PlayStation2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hello!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a PS2 felismeri a PS1es memory cardot?
Vagy valamilyen modon az 1 memcardján lévõ dolgokat át tudom menteni a 2jére?
Elõre is köszi a választ!
Visszatérve erre a komponens dologra és a HDTV-re. A GoW is majdnem hozza azt a szintet, mint sima tv-n egy jó RGB kábellel. Némi pixelesedés megfigyelhetõ, de az RGB kábellel baromi ocsmány képe volt ennek és bármilyen más játéknak is HDTV-n. A többi játékkal pedig teljesen okés. Tiszta éles kép, és baromi jó színek. Nem tudom, lehet sokat számít az, hogy eredeti a kábel, hisz az aranyozott végû, nagytisztaságú rézkábel és oxigénmentesen van szigetelve. Annyi szent, hogy ezzel a kábellel én maximálisan meg vagyok elégedve.
Nincs mit, szívesen!
Nagyon köszönöm!!! Így már beljebb vagyok, de sajnos nincs ilyen bemenet rajta, majd ha új tvt veszek, figyelek rá... Kösz mégegyszer!!!
Valamennyire pixelesedik a GoW ez igaz. Ezt én is tapasztaltam. TV-n ez nem jön ki ennyire.

Másik kérdésedre: PS2 lista

Ebbõl meg tudod nézni, hogy NTSC vagy PAL verzónál támogatott e a prog. scan. Ha igen, akkor annyi a dolgod, hogy vagy a játékban egy menüben be lehet állítani és onnantól mûködik. Vagy ha ilyet nem találsz, akkor fogod a ps2-est újraindítod és lenyomod a háromszög és az iksz gombot egyszerre és addig tartod lenyomva, amíg be nem jön egy képernyõ ami rá nem kérdez: akarod e a prog. scant vagy sem. (Azért írom, hogy addig, mert nekem nem volt elég egyszer lenyomni csak pl. Black esetében, de ha folyamatosan nyomtam akkor okés volt, jött az üzenet. Black ugyanis ilyen, amúgy ezt a kézikönyvbe leírják. De ez neked nyilván nincs 😊 )

Azt, hogy pal vagy ntsc a játékod talán úgy lehetne eldönteni leginkább, hogy ha sima AV kábelt használsz ismét (amit a géphez adnak) és akkor az ntsc játékoknak fekete-fehéren kell bejönnie. Ha ez van, akkor ntsc, ha nem akkor pal. Lehet van ennél egyszerûbb módszer, de én ezt olvastam itt annó.

Nekem amúgy csak PAL-os játékaim vannak és eredetiek. Én nem warezolok. Mert én ilyen becsületes állatfajta vagyok 😊
6000-7000Ft közt volt az ára, nem emlékszem rá pontosan. A komponens bemenet úgy néz ki, hogy van egy piros, zöld, kék (képnek) és egy fehér, piros (hangnak) dugasz. Ebbe kell bedugdosni a kábel öt végét.

Kép és leírás: komponens kábel
Smithie
Vegyél PS3-at ha "olyanokat" akarsz zsákolni.Ez lammer kérdés volt.<#lama>

"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)

Én itt vettem a kábelt:
http://www.konzolstudio.hu/index.php?action=1&product_akt_pt_id=77
És ma megint megnéztem és a Gow tényleg csúnyább komponenssel, mint azzal amit alapból adnak a ps-hez. Nem lehet, hogy vmit kell állítani a tv-n is? Amúgy amik a listában vannak játékok és támogatják legalább a 480p-t, azoknál a játékoknál mindegyiknél felajánlja a játék a prog. scan-t? Csak mer így legalább tudnám ellenõrizni a már kiírt játékokat.

Köszönöm a segítséget. Egy kérdésem lenne még, hogy néz ki a komponens bement? (mert gondolom, ha ilyen nincs a tvn, nem is tudom rádugni a komp. kábelt), és ha nem vagyok indiszkrét mennyiért vetted a kábelt?
Köszi!
Minõségben elvileg ez a legjobb a Sony szerint. De ha RGB kábeled van a tv-hez, akkor nembiztos, hogy érdemes ilyenre beruházni. Max. akkor, ha a tv támogatja a prog. scant és van olyan játékod ami szintén támogatja. Ha csippelt ps2-d van és sok ntsc játékod, némi felesleges pénzed, akkor ha gondolod vágj bele.

Nekem kifejezetten a hdtv miatt volt rá szükségem. De csak azért, mert épp tv vásárlás elõtt álltam és úgy voltam vele, ha már veszek, akkor ne a crt tv-t. Így nem kell mégegyszer cserélni, ha leszned hd adások és lesz saját ps3 gépem.
Régebbi crt tv-re is köthetõ, ha jól tudom akkor a slim crt tv-ken van komponens bemenet. De lehet ennél régebbieken is van. Ilyen slimeket egész jó áron árusítanak Electroworld, Cora, Auschan meg ilyen helyeken. Kábelt én a Cora-ba vettem. De konzolstudio oldalán is láttam. Igaz az nem az eredeti. Remélem tudtam segíteni 😊
Komponens kábellel csak lcd tv-knél lehet elérni jobb képminõséget, vagy régebbi crt tvknél is? Milyen fajtát ajánlanátok belõle, és hol szerezhetõ be? Köszi!
Kábé annyi a különbség, mint a PSX és a PS2 között.

Papesz

Érdekes. Azért csodálkozom, mert nekem is HDTVm van és amióta megvettem a komponens kábelt (igaz eredeti Sony és PS3-hoz is jó) azóta meg vagyok elégedve a kép minõségével. Az RGB kábellel nagyon rossz minõségû volt a kép. AV kábellel, meg nem is tudom, lehet azzal ki sem próbáltam, vagy ha igen, nyilván hasonló volt.

Hagyományos TV-n az RGB teljesen okés volt. Komponens kábellel amúgy minden PS2-es játékot (PAL/NTSC mind1) le tudsz játszani. Ami a táblázatban van az azt jelenti, hogy ezek azok a PAL verziós játékok, amik ezzel a kábelfajtával támogatják a prog. scant. Ami nem jön rosszul szerintem. Nem lehet, hogy vmi gagyi kábelt vettél és azért nem vagy elégedett a képpel?

Seth igaz már leírt sokmindent, de gondoltam az ismétlés a tudás anyja 😊 Kratos meg a háború Istene <#ravasz1>
Helló mindenkinek. Mennyiben különbözik a ps2-es játékoktól az x boxos vagy a ps3-as? Csak grafikailag vagy több mindent is lehet bennük csinálni. Mert mondjuk én az nba 2k7 el tolom ps2-õn de nem tok olyanokat zsákoni mint amilyen xboxos videókat a neten láttam.
jaszy
Jók!

Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy a ps2 joystickok, jók e psx-hez?

Seth
Nem érted, komponenst mindegyikhez tudod használni, a progressive scan az ami nincs minden játékban (pal-ntsc-nél ugyanúgy). Az hogy a kép olyan amilyen az a nagy lcd tévéd hibája, ps2 felbontása túl kicsi, azért olyan a kép. A jó "öreg" képcsöves tévékre van optimalizálva 😊

PSN ID.: Beegabor

Igaz. Megnéztem a listát és tényleg van olyan palos játék amihez jó a komponens kábel. Úgy 2-3 darab. Szóval nagyon sok. Ez is mutatja mennyire le van szarva Európa ilyen szinten. Amúgy megnéztem a Gow-ot most a kábellel és valószínû nem ntsc-s mer nemhogy még szebb lenne a játék hanem kifejezetten csúnya. Pixelesebb a játék sokkal. Az ember vonala is tök kockás.

Seth
Pal rendszernél ugyanúgy lehet használni akomponens kábelt, szóval a warezhoz marhára semmi köze.

theone91
csatakozom az elõttem szólókhoz...nemmellesleg ugye jön az új ps2...

Köszi a segítséget. Gondoltam amúgy, hogy vmi az ntsc meg pal dologgal lesz. Csak az a baj, hogy már nem tudom melyik játékom ntsc. Meg azért furcsa, hogy csak ntsc-nél van ilyen és ugyanakkor kapható nálunk komponens kábel, mer akkor ez azt jelenti, hogy ugye csak chipes gépen lehet itthon elérni ezt a képminõséget és azzal, hogy árulják ezt a kábelt tulajdonképppen a warezt támogatják. Vagy a komponens kábel minden játékon javít azért vmennyit?

Seth
Ami egy szar psp port lesz 😞 ( a szart most úgy kell érteni, hogy eredetileg nem a ps2-re lett tervezve,hanem psp-re, és ez minden bizonnyal meg fog látszódni rajta - de attól még lehet jó)

a Ratchet & Clank: Size Matters márciusban fog megjelenni pl.

GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W

Igen, azt olvastam, hogy még 2010-ig érkeznek rá játékok. Pl. a LucasArts hamarosan megjelenõ Force Unleashed nevû játéka is jön PS2-re. Meglepõdtem, de így van 😊

Igaz a jelenlegi játékválaszték, már ami a jó játékokat illeti is igen jónak mondható. Szerintem kb. 30 játék biztos van amit érdemes megvenni. És az 2 évig bõven elegendõ, pláne ha 100%-ra akarja vki kinyomni õket, mert az nem kis idõ/munka.
Javítanám magam. Progressive scan opció bekapcsolása (ha a játék támogatja, akkor opción belül on, vagy ps2 indításakor háromszög és x gomb együttes lenyomása, amíg fel nem ugrik az üzenet a mód kiválasztásáról) után a játék 480p módban fog menni, ez 720*480-as felbontás, és 60Hz-es frissítés. Ami annyit tesz, hogy 60 képkocka/másodperc lesz ps-el a játék futási sebessége.

PS2-re fog még megjelenni játék 2008-ban?
Gran Turismo 4, ha PAL verziós akkor nem támogatja a progressive scant. Ha NTSC, akkor igen. Sõt akkor 1080i-be is lehet játszani a tv-den.

Komponens kábel elõnye a progressive scan és a dvd lejátszásnál jelentkezik. AV kábelnél mindenképpen jobb. Sõt ilyen tv-hez ami neked van ilyen kábel kell. RGB kábellel pl. homályos lesz a kép és csúnya.

Progressive scan lényege: Tegyük fel PAL-os programod van, akkor 50Hz-en megy a játék és ez 25 képkocka/másodpercet jelent a megjelenítésben. Ha a program PAL-ban támogatja a progressive scant, akkor 50 képkocka/másodperc lesz a sebesség. Sok PAL-os játék támogatja ezt, mint: Black, Burnout: Revenge és a Dominator, Shadows of the Colossus, Resident Evil 4 és a többi. (Neten megtalálod a listát: List of HD enhanced PS2 games, ezt beírod keresõbe és kidobja.)

Seth
P. Scan nem minden játékban van, csak GT4-ben úgy emlékeztem hogy van, hát tévedtem, azzal jobban kijönne a különbség. Amúgy ennél jobb képminõséget már nem fogsz elérni a tv-den

Ps-nél beállítottam a menüben, hogy Y/Pr/Pb legyen. A tv meg ilyen: http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/spec.do?group=televisions&type=televisions&subtype=hdready&model_cd=LE32R84BX/XEC&fullspec=F
Viszont ezt a progresszív scan-t nem találtam a játékban.

Seth
Namost rgb kábelrõl beszélünk vagy komponensrõl, nem mindegy

Az én tv-men 2 scart csatlakoza van és csak az egyik rgb-s. Sztem elõfordulhat olyan is hogy a tv-d nem tudja az rgb-t. Milyen tv-d is van pontossan?

Seth
Video kimenet-nél Y/Pr/Pb -re állítsd, aztán GT4-ben asszem van progresszív scan( ha már komponens bemenet van a tv-den akkor biztos tudja is 😄),azt is kapcsold be, kizárt hogy ne láss különbséget

Most vettem egy komponens kábelt a géphez, kipróbáltam vele a gran turismo 4et és hát összehasonlítva a sima av kábellel én nem sok különbséget vettem észre. Vmit kell állítani vhol amit én elfelejtettem vagy bennem van a hiba, hogy számomra alig van különbség a kettõ között?

Újra elkezdtem online-ozni és az ATV Offroad Fury 4 egész jól megy (nem laggol meg ilynek), akinek kedve van online-ozni annak segítek! Meg valami történt, mert most az NTSC-s játokokkal is tudok játszani online Pal-os géppel!<#vigyor>

Sajna nem mûxik a link, gondolom, mert regisztrált only a dolog, közben regisztráltam, csak nem jött még meg a mail az aktiváláshoz. Én is utánakeresgéltem azóta, és találtam is többféle leírást, azt írják, hogy nagy eséllyel nem fog jól összejönni a dolog, a cd-játékok védelmi rendszere miatt, mert hajlamosak figyleni a filesorrendet, ami szerint ki lett írva a lemez. és persze ha több lemez adatait rakod a lemezre, ez borul egybõl... mindenesetre kisérletezek, de egyébként érdekelne a hd-s megoldás is, van abból valami egyszerû és nagyszerû? vagy pl. pendrive, mert abból van egygés, és az elég lenne cd-méretû cuccok lejátszásához....
köszönöm a választ!
Itt van egy leirás! link Én régen probálkoztam vele(bár nem ezzel a leirással), nekem nem sikerült, most meg már van vinyó a gépemben!

helló, arra van valakinek tippje, hogy mivel tudnék olyan dvd-t írni, amin több ps2cd anyaga van rajta, elején selectorral.. biztosan van erre program, csak nem tudom hol keressem...
hali,tudna nekem vki segíteni?vettem egy rgb kábelt és amikor bekapcsolom a ps-t el van csúszva a kép,ez mitõl lehet és ,hogy tudnám megcsinálni?
Nem, nem lesz baj!

aszem már tom mi a hiba, nem chippes a gép.
De ugye nem lesz Baj ha játéknál rgb-t használok amig nem chippes a gép?

GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W

vettem egy rgb kábelt, a játék szépen fut, beraktam egy dvd filmet és azt zölden játsza le. a system configba rgb van beáitva, ha átálitomm már nem tom mire akkor minden zöld, játék is. Miért? mit csinájak?

Dehogynem, viszont bazi nagy erõ kell hozzá 😊

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

Seth
Személy szerint a SNES-es 6. részt tartom a legjobbnak, majd PS1-es 7,9,8. A PS2-es részek meg a végén kullognak 10,12 sorrendben (X-2 kimaradt), egyik se lett kedvenc

TidusX
Minden része egyedi a maga nevében, de szerintem a FFVII viszi a pálmát az összes közül. Én most a X- et akarom végigvinni, mert nagyon tetszik, amiket írtak róla, meg a képek, történet, megvan az összes zenéje, amibõl kb.13- at hallgattam meg, mert nem akarom lelõni a poént, ha majd megveszem a PS2- t. Az elsõ játék amit beleteszek az a Final Fantasy X lesz az biztos. Nálam 3. helyen a IV áll a szereplõi és a története miatt, de tetszik a VIII is Squall- ékkal, a IX- es meg aranyos. Bár azt írták róla az sikerült a legrosszabban. Ami még nagy durranás (ha eljutok odáig.. A FFX után... <#vigyor5>) az a FFXII, a PS2 utolsó FF- ja! Abban az tetszik (olvastam róla), hogy már nem állítanak meg minket hirtelen a szörnyek, hanem lehet õket látni a képernyõn, és ki is lehet kerülni õket. Így nem kell mindig szenvedni azzal sem, hogy nyomva tartjuk az R1+L1- et (nem tudom ott hogy van), hogy elmeneküljünk (EScape). De szerintem ha PSX- es FF- et akarsz, akkor FFVII, ha PS2- est, FFX vagy FFXII. A X-2- rõl mindig rosszakat olvastam, leszedtem pár zenéjét is és lehet benne valami. Szerintem az nem igazi FF játék. Amit még nagyon szeretnék az a XI Online <#rinya>, dehát azzal szerintem soha nem fogok játszsani. Pedig a zenéi már a fülembe másztak...

\"Veni, veni, venias, ne me mori facias... Sephiroth...\"

SD456
Hy all!

Melyik a Final Fantasy legjobb része?

PS3 ID: SDani456

hátul a csatlakozok nem szakadhatnak le az alaplaprol?Ovatosan kell bedugni, kihuzni? Mert pl. vettem egy rgb kábelt amit kicsit erösebben kell be/ki huzni, viszont fixen ottvan.

Köszönöm a segítségeket! Végül is a Soul Calibur III-at vettem meg tegnap. Gondolkodtam egy kettõs verekedõs vételen is, de a másik játék már el volt döntve a fejemben. (Tourist Trophy, mivel magam is motoros vagyok.) Azért késõbb lehet beszerzem a Tekkent is.

Mindenesetre a SC3 kegyetlen mód bejött. Alig bírtam letenni. Nagyon jó játék, talán az egyik legszebb amit PS2-n láttam eddig. Pedig a GOW, SOTC és a Black is a polcomon figyel. A TT pedig tényleg szimulátor. Szinte érezni lehet benne azt, amit egy valódi motorozás közben. Nem mellesleg ki tudtam próbálni a Yamaha Fazer 600-ast amit szeretnék megvenni pár éven belül. Nagyon jó érzés volt látni és érezni mit tud ez a motor. Egyetlen bánatom a PAL verzió 1080i nélkülisége és persze a 480p sem. Azért azt meglestem volna, bár tény, hogy a játék az alap 576i-n is gyönyörû.
Most akkor hogy csak a cd-ket olvassa lehet kisült a dvd lézere, vagy azesteben cd-t se olvasna?