PlayStation2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bocsi nakartalak megsérteni, nemvolt szándékos.
Igazábol a gyakorlat teszi a mestert, heti szinten kb 10 gépet szervizelünk, vanak hibák amit egy gyakortott szem , fül azonnal észrevesz. A többi hibára némi ismerettel egyszerû rájönni.
Smd bizti, vezérlõ ic, fej, álltalános dolgok!
A hibás gépek sok % ban ez a baj.
1990 töl 2000 ig DJ ként dolgoztam, Pioneer CT-506 oson nõttem fel, sokat szereltem újítottamfel eféle kütyüt. Discó fényeket, vezérlõket csináltam.
Nekem ez többmint hobbi.
Nem szabad egymás felé személyeskedni normális kereteken belül, ez a beszélgetés öröm és társadalmi munka részemrõl amit itt az SG-n, és még 6-7 fórumon ill a saját honlapunkon folytatok/folytatunk. Meg némi underground 😊 nem jó elmenni személyes irányba senki felé. Látod, most mégis "beletenyereltem" érzésem van.
Sosem írok le semmit amirõl nem vagyok MEGGYÕZÕDVE. Nem mások által, hanem amit maga is 100% elfogadtam.
Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.
Hangról felismerni fejet és hibákat: erre én is büszke vagyok, használom a fülem (is). Meg a szemem is. Offszethibák például. Pistike csatornapákával és elbillen a lencse munkapontja. Asszimetrikus fejkorrekció: hibás a pickup vevõdiódáinak egy tagja vagy egy oszlopa a mátrixban, vagy ferde a pálya. Szem, fül az kell is! A konzol meg valóban külön világ. De kamatozik a sok-sok egyéb eszközbõl amik hasonló elveken mûködnek. PC, hangtechnika, képtechnika, konzolok, mind egymásból merítenek.
Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.
Nem minõsítelek, biztosan jobban érted mint én, ez tuti is!
Viszont nekem ez nem hobbi! Heti 6 nap napi 8 órán át ebbevagyok.
Erre költöttem miliókat hogy ezt csinálhassam.
És eddig senkisem mondta hogy nemértek hozzá vagy szarul csináltam mármeg valamit.
Egyedül ezen a szar SG-n minõsítik az embert amikor segíteni akar 7 éves tapasztalattal.
Nemrád gondolok hanem az amatõr (játszok egyet otthon ha ráérek) emberekre. (akinek nem inge nemveszi magára)
Arra viszont szeretnélek megkérni, hogy legalább itt a fórumon ne informálj félre másokat.
Papesz
Mibölis indult ez ki?
Mutatom: "De igen ! A cd lemez tönkreveri a fejet. Kerülni kell a használatát."
Haggyukmár a félredumát!
Mimár üzleteltünk is, ezt és szakmai vitának képzeltem!
Nemkell neki se film se cd😊 Rossz konstrukció
Az a szervizes aki engem "tanított" az szerintem az ország egyik hanem a legjobbja .....volt.... sajnos mert 32 évesen meghalt.
Olvasási hang alapján, szétszedés nélkül tudta hogy Hd7 vagy 400c muzsikál a gépben.
Nemvagyok énsem nagy ász viszont arra büszkevagyok hogy amit behoznak azt megjavítom becsületesen, amit nem abba vagy pelepiszkáltak menthetetlenül, vagy agyhalott az alaplap vagy a lézer dióda hulla teljesen.
Sportot ûzök abbol hogy 10-15 perc és megy a gép!
Az a gond hogy sok TV szerelõ azt hiszi ért ehez.
Pedig nem😊 A konzol külön világ!
Ma vettem egy Snap Auto RF Switch képjavító kábelt a PS2-höz. Azt szeretném kédezni, hogy ez tényleg jó? Most nemtudom kiprobálni mert még chippeltetés alatt van a PS2 tõm.
Elõre is köszönöm!
PS3 ID: SDani456
Papesz
Néha én is "támasztok fel" és "zervizelek" gépeket. Nekem ez hobbi. De tudom is mit csinálok.
Számtalan szervizes: felét elküldeném kapálni. (Sokak téveszméje.) A budapestieket fõleg (bocs de van pár polihisztor 😄) De minimum egy elektronikai szakközépbe. Az vegye magára csak, akinek inge!!! (nem neked szól Jaszy de gondold át amikrõl beszélgetünk). Orvos se lehetek csak ha tudom az emberi testet. De ez egy másik történet, sõt több.
A tescóban 5900 ért divx es dvd-t adnak😊
2.Bármilyenre rálehet kötni megfelelõ kábellal.
3.Azokat nem! vagy esetleg SMS progival de az nembiztos.
4. Sok ráfér, átlagos játékos esetén 1DB elég.
5. Elmegy bõven annyit ha megfelelõen használod, tisztítod.
Több DB ot láttam már 6-7 évesen amik a mai napig rendben mennek.
Énis megnéztem már 1-2 õt rajta a boltban , mégsem terjesztem azt hogy ezen nézze mindenki!
1. Akkor a DVD filmhez nem jó?
2. Bármilyen TVre rá lehet kötni? (Lehet 10-15k ért a lomosnál kapni egész jó minõségû TV-ket amiknek csak az a "bûne" hogy az elõzõ tulajdonosduk vett egy újjat.)
3. MKV, OGM fileformntumot vajon le tud jétszani?
4. egy memókátya elég? Sok mentés fér rá?
5. Élettartam egy PS2-nek? Ha veszek egyget minimum 2 évig azért jó legyen.
Egyelõrre ennyi...
SZÁMTALAN SZERVIZES EZT ÁLLÍTJA. Énsem a kisulyambol szoptam ki!
Baromira ugyanaz a ps2 ps2 teshnológia.
Mint a 120 as skoda meg a skoda fabia.
Viszont kérdem én te használnád (használod) a konzolt filmnézésre?
Egy "hiper-szuper" divx es lejátszó töredéke egy konzol árának. Egy slim gép fejcsere áráért kapható. Vastagrol nemis beszélve.
Egy cipõsdoboznyi slim Pick-up om van hibás amit gépekböl szedtem ki, cseréltem.
A javát olyan emberek cseréltették akik filmet, cd-t sûrûn használnak a gépben. (álltalában kérdezõsködöm mindig)
Nemállítom hogy attol ment ki DE ha játékra használnák csak tovább tartana.
2. fõ fejgyilkos a gagyi, karcos, gyorsan vagy túl lassan írt másolat vagy elhasználódott (karcos) gyári lemez.
Énvagyok szerintem az egyetlen konzolboltos aki a chippelés ellenvan.
Én nemvágom annyira a szakdumát viszont nemvéletlenül szervizelek.
Sok gépet állítottam már fel amit más szervízben visszadobtak.
A kollegám sokszor nevetis azon hogy mire elszív egy bagót feltámasztottam a gépet.
Úgyhogy ennyi! PONT!
Ps3 BR ? Ugye viccelsz?
Nem, nem viccelek. A technológia ugyanaz, mint a PS2 esetében, ezért a téveszmédet követve ott is gáz van.
Papesz
Ez egy elektronikai készülék, a viszonylag kiszámítható kategóriából. 😊
Egyedi esetvagy, a családok 90% nak van otthon asztali dvd lejátszója.
Nekem 2db is van.
Egy kicsinyke példa:
A mikrosütõben is lehet fõzni, sõõõt alapfunkció! De a paprikáskrumplit mégis a gázon pörgetjük! Hmmm
A filmnézés-hasonlatod nem helytálló. Szakaszosan tölt? Melegedés? Melegedés mindig van. A laserdióda állandóan mûködik. A GTA rángatja a mechanikát, mert az a szerencsétlenség egy játék, a lemezen elszórva 2000 file. A film meg megy a csigavonalon 😊 . Gondold már át ezt kérlek...A laser 2 óra játékkal és 2 óra filmnézéssel 2 órát üzemel. A szánszervo filmnézésnél szépen csigalassan lépked elõre mint a tetû. A filmlejátszás fordulatszám-igénye is alacsonyabb a játékokénál. Nem nagyon tud hûlni semmi, de az hogy melegebb játék alatt a készülék, 2 okból is természetes: egyrészt a fejszervo állandóan mozog, a vezérlõic nagyobb hõt termel. másrészt, játékoknál ugyebár grafikai számítási igények és egyebek vannak, az alaplap logikusan szintén több hõt termel. Filmnézés alatt egy alapszintû servomozgás van és a lap grafikai egységei gyakorlatilag alapjáraton, hardveresen csuklóból dekódolják az mpeg 2-t. Akkor, mi logikus, igénybevételi szempontból?
Nem te találtad ki, azt írod. Tudjuk hogy nem te. De nem helyes ez az ideológia. Tapasztalat mint olyan nekem is van, hobbiból szerelem a készülékeket, de a V1-es nagy gép anno már volt a kezemben megjelenés után, volt típushibájuk bõven.
Én ritkán írok bele dolgokba így véleményt, de most ragaszodom hozzá.
Igazábol nem áttértek! A Dvd re ugye több adat fér rá, ergo a CD kicsilenne a játékok 90%nak. Lehetkapni CD-s játékokat mostis. Midas szuper termékei.
Nem azt mondtam hogy beteszel 1 filmet és nyekk 😊
Lehethogy megy évekig , lehethogy 1 évig sem.
Olyan mint az Xbox 360, 2 féle létezik , ami volt 3 ledes és ami lessz 3 ledes! És ugye játékkonzol de nemhasznál neki ha használod 😊
Ps3 BR ? Ugye viccelsz?
Még egy kérdés: PS3-on akkor ugye nem szabad BR filmet nézni, mert árt a fejnek?
Papesz
Nem én találltam ki. Ezért furcsa hogymost én állok kereszttûzben.
Egyébként abban igazavan tukko nak hogy a Ps1 CD tényleg nemannyira gáz mint a Ps2 cd-s játék. Ez igaz!! Ezt most olvastam rendesen el a hozzászólásokban.
Mea culpa!
Ps2 Cd-s játékokat amit a MIDAS elõszeretettel fabrikál nemis veszünk be a boltunkba emiatt.
DVD filmnél 2 órán keresztül megy az olvasási folyamat, játékoknál szakaszosan tölt, és pihen (hül). Persze vannak kivételek ahol állandóan tölt (PL: Most wanted) de ez ritka, és ottis van szakasz ahol áll!
Mérd meg a fej hõfokát 1 óra játék vagy 1 óra filmnézés között....
Nemkell nekem hinni, ez nem szentírás ez tapasztalat.
Sõõt mondook mégvalamit: A vevõim közül nagyonsokan ezt maguktol momdják és tudják hohy DVD-t nenézzenek Ps2 õn. Nekik nemén mondtam, maguktol tudják, máshol hallják.
Papesz nagyonsok alapfunkció van ami nemmindig jó!
Egyébként szerintem agy játékkonzolnál mellékfunkció!
Nem pontos azhogy árt a gépnek, inkább aztmondanám nemhasznál!
Remélem érted hogygondolom!
Ez olyan mint a haverom DVD lejátszójában a gagyi C64 szintü játék.
nemarravan😊
Nade ha nemkárosítaná akkoris a 8000ft os DVD-t nyúznám nem egy konzolt ez evidens!
Bár nekem komolyabb házimozim van ami 2 éves és azis haldoklik már olvasás közben, pedig nemment annyit mint egy Ps2 átlagosan.
Papesz
Bár elméletileg énis tudnék repülõt vezetni , már olvsatam róla 😊)))))
Most mitkellnene tennem? Meghívni téged 1 hérte hogy állj melettem a szervízbe?
Na látod ezaz.......én chippeléssel nemfoglalkozom, számos kollegámmal ellentétben. Még az elvétsem tudom. Abban a támában nemnagyon vagyok járatos. Annyit tudok melyik jób, melyik gyengébb...ennyi. De szerintem az a kérdés nemidevágó 😊
Ahoz Turho ért...de nagyon! Elis ismerem, nemis gond ez.
Néha 1-2 gép chippelt amit javítok, de ha rossz csak cserélni lehet , arrais van egy szakember ismerõsöm.
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.
de attól még nem kaptam választ a kérdésemre!??
A jó gyakorlatnak elmélet az alapja, ha ez nincs meg hiányosak az ismeretek, talán ezért nem látod be még mindig amit turho leírt.
Az elsõ mondtara pedig, hát ha nem hinnéd, akkor gyõzõdj meg róla Magad:
LINK - #6914 ebben a fórumtémában.
Vita lezárva!!!
Senkit nemakarok meggyõzni. Higgyetek annak aki elméleti alapon levezti a dolgot. Éncsak fúrok,faragok,forrasztok😊
"csak" napi 2-3 gépet szedek szét és nagyszámban fõdarab csere nélkül magjavítom.
Én nem a puszta adatokbol tanultam meg a javítást! Sajnos....mások kárán.
Most itt 3-4 ember állítja az ellenkezõlyét az engem nemhatmeg, ngyon sokszor talállkozok az ellenkezõlyével!
Papesz
Erre újra csak a saját igazad mellett állsz ki, mindenféle szakmai magyarázat nélkül, így kissé lejáratva Magad.
Elhiszem, hogy 7 éve szervizelsz, de én például még emlékszek ebben a fórumtémában olyan, cirka 1 éves kommentre Tõled, amiben Te kérsz segítséget.
Turho felépítette itt a jó hírnevét, amit mondott azt mindig be tudta bizonyítani az átlagemeber számára érthetõ módon, ez pedig azt sugallta neki (az átlagembernek, hozzá nem, vagy kevésbé értõnek), hogy pontosan tudja, mit beszél/ír.
Ezért van szerintem az, hogy aki ide téved inkább neki fog hinni, mint Neked. Ha Te is vennél egy kis fáradtságot és leírnád a miérteket is, nem biztos, hogy így állna a dolog.
Ettõl függetlenül elhiszem, hogy például nálam jobban éretsz hozzá -hiszen szervizes vagy-, ezért nem is azzal vitázok, _amit_ leírsz, hanem azzal, _ahogy_ azt teszed.
Mindenesetre én örülök, hogy a saját gépemben sikerült kicserélnem a chipet és azóta én speciel semmilyen lemezt nem teszek a gépbe, vinyóról játszok. :-)
PS2 filmnézés az egészen jó képminõsége miatt egyébként sem utolsó dolog. Jaszi, azok az emberek kurvára nem tudják hogyan mûködik ez a gép. A dezinformációkat én is utálom, annál jobban csak vitatkozni nem szeretek. Nem is akarok. Szerintem megtárgyaltuk milyen kurva sokféle adat kerülhet cd-re. Ezt a filmnézõs dolgot ne vedd komolyan, kérlek. Logikátlan és fals...
Láttálmár filmnézés közben elolvadt szalagkábelt vagy a laserdióda elõtti fóliát szétégve? Hmm[/quote]
Ezt a múltkor is megkérdezted, akkor is mondtam, hogy nem láttam, pedig 6 éve PS2-n nézek filmeket, mivel asztali DVD lejátszóm nincs. Az égvilágon semmi baja a gépnek, de az öcsémének, meg a haverjaiménak sem. Bizonyára véletlen.
Papesz
7 azaz HÉT éve szervizelem a Ps2 ket. Nemkell nekem hinni 😊
Hetente 4-5 fejet cserélek ki.
Tudom mivel használták az emberek, mitölment tönkre.
Tukkó bocsi de most nincs igazad, baromira más a leírt dolog és a tény.
A cd lemez megöli a servo IC-t, és a fej tekercsét !
A dvd film pedig a fejet, vagy a fej tekercsét.
Motorcsapágy kopás a Ps1 en volt jellemzõ Ps2 esen nem!
Papesz Teis nagyon okosvagy. Nézd a filmeidet PS2 õn 😊
Láttálmár filmnézés közben elolvadt szalagkábelt vagy a laserdióda elõtti fóliát szétégve? Hmmm?
Nemkérek kommentárt!
1 viszont tuti. 500.000 Ft ot már keresett nekem a cd -s játékok használata és a filmnézés! Végülis nyugodtan használjátok! 😊
Kinekisvolt igaza (és nagyobb tapasztalata ebben) ? NEKEM !!!
<#mf1>#mf1>
Nade: dvd hétszer sûrûbb mint a cd. Ha ps2 játékot cd-rõl akarunk játszani, a ps2 a lehetõ legmagasabb elérhetõ sebességgel pörgeti a lemezt (gyakorlatilag szabályzás tápfeszhatárig). Éktelenül pörög a lemez, a fej is megdolgozik a sávontartási egyenetlenségek korrigálása miatt. Így sem éri el szerencsétlen a 7x olvasást (még szerencse...). Problémák: a sokat így használt gépen a tekercsek túlmelegedése a lencepozicionáló tagon, részleges leégés, esetleg totális. A motorservo IC túlmelegedése. És még: a spindle servomotor csapágyazásának idõ elõtti kopása. Mint minden, amit üveghangon hajtanak.
A PS1 lemezek olvasási sebessége ezzel szemben az audioc-k kétszerese. (2x cd-rom üzem). Ez aztán marhára kellemes tempó. CD olvasáskor a cd-laser mûködik. Ami egyébként is stabilabb és hoszabb élettartamú mint a DVD laserdióda. Ezért van hogy a régebbi gépek pickupja is úgy hal meg, hogy gyakran a cd rész ép marad, a dvd dióda meg szia.
Szóval lehet nyomni a ps1-es gammát orrvérzésig. Márcsak azért is, mert a nosztalgia örök 😊