17159

WAREZ = azonnali BAN!

• manthony91
    Sziasztok!

Nemrég elkezdett a ps2 rosszalkodni, gyakorlatilag minden eredeti játéknál kiírja h tegyünk be egy eredeti ps2 játékot és kb 10x be kell olvastatnom mire felismeri h eredti a game. Tudnátok esetleg segíteni mit kezdhetnék vele???
  • Dj Siegfried
    jah és a n64 analogjáról inkább ne beszéljünk, mert az a legxarab a világon.... hányszor megragasztottam már:S
  • Dj Siegfried
    ez is teljesen igaz, de ha N64 en akarom nyomni a Perfect Dark ot, ott van lehetőség választani. Én jobbkezes vagyok, ezért a bal kezemmel nyomom a wasd-t :) és jobb kézzel az analogot. sajna a DC alapból balkezes beállítással megy :S
  • Seth
    Dreamcast-re ugyanúgy volt megoldva mindegyik fps mint N64-re. Mindegyiken tökéletesen bevált, hogy a gombokkal mentél előre hátra,jobbra-balra, az egyetlen analóggal meg nézelődtél. Lényegében ugyanaz volt mint a billentyűzet WASD-egér kombója. A 2 analógos megoldást kicsit nehezebben szokja meg az ember elsőre szvsz
  • Dj Siegfried
    ez így egész jónak hangzik (kontroller + egér).... olyasmmi lehet a végeredménye, mint bármelyik fps nintendo ds en... az pedig nagyon állat :) most éppen a metroid hunters-t nyomom... nagyon tetszik, hogy kemény koncentrálás nélkül oda lősz ahova szeretnél :D

de szerintem, ha valaki játszott már fps-t dreamcast en, akkor tudja, hogy ez a 2 analog os ps2 kontroller isten áldása ahhoz képest :D:D
  • Zozo76
    Felre ne ertsd, en kontroller parti vagyok, de igy bele gondolva hogy a kontrollerre csak 1 kezem marad, eleg hulyen lehetne vele iranyitani. A billentyuzet fexszik mert egy nagy lapos dolgorol van szo, de a kontrollert egy kezzel iranyitani... Ki talalta ki ezt a hulyeseget... :)
  • PoisonChihuahua
    "szal egyik kezemel kinlodok a kontrollerrel, a masikkal meg az egeret tologatom?"

Miért, billentyűzettel nem ugyanezt csinálod? :0
    Ha nem tetszik használd a kontrollert, azt minden játék támogatja. Az egér csak egy extra, amit ha akarod használhatsz, ha nem akkor meg nem...

Egérrel meg billentyűzettel egyébként is irányíthatatlan bármi is. Az egér egy mutatóeszköz, a billentyűzet meg gépelésre való, egyiket sem játékra találták ki, ellentétben a kontrollerrel. :)
  • Zozo76
    szal egyik kezemel kinlodok a kontrollerrel, a masikkal meg az egeret tologatom? na ne, ugy az iranyithatattlan! :)
  • Dj Siegfried
    sehogy :) érdekes hogy dreamcast en milyen jól megtudták oldani ezt a billentyűzet témát... mondjuk elég fura a quake 3 arena 1 analogos dc joy yal, de az is megtanulható volt :)
  • jaszy
    Hogy tudtok billentyűzettel és egérrel játszani?
  • Dj Siegfried
    haver is beopta sajna, killzone-t vett megjelenéskor fémdobozosat... és nem tudta megszokni a joy-t :S vett egy egeret és egy billentyűzetet, de sajna nem tudta összehozni az irányítást....... :S
  • PoisonChihuahua
    A kontrollert.
  • Zozo76
    "- Egér (Csak a Half Life, Red Faction 2, Deus Ex, Police 24/7, és néhány stratégiai játék mint az Age of Empires kompatibilis vele. A pontos listát fejből nem tudom, de van egy PlayStation2-es egerem [szabvány USB-s egér egyébként] abban benne van a teljes lista, ha kell majd megnézem.)
    - Billentyűzet (csak angol nyelvű és csak szövegbevitelre (pl. Killzone)"

De ha azzal a jatekkal jatszik az ember ami tamogatja az egeret (pl half life), akkor csak az eger nem eleg az iranyitasra gondolom. De akkor mit hasznalhat mellette ha a billentyuzet "csak angol nyelvű és csak szövegbevitelre" jo?

:)
  • PoisonChihuahua
    A PS2 USB portjai ezekre használhatóak:

Hivatalos:

- EyeToy kamera
    - Mikrofon
    - Egér (Csak a Half Life, Red Faction 2, Deus Ex, Police 24/7, és néhány stratégiai játék mint az Age of Empires kompatibilis vele. A pontos listát fejből nem tudom, de van egy PlayStation2-es egerem [szabvány USB-s egér egyébként] abban benne van a teljes lista, ha kell majd megnézem.)
    - Billentyűzet (csak angol nyelvű és csak szövegbevitelre (pl. Killzone)
    - Pendrive (Gran Turismo 4, képek mentése)
    - Nyomtató (Bizonyos EPSON márkák, Gran Turismo 4, képek nyomtatása)
    - PSP (A SOCOM PSP-s [Fireteam Bravo 2] és PS2-es [Combined Assault] része, lehet "szinkronizálni" egymással extra tartalmak / pályák megnyitásához. Sőt, ha jól tudom, csak ez az egyetlen játék ami támogatja ezt.)
    - Hivatalos PS2 Linux Kit

Homebrew:

- USB-s HDD (játékok futtatására, médiafájlok lejátszására, mentések pakolgatására jó, mindegyikhez külön program kell)
    - Pendrive (Ugyanaz mint eggyel feljebb, kivéve a játékok futtatása)
    - Billentyűzet (navigálásra / szövegbevitelre a kompatibilis programokban, mint pl. a UlaunchElf filekzelő)
    - USB Network Adapter (Online multiplayer csak és kizárólag a Tony Hawk's Pro Skater 3 & 4-hez) (Link)
    - Nemhivatalos PS2 Linux (Link)

Tudtommal ez az összes, de ha valaki tud mást is, ne tartsa magában. :)
  • Dj Siegfried
    én azt mondom inkább 1000 forintossával beszerzem ami érdekel, chip az felesleges szerintem, a free mc boot meg jó lesz az új játékokhoz :D
  • tarti19
    okés, akkor újabb elvethető dolog:P
    Lassan eljutok a célhoz:P
  • sambauer
    idéznék PoisonChihuahua irományából ha nem para:
    "A PS2 USB portjai USB1.1 szabványúak ergo SOHA nem érhet el 2.0-ás sebességet, tehát nem tudja kihasználni azt az előnyt, hogy merevlemezről gyorsabban tölti a játékot. Emiatt a játékok lassabban töltenek mint lemezről (kb. 2,5-3-szor), vagy el sem indulnak ugyanis
    igen kevés játék támogatja a külső HDD-t (30-40%), ami pedig el is indul, hang- illetve videóhibákkal küszködik (pl: szaggat a videóbejátszás, késik a hang, vagy egyáltalán nincs, stb.)."

Eredetileg a két USB valóban az Eyetoyhoz illetve gondolom a Mikrofonhoz használható de utóbbiban nem vagyok biztos...

• tarti19
    Köszi a segítséget, eddig semmi nehézség,d e majd ezeekután...:P
    Szóval akkor slimhez nem lehet winyót heggeszteni? Továbbá láttam én itt rengeteg utalást mindenféle s fajta módhoz... ezek mit takarnak... (ezt inkább privibe kérném, ha megoldható)
    2USB-t mire lehet használni? (kamera, mikrofon egyéb kiegészítő, vagy akár külső HDD-hez is?
  • jaszy
    Ja, arról beszéltünk eddig.
  • tarti19
    playstation 2:)
  • jaszy
    "egy ps2-t ami alapjáraton a slim... lehet frissíteni valahogy"

Sokadik mi?
  • PoisonChihuahua
    A PS2-t nem lehet frissíteni. Ha netre kötöd akkor elméletileg csak a Central Station-t lehet elérni (regisztráció céljából), de nem tudom, hogy az megy-e még.

A játékok kivétele teljesen mindegy, szerintem csak arra ügyelj, hogy játék közben, ne nyisd fel a fedelet. Előbb kapcsold ki a gépet, aztán vedd ki a lemezt.

Sajnos a 8 MB-os memkariból is van hamis. :( Én ajánlom az eredetit, bár nem tudom a hamisnak milyen "hátrányai" vannak, de én biztosabban érzem a 100%-ra végigjátszott mentéseimet egy eredeti kártyán... :)
    Mivel a PS2-es memkari alapszíne fekete, így azt hamisítják nagyobb számban, szal ha teheted akkor vegyél színes (kék, piros) memkarit, az nagyobb eséllyel lesz eredeti, nekem is olyan van (egy kék + piros duplapakkban vettem).

(A frissítésről még annyit, hogy hivatalosan kiadtak 2 db frissítőlemezt, az egyik a SONY PS2 DVD távirányítóhoz járt, ez a DVD Playert frissítette néhány új funkcióval. A másik frissítőlemez pedig a SONY HDD kit-hez járt, ami a PS2 browser-ét frissítette, így a HDD csatlakoztatása után a HDD közvetlenül elérhetővé válik a menüből. Mindkét frissítést a PS2 a memóriakártyán tárolja. A leírtak csak a vastag PS2-re vonatkoznak, ezért is írtam megjegyzéséként.)
  • tarti19
    sziasztok:P
    Tegnap nap sokadszorra szereztem egy ps2-t ami alapjáraton a slim... lehet frissíteni valahogy, ha ráhúzom a netet vagy ez inkább hanyagoljam?
    továbbá, a játékokat hogyan érdemes kivenni a gépből,mert elfelejtettem s ez sajnos nem olyan minta ps3:)
    Esetleg keresek egy olyan személyt aki keni vágja a ps2 slim körül mindent, amire érdemes odafigyelni...
    Köszi szépen a segítséget előre is:P
    Annyi, hogy Sony 8megás memkarinál is van "hamis", mint a a PSP esetében?
  • Papesz
    Network Adaptor.

Ha esetleg a neten keresnéd.
  • Seth
    Jó game, szerezd meg, játszad, de este, fülhallgatóval, úgy az igazi X
  • LeventeV
    #14846 fatal frame 3? valaki?
  • sambauer
    Big Mutha Truckers :D
  • bigbigle
    az lenne a kérdésem hogy van-e ps2-re olyasmi game mint a MS Fligt Simulator (tehet nem az hogy nagyon lövöldözős...)
    és valami kamionos (pl :pc-re a 18 Weehls meg ilyenek) ha tudtok akkor a nevét leírjátok meg hogy kapható-e
  • sambauer
    Silent Hill 1 remake ? Na erre majd rákeresek, ajánlom hogy ne kacsa legyen :D

Ami viszont fontos: Rettentően segítőkész Poison Chihuahua nevű fórumtárs ajánlott nekem egy Network Adapter nevű kütyüt. Ha valakinek lenne eladó példánya, dobhatna egy privit.
  • sambauer
    A GTA 3 és VC egyértelműen szebb a PS2 és PC(mod nélküli) változatoknál, Xboxon. Ez tény. Alapból magasabb felbontású textúrákat kapott a verzió illetve GTA 4 szintű tükröződésekkel is büszkélkedhet. (nomeg a karakterek ujja nem volt egybefolyba) Az már mástészta hogy szó szerint játszhatatlanok Xbox 360-on. Kétszer megszereztem a Double Packet hogy felújított grafikával is végig toljam őket de az emulációt olyan szinten elcseszték abban a gépben hogy olyan frame rate mellett egyszerűen nem voltam hajlandó foglalkozni vele. Mafia meg el se indult... Aztán végülis ezért döntöttem újra egy PS2 mellett hogy az ilyen régi klasszikusokat normális és stabil környezetben vigyem végig (Mafiat a mai napig nem toltam végig, GTA-knal meg a 100% maradt ki) Viszont a lent említett dolgok itt se kecsegtetnek sok reményt.
  • theone91
    A japánoktól, meg az EA-től biztosan... :D
  • Akey
    Azért jönnek ki még rá új és jó játékok. Idén jelent meg a Tomb Raider Underworld, Persona 4 és lesz két PS2 (és WII) exkluzív cím is: az új Indiana Jones gamma és a Silent Hill 1 remake.
  • jaszy
    Olcsó játékok Itt
  • LeventeV
    a Fatal Frame 3at jatszotta valaki kozuletek? jo ijesztos meg minden ;)
  • PoisonChihuahua
    Ha neked a legújabb játékok kellenek, akkor vegyél PS3-at vagy X360-at, az a "mostani" generáció.
    De szeretném megint hangsúlyozni, attól, hogy a PS2 már kifutott konzolnak számít, az nem azt jelenti, hogy nincsenek fantasztikus játékok rá. Ha grafikabuzi vagy, még akkor sem kell aggódnod, hisz nézd meg az említett Gran Turismo-t vagy God of War-t.
    Az, hogy a PS2 már nem veszi fel a versenyt a jelen generációval, az nem azt jelenti, hogy a játékai is "régi szarok".
  • Seth
    Az semmit nem jelent,a most kijövő játékok már nem igazán minőségiek rá, tényleg csak a múlt nagyjai miatt érdemes ezt az "őskövületet" választani XD
  • robinho1
    igen újakra gondoltam, de a PS3 már jóval drágább gondolom:(
  • DJS8
    2011-ig kap hivatalosan támogatást
  • PoisonChihuahua
    PS2-t nem a mostani játékok miatt érdemes venni, hanem azokért amik klasszikussá tették. God of War-ok, Gran Turismo-k, stb., had ne soroljam fel. :) A PS2 még asszem 2010-ig kap hivatalosan támogatást, de "jó" játékok (értsd: nagy címek) már nem fognak rá megjelenni.
    Az ára most kb. 25-30k és a kérdésedre a válasz, igen érdemes venni, de ha a legújabb játékokra izgulsz, akkor bizony csalódi fogsz.
  • robinho1
    Hali! Playstation 2 gondolkodok, hogy veszek egyet, de nem tudom az árakat milyen árba van és megéri még venni? Vannak rá még jó játékok a boltokba úgy értem 2009 verziok is.