PlayStation2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seth
Dehogy jön Airborne,ahhoz gyenge a masina. De jön még sok játék csak már nem nagy nevek. Én amit várok az a Baroque és a Mana Khemia, meg rebesgetik hogy lesz még Persona 4,aztán lehet csak a FES, a 3. bõvített változata. Ja és ha minden jól megy,lesz még egy Yakuza 2 is:)

PSN ID.: Beegabor

Helo!!!Nem tudjátok hogy jelenik-e meg valami új játék ps2-re??????Mert én nem találtam semmit pedig kerestem pl a gamespoton!!medal of honor:Airborne kijön ps2-re?? Thx!!!
Iso futtatást sztem egy chip sem tud, fõleg nem usb-rõl, ez a lehetõség tényleg jól jöhet pl. cd-s gameknél!

"de 1000 emebert lehet taláni aki megchipeli neked a ps2-öt!"
hát ja de van kókler is bõven...

közben találtam egy kompatibilitási táblázatot, hát valóban nem problémamentes, viszont legalább "upgradelhetõ", és jönnek rá a javítások

Az egyik legérdekesebb fícsör lenne egyébként az ISO futtatás USB-s HDD-rõl (slimnél nemárt), nem tudom, van-e olyan chip ami ezt tudja?

Még tényleg nem probáltam ezt a kártyát, de ugyanolyan árba van mint a chipelés sztem! Jó elismerem egy kártyát könnyebb berakni, mint chipelni, de 1000 emebert lehet taláni aki megchipeli neked a ps2-öt!

feltételeztem, hogy még nem használtad a memor32 + memento kombót, mivel erre a kérdésre nem válaszoltál: "van egyébként konkrét tapasztalatod is ezzel a megoldással (komolyan érdekelne)?" és ki tudja, hátha a kezedbe kerül egy és kipróbálod :)

szvsz egyszerûbb mint a chip, számos okból kifolyólag, pl USB-n pc-rõl közvetlen rátölthetsz ELF-eket, amiket be tudsz bootolni

mondjuk (ha jól emlékszem) te akár magadnak is megcsippeled, vagy meg tudod javítani a gépedet ha gond van - de a ps2 tulajok nagy része nem!

kétlem hogy könnyen össze lehetne barkácsolni, itt egy kép a belsejérõl:
feltételeztem, hogy még nem használtad a memor32 + memento kombót, mivel erre a kérdésre nem válaszoltál: "van egyébként konkrét tapasztalatod is ezzel a megoldással (komolyan érdekelne)?"

chip vs memor32 - persze mive (ha jól emlékszem) te akár magadnak is megcsippeled, vagy meg tudod javítani a gépedet ha gond van - de a ps2 tulajok nagy része nem!

kétlem hogy könnyen össze lehetne barkácsolni, itt egy kép a belsejérõl:

Kérdés...

Debrecenben hollehet PS2-t venni?

Az 576 -üzletrõl már tudok...

Nem is a Media és hasonló boltokérdekelnek,hanem hogy vannaek e direkt PS2 vevõ helyek mint pl a konzolstudio budapesten...
Ezt hogy érted? "na mindegy, azért ha a kezedbe kerül egy ilyen cucc, írj, kiváncsi vagyok megtetszik-e!"
A "minden elindul"-t ugy értettem, nemhogy az eredeti dvd9-es Gt4-t olvassa, de még van egy ösrégi dvd9-re irt GT4-em is és azt is simán viszi. De ez nem csak attól függ hogy chippet vagy memor32 használsz!
De ha valasztanom kéne chip vagy memor32, akkor a chip. De tök jó, hogy ilyen kártyás megoldás is létezik már, de akkor is chip RULEZ!<#vigyor>

Amugy érdekel, hogy mûködik ez a kártyás cucc! Valaki látta már a belsejét? Lehet hogy egy sima memkártyából is össze lehet barkálcsolni egy ilyet vagy csak simán felmásolni az ulaunchal azt a firmware-t rá!

ez így nem reprezentatív :)

na mindegy, azért ha a kezedbe kerül egy ilyen cucc, írj, kiváncsi vagyok megtetszik-e!

Hát az én gépembe belerakhatsz bármit, nekem minden elindul!<#vigyor2>

Konzolstudio honlapját nézd meg, ott van ilyen és ár is.
Jaja. Amúgy azért megnéztem: Mindkettõn A betû van és mind kettõ méd in csájna :)
hát, a chippelt gépeknél sem megy minden, sõt még az eredeti játékok sem mindig... (nekem pl 50004-es gépem van mégsem megy rajta még az eredeti Gran Turismo 4)

van egyébként konkrét tapasztalatod is ezzel a megoldással (komolyan érdekelne)?
legutóbb mikor néztem még nem jött ki a HDD támogatással rendelkezõ firmware, de gyanítom hogy sok kompatibilitási problémát megold...

rulez :D

Konzol rlz!

A vaterán 5-10K-ért el szokták vinni, hibától és tartozékoktól függõen! <#kacsint>

sapkafej
ki vesz meg egy nem mûködõ ps2-t? nem fikázok, nekem is van egy ilyenem, érdekel

György

Köszönöm a széleskörü választ, és mindenkinek a többit is! :)

Fogok venni egy gépet. Még pár pénz hiányzik hozzá, de már nem sok. Nem drága gép. Remélem tényleg nem bánom meg...<#rolleyes>
(ahogy olvasom kicsi az esély)
Kösz. :) Megfogadom. :)

Az installáláson kívül még van 1 jó dolog amitm ár rég tudok. :)

Nem kell gépigényt nézni. Ha PS2 a game és berakod akkor megy.

"Ha jobb képminõséget akarsz, akkor RGB kábelt még vegyél. Ha modern lapos tv-d van, akkor mehet a komponens kábel is. "

Ezek mennyibe kerülnek?

Más... Láttam gamepadot olyan 2500-3000 ért. Az menyiben különbözök az eredetileg hozzá adott gampadtól? Mert ugyebár csak 1-et adnak hozzá... Másikat venni kell...
Idõközbe szórakoztam egy kicsit a géppel, lehet mégsem teljesen halott mert ha nyomvatartom a bekapcsológombját amíg fel nem pörgeti a CD-t AKKOR ELINDULNAK A CUCCOK , de csak a gyári lemezek. Próbáltam egy gyári ps1 játékkal, meg egy DVD filmmel , eredeti PS2 játékom nincs most kéznél de szerintem azt is vinné.
De miért csak akkor indulnak ha nyomvatartom a gombot????

aki elolvassa fasz

Légyszi mondjatok egy jó FPS-t amiben van coop mód <#smile>

Smithie
Nagy kárt nem csináltál,legfeljebb alkatrésznek eladod.Ja meg nyertél egy kis tapasztalatot.

"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)

Smithie
Hogy szedted szét?Minden csavart kiszedtél vagy veszegetted?Illesztéseknél alányultál valamivel?Nem húzodott ki a portnak a vez.-je?

"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)

Smithie
Felesleges,tapasztalható különbség lesz kb 1,1-5 hónap múlva ha sokat játszol vele!:) Akkor az igazi egy joy ha már bevan járatva!:D <#hehe>

:(
sikerült még jobban tönkretenni, pedig délelõtt mikor hazahoztam még játszottam is vele, nagy nehezen beolvasott egy játékot ha rázogattam a tálcát úgyhogy lehet nincs teljesen meghalva a fej

aki elolvassa fasz

Seth
-2k <#idiota>

kösz
amúgy most szétszedtem de ez rossz ötlet volt, mert alig tudtam összerkani és elbaszódott a joyport is mostmár :(

aki elolvassa fasz

Seth
10ezer pénzért max szvsz

üdv
Szereztem egy régi rossz 30004-es PS2-t(chippelt) + Sony joy + Sony memóriakártyát . Ezt így mennyiéert lehetne eladni szerintetek ? Nem igazán olvassa a lemezeket

aki elolvassa fasz

Remek, akkor nem kell betût néznem este :)
Smithie
Igen,biztos hogy ez az oka.A kontrollerek meg befognak "kopni" egy idõ után,ahogy irtad,ez tapasztalat is,számtalan joy-om volt már...<#eljen>

Lehet, hogy az alapcsomagban adott konti az szintén japó, míg külön megvásárolható az már kínai. Valszeg ez az ok.
Megnézem este milyen betû van az enyimen. Aztán holnap nyilatkozom róla. Erõsebben kell nyomni? Nem lehet azért, mert az elsõt sokat használtad és azon már picit lazábbak a gombok? Burkolat az viszont stimm. Más mínõségû. Persze nem annyira gáz, csak érdekes, mivel hogy mindkettõ ugyanaz a gyártótól van.

Sõt. Eszembejutott, hogy tényleg erõsebben kell nyomni a másikat. Bár lehet ez a ritkább használatból ered. Én csak akkor veszem elõ a másik gamepadot, ha a kedvesemmel játszunk, de amúgy az a fiókban van. Viszont az alap kontroller baromi jól bírja a strapát. Nyúztam rendesen és semmi baja.

Míg a PC-hez adott Logitech Dual Shock (ami kiköpött mása a PS2-es kontinak) tönkrement jópárszor, cseréltem, plussz jóvak igénytelenebb. XBOX360 kontroller meg szintén igényes, de nekem a Sony jött be a legjobban. Elnyûhetetlen.
Smithie
Ez nemcsak kontrollernél van.Memcardoknál is ugyanez a helyzet,az egyiken japan felirat van(ezt 5 éve vettem,hibátlanul megy),a másik kína,ez egy 2 éve van meg és még eddig ennek se volt semmi baja,leszámitva hogy ratyibb a müanyag...

nekem a második kontrolleremnek a gombjait erösebben kell nyomni.., meg a burkolat mintha rosszan minöségü lenne.:( Amugy minkét kontroller hátoldalán van betü, az alapcontrolleremen "H", a másodikon "A" betü van.Ez a megkülönbözetés?

GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W

Persze vannak kivételek, nem is azt akartam mondani hogy nem érdemes gépet venni, de sztem a régebbi játékok miatt érdemes inkább! Aki nem akar százezres nagyságrendbe konzolt venni, hanem egy olcsó kiforrott gépet akar, netán még warezolni is szerene egyszerûen, az mindenképp ps2-öt vegyen!<#taps>

Nem fogsz benne csalódni, mármint a PS2-ben. Én félve vettem meg egy fél éve kb., de azóta is áldom a percet :) Igazság szerint egy pankrációs játék volt a fõ ok, de azóta már vagy 6-7 játékot játszottam végig (igaz 100%-ra még egyet sem, az extrák miatt!) és mind megérte és nagyszerû szórakozás volt és lesz, mert ezeket bármikor elõ lehet venni. Meglepõdve fogod tapasztalni, hogy a látvány néha állejtõ, holott a PS2 már nem mai szerkezet. Nézz utána mit érdemes megvenni és aztán go play. Párat írok amik megvannak (egyikben sem csalódtam, mind remek vétel volt): Lego Star Wars II, SoulCalibur3, Black, Shadow of the Colossus, Burnout 3 Takedown és a Revenge, Tomb Raider Anniversary, God of War I-II, Tourist Trophy... amit nem hagynék ki és beszerzem idõvel: Okami, Tekken 5, Resident Evil 4, SSX 3.

Plussz amiket írtál, azok is jók. Bõven el lehet játszogatni 2-3 évet ezzel a konzollal még. Arra készülj fel, hogy a PS2 játékok nehezek. Sokszor kiborítóan. Hajadat fogod tépni :) De annál nagyobb lesz az öröm és mélyebben bennedmarad az élmény. Szinte minden játékban van extra dolog, amit unlockolni kell ilyen olyan módón. Ez egyrészt újrajátszásra sarkal, kitolja a játék idõtállóságát és sok meglepit kapsz cserébe. Néhány program sokszor tölt, ez néha idegesítõ. Viszont PC-n meg a telepítés és igaz kevesebb, de több ideig tartó töltés viszi el az idõt a tényleges játékból tehát PS2-n még jobban jössz ki.

Fasza egy szerkezet. Hangja szinte semmi, csak az olvasást lehet hallani idõnként, helyet alig foglal és keveset fogyaszt. Ha második gamepad-ot veszel, akkor annak rövidebb a zsinórja. Bár lehet van hosszabító amit külön venni lehet. Nem vészes csak ne lepjen meg. (Eredeti Sony gamepadra értve) Meg mintha amit a géphez adnak, annak valahogy jobb lenne a mûanyagja. Fura de ezt tapasztaltam. Nem vészes, szinte fel se tûnik csak infóként írom.

Ha jobb képminõséget akarsz, akkor RGB kábelt még vegyél. Ha modern lapos tv-d van, akkor mehet a komponens kábel is. Ez utóbbi tudja a progresszív pásztázást ami jópár PAL-os játéknál is támogatott. Már kifejtettük mire jó ez. Keresõbe megtalálod.

Majd jó játékot vele! Szaros PC-t meg dobd ki a picsába :D
Én is így voltam vele, hogy amik kijönnek mostanság PS2-re azok kuka kategóriába fognak tartozni. Viszont lesz azért még jó. Pl. Lego Indy, Force Unleashed és szerintem még egy pár. Viszont a már meglévõkbõl bõven lehet választani ez így van. Lehet még az új PSP-s God of War részt is átrakják PS2-re, ilyen hírek is felbukkantak. Szóval lesz azért még olyan amit érdemes beszerezni a régieken kívûl és ez pozitívum azért. De tény, hogy az igazán nagy durranások már az új generáción teszik tiszteletüket. Lehet itt is lesz kivétel, de az gondolom olyan is lesz :)
Én is most a következõ hónapban veszek 1-et. :) Sztem még nem fújt ki mert még jelenbnek meg rá játékok és meg a régi nagy klasszikusokért veszem. :) Már beszereztem a GOW1-2, Soul Caliboru 2-3, és Devil Kinghts gamékat rá. Csupa régi klasszikus. Ha még szerzek hozzájuk párat ( FFX FFX-2, Shadow Hrarts stb... ) akkor el leszek vele egy darabig az tuti. :) És jönnak még ki jó gamék. Itt van pl a mnost jövõ Persona 3 vagy Bleach Battle...1-2 -ezeket tuti megveszem a közeljövõben.

SZóval sztem ven még benne szusz elég...
Osztom a váleményed, az egy dolog hogy 4-5évig adnak még ki játékokat, de fos lesz az összes! Én pro street-en lepödtem meg, sztem kár volt kiadni ps2-re, nem maradtunk volna le semmirõl!<#wilting>

Hm... ennyire nem számítottam... ugyan van 37"-os HD-ready tv-nk itthon, de egy xbox1et kaptam kölcsönbe, és teljesen rendben van 3m-rõl a kép. Sztem a részletességet csak 1-1.5m-rõl lehet észrevenni egy ekkora tv-n.
Persze, közelrõl nem egy kellemes, de nem gond sztem.

Monitorra milyen módon lehet rákötni? (VGA,DVI)

Xbox-hoz képest amugy jobb a grafika? Sajnos boltokban kiállított darabok lcd-n csúnyák, mert ugye béna kábellel kötik össze, ezért nem nagyon tudom a valódi képességét...
De az biztos, hogy már normális játék szinte nem jelenik meg rá. Mondjuk én eléggé finnyás vagyok ilyen téren. A régebbi játékok sokkal élvezetesebbek. Most is Technos Japan gamekel játszok PS2-õn!!! :)

Wii-hez képest kvázi egyforma. Nyugdíjazása minimum még 4-5 év (szerintem). Az eddig megjelent játékok mennyisége meg gondoskodik a hosszú élettartamról. Akinek a grafika áll mindenekfelett, az amúgy sem ps2-t vett már 2 éve sem....

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

Hali

Az lenne a kérdésem, hogy a PS2 mikor megy nyugdíjba nagyságrendileg(vagy pontosan)?
Megéri mostanában venni egy gépet? Meddig lesznek játékok még rá?

Wii-hez képest mennyivel rosszabb hardverileg?

Köszönöm
Van hardveres korlátja is.....De megcsinálhatták volna végülis. :)

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

Köszi, közben én is rájöttem. <#smile> Csak kompozit-on adja ki a jelet (lehet, hogy SCART-al is RGB-n, ezt nem tudom). Végülis nem fontos (nem fogom használni), de azért ezt is megcsinálhatták volna.

Ááá már megvan :) Már csak pár száz játék hiányzik :)

Köszi :) És hogyan kell kiírni? A fájlokat meg a játékokat felrakom 1 cd-re vagy dvd-re és adatként kiírom vagy hogy?

Azért nem ilyen szép a menyasszony....patchelt egyedi lemezek, meg inkompatibilitás, ilyesmik elõfordulnak. Ez is olyasmi mint a bootlemez (aminek nem jut eszembe a neve :DDD)

Valószínû ebben az üzemmódban nem ad ki jelet....

Itt vannak az elérhetõ emulátorok PS2-re, KATT! <#smile>