PlayStation2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Turho:nagyon szépen köszönöm a segítséget.Kezdõ psx2 tulaj vagyok és jól jön a segítség mert ha az ember nem tudakol utánna bizonyos dolgoknak akkor viheti a slim psx2 gépét vissza a vásárlás után 2 hónappal fejcserére.
PS2 memókártya boot-trükk létezik Action Replayhoz? Úgy mint az FTP-vel felvitt hdd-loader? Illetve nincs valakinek eladó Action Replay-ja PS2-höz? 😊

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

Szubjektíve ajánlom:
Író: NEC, PIoneer, Hitachi-LG, Asus
Média: Ridata 8x, TDK 8x, Traxdata 8x, Verbatim 8x,Platinum 8x, Ricoh 8x mind 4x írva. Esetleg 4x-esekbõl is hasonló márkák. Princo Omega véleltlenül se, Arita ha nagyon muszály (felületi hibák, magas pi-po értékek miatt).
Nagyon jól teljesítenek ezek a lemezek, a fenti írókkal, maximális sebességük felén.
Nekem 30004-es gépem van, de nagyon megkímélt, és a fentiekbõl szereti a pluszost is. Esetleg azt is javaslom.
Titkios író-tippem: Pio 108-109-110 írók.

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

Turho:Tudnál nekem tanácsot adni?Milyen márkájú dvdt használjak?És egy nap mennyi idõ az amit még elbír a gép?A dvd író márkája is számít????Melyik a jó?
Elõre is köszi a segítséget.
Sok még mindig a téveszme ps2 fej ügyben. Alapvetõen nem a lemez eredetisége, hanem minõsége és állapota határozza meg a fej élettartamát. Természetesen a használat és a melegedés függvényében.
Aki 8x lemezre jófajta íróval 4x-esen ír, és tisztán tartja a lemezeket, illetve a gép környékét, annak kár rettegnie.
Ha koszos, karcos az eredeti lemez, akkor mez is ugyanúgy öregíti a fejet, lézerdiódákat és fejszervo-tekercseket egyaránt.
De ez minden optikai meghajtóra igaz.
A V12 slim PSTWO azért lett legenda, mert egy szerencsétlen áttervezés következtében a fjmeghajtó áramkörök "szabatosabban" mûködhetnek, határon mûködtethetik a 2 fejtekercset és a lézereket. De ez is csak gyengébb írott, illetve rossz állapotú gyári lemezeknél jelent fenyegetést.
Ugyanúgy árt az optikáknak a dohányos, párás, poros közeg is.

Hát ez az....😊Van kb 100db játékom de egy sem eredeti😊habár még mindig olcsóbb egy 6havonta történõ fejcsere mint 100*5ezer forint a játékokért😊
Azért gondolom, ha eredeti játékokkal játszol akkor némileg tovább.
Nekem slim scph-75004es gépem van.Tényleg csak 3-6 hónapig bírja majd az olvasófeje rendszeres használat mellett???
sapkafej
köszi

György

Hát, külföldön is 55-60 dollártól indul a nagyokba való fej, és még haza is kell hozatni. Esetleg: www.konzolium.hu

sapkafej
pont 2 éve történt ugyanez 😞

György

Egy másodperc ha rosszul piszkálod. Amúgy a nagyoknál is rendszeres használat mellett 2-3 év szerintem. V12 slimnél elõferdülhet hogy 3-6 hónap...

sapkafej
régi nagy

Egyébként tuti hogy az olvasófejjel van a baj? Mennyi idõ alatt "szabad" elromlania?

György

Lapos a géped az újfajta, vagy a régi nagy? 😊

sapkafej
õ, igazából azt se tudom, mi ez a slim izé<#lookaround>

György

Sapkafej: melyikbe?
Slimbe 12-14 k beszereléssel, a nagyokba meg alig lehet kapni, amúgy 15-18 k beszereléssel.
Egy jó kintrõlrendelõsös oldal: www.modzone.com

sapkafej
köbö mennyibe kerül egy új olvasófej?
(elegem van ebbõl a szarból! végre lett pár új játékom, erre játszom, berakok egy másik játékot és azóta nem indul semmi...el se kezdi olvasni a dvd-ket, csak beadja azt a szaros menüjét)

György

Én meg azt nem értem, hogy ha már ebben a nyomorult kis vékony ps2-be beletették alapból a hálózatot, akkor
1, mi a faxért nem tették bele a gép szoftverébe, hogy be lehessen állítani rajta a dolgokat, minek ehhez network acces disc?
2, ha már nem tették bele a gépbe, akkor mi a faxért nem mellékelték azt az 1 db rohadt lemezt a géphez?
És még lenne pár kérdésem a Sony-hoz, de azt most inkább hagyjuk.
Mert eddig mindeki azt hitte hogy abban a csomagban lesz a regisztrációs kód amit a sony küld ki pedig nem!!!!!!!Ugyanis a sony csak a network access disc-et küldi ki+demo lemezt.A kód a füzet hátán van.Legalábbis az új slim psx2 tulajoknak.Egyébként én is józanul gondolkozva miért lenne fent a torrent oldalakon a netwrok access disc ha nem lenne hozzá kód???Semmire nem menne vele senki és várhatná amíg a kedves sony hónapok múltán postázza a seholnincs magyar emberkéknek a disc-et.
mohus
"Most vettem észre hogy a slim psx2 mellé van egy füzetecske és a hátán 2 sor kódszám ami a network access dischez kell"

én ezt ugatom, de soha senki nem figyelt😊

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

Tudom.Én is regisztráltam magam a psx2registration.com-on de inkább biztosra mentem és leszedtem a netrõl.Így gyorsabb.És az a 3hét megérkezési idõ is csak a szerencsésekre érvényes.Sokszor elõfordul hogy 1 év amíg megjön vagy el sem küldik.
Ha regisztrálod magad a PS(sony) honlapján(az nekérdezezd, hol mert már fogalmam sincs, de azt hiszem benne van a füzetbe amit adtak a géphez, meg itt is leirta már valaki.), akkor kiküldik a lemezt, aztán meg ha beüzemeled, küldenek 1 demo DVD-t is.
Nekem reg. után 3 héttel már meg is jött a lemez, rá 2 hétre meg a Demó DVD is.
ha kipróbáltad akkor szólj hogy mire jutottál.Mert ha mûködik akkor jól szerelted össze a dolgokat és akkor az usb extreme progival minden fog futni a vinyóról.Más.Most vettem észre hogy a slim psx2 mellé van egy füzetecske és a hátán 2 sor kódszám ami a network access dischez kell.Aki tehát online szeretne játszani annak javaslom hogy nézze meg.A network access disc pedig megtalálható a torrent.to keresõ oldalon.
Megnéztem a lapot, ott egy külön topic foglalkozik az usb-s cuccokkal. Lehet, hogy nem ártana itt is nyitni egyet. A listát megnéztem, rajta van a GTA 3 VC, az megvan otthon is, tehát elméletileg ki tudom próbálni.
Na kipróbáltam az usbadvance-ot. A ps2-scene -n van egy lista, hogy mi megy vele. Nem sokat ér, a driv3r pl.megy,de lassabban tölt. sok játék elindul, de lefagy. Szóval szerintem felejtõs.
testerlnx
Látta már vki a http://www.gamefly.com -ot, esetleg használta már vki? Nem értem, hogy itthon miért nem csinálnak ilyet 😞

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

Nézegettem a neten a HD connectet, könnyebb beszerelni mint 1 csippet. De csak v12-v13 -hoz jó, de már nálunk is v14-et árulnak.
Amúgy nem kell nagyon parázni, hogy bedoglik a laser, nem egy horror összeg. Beszerelni se bonyolult.
Szerintem az nem a slim géphez van...
Az XCM HDD connect kell a slim psx2-vinyós megoldáshoz.Ezt az infót kaptam.
Más!A medal of honor:rising sun címû játékot lehet osztott képernyõn ketten játszani egy géppel?Mert én nem tudtam beállítani sehol.Ha nem lehet akkor van olyan Medal of honor játék amit lehet így játszani?
Megkérdezem hogy mi is az a XCM HD connect.
És ugyan mi a fszmom az az XCM HD connect? :-)
Hogy mennyire legenda azt nemtom, de sajna választás az nincs nagyon. Már nem láttam sehol rendes ps2 gépet, csak a slim verziót. De mindegy, ez van, ezt kell szeretni. Nekem monnyuk nem melegszik, de mivel csak kb 3 hete van meg, ezét nincs tapasztalatom abban, hogy mennyi idõ elteltével adja be a kulcsot. SZal ez van.
Dzson
Ez csak városi legenda. A srácok hallják a havertól aki a villamoson hallotta valakitõl akinek az öccse olvasta valami xboxos fórumon.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Ezt mondták ma nekem egy fórumon egy olyan srác aki utánnanézett:
"OFF
hello! na figyu megtudtam mi kell a Slimes vinyos mokához..hát elkeseritõ mert sok mindent kell rendelni ha rám hallgatsz akkor hagyod az egészet..csak az a legviccesebb az Slimes kiadásban,hogy hamarabb melegszik mint az original és a fej is hamarabb megy tönkre a másolt DVD-nél:/de azért leirom:
1.USB extreme progi
2.vinyó
3.USB RACK amibe beleteszed a vinyotkép
4.egyXCM HD connect ez kell a csatlakozáshozkép
5.net kapcsolat regisztrálsz a cd-rõl de ezt majd más forumon ugyis elmondják

na ennyi lenne😊
"
Hát ennyi lenne.Képeket is mellékelt a srác de azokat nem linkeltem be ide.Más.Valóban ennyire szar a slim psx2 feje?Neked már mióta is van meg?Volt már olvasófejcsere?
A gond az, hogy én nagyon szívesen vennék ilyen adaptert, mivel az USB-nél egészen biztos, hogy sokkal gyorsabb az ide csatlakozás. Viszont az a vinyókivezetés, amit láttam a konzolium oldalán.... nem sok jót hallottam róla. Sok forrasztás, sok hibalehetõség. Felhívtam egy csomó helyet, ahol ezzel foglalkoznak, de még sehol nem vállalják be, azt mondták, hogy nem mernek vele foglalkozni.
Pistike75:egyébként nem baj hogy nem vastag psx2õnk van mert akkor meg network adaptort vehetnék a géphez ami 10ezer forint így viszont ha nem sikerül összehoznunk akkor közösen megvehetjük az usb extreme progit 4-4ezerért.
hellosztok lenne egy olyan kérdésem hogy egy gta-s oldalon láttam egy ps2 100% savegame-t és azt hogy tudom a ps2-be juttatni???

Al Age
link
De itt tényleg csak a network adapteres verziók vannak.

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

Van valahol egy ilyen vinyó compatibilitási lista. A másik topicban láttam a linket, de már nemtom, hogy pontosan hol. Én kikerestem belõle a vinyóm, láttam, hogy az oké és annyi. Egyébként nemtom, hogy az USB esetén talán mindegy is...
Szinte az összes megjelent psx1 es játék megvan nekem(1000db),de még psx2 õn is van ami cd-n van meg nekem.Pl. most a The Thing nevû játék.De nekem a vinyós megoldás egy dolog miatt kell fõleg:mert a psx2 olvasófeje általában 1 évig bírja.Ha viszont meglesz a vinyós dolog akkor akár soha nem kell vele szervízbe mennem.Ez megér 8ezer(usb ház) és 14ezer(vinyó) forintot.Amúgy melyik vinyó kompatibilis ezzel a vinyós-psx2 módszerrel?A maxtor az jó?
Ha meglesz a cucc neked is, akkor elvileg nem kell szarakodni a cd-írással. Egyébként milyen gamét akarsz kiírni, ami még cd-n van? Nekem is vannak/voltak hasonló törekvéseim, a régi jól bevált gamék miatt, mint amilyen a GT1 volt, Croc és társai. Csak azóta elkezdtem játszani a GT3-mal és azt gondolom, hogy a GT1-et meg kell hagyni szép emléknek :-)

Külsõ USB 2.0 3,5-ös, vagy elvileg jó az 5,25-ös is, abba tudsz dvdírót is tenni, ha esetleg egyszer szükség lenne rá. A Chieftec lehet jó választás. Ezekben nagy csodák nincsenek, majdnem mindegy melyiket veszed meg, a lényeg, hogy USB-s legyen. Oks, várom a cuccot. Nekem ha minden igaz, akkor elég az USBExtreme progi, minden más megvan már. (remélem)
Mert egy közeli számítógépes bolt listáján 2 fajta van:van usb külsõ mobil rack.A másik pedig a 3,5"ös külsõ usb 2.0 külsõ ház keret.Melyik kell?
A decrypter csak dvd-t tud írni nem?Nekem cd-s megoldás is kellene.Ez az a külsõ usb ami szükséges nekünk:KÜLSÕ USB2.0 KERET 3.5" CHIEFTEC UB-300U
Vagy nem ez az?A 3.5"ös jelzés nem a kis floppy meghajtót takarja?Emailben megpróbálom elküldeni neked az usb extreme és a crackelt usb advance cuccokat leírásokkal és bízom benne hogy sikerül neked mert akkor én is veszek vinyót😊Tudsz angolul?Mert egy csomó infó fájl az usb extreme mellett angolul van.Este küldöm a cuccokat.
Ez progifüggõ. Írd decrypterrel, az tud akár 1x is írni.
Írtam privit és megadtam a címet.Hogyan tudok psx2 cd-t kiírni 4xes sebességgel ha nekem min 8xosan akarja kiírni.Mivel tudom,mert a Neróban nem megy.Vagy a philips cd-t nem lehet kisebb sebességgel megírni?Vagy az íróm nem tudja?Segítsetek.
MAruzs24:

Írnál nekem a [email protected]?

Köszi,

István
mohus
vagyis kiírod a képfilet😊

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

mohus
PS2-es CD/DVD generatorral próbálkozz....ha ps2es lemezt akarsz

de nekem az a gyanum, hogy a bin/cue/iso filet egyszerûen csak rátolod DVDre azt a csippelt géped meg elbánik majd vele😊

Ezt is egy olasz srác mutatta.Neki slim psx2-je van és nem vette meg több ezer forintért az usb extreme progit.A módszernek mûködnie kell:
"For USB eXtreme, plug in your hard drive to your PC and format it either NTFS or FAT32. You will have to format again with the PS2 so most people do NTFS first. Burn the USB Advance (Free edition, hehe) CD image and load it in the PS2 with your USB drive plugged in. Format the disk. Then plug it in your PC and load the USB eXtreme software to copy CDs or DVDs to the hard drive. Fastest way is to mount with Daemon Tools. Reading from DVD players takes extremely long but is worth it and you can still fo things on PC while it is working (just have to move the progress window out of your way).

If you need more "stuff" or exploits so that you can mod your PS2 without a chip, go to these sites:

http://www.eurasia.nu/

http://www.exploitstation.com/index.php?page=elfs

It's amazing what you can do with a PS2. Don't buy outrageously priced "tools," get the free versions, they work better too.
Az egész délutánom ráment de megérte!!!!Egy olasz fórumról kaptam egy hub címet ahonnan leszedtem egy könyvtárat amiben az ÖSSZES psx2 kiegészítõ program megtalálható!!Igen az USB extreme is!Kb 4mega a 2 install fájl.Ha valaki igényli akkor megadom a hub címet és azt is hogy kinél keresse azt a bazi nagy psx2 könyvtárat.De jó sok idõ amíg lejönnek a cuccok.Most már nekem minden megvan csak az a baj hogy sík hülye vagyok hozzájuk.Mondjuk 3 napja van psx2õm így talán érthetõ😊