PlayStation2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát ez rejtély. Nemtudom mi lehet ot a gond nálad. Felbontás esetleg? A max amit tud az 1920*1200. De gondolom már ezt is próbáltad. Vagy kapcsolj be mindent amit rákötöttél és nyomj egy full scan-t. Leírásban ez van. Én is azzal kezdtem.
A gyõri rendelést meg csak azért kérdeztem, mert valaki nálunk számtech boltban ahol dolgozom pont most rendelt egy ilyen tunert :) Tegnap érkezett meg Pestrõl.
A gyõri rendelést meg csak azért kérdeztem, mert valaki nálunk számtech boltban ahol dolgozom pont most rendelt egy ilyen tunert :) Tegnap érkezett meg Pestrõl.
Én pesten vettem. És ami a furcsaság, hogy kipróbáltam még más gépeken, és ment... csak az enyémen szar. Kipróbálom még, hogy másik vga kábelt alkalmazok... és még a gyártó se válaszolt az emailemre.
スラッグ
Hát, próbáltam ott is, meg a source gombbal váltogatni, minden megy (av, ypbpr, svideo, tv) csak a pc nem. Próbáltam a sima vga portra, meg átalakítóval a dvi portra is, de sehogy sem adott képet... De nem hiszem, hogy a box lenne a rossz, mert a laptopom vga portjára kötve meg van kép. Kipróbálom még 1-2 asztalin azért... de ez elég furcsa, írtam a gyártónak is egy mailt. Legrosszabb esetben bekötök még egy kábelt a monitorból a gépbe.
スラッグ
progressive scan-ban a legjobb, de a gran turismo 1080i-s felbontása a legtutibb.
nem vágom miért nem ad képet, nekem mûködik. próbáld meg menübõl, "video" (2es menü) ott válts source-t.
Analóg vagy dvi kimenetre kötötted? Gondolom analógra és nem alakítottad át dvi-vga fordítóval.
nem vágom miért nem ad képet, nekem mûködik. próbáld meg menübõl, "video" (2es menü) ott válts source-t.
Analóg vagy dvi kimenetre kötötted? Gondolom analógra és nem alakítottad át dvi-vga fordítóval.
A tunerhez adtak egy vga kábelt, aminek az egyik részét (9 tûs DIN) a tuner vga-in részébe dugtam, a másik végét meg ugye a gép videokártyájára. És csak no signalt kapok =( pedig ha a laptop vga kimenetére kötöm, akkor ad képet... hihetetlen, hogy pont az én vga-m nem támogatott (nvidia 8500 gt). Hogy pozitívat is mondjak, komponens kábellel a ps2 rákötve szép képet ad, nem zajos. Eddig még nem próbáltam a progressive scan-t, de majd arra is sor kerül, nekem az 576i felbontású játékok képe is szép volt, pláne a crt tévéhez képest.
スラッグ
A tuneren keresztül kötötted be a pc-t vagy közvetlen dugta be a monitorba. Ha közvetlen, akkor a monitor menüjében kell átváltani analógból digitális bemenetre és lesz kép.
Megvan a tuner.... minden ok, csak nem megy a pc... no signal ha átkapcsolom pc módba. Bezzeg ha a laptopot kötöm rá, úgy megy... nem értem, miért nem? Azt írták, nincs kompatibilitási probléma
スラッグ
Valaki nemrég azt írta ezen a fórumon hogy megoldható modbo chipnél is a lemezcsere ARMAX-nál csak valami z-pontot kell leforrasztani.Gondolom akkor nem kapcsol ki de lehet hogy akkor meg túlmelegszik az IC.Ezt nem tudom biztosan.
akkor nem piszkálom
amugy köszönöm mindenkinek a segitséget
üdv lupi
amugy köszönöm mindenkinek a segitséget
üdv lupi
A Modbo 760-as egyik "feature"-je a Sleep-Mode, azaz a chip kikapcsol bootolás után (hogy az IC ne melegedjen túl). Ez a funkció nem állítható át.
köszön szépen csakmár az a kérdésem hogy mit kel átálitani
?????
?????
A modbo tényleg kikapcsol utána... De ha belépsz a beállításaiba (asszem amikor kiírja, hogy modbo chip akkor kell kocka + háromszöget nyomni), akkor ott be lehet állítani
スラッグ
Olvastam egy olyat, hogy bizonyos chipek kikapcsolnak, miután a játék betöltõdött. A te esetedben ez az AR Max volt és a cserélt lemez már azért nem indul, mert a chip már kikapcsolt. De lehet, hogy ez csak egy baromság. Cáfoljon meg valaki.
helló sziasztok
írtam már az action repla max részre de nem válaszoltsenki igy itt is meg kérdezem
azt szeretném tudni hogy lesetem az action replay maxot ki istudtam irni el is indul de azt nem tudom hogy miért nem akkar el indulnirajta az irott dvd játék
amugy vastag csipelt ps2 van remélem tudtok segiteni elöre is kösz mindenkinek
üdv lupi
írtam már az action repla max részre de nem válaszoltsenki igy itt is meg kérdezem
azt szeretném tudni hogy lesetem az action replay maxot ki istudtam irni el is indul de azt nem tudom hogy miért nem akkar el indulnirajta az irott dvd játék
amugy vastag csipelt ps2 van remélem tudtok segiteni elöre is kösz mindenkinek
üdv lupi
Köszönöm. Akkor neki is állok.
Eredeti sony kompozit kábel beszerzésére tudna valaki boltot ajánlani Budapesten belül?
Több utángyártottat is találtam, ezek ugyanazt a minõséget hozzák mint a sony márkájú?
Elõre is köszi a választ!
Több utángyártottat is találtam, ezek ugyanazt a minõséget hozzák mint a sony márkájú?
Elõre is köszi a választ!
Azt meg tudná mondani vki, hogy a FAT PS2 ventije az sikló vagy golyócsapágyas? Meg szeretném olajozni, mert nagyon hangos. Van ezzel kapcsolatban tapasztalata vkinek?
Nem lesz belõle semmi gond. A PS2-nek van belsõ memóriája is. Az alap beállításokat ott tárolja.
A memóriakártyán a system fájlban milyen beállítások vannak?Ha leformázom a kártyát és ez is letörlõdik abból nem lesz gondom?
http://www.argep.hu/product_360024.html
Nekem ez a verzió van meg, nincs component befutás a dobozon, de gyanús hgy ezen az "S-in"-en fog bemenni egy component elosztó, csak nemkaptam hozzá semmi ilyesmit.
Nekem ez a verzió van meg, nincs component befutás a dobozon, de gyanús hgy ezen az "S-in"-en fog bemenni egy component elosztó, csak nemkaptam hozzá semmi ilyesmit.
Simán megoldható. Nézd meg ezt ott van minden csatlakozó.
Amúgy YPbPr-en kell a ps2-t rácsatlakoztatnod, az a komponens bemenet.
Bár most utána néztem, ez a box csak 1280*1024-es felbontást tud maximum.
Amúgy YPbPr-en kell a ps2-t rácsatlakoztatnod, az a komponens bemenet.
Bár most utána néztem, ez a box csak 1280*1024-es felbontást tud maximum.
Hello mindenkinek!
AverTV box9-en nemtudja valaki hogy lehet megoldani az s-video vagy component csatlakozást?
A leírásban szerepelnek, de az AV három bemenete, egy headphone-in és egy S-in bemeneten kivûl nincs más a boxon.
Az S-in bemenetbe pedig nemjó a ps2 S-kábele.:S
Ha valakinek hasonló van plz írjon! köszi elõre is
(a source-ok között szerepel tv, video, s-video, ypbpr is)
AverTV box9-en nemtudja valaki hogy lehet megoldani az s-video vagy component csatlakozást?
A leírásban szerepelnek, de az AV három bemenete, egy headphone-in és egy S-in bemeneten kivûl nincs más a boxon.
Az S-in bemenetbe pedig nemjó a ps2 S-kábele.:S
Ha valakinek hasonló van plz írjon! köszi elõre is
(a source-ok között szerepel tv, video, s-video, ypbpr is)
Töltsd le, írd ki CD-re és futtasd a "Memory Card Killer"-t, egy speciel PS2 program. Magyarán boot-olj evvel a CD-vel.
Ime egy link az MC Formatterhez:MC Formatter Download
Ime egy link az MC Formatterhez:MC Formatter Download
"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)
Hogy kell ps2 mem.kártyát megformázni?
Szívesen! Ha esetleg még kérdés van, akkor csak szólj. A PS3-as tesztem meg lehet átcsúszik jövõ hétre mert haveromnak pont melója van a hétvégén. Nekem meg még kuporgatnom kell a ps3-ra 1-2 hónapot.
Amúgy tuti faszán nézhet ki. Most próbáltam ki az NTSC-s GT4-et 1080i-be. Ku*va szép!!! Nem is tudom, 2004-es a GT4? Hihetetlen a cucc még mai szemmel is!
Nah, megyek alukálni, pedig eza GT4..... :)
Amúgy tuti faszán nézhet ki. Most próbáltam ki az NTSC-s GT4-et 1080i-be. Ku*va szép!!! Nem is tudom, 2004-es a GT4? Hihetetlen a cucc még mai szemmel is!
Nah, megyek alukálni, pedig eza GT4..... :)
Thx man,király vagy hogy szóltál errõl!(a PS3-as tesztre is kíváncsi vok,majd írj!)
"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)
Annyi pontosan, 11-13 körül mozog. De rendelj hozzá egy komponens kábelt konzolstúdióból, mert anélkül nem érdemes ps2-t rákötni.
Nekem 1 nap alatt kihozták a kábelt.
Nekem 1 nap alatt kihozták a kábelt.
Vini,te mennyiért újítottad be?Én néztem pár helyen,ott 11-13 körül mozog.
Szuper... jövõhét elején megveszem a tunert, utána írom én is a tapasztalataimat. Remélem nem gáz, hogy nem Full HD monitorom van, hanem csak egy 17"-os ASUS, max. 1280x1024 felbontással.
スラッグ
Na ide is: srácok lenne két ps1m néhány alaptartozékkal ha valakit érdekel esetleg csere persze ráfizetéssel a részemrõl ps2re akkor privi. Köszi a figyelmet.
Turn Me On Dead Man
A PS2 csak optikain küld 5.1-et, RCA-n pedig csak Stereo-t, amit bizonyos hangrendszerek fölkeverhetnek térhatásúra, de az nem lesz valódi 5.1.
Akkor a PAL-os God of Warnál is? Az már igen! :D
Amik ez elején nem ajánlják fel a progressive scan-t de a listában a 480p (elsõ oszlop) Yes van írva, azoknál be lehet kapcsolni az x+háromszög kombinációval.
Olyan játékok is indulnak progressive scannel, amik a Wikipédiás listán sincsenek rajta? A HDTV Player meg igazán csak egy extra. Felesleges görcsölni vele.
Így, ahogy leírtad, így menne. De most kipróbáltam a ps2-t komponens-el, de nekem nincs 5.1-es hangrendszerem, de olyan mintha 5.1-be küldené. Ez lehetséges komponens-el? Mert nem hallok minden hangot, olyan mintha 1-2 hang hátulról akarna jönni, csak nagyon halkan hallani.
Manualban nem találok 5.1-rõl semmit.
A xplode-rõl meg nem találok leírást hogyan is kellene hazsnálni. Megtaláltam az iso-ját, 153 kilobyte, meg mellékelve egy ELF fájl. Gondolom ezt mem kariról kéne futtatni, de se nfo, semmi. Memkarira én sosem másololtam semmit, szal ebben nincs tapasztalatom, de az x+háromszög kombináció tényelg mûködik jó pár játéknál és megy prog scan-ben. Így teljesen éles a kép!
Manualban nem találok 5.1-rõl semmit.
A xplode-rõl meg nem találok leírást hogyan is kellene hazsnálni. Megtaláltam az iso-ját, 153 kilobyte, meg mellékelve egy ELF fájl. Gondolom ezt mem kariról kéne futtatni, de se nfo, semmi. Memkarira én sosem másololtam semmit, szal ebben nincs tapasztalatom, de az x+háromszög kombináció tényelg mûködik jó pár játéknál és megy prog scan-ben. Így teljesen éles a kép!
Ajaj, ez a hang dolog nem hangzik jól. Most ugye úgy van, hogy a mac a hifire van rákötve 3'5 jack-rca kábellel a hifi aux portjába (piros-fehér). Mert ugye úgy terveztem, hogy a ps2 komponens (YPbPr) kábelt bekötöm a tunerbe, illetve a mac hangkártyáját is oda, a hifit pedig a tuner line out 3'5 jack portjába, annak másik végét a hifi aux-ba. Ez így nem mûködne? <#kerdes>#kerdes>
スラッグ
A jenki GT4-ben a beállításoknál kell keresni a 480p-t (progressive scan) és az 1080i felbontásokat. Az általam emlegetett XPloder HDTV Player pedig egy bizonyos, népszerû fájlcserélõ programmal könnyedén letölthetõ. A lényege, hogy az indítása után kiválasztjuk a felbontást (van 480p, 576p, 720p és 1080i) kicseréljük a lemezt és megy a játék HD-ben. Nem egy stabil megoldás, némely játéknál fagy vagy lassul, de vmi haszna azért van. Én TV-n próbáltam és át kellett állítanom "teljes képernyõbe", mert eléggé széthúzza a képet. Sztem a GT4 jobban néz ki így 720p-ben, mint gyárilag 1080i-ben.
Köszi, ezt jó tudni. Utána nézek melyikben van prog scan támogatás. Ha találok valamit, majd belinkelem.
Amit leírtál, az okés, a hanggal lehet probléma lenne. 5.1-et nem tud a tuner az tuti.
A mac hangkariját rá tudod dugni a tunerre, onnan meg ki a hifire, de én a ps2 hangját nem a tuneren keresztül küldöm.
Vagy egyesítened kell minden audiot egy jack-be még a tuner elõtt (pl elosztóval, átalakítóval)és azt be a tunerba line in-be vagy a ps2 hangját, mac hangját közvetlenül a hifidbe tolnád be.
A képi dologgal nincs probléma, nagyon sokmindent tud a cucc és váltogathatod mit szeretnél éppen nézni, de szerintem nem érdemes bevezetni az audiot a tunerba. Menjen az be a hifibe. A line outját használom csak amúgy, azon jön a TV adás hangja, semmi több.
GT4-ben az optionsban tuti benne van az 1080p-s felbontási lehetõség ha NTSC-s. Ez géptõl független, tekken 4 elején is felajánlja maga a játék hogy 50hz, 60hz vagy progressive scan géptõl, tv-tõl függetlenül, csak hagyományos tv-ken nincs kép prog scan-ben.
A mac hangkariját rá tudod dugni a tunerre, onnan meg ki a hifire, de én a ps2 hangját nem a tuneren keresztül küldöm.
Vagy egyesítened kell minden audiot egy jack-be még a tuner elõtt (pl elosztóval, átalakítóval)és azt be a tunerba line in-be vagy a ps2 hangját, mac hangját közvetlenül a hifidbe tolnád be.
A képi dologgal nincs probléma, nagyon sokmindent tud a cucc és váltogathatod mit szeretnél éppen nézni, de szerintem nem érdemes bevezetni az audiot a tunerba. Menjen az be a hifibe. A line outját használom csak amúgy, azon jön a TV adás hangja, semmi több.
GT4-ben az optionsban tuti benne van az 1080p-s felbontási lehetõség ha NTSC-s. Ez géptõl független, tekken 4 elején is felajánlja maga a játék hogy 50hz, 60hz vagy progressive scan géptõl, tv-tõl függetlenül, csak hagyományos tv-ken nincs kép prog scan-ben.
Nem chip függõ. Játéka válogatja, hogy milyen módon lehet progressive scant állítani. Vmelyiknél nincs is menüjében, de az X-háromszög kombóval mégis elõcsalható. Errõl is van vhol lista
PSN ID.: Beegabor
Nekem modbo van benne. Hogy melyik verzió abból, azt sajna nem tudom, de mikor bekapcsolom a gépet kiírja, hogy "Modbo Chip". Sajna egyik játék se kérdezte meg ezt a dolgot, GT4 sem, pedig azt hiszem ntsc-s van meg nekem. Na majd ha jövõhéten megveszem a tunert, akkor kipróbálom. Vajon rá tudom kötni az 5.1-es hangfalszettemet is? Genius sw3000, nincs rajta optikai bemenet sajnos...
Amúgy, mivel neked már megvan, ezért megkérdezem, hogy szerinted mûködne-e az általam leírt koncepció, azaz pontosan ezt szeretném elérni:
A monitort a tunerbe dugnám, mint vga kimenet. A mini-dvi bemenetébe a mac menne, a line-inbe a mac hangkártyája. A line out-ra pedig egy hifit kötnék 3'5-ös jack-kel (ha az 5.1-et nem lehetne), illetve a komponens bemenetre menne a ps2. Így pedig gondolom lehetne kapcsolni, hogy a monitoron épp mi jelenjen meg, a ps2 vagy a mac.
Amúgy, mivel neked már megvan, ezért megkérdezem, hogy szerinted mûködne-e az általam leírt koncepció, azaz pontosan ezt szeretném elérni:
A monitort a tunerbe dugnám, mint vga kimenet. A mini-dvi bemenetébe a mac menne, a line-inbe a mac hangkártyája. A line out-ra pedig egy hifit kötnék 3'5-ös jack-kel (ha az 5.1-et nem lehetne), illetve a komponens bemenetre menne a ps2. Így pedig gondolom lehetne kapcsolni, hogy a monitoron épp mi jelenjen meg, a ps2 vagy a mac.
スラッグ
Bocs, rossz, listátadtam, azon nincs a prog scan. Azt olvastam, hogy a háromszöget és az x-et nyomva kell tartani játék bútolása közben és feljön egy menu, ahol be tudod állítani a prog scan-t. Ezt én is csak most olvastam, nem tudom melyik ps2-n mûködik vagy hogy chip függõ-e.
Én pl nem tudom milyen csipp van a gépben. Bútoláskor akármilyen gombot nyomva tartok nem jön be semmilyen menü. Elég régi a gép, annyit tudok, hogy viszi a ps2 dvd, cd, dual layert, de ps1 gémeket nem.
Széjjel meg nem akarom szedni. Ha hazaértem 4 után, bepróbálom ezt a hátomszög+x kombinációt bútoláskor hogy tényleg mûködik-e.
Én pl nem tudom milyen csipp van a gépben. Bútoláskor akármilyen gombot nyomva tartok nem jön be semmilyen menü. Elég régi a gép, annyit tudok, hogy viszi a ps2 dvd, cd, dual layert, de ps1 gémeket nem.
Széjjel meg nem akarom szedni. Ha hazaértem 4 után, bepróbálom ezt a hátomszög+x kombinációt bútoláskor hogy tényleg mûködik-e.
Itt egy lista melyik játék támogatja a progressive scan-t és a HD felbontást. Nincs olyan sok játék sajnos. Játék indításakor mikor meg szokta kérdezni, hogy 50 vagy 60hz-en akarod-e futtatni, ott lesz a progressive scan, de csak a támogatott játékoknál. Nekem csak a Tekken 4 meg a Shadow of Colossus van meg ezek közül. Most próbálom a GT4 NTSC verzióját beszerezni, mert a PAL-os csak simán, eredeti felbontásban megy csak.
Nekem is vastag ps2-m van amúgy asszem még 39000 akárhányas verzió.
Nekem is vastag ps2-m van amúgy asszem még 39000 akárhányas verzió.
Szuper, még annyi, hogy mit takar az a "progressive scan"? Külön be kell kapcsolni a PS2 BIOS-ban? Vagy magától megy a támogatott játékoknál? SCPH50004-es vastag PS2-m van. Bocs a sok kérdésért, 1 hete van meg, még annyira nem értek hozzá :)
スラッグ
Jah és persze ami még nekem fontos volt, az hogy tudja a pal-t és ntsc-t is. És azis megy, nem fekete-fehérek az ntsc gémek.
CRT monitorral és lcd monitorral is szuperál. tesztelgettem még, és amelyik játék pl ha nem tudja a progressive scan-t az azér nem olyan éles, de szépek a színek, teljesen jó és élvezhetõ. Sokkal jobb egy tv-nél. Szerintem egy lcd tv-n is kb ugyanilyen lenne a ps2.
Tekken 4 pl progressive scan-ben borotva éles képet ad. De prog-scan nélkül is sokkal szebb mint egy hagyományos tv-n.
Gondolom ps3 játékokat már mind lehet prog.scan-ben tolni. Meg persze az tud HD felbontást, mint ahogy a tuner box is.(max felbontása 1920*1200 60Hz-en) A lényegy, hogy kell a komponens kábel hozzá. Ps3-as komponens kábelt hazsnálok én a ps2-höz.
Mac is megy. Én rákötöttem pc-t és tökéletesen megy. Éles, színek ugyanazok, !!!nincs késés!!
Nekem most úgy van bekötve, hogy pc dvi-on megy a monitorba, analógon pedig a tuner box - tv+ps2 meg majd ps3 :) - Így, ha a pc-t akarom csak használni, nem kell bekapcsolni a tunert.
Holnap próbálom ki ismerõsömnél a ps3-at. Majd írok milyen, de szerintem tökéletes lesz az is. Sõõt, így komponensen lehet küldeni HD-ben.
Tekken 4 pl progressive scan-ben borotva éles képet ad. De prog-scan nélkül is sokkal szebb mint egy hagyományos tv-n.
Gondolom ps3 játékokat már mind lehet prog.scan-ben tolni. Meg persze az tud HD felbontást, mint ahogy a tuner box is.(max felbontása 1920*1200 60Hz-en) A lényegy, hogy kell a komponens kábel hozzá. Ps3-as komponens kábelt hazsnálok én a ps2-höz.
Mac is megy. Én rákötöttem pc-t és tökéletesen megy. Éles, színek ugyanazok, !!!nincs késés!!
Nekem most úgy van bekötve, hogy pc dvi-on megy a monitorba, analógon pedig a tuner box - tv+ps2 meg majd ps3 :) - Így, ha a pc-t akarom csak használni, nem kell bekapcsolni a tunert.
Holnap próbálom ki ismerõsömnél a ps3-at. Majd írok milyen, de szerintem tökéletes lesz az is. Sõõt, így komponensen lehet küldeni HD-ben.