to deliver the ultimate pilot’s experience, taking them on a journey from novice to pro pilot."

Éés ha modolható is lesz, akkor is egyrészt azt fogják csinálni mint a Train Simulator esetében (a fejlesztői csomag dokumentációjának nagy részéhez csak a belsősök és "haver" DLC gyártók kapnak hozzáférést, így javarészt csak fizetős bővítményekkel lehet modolni a játékot).

Mivel nem a sima ESP-n alapulna, kizárt hogy kompatibilisek lesznek vele az FSX/P3D addonok (max egy apró részük).

Utoljára szerkesztette: Skinner_11, 2015.08.12. 10:44:24
  • Clidey
    2016-ban jön az új FSX...kiváncsi leszek rá... :) Ha van eszük, alulról kompatibilissé teszik valamilyen szinten a mostani FS-el. Bár, ha a tendenciát nézzük, amikor kijött az FSX akkor se volt nagy lázadás az FS2004-es cuccok miatt. Na majd meglátjuk... :)
    A type rating-odat remélem szorgosan dokumentálod majd képanyagokkal melyeket megosztasz!! Gratula! ;)))
  • Hypo #44852
    Mikor lesz egy uj szimulator? Es mi lesz a sok addon al amire koltott az ember....... kell egy win 7 es gepet eltenni friss install utan sose megyunk online :))

De mondjuk tényleg jo lenne valami ami nem valami köztes megoldás, csak hát amire arra lesz egy 737 MAX ...... mondjuk en mostanaban FS9 el olyan jokat repkedek:) Igaz kipucoltam van benne 5 addon gep ossz vissz illetve nagyrepterek ennyi de IFR e nagyon pöpec.

Tényleg MAESTRO nemsokara DA40 tipust csinalok van tökölön egy nagyon jó állapotú Garmin G1000 el.
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2015.08.11. 16:02:37
  • johnnydirteen
    Köszönöm a segítséget így már élvezet játszani!!!
  • Skinner_11
    Ajánlott.

Meg ennek a telepítése is, és akkor nem kell újraindítgatni az FS-t ha be/kipipálsz adott scenery-ket.

Jó szórakozást!
  • johnnydirteen
    Közben meglett a dolog az install-t nem jól csináltam de találtam egy leírást az alapján most jól működik. Úgyhogy ma beizzítom még az időjárást és pár repteret és indul a repkedés :D Amúgy az addon reptereknél ti csak épp azt kapcsoljátok be ahova és ahonnan repültök?
  • Skinner_11
    Innen is lehet csemegézni ha ilyesmi kiegészítőket keres az ember.

Elég rég adták ki a dolgot, úgyhogy az biztos, hogy nem a legpontosabb.

De ha a folyók is eltűntek, meg nem látsz változást akkor ott valami gebasz van szerintem.

Az Addon Scenery menüben ott vannak az UT bejegyzései? Ha tudsz mellékelj képet, úgy könnyebb és gyorsabb a hibaelhárítás
  • johnnydirteen
    Illetve még az lenne a kérdésem, hogy az utak mennyire pontosak az UT-ben? Mert mnekem semmi változás nem tűnik fel egy jól ismert területen :(
  • johnnydirteen
    Na alakul ez kérem :D felkerült a orbx+ultimate terrain usa szép nagyon tetszik egyetlenegy gondom adódott eltüntek a folyók és szögletesek a partvonalak :( Valami ötlet esetleg mitől lehet?
  • Hont
    Kérdezz nyugodtan, ha tudunk, úgy is segítünk...
  • johnnydirteen
    Elhiszem, hogy nagy meló lenne mert rengeteg dolog van én is elveszek benne de szerencsére van segítség. Csak akkor nem kéne mindíg megkérdezni az újaknak. Én is végig kerestem a fórumot de néha még így is zavaros. :(
  • Hont
    Ezt már egy párszor felhoztuk témának, de a többség a füle botját se mozgatta...
    Még arra is lusták voltak, hogy egy igent, vagy egy nem érdekelt írjanak...
    Csak önszorgalomból, meg egy kicsit nagy meló lenne megcsinálni!
  • Skinner_11
    Nincsmit.

Szerintem azzal egyetérthetünk, hogy globális alapnak UTE-t alap feltenni.

Mesh-el én úgy vagyok, hogy minden országnak ahová repülök, megkeresem avsimen/flightsim.com-on a legjobb felbontású terepét.

Meg persze REX, vagy Flight Environment a többi textúrának. Vagy az ingyenes HDE.

És ezt aztán ízlés szerint meglehet fűszerezni az addon repterekkel
  • johnnydirteen
    :D Köszi

Teszek egy próbát vele ha be tudom szerezni :D még csiszolgatom a kinézetet remélem hamarosan meglesz a sikeres kombináció. Bár nem lenne rossz egy olyan FAQ amiben le vannak írva a sokak által használt scenery-k, mash és hasonló addonok :)
  • Skinner_11
    Csupa jót írtak róla.

Nekem már jó egy éve van fent, de én Orosz barátainktól szereztem be egy olyan (nem túl "felhasználói licenszfeltétel-barát") pakkal, amiben összepárosították az ORBX FTX Global átkonvertált landclass textúráival

Jobban bejön mint a GEP, de néha úgy néznek ki a házak mintha gyerekkori autós szőnyegemről szkennelték volna
  • gfarkas
    Köszi, igen, közben rájöttem én is, a jobb egérgombbal előhívható, de a jf clubot nem tudtam telepíteni ISO-ból, a nyelvválasztás után semmit sem csinál, kiszáll a telepítőből. De ez lehet a telepítő hibája is. Meg most az ALT gombra nem áll le és nem nyitja meg a felső parancssort vagy hogy hívják (Menü ?), eddig a teljes képernyős módban megnyílt, most csak fekete lesz a kép, csak az ALT-ENTER-re hajlandó váltani.
  • johnnydirteen
    Erről tud valaki mondani valami véleményt?link
  • Skinner_11
    Állítólag azért deinstallálja mert a 10 már alapból kezeli az .iso képfájlokat...
  • gfarkas
    Fotoshopból nekem egy ősöreg CS3 van fenn, kipróbáltam, úgy tűnik rendesen fut. A Deamon tools helyett tud valaki valami megoldást a Win10-hez?
  • johnnydirteen
    Elképzelhető de nekem pl a photoshop cc is megreccsent. Most visszamentem 8.1-re aztán majd látom. Én még picit várok vele :D Most egyenlőre próbálom beüzemelni a Ground Envitonment-et de olyan mintha nem csinálna semmit pedig legeneráltam mindenből vagy 5 darabot. Meg megoldást keresek, hogy picit sűrűbbek legyenek a házak és az erdők :) De eddig nem sok sikerrel :D
  • gfarkas
    Elfelejtettem írni az előbb, hogy az fs display beállítását átállította nekem 800x600-ra, lehet neked meg túl nagyra tette és nem bírta a videokari azért lett sötét és a Sármellék sceneryhez telepíteni kellett valami windows szolgáltatást, felajánlja és fel is rakja az engedély után.
  • gfarkas
    Hát frissítés közepette felmászott a Win10 a gépemre, (a szokásos havi frissítések engedélyezésével saját figyelmetlenségem miatt) egyenlőre kisebb beállításokkal, belepiszkálásokkal megy, az FS9-ből (eddig) csak egy gépet vágott ki (a modellt nem lehet betölteni üzenettel- a JF_pa38_Tomahawk-ot és Warriort) és a Deamon tools-tól fosztott meg, azt töröltette. Na majd meglátjuk még mi jön elő. Időnként erősen vakarom ott is ahol nem viszket mert a 7-es után még nagyon új. Majd meglátom, marad-e vagy format c: .
  • Hypo #44832
  • johnnydirteen
    Én tegnap felraktam a win10-et. Rögtön behalt a gépem pedig 8gb ram figyel benne és egy 2gb videókártya. Laggolt az fs elindult de fekete képernyővel megállt és még a feladatkezelő se indult el. Kétszer felraktam utána ment vissza a 8.1 pedig nagyon vártam. Ja és a photoshop is csak laggolva ment. Pedig annak azért hasítani kellene
  • Clidey
    1 húron pendülünk Zoli bátyó! :)
  • Hypo #44829
    félre ne érts persze ha amire hasznalod es neked jo akkor ennyi ez a lenyeg. Syerintem nem hogy jobb mint w7 hanem sokkal szarabb plane a mixelt dekstop es tablet funkciok miatt, memoria kezelesrol mar ne is beszeljunk de hat ez van. ott az Fs9 ami oregebb mint barmelyik rendszer:)
  • Hont
    Mip-map csuszkával tudsz kicsit talán csökkenteni ebből a jelenségből...
  • johnnydirteen
    Esetleg erre valaki tud megoldást ? Remélem látni lehet ahogy az épületek villódzanak. De a környezet is ugyanezt csinálja. Valami ötlet?video
    Utoljára szerkesztette: johnnydirteen, 2015.08.05. 04:28:51
  • johnnydirteen
    Köszönöm a választ

Esetleg még hátha tud válaszolni valaki, hogy letöltöttem a Magyar Base Sceneryt és a landmarks-okat. Ezzel elég szépen tudok vfr-el repülni. A kérdés az lenne, hogy amerikában is szeretnék vfr-t ahhoz mit kéne letöltenem. Egyenlőre GEpro van fent és ultimate terrain. Speciálisan egy területet vegyek hozzá scenery-ben? Esetleg valami tipp, hogy melyik készitőtől?

Köszönöm :)
  • gfarkas
    Üdv a csapatban! Természetesen működik.
  • johnnydirteen
    Sziasztok.

Elkezdtem használni ezt a szimulátort de azt hiszem lesz e egy két kérdésem :( próbálok mindennek utánanézni a neten tehát megpróbálok akkor kérdezni ha nem találok semmit :) Első kérdésem az lenne, hogy ha tervezek egy útvonalat külső programmal és beomportálom az fs-be akkor is mūködik a légiirányitás? Remélem érthető voltam :)

Köszi
  • gfarkas
    Utánaolvasgattam a 10-nek, hát utánam a vízözön, próba - szerencse: beregeltem a 10-re, várom mikor lehet frissíteni.
  • gfarkas
    Köszönöm! Ezt nem tudtam, és ha valaki kipróbálja beválik akkor megtudtok győzni....viszont most meg már eltűnt a sarokból a frissítő ikon.
  • Hont
    Megértem!
    Isten éltessen sokáig!!!!!
    Egyébként tegnap éjféltől már magyar a frissítő verzió!
  • gfarkas
    Szia!
    Előbb-utóbb biztos megszűnik, de egy éve sincs hogy felkínlódtam minden szutykot, kezdek beletanulni a 7 lelkivilágába, most értem oda, hogy rendben mennek a dolgaim a gépen, nem igazán szívesen kezdeném újra.....felajánlotta a gép a cserét alul a jobb sarokban volt vagy egy hónapig egy ikon. Azt írta, hogy angol, nekem meg 64 bites magyar 7-em van. Ma meg ráadásul beléptem a 60-asok táborába is (nem fáj ) de már nem akarok egy angol oprendszerrel harcolni.
  • Hont
    Szia Győző!
    Nem akarlak agitálni, de a 7 nek is meg fog szűnni a támogatása...:(
    Ami a Te szemszögedből fontos, a mai nap dátumának megjegyzése!
    Ugyan is pont 1 év van rá, hogy ingyen át tudsz lépni pl 10 re!
    Egy év eltelte után sajnos megint csak pénzért lehet lecserélni!
    Érdemes elovasni!
    Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.07.30. 08:59:50
  • gfarkas
    Én tavaly vettem meg a Win7-et mivel a jól bevált XP támogatása, frissítése megszűnt. Nagyon sok programot le kellett cserélni kompatibilitási gondok miatt, ráadásul még néhány öreg, de kitűnően működő hardvert (pl.: scannert) kellett cserélnem mivel már nem készítettek hozzá 7-es drivert. Azóta fenntartásaim vannak, kicsit sokba is kerülhet egy oprendszer csere, pláne ha még nem annyira öreg mint az XP volt. Persze értem én, vedd meg, használd, dobd ki és vegyél újat aztán hogy jó is legyen, azaz elérd a beígért pozitív változásokat még vásárolj hozzá néhány apróságot pár tízezer Ft-okért. (az oprendszer csere kb. 100 ezer lett a végén, 30 ezerrel indult-a dobozos home 7 ára, a többi meg a hozzárakódott muszály, hogy menjen) Úgyhogy én már csak egy jó darabig maradok a 7-nél. :-)
  • Hont
    És nem is próbáltad a 8.1-t?
  • Clidey
    Nekem kb. 30 másodperc alatt bebootol a Win7. Értsd ezalatt hogy kompletten, nettel mindennel együtt feláll a rendszer. Nekem ez bőven elég. :)