MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hont
Végig néztem ezt a dokfilmet!
Kíváncsi lennék a matekra, hogy ez mennyibe kerülhetett...<#vigyor>
Mi lett az ICE AI Traffic progival? Nem tudom letölteni, nem működik a link.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

jaszy76
Internet Explorerrel töltsd le, letöltésnél válaszd a futtatást és ne a mentést!
Akkor kapsz ilyen hibát, ha firefox vagy chrome a böngésződ. Én is jártam így. 😊

Skinner_11
Futtatás rendszergazdaként? Az szokott néha segíteni. Amúgy az FS9 könyvtárába másold és onnan indítsd, máskülönben nem fog felmenni.
Gegi86
Segítséget szeretnék kérni, egyszerűen nem tudom 9.1 patch-et felrakni, egyik alkalommal "Callback 0D" hibaüzenet máskor meg "update error 34" üzenetet kapom, sok mindent kipróbáltam de nem megy.
Szerintem megszokták. Olvastam valahol hogy orosz légtérben sokszor pl. a ruszkik egymással oroszul dumálnak. Egy időben az Air China folyton EU országokból vett fel jó pénzért pilótákat hogy legyen valaki aki egyáltalán beszélni tud. Pl volt Malév pilóta is dolgozott náluk épp ezért.

Ott mondjuk az ilyenek miatt elég gyors karriert lehet befutni, 737 után gyorsan 777 pilóta lehetsz (persze nemzetközi engedélyekkel). Értem úgy hogy a kínai légitársaságok nem szaroznak.

Hont
Húúúúbasssz....<#mf2><#mf2>
Ez nagyon durva...
Ez nem lehet, hogy valami kamu?
Ha csak abból indulunk ki, hogy akármilyen kinai gép nem jut el a Kennedyre, tehát nem egy cessna volt...<#guluszem1><#vigyor>
Gondolom a toronyba is volt riadalom...<#mf1>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.03.16. 21:43:26
Akkor az én nulla fónia tudásommal azért az air china biztos alkalmazna pilótának<#taps>
gfarkas
Igen, Farkasgyepünél 5 cm hó esett, de nem maradt meg szerencsére.

Hont
Jó kis tavaszias idő van arra felétek is...😞
gfarkas
Ma 9.00 után kezdett a Wizz gyakorolni LHPA-n, kiugrottam a dél-közelihez és kezdetnek egy szép fehér, jelzés nélküli madár csinált egy megszakítottat aztán jött Wizz. Szibériai idő volt, szél enyhén balról úgy 40 km-es, hófúvás, ideális IFR és ILS gyakorlásra, nekem spéci izzadt volna a seggem....jól bőrig áztam, de megérte. Itt egy rövidke videó az "eksön"-ről:

Skinner_11
Meg villanyszámláé<#nyes>
Hont
FS9 elmegy rajt megszorítások nélkül, de FSX vagy Prepar3D nél már lesznek olyan megszorítások, amik kellenek a zavartalan működéshez...
Nálam 4.8Ghz megy, de most készülök 5.2Ghz re emelni, mert marha sokat dob rajt!
CSak hűtés kérdése!<#vigyor5>
Nem azért, de ezt minek tuningolni? Mit szeretnél? Beszállsz egy Transformers 5 renderelésébe?

Hont
HK.rev3 cpu block, 360mm radiátor, 3db Lepa ventillátor, D5Laing pumpa, Maisson tartály!
10/16 cső.
Ez le fogja hűteni, akárhogy tuningolod...
vettem egy új gépet, i7 4790k, és tuningolni szeretném viszoont nincsen hozzá megfelelő hűtésem, milyet ajánlotok ? lehetőleg vizes

Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB

Skinner_11
Kösz, hogy kijavítottál. Világos <#vigyor2> OFF vége részemről
Clidey
Az hogy valaki PF vagy PNF az teljesen független attól hogy ki hol ül. De tudtommal a Malévnál és a Wizznél se lehetett/lehet csak úgy csereberélni, a Cpt minden esetben a bal míg a FO a jobb oldalon ül/ült akár milyen minőségben (PF, PNF) is végzi a dolgát. Szerintem ez inkább a Company Policytől függ. Az meg briefing kérdése hogy ki akar felszállni meg le. 😊
Az meg egy másik kérdés mi van akkor mikor két Cpt van a fedélzeten... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Skinner_11
Tudom 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
PNF és PF van, ha jól tudom. Át is adhatják az irányitást repülés közben ("You have controls"😉, helyet is cserélhetnek, ha az egyikük rosszul lesz a másik is leteheti a gépet stb. Sőt, egyikük megcsinálhatja a felszállást, másik meg leteheti a gépet. Sok JustFlight kazettát láttam ám <#zavart1>

Akkor a másik oldalra ül. Tudtommal semmi nem írja hogy a kapitánynak bal oldalt kell ülni. Vagy hogy az aki vezeti annak hol kell ülnie

Skinner_11
Azt a nemjóját! <#worship>

Hatalmas tiszteletem a pilótának, főleg ha jobbkezes (nekem az életbe nem állna balkézre a sidestick <#guluszem1> )!
Hont
Én is sokat vagyok itt...😊
Itt az egyik nagy kedvencem Rodrigo!
Skinner_11
Azért utasként is érdekes lehet ezt az approach-ot végigülni <#nyes>

Hont
Nálam akkor sincs, pedig az elmúlt pár évben szinte csak ezen a részen jártam és nem vettem észre, hogy ilyen hiányos.
Ill szerintem ez rendben volt nálam pár hónapja! Lehet azóta lebontották ezeket az épületeket?
Pl LHBP-LOWW-LHBP-t olyan sokat repültem, ha egy fát kivágtak valahol a Bakonyban, már az is feltűnt!
Az FS nem egy unalmas történet! Itt mindig van valami mókólni való!<#eplus2>
berczy
Nálam is volt ilyen 9 alatt, hogy hol full sűrű volt az autogen, hol hiányzott néhány helyen, semmi nem volt. Érdekes, de nem nagyon tudtam rájönni, hogy mi okozza. Általában ha nem elsőre, hanem repülés közben, később töltötte be Bp-t, akkor fordult elő nálam, hogy hiályoztak akár komplett kerületek épületei is. Ha rögvest Bp-t töltöttem be, akkor kb. mindig jó volt.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Clidey
Akkor két dolog lehet: vagy nem volt minden grafika maxra húzva, vagy a videokártyád nem szeresse az FS-t vagy fordítva. 😊 Régebben volt egy olyan legenda hogy telistele van pakolva egész Pest autogennel, de a béna FS motor és a meghatározott hardverrel rendelkező videokártyák együttállása esetén nem jelennek meg valami overflow miatt. Nekem is volt olyan videokarim aminél totál kopár volt Pest. Aztán az egyel ez előtti kártyámnál már olyan volt mint a videón is látszik. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Hát előre be kell nekik jelenteni hogy be szeretnél menni a szárny alatt két Sidewinderrel. Akkor tudnak róla és nem fognak meglepődni. <#zavart1>

Hont
Napok óta P3D vel birkózunk egymással Zlinkével karöltve!
Tegnap jött az ötlet, hogy megnézem hogy is néz ki BUD környéke az FS9 ben nagyvassal!
Fogtam az iFLY aztán gyi! Már a tököli felszállásnál gondolkodtam, hogy pupig megtankolva elhibázott lépés volt ez a felszállás, aztán hátszélbe az az előkészítetlen leszállás...Ma állhatnék a szőnyeg szélén az tuti! <#zavart1><#vigyor>
(szóval rendesen el lehet szokni, meg hát a két gép dinamikája meg se közelíti egymást.)
/egyébként nekem is hiányoznak épületek a Tibi vidijéhez képest!/<#wow2><#wow3><#wilting>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.02.26. 13:13:03
Hypo
<#eljen> de gondolom ATC agyfaxt kapna ha igy berepulnel😊))))

Clidey

Itt is látható a parlament... 😊

Hont
Ez meg már a 2.0 verzió! Sajnos ez csak FSX ill Prepar3D re lett elkészítve.
Azért ezt nem semmi volt megcsinálni!
Hont
Kb ezt kell látnod ha jól telepítetted!
A telitankos ledobás nézzétek most el...<#vigyor>
Skinner_11
Az Aerosoft 1-2 ilyen repterénél kettős installer van, megveszed és benne van az FS9 és az X változat is, telepítés közben bepipálod hogy neked melyik kell 😄

Nálam ott virít a parlament is, lehet, hogy csak följebb kell tolni a Scenery részletességet a beállításoknál és nálad is előbukkan 😊
Köszönöm szépen a segítséget!
Megpróbálom a #44729 hozzászólásban leírtakat követni, mert a Mega Airport Budapestet feltelepítettem, de pl. nincs benne a Parlament, ami az "őskövületben" határozottan szerepelt.
Még azért lehet, hogy lesznek kérdéseim, mindenesetre nagyon köszönöm a részletes segítséget!
Clidey
Azért itt van némi képzavar...a címben FS2004 szerepel mint kategória, aztán lejjebb mint rendszerkövetelmény FSX-et ír... 😄 És a képek is FSX-ből vannak... 😄
Na mindegy értjük azért... 😄
Szóval kezdetben volt vala a Lago Budapest (illetve létezett már FS5.1-hez is de ebbe most ne menjünk bele...). Aztán ez kicsit átdolgozva, továbbfejlesztve, feltupírozva András által került kiadásra az Aerosoft égisze alatt. Itt megélt pár peccset és két-három verziót míg végül elért az utolsó v1.50-ig. Ugyanezen scenery v2.0-ás változata már csak FSX-hez került kiadásra mint azt írtam alantabb. Szóval nincs itt túl nagy poén, egyszerűen a scenery tulajdonosa kiadót váltott miközben fejlesztett is a cuccon, ennyi. 😊

Clidey
A LAGO-féle Budapest sceneryt élből felejtsd el, az egy őskövület.
Én a helyedben az Aerosoft-féle Budapest 2007-et szerezném be, ebből a legújabb és egyben a legutóbbi verzió a v1.5 (a v2.0 már csak FSX-hez van). Installd fel, majd Ferihegyet mint repteret azon módban tiltsd is le belőle csak a landscape-t hagyd benne. Majd töltsd le az ingyenes LHDK sceneryt, és vedd meg az LHSim Budapestet. Ezt a kettőt még rakd alá az FS2004-nek és máris kaptál egy tökéletes Budapest sceneryt.

Skinner_11
Szia!

A LAGO ami annak idején megjelentette András Budapestjét eltűnt az FS piacról...

Azóta viszont az Aerosoft kiadta a Mega Airport Budapest sceneryt ami tartalmazza Budapest területét is részletesen modellezve, a poén pedig, hogy ezt is Kozma Andrásnak köszönhetjük <#nevetes1>

Ha az internetes vásárlást részesíted előnyben, innen is megveheted.

Ha van még kérdés nyugodtan tedd fel, azért van a fórum <#integet2>
Kedves fórumozók, Rajongók!

Nemrégiben újra felfedeztem ezt a nagyszerű programot. Egy szívfájdalmam van, hogy Kozma András készítette Budapest Scenery-t eddig nem sikerült beszereznem.

http://www.arukereso.hu/jatekprogram-c3255/microsoft/flight-simulator-2004-scenery-budapest-pc-p44293202/

http://members.chello.hu/pchelper/kozma.htm

Ha valaki tudna segíteni, hogy hogyan juthatnék a kiegészítőhöz, azt nagyon megköszönném!
Kérem, hogy jelentkezzen a [email protected] címen akinek van ötlete. Minden megoldás érdekel! 😊

Előre is nagyon köszönöm!
Skinner_11
Miket nem talál az ember...
Tu-134 Angol nyelvű "használati útmutató" <#taps>
L Viper
<#eljen><#eljen><#eljen>
Gegi86
Jó napot kívánok. Egy kis segítségre lenne szükségem, már régebben játszottam és nem emlékszem arra, hogy lehet azt orvosolni, hogy ne ugráljon a repülőgép össze vissza miután betöltött a játék . Segítséget előre is köszönöm szépen.
berczy
Gratulálok, nem sámli! <#taps>

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Gratula

Clidey
<#crazya> Köszönjük szépen!!! <#hawaii><#eljen>

Hont
<#taps><#taps><#taps>
Kötelező olvasmány!
<#worship>
Borzasztóan büszkék vagyunk Rátok!
Skinner_11
Arra kell figyelni még h a "Windows XP kompatibilitási mód" cuccot be ne pipáld! Kinyírja az FS9-et, nekem win7 alatt volt az a baja és egy hónapig nem esett le miért van 10 képkocka/másodpercem wilco e170 alatt mikor az md-11 meg kiakasztotta az FPS számlálót <#falbav><#vigyor5>
L Viper
Nézegettem én is cimbinél. Nekem is tetszik.
Bár most elégedett vagyok a progik futásával. SSD-n van a rendszer is, meg az FS9 is.
Ma az Alba után, kicsit lassabb tempóra váltva ezzel a szépséggel köröztem egyet:
Hont
Lassan azért össze áll! Valami DLL hiba lehetett! Feltettem egy dll fix progit és azóta jónak tűnik!
Most már csak élsimítást kell valahogy csinálni! P3D ben megy, de FS9-ben az isten kedvéért se...
Egyébként a menű és az egész kezd egyre jobban tetszeni!
L Viper
Tervezem én is a váltást, de előtte lesz egy kis gépfejlesztés. A Win 8.1-et ajánlották többen is, de kissé félek, hogy a kedvenc szimjeimel hogyan fog menni?
Ha sikerül frankón beüzemelni, azért várom az infókat.