PlayStation2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaszy
Arra értettem vele üzleteltem és nem veled! Rásem mondanék rosszat!

jaszy
Ezmár nem vita:
Bocsi nakartalak megsérteni, nemvolt szándékos.
Igazábol a gyakorlat teszi a mestert, heti szinten kb 10 gépet szervizelünk, vanak hibák amit egy gyakortott szem , fül azonnal észrevesz. A többi hibára némi ismerettel egyszerû rájönni.
Smd bizti, vezérlõ ic, fej, álltalános dolgok!
A hibás gépek sok % ban ez a baj.
1990 töl 2000 ig DJ ként dolgoztam, Pioneer CT-506 oson nõttem fel, sokat szereltem újítottamfel eféle kütyüt. Discó fényeket, vezérlõket csináltam.
Nekem ez többmint hobbi.

"Összekevertelek a hasonlónevü kollegával😊"

Nem szabad egymás felé személyeskedni normális kereteken belül, ez a beszélgetés öröm és társadalmi munka részemrõl amit itt az SG-n, és még 6-7 fórumon ill a saját honlapunkon folytatok/folytatunk. Meg némi underground 😊 nem jó elmenni személyes irányba senki felé. Látod, most mégis "beletenyereltem" érzésem van.

Sosem írok le semmit amirõl nem vagyok MEGGYÕZÕDVE. Nem mások által, hanem amit maga is 100% elfogadtam.

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

jaszy
Vitát befejeztem!!!!!!!!
Úgyis nekemvan igazam 😊

Igen, de te lehet észre sem veszed hogyan írsz felém. Fura a megítélés. Nem szakmai az hogy feltételezéseid vannak, hogyan, mennyit, miért és miért ne csináltam. Ne keverjük bele, ki szerint menny gép hánypercet állt bárkinél. Elmélet ÉS gyakorlat, együtt kell meglegyen.
Hangról felismerni fejet és hibákat: erre én is büszke vagyok, használom a fülem (is). Meg a szemem is. Offszethibák például. Pistike csatornapákával és elbillen a lencse munkapontja. Asszimetrikus fejkorrekció: hibás a pickup vevõdiódáinak egy tagja vagy egy oszlopa a mátrixban, vagy ferde a pálya. Szem, fül az kell is! A konzol meg valóban külön világ. De kamatozik a sok-sok egyéb eszközbõl amik hasonló elveken mûködnek. PC, hangtechnika, képtechnika, konzolok, mind egymásból merítenek.

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

jaszy
ERE ÉNSZERETNÉLEK MEGKÉRNI TÉGED!

Játszok egyet ha ráérek emberke!

jaszy
Összekevertelek a hasonlónevü kollegával😊

Nem minõsítelek, biztosan jobban érted mint én, ez tuti is!
Viszont nekem ez nem hobbi! Heti 6 nap napi 8 órán át ebbevagyok.
Erre költöttem miliókat hogy ezt csinálhassam.

És eddig senkisem mondta hogy nemértek hozzá vagy szarul csináltam mármeg valamit.

Egyedül ezen a szar SG-n minõsítik az embert amikor segíteni akar 7 éves tapasztalattal.
Nemrád gondolok hanem az amatõr (játszok egyet otthon ha ráérek) emberekre. (akinek nem inge nemveszi magára)

Reménytelen, tényleg hagyjuk.

Arra viszont szeretnélek megkérni, hogy legalább itt a fórumon ne informálj félre másokat.

Papesz

Ha ez az amire gondolok, akkor ez egy külsõ modulátor-egység. Biztosan erz akartad venni? Az elve: PS2-be bedug, kábel túlvégén egy doboz (a modulátor) antennabemenettel. Amikor bekapcsolod a gépet, tiltja a tv-antennajelet és engedi a ps2 MODULÁLT képét. Ergo: ez olyan tv-khez való, amelyeken nincs AV bemenet, szóval 10+ éves régi tv-k.

jaszy
Nemén hajtogatom! Ti állítjátok az ellenkezõjét.
Mibölis indult ez ki?
Mutatom: "De igen ! A cd lemez tönkreveri a fejet. Kerülni kell a használatát."

Haggyukmár a félredumát!

jaszy
Na ezt nemértem! Szerintem semmi bántót nemírtam személyed felé.
Mimár üzleteltünk is, ezt és szakmai vitának képzeltem!

jaszy
70004 est nemszámolom bele ebbe a dologba! Az alapbol pukkantja ki a fejet 😊
Nemkell neki se film se cd😊 Rossz konstrukció

Az a szervizes aki engem "tanított" az szerintem az ország egyik hanem a legjobbja .....volt.... sajnos mert 32 évesen meghalt.
Olvasási hang alapján, szétszedés nélkül tudta hogy Hd7 vagy 400c muzsikál a gépben.

Nemvagyok énsem nagy ász viszont arra büszkevagyok hogy amit behoznak azt megjavítom becsületesen, amit nem abba vagy pelepiszkáltak menthetetlenül, vagy agyhalott az alaplap vagy a lézer dióda hulla teljesen.

Sportot ûzök abbol hogy 10-15 perc és megy a gép!

Az a gond hogy sok TV szerelõ azt hiszi ért ehez.
Pedig nem😊 A konzol külön világ!

SD456
Hy all!

Ma vettem egy Snap Auto RF Switch képjavító kábelt a PS2-höz. Azt szeretném kédezni, hogy ez tényleg jó? Most nemtudom kiprobálni mert még chippeltetés alatt van a PS2 tõm.

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

Jó, akkor nem CSAK a Te téveszméd, de kétségtelen,hogy a tiéd is, hiszen már régóta ezt hajtogatod. A lényegen nem változtat, mivel téveszme. Még akkor is, ha számtalan szervízes ezt állítja. Hívd fel a figyelmüket erre a fórumra és turho (<#worship>) hozzászólásaira.

Papesz

Most mondom azt hogy elég, ok? Tõled úgysem fogadnám el hogy oktatsz. Boltos, szervizes, tulajdonképpen autodidakta. Lentebb írtad hogy vannak szerelõid és a szakdumát sem vágod. Nem akartam veled minimálisan se vitázni, beszéltünk már egymással privátban is. Sose bántottam a személyedet, de ebbõl az egymás mellett beszélébõl kb. most lett elég. Nekem ez hobbi (nem minõsíti a hozzáértést úgy gondolom), akinek kellek az meg megtalált eddig is. Bánom hogy megnyilvánultam.

Kérdés felírtad-e hogy ebbõl hány volt V12-es, 70004-es készülék, illetve annak a, b vagy c verziója. Mert sok ki lett adva, számottevõ. Õk áramkörileg kakukktojások. Nem stabilak, szélsõséges lemezekkel és igénybevétellel pláne nem. Az meg köztudomású hogy a karcos meg gagyi nem való semmibe. A laseráram-szabályozás összefügg az élettartammal. 70004-eseknél ezt tetézte a szabatosan tervezett servoáramkör, túl nagy tápfeszültség-ággal, áramkorlátozás és kellõ visszacsatolás nélkül, ebbõl voltak a hirtelen halál szindrómák. A diódás fejvédelemben is csak az higyjen, aki nagyon akar hinni. Nem igazán megoldás az sem, kár volt ennyie elterjeszteni, lassú és rohadtul ne tud beavatkozni kellõképpen.
Néha én is "támasztok fel" és "zervizelek" gépeket. Nekem ez hobbi. De tudom is mit csinálok.
Számtalan szervizes: felét elküldeném kapálni. (Sokak téveszméje.) A budapestieket fõleg (bocs de van pár polihisztor 😄) De minimum egy elektronikai szakközépbe. Az vegye magára csak, akinek inge!!! (nem neked szól Jaszy de gondold át amikrõl beszélgetünk). Orvos se lehetek csak ha tudom az emberi testet. De ez egy másik történet, sõt több.

jaszy
1.Jó csak nemkell napi 3 filmet végignézni rajta.
A tescóban 5900 ért divx es dvd-t adnak😊
2.Bármilyenre rálehet kötni megfelelõ kábellal.
3.Azokat nem! vagy esetleg SMS progival de az nembiztos.
4. Sok ráfér, átlagos játékos esetén 1DB elég.
5. Elmegy bõven annyit ha megfelelõen használod, tisztítod.

Több DB ot láttam már 6-7 évesen amik a mai napig rendben mennek.

jaszy
Gondolom mennyi ideig van nálad 1 gép 😊 Nem mérvadó.
Énis megnéztem már 1-2 õt rajta a boltban , mégsem terjesztem azt hogy ezen nézze mindenki!

Kérdés...

1. Akkor a DVD filmhez nem jó?
2. Bármilyen TVre rá lehet kötni? (Lehet 10-15k ért a lomosnál kapni egész jó minõségû TV-ket amiknek csak az a "bûne" hogy az elõzõ tulajdonosduk vett egy újjat.)
3. MKV, OGM fileformntumot vajon le tud jétszani?
4. egy memókátya elég? Sok mentés fér rá?
5. Élettartam egy PS2-nek? Ha veszek egyget minimum 2 évig azért jó legyen.

Egyelõrre ennyi...
jaszy
ps2 ps3 természetesen

jaszy
Baszki kezdessz iudegesíteni! NEM AZ ÉN TÉVESZMÉM !!!!!
SZÁMTALAN SZERVIZES EZT ÁLLÍTJA. Énsem a kisulyambol szoptam ki!

Baromira ugyanaz a ps2 ps2 teshnológia.

Mint a 120 as skoda meg a skoda fabia.

jaszy
Na ezaz! Ez az elmélet! De a gyakorlat ezt nemmindig igazolja!

Viszont kérdem én te használnád (használod) a konzolt filmnézésre?
Egy "hiper-szuper" divx es lejátszó töredéke egy konzol árának. Egy slim gép fejcsere áráért kapható. Vastagrol nemis beszélve.

Egy cipõsdoboznyi slim Pick-up om van hibás amit gépekböl szedtem ki, cseréltem.
A javát olyan emberek cseréltették akik filmet, cd-t sûrûn használnak a gépben. (álltalában kérdezõsködöm mindig)
Nemállítom hogy attol ment ki DE ha játékra használnák csak tovább tartana.

2. fõ fejgyilkos a gagyi, karcos, gyorsan vagy túl lassan írt másolat vagy elhasználódott (karcos) gyári lemez.

Énvagyok szerintem az egyetlen konzolboltos aki a chippelés ellenvan.

Én nemvágom annyira a szakdumát viszont nemvéletlenül szervizelek.
Sok gépet állítottam már fel amit más szervízben visszadobtak.

A kollegám sokszor nevetis azon hogy mire elszív egy bagót feltámasztottam a gépet.

Úgyhogy ennyi! PONT!

Ps3 BR ? Ugye viccelsz?

Nem, nem viccelek. A technológia ugyanaz, mint a PS2 esetében, ezért a téveszmédet követve ott is gáz van.

Papesz

Én is szeretek slim gépen filmezni, mert jó a képe, 1 mozdulat és indul, és kis csendes mütyürke.

Maradjon szakmai a "vita" temészetesen, részemrõl ezt kérem.
Ez egy elektronikai készülék, a viszonylag kiszámítható kategóriából. 😊

jaszy
Még 1.

Egyedi esetvagy, a családok 90% nak van otthon asztali dvd lejátszója.
Nekem 2db is van.

Egy kicsinyke példa:
A mikrosütõben is lehet fõzni, sõõõt alapfunkció! De a paprikáskrumplit mégis a gázon pörgetjük! Hmmm

Jaszy, 14 éves korom óta (azaz 18 éve kb) mûszerészkedem, van 3 mûszerész-szakmám. Meg konzol-hobbim, gyûjteményem.
A filmnézés-hasonlatod nem helytálló. Szakaszosan tölt? Melegedés? Melegedés mindig van. A laserdióda állandóan mûködik. A GTA rángatja a mechanikát, mert az a szerencsétlenség egy játék, a lemezen elszórva 2000 file. A film meg megy a csigavonalon 😊 . Gondold már át ezt kérlek...A laser 2 óra játékkal és 2 óra filmnézéssel 2 órát üzemel. A szánszervo filmnézésnél szépen csigalassan lépked elõre mint a tetû. A filmlejátszás fordulatszám-igénye is alacsonyabb a játékokénál. Nem nagyon tud hûlni semmi, de az hogy melegebb játék alatt a készülék, 2 okból is természetes: egyrészt a fejszervo állandóan mozog, a vezérlõic nagyobb hõt termel. másrészt, játékoknál ugyebár grafikai számítási igények és egyebek vannak, az alaplap logikusan szintén több hõt termel. Filmnézés alatt egy alapszintû servomozgás van és a lap grafikai egységei gyakorlatilag alapjáraton, hardveresen csuklóból dekódolják az mpeg 2-t. Akkor, mi logikus, igénybevételi szempontból?
Nem te találtad ki, azt írod. Tudjuk hogy nem te. De nem helyes ez az ideológia. Tapasztalat mint olyan nekem is van, hobbiból szerelem a készülékeket, de a V1-es nagy gép anno már volt a kezemben megjelenés után, volt típushibájuk bõven.
Én ritkán írok bele dolgokba így véleményt, de most ragaszodom hozzá.

jaszy
Ezmár kötekedés😊
Igazábol nem áttértek! A Dvd re ugye több adat fér rá, ergo a CD kicsilenne a játékok 90%nak. Lehetkapni CD-s játékokat mostis. Midas szuper termékei.
Nem azt mondtam hogy beteszel 1 filmet és nyekk 😊
Lehethogy megy évekig , lehethogy 1 évig sem.

Olyan mint az Xbox 360, 2 féle létezik , ami volt 3 ledes és ami lessz 3 ledes! És ugye játékkonzol de nemhasznál neki ha használod 😊

Ps3 BR ? Ugye viccelsz?

Írtam, nincs asztali DVD lejátszóm. PS2-n nézek filmet. Hogy nem arra való, arról csak annyit tudok, hogy a PS2 döntötte el véglegesen a CD-rõl DVD-re való formátumátállást.

Még egy kérdés: PS3-on akkor ugye nem szabad BR filmet nézni, mert árt a fejnek?

Papesz

jaszy
Ez a vita azért érdekes mert máshol, más fórumokban, más emberektöl pont az én igazamat hallom, hallottam. Énis így "tanultam" tõlem okosabbaktol.
Nem én találltam ki. Ezért furcsa hogymost én állok kereszttûzben.

Egyébként abban igazavan tukko nak hogy a Ps1 CD tényleg nemannyira gáz mint a Ps2 cd-s játék. Ez igaz!! Ezt most olvastam rendesen el a hozzászólásokban.
Mea culpa!

Ps2 Cd-s játékokat amit a MIDAS elõszeretettel fabrikál nemis veszünk be a boltunkba emiatt.

jaszy
Nincs logika?
DVD filmnél 2 órán keresztül megy az olvasási folyamat, játékoknál szakaszosan tölt, és pihen (hül). Persze vannak kivételek ahol állandóan tölt (PL: Most wanted) de ez ritka, és ottis van szakasz ahol áll!

Mérd meg a fej hõfokát 1 óra játék vagy 1 óra filmnézés között....

Nemkell nekem hinni, ez nem szentírás ez tapasztalat.
Sõõt mondook mégvalamit: A vevõim közül nagyonsokan ezt maguktol momdják és tudják hohy DVD-t nenézzenek Ps2 õn. Nekik nemén mondtam, maguktol tudják, máshol hallják.

Papesz nagyonsok alapfunkció van ami nemmindig jó!
Egyébként szerintem agy játékkonzolnál mellékfunkció!
Nem pontos azhogy árt a gépnek, inkább aztmondanám nemhasznál!
Remélem érted hogygondolom!

Ez olyan mint a haverom DVD lejátszójában a gagyi C64 szintü játék.
nemarravan😊

Nade ha nemkárosítaná akkoris a 8000ft os DVD-t nyúznám nem egy konzolt ez evidens!

Bár nekem komolyabb házimozim van ami 2 éves és azis haldoklik már olvasás közben, pedig nemment annyit mint egy Ps2 átlagosan.

Miért tette a Sony alapfunkcióvá a DVD filmek lejátszását, ha árt a gépnek?

Papesz

De miért ne lehetne vitáznunk normális keretek között igy legalább nemanyira halott a topic! Mondjuk én azt se értem hogy egy normális lemezre égetett dvd film mennyivel nehezebb olvasni, mint egy játékot! Ebben valahogy nincs logika!

jaszy
Énmár többször írtam hogy "Vita lezárva!" de egyesek csak mondják a szakirodalmat 😊

Bár elméletileg énis tudnék repülõt vezetni , már olvsatam róla 😊)))))

Vitát semmilyen téren nem ér meg a dolog 😊 részemrõl maximálisan nem.

jaszy
Basszus 😊 Azért igaz mert a tapasztalatom (és néhány szakirodalom) ezt bizonyította be. Cd-t DVD fimet kerüld el !
Most mitkellnene tennem? Meghívni téged 1 hérte hogy állj melettem a szervízbe?

Na látod ezaz.......én chippeléssel nemfoglalkozom, számos kollegámmal ellentétben. Még az elvétsem tudom. Abban a támában nemnagyon vagyok járatos. Annyit tudok melyik jób, melyik gyengébb...ennyi. De szerintem az a kérdés nemidevágó 😊
Ahoz Turho ért...de nagyon! Elis ismerem, nemis gond ez.

Néha 1-2 gép chippelt amit javítok, de ha rossz csak cserélni lehet , arrais van egy szakember ismerõsöm.

Al Age
Ha a #11129-es hozzászólás volt a kérdés, akkor arra turho rögtön a következõ, #11130-as hozzászólásban válaszolt.

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

Gyerekek, ez mind nagyon szép és jó, hogy igy egymásnak estetek,
de attól még nem kaptam választ a kérdésemre!??
Al Age
Látom sajnos továbbra sem azt írod le, hogy miért igaz, amit írsz, hanem most is csak ugyanazokkal az adatokkal kérkedsz, mint x hozzászólással ezelõtt.

A jó gyakorlatnak elmélet az alapja, ha ez nincs meg hiányosak az ismeretek, talán ezért nem látod be még mindig amit turho leírt.

Az elsõ mondtara pedig, hát ha nem hinnéd, akkor gyõzõdj meg róla Magad:
LINK - #6914 ebben a fórumtémában.

Te most akkor azt mondod, hogy volt már olyan ps2-es gép nálad ami ps1 game-ektõl, mert tönkre? Szerintem ennek nagyon kevés esélye van, hogy van olyan ember aki csak ps1-es game-el használta a ps2-jét! Abban mi is egyetértünk, hogy a ps2-es cd-s játékok tönkreteszik a fejet, de nem errõl vitázunk!

jaszy
Nemhinném hogy énkértem segítséget!

Vita lezárva!!!
Senkit nemakarok meggyõzni. Higgyetek annak aki elméleti alapon levezti a dolgot. Éncsak fúrok,faragok,forrasztok😊
"csak" napi 2-3 gépet szedek szét és nagyszámban fõdarab csere nélkül magjavítom.

Én nem a puszta adatokbol tanultam meg a javítást! Sajnos....mások kárán.

Most itt 3-4 ember állítja az ellenkezõlyét az engem nemhatmeg, ngyon sokszor talállkozok az ellenkezõlyével!

<#eljen>

Papesz

Én is egyetértek Al Age-el! Én is annak hiszek aki el tudja magyarázni a miérteket, ne pedig annak, hogy mert valaki azt mondta! Nálam is biztos sokan jobban értenek a géphez, az egy dolog hogy az én gépemet magam szervizelem, több-kevesebb sikerrel, de amit eddig akartam mindig sikerült! Meg az a lényeg, hogy tudom mi mennyibe kerül!

Al Age
Tudod jaszy, szerintem azért nem hisznek Neked az emberek szakmai témákban, mert Te csak a tényeket (vagy neadjisten a csak általad annak vélt dolgokat) írod le, ezzel szemben viszont például turho most a miértet is leírta.
Erre újra csak a saját igazad mellett állsz ki, mindenféle szakmai magyarázat nélkül, így kissé lejáratva Magad.
Elhiszem, hogy 7 éve szervizelsz, de én például még emlékszek ebben a fórumtémában olyan, cirka 1 éves kommentre Tõled, amiben Te kérsz segítséget.

Turho felépítette itt a jó hírnevét, amit mondott azt mindig be tudta bizonyítani az átlagemeber számára érthetõ módon, ez pedig azt sugallta neki (az átlagembernek, hozzá nem, vagy kevésbé értõnek), hogy pontosan tudja, mit beszél/ír.

Ezért van szerintem az, hogy aki ide téved inkább neki fog hinni, mint Neked. Ha Te is vennél egy kis fáradtságot és leírnád a miérteket is, nem biztos, hogy így állna a dolog.

Ettõl függetlenül elhiszem, hogy például nálam jobban éretsz hozzá -hiszen szervizes vagy-, ezért nem is azzal vitázok, _amit_ leírsz, hanem azzal, _ahogy_ azt teszed.
Mindenesetre én örülök, hogy a saját gépemben sikerült kicserélnem a chipet és azóta én speciel semmilyen lemezt nem teszek a gépbe, vinyóról játszok. :-)

Filmnézés az egy standard sebességû lineáris olvasás kb. nulla természetellenes fejszán-mozgással. A legkíméletesebb üzemmód a dvd-egységnek. Nam úgy mint a GTA 😄
PS2 filmnézés az egészen jó képminõsége miatt egyébként sem utolsó dolog. Jaszi, azok az emberek kurvára nem tudják hogyan mûködik ez a gép. A dezinformációkat én is utálom, annál jobban csak vitatkozni nem szeretek. Nem is akarok. Szerintem megtárgyaltuk milyen kurva sokféle adat kerülhet cd-re. Ezt a filmnézõs dolgot ne vedd komolyan, kérlek. Logikátlan és fals...

Papesz Teis nagyon okosvagy. Nézd a filmeidet PS2 õn 😊
Láttálmár filmnézés közben elolvadt szalagkábelt vagy a laserdióda elõtti fóliát szétégve? Hmm[/quote]
Ezt a múltkor is megkérdezted, akkor is mondtam, hogy nem láttam, pedig 6 éve PS2-n nézek filmeket, mivel asztali DVD lejátszóm nincs. Az égvilágon semmi baja a gépnek, de az öcsémének, meg a haverjaiménak sem. Bizonyára véletlen.

Papesz

jaszy
Hmmmm. Sok vicces dolgot olvasok itt!
7 azaz HÉT éve szervizelem a Ps2 ket. Nemkell nekem hinni 😊
Hetente 4-5 fejet cserélek ki.
Tudom mivel használták az emberek, mitölment tönkre.
Tukkó bocsi de most nincs igazad, baromira más a leírt dolog és a tény.
A cd lemez megöli a servo IC-t, és a fej tekercsét !
A dvd film pedig a fejet, vagy a fej tekercsét.
Motorcsapágy kopás a Ps1 en volt jellemzõ Ps2 esen nem!

Papesz Teis nagyon okosvagy. Nézd a filmeidet PS2 õn 😊
Láttálmár filmnézés közben elolvadt szalagkábelt vagy a laserdióda elõtti fóliát szétégve? Hmmm?

Nemkérek kommentárt!
1 viszont tuti. 500.000 Ft ot már keresett nekem a cd -s játékok használata és a filmnézés! Végülis nyugodtan használjátok! 😊

Kinekisvolt igaza (és nagyobb tapasztalata ebben) ? NEKEM !!!

<#mf1>

Fido4life
akkkor megvan mért halt el az én szegénykém 😞 na és ennek a javítása, mennyi körül mozoghat ? tehát hogy a chip is úgy mûködjön, mint új korában ?

És kinek volt már megint igaza? Hát persze hogy nekem!<#vigyor>

Aki esetleg nem látná az okot: a ps2 megeszi a cd-re rippelt (régi idõk drága dvd írás) és a néhány gyárilag cd alapú ps2 játékot (kék lemezek!!!).
Nade: dvd hétszer sûrûbb mint a cd. Ha ps2 játékot cd-rõl akarunk játszani, a ps2 a lehetõ legmagasabb elérhetõ sebességgel pörgeti a lemezt (gyakorlatilag szabályzás tápfeszhatárig). Éktelenül pörög a lemez, a fej is megdolgozik a sávontartási egyenetlenségek korrigálása miatt. Így sem éri el szerencsétlen a 7x olvasást (még szerencse...). Problémák: a sokat így használt gépen a tekercsek túlmelegedése a lencepozicionáló tagon, részleges leégés, esetleg totális. A motorservo IC túlmelegedése. És még: a spindle servomotor csapágyazásának idõ elõtti kopása. Mint minden, amit üveghangon hajtanak.
A PS1 lemezek olvasási sebessége ezzel szemben az audioc-k kétszerese. (2x cd-rom üzem). Ez aztán marhára kellemes tempó. CD olvasáskor a cd-laser mûködik. Ami egyébként is stabilabb és hoszabb élettartamú mint a DVD laserdióda. Ezért van hogy a régebbi gépek pickupja is úgy hal meg, hogy gyakran a cd rész ép marad, a dvd dióda meg szia.
Szóval lehet nyomni a ps1-es gammát orrvérzésig. Márcsak azért is, mert a nosztalgia örök 😊