A DRM rendszerek jelenthetik a választ a kalózmásolásra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval:
Peace and Make love not war.
😊)))
Tompi, szerintem elég jól tisztában vagyok a mintavételi törvénnyel (végigkísér az egyetemen), de megkímélnék mindenkit attól, hogy harmadikként is beírjam.
Reggel, lehet, hogy valóban nem vagyok teljesen tisztában az emberi hallással, ezt ugyanis még nem hallottam senkitõl:
"...nem csak a hallható hang tartományában kell a mintavételezés, hanem a felharmónikusok tartománynában is."
Az odáig oké, hogy ha a hallható tartományban egy beszédhangból kiszûrjük a 3-4. vagy többi formánst, akkor érezheztõ (hallható😊) romlást tapasztalunk. De hogy miért számítana az a komponens, ami nincs a hallható tartományban, azt nem tudom. Legalább tanultam vmi újat ma.😊 Elhiszem neked, mert nincs meg hozzá a háttérismeretem, többet nem tudok hozzátenni.😊)
"Minek? Az emberi fülnek tökmindegy... Már a 48kHz-es sampling is vicc, ismersz olyan embert, aki 24kHz-ig hall?"
Tompi: az a törvény amire mrzool gondol a Shanon-törvény aminek a lényege hogy: a minta vételi frekvenciának legalább kétszeresnek kell lennie mint a minta legnagyobb frekvenciás összetevõjének.Ez azért kell mert csak ebben az esetben lehet visszaállítani az eredeti jelet.
Egyébként meg egy hangot ahoz, hogy "szépnek" hallj nem csak a hallható hang tartományában kell a mintavételezés, hanem a felharmónikusok tartománynában is.És ezért kell a 48Khz es mintavételezési frekvencia.Lehet hogy nem hallod a 24Khz-es hangokat de a többit csak akkor hallod "szépnek" ha a felharmónikusok is ott vannak.És még valami: a legtöbb studióban 96Khz a mintavételezést használnak.
Minek? Az emberi fülnek tökmindegy... Már a 48kHz-es sampling is vicc, ismersz olyan embert, aki 24kHz-ig hall?😊
Egyébként egyik másolásvédelem sem olyan bonyolult, hogy elöbb-utóbb ne lehessen valami megoldást találni a feltörésére vagy annak megkerülésére akár.
Peace.Make love not war.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
egy mozi fenntartása sincs azért ingyen
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
a dvd kiadás nem járulékos haszon, hanem nagyon jó üzlet a filmforgalmazóknak
soxor ebbõl van az igazi bevétel, nem a mozikból
kiragadott példa lesz'
A.I. audio cd 5000,-
DVD (eredetileg) 5400,-
(mondjuk most már a ez a DVD akciósan 3200,-)
de egy átlag DVD is 5-7e az átlag audio cd pedig 5e
szóval messze nem a duplája
mint könyvelõ kérdezem, hogy a hetente arcivált adataim után járó, a cd-ért kifizetett jogdíjat én fogom-e kapni, és kinek nyújthatom be az igényemet???
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
A DRM mentes rendszerek pedig a megfelelo valaszt a DRM-re. 😊
"a Microsoft és a Sony a digitális jogmenedzselõ (másolásvédelmi) rendszerekben látják a jogszerû online zene- és videószolgáltatások sikerének kulcsát, illetve a kalózmásolás visszaszorítását.
"
En pedig a megfizetheto a'rban. Vagy az amerikai fizetesekben. De leginkabb mind2ben.
"Kérdéses lehet azonban, hogy ezek a készülékek milyen vásárlói fogadtatásban fognak részesülni"
Kerdeses??
Ahogy a drogozas se szuntetheto meg 1-2 diler, drogbaro lesittelesevel (1et lecsuknak, 2 lep a helyebe), ugy a kalozkodas se par masolasvedelemmel. Mert a kereslet ettol meg letezni fog. Amire pedig van kereslet, arra lesz kinalat is. Ezt az amcsik mar 70 eve megtanulhattak volna a szesztilalombol.

nem véletlenül vannak olyan hírek, hogy "xy film az elsõ hétvégén 95 millio dollárt hozott, mig a korábbi siker csak 88at"
a zenészeknél a koncert nem ugyanaz, iszonyat drága a technika felvonultatása, és ha megszakadnak sem látja õket egyszerre 50-60ezer embernél több, míg a többezer amerikai mozi joval nagyobb bevételt jelent
Mikor veszik mar eszre a zeneszerzok es eloadok hogy a kiadok koranak bealkonyult? A kerdes nem az hogy milyen masolasvedelemmel lehet fenntartani a kiadokat, hanem ez: mi szukseg van rajuk?
PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2õt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)
Innen kb. 1 nap míg egy warez csapat unalmában csinál egy olyan készüléket amely bolti alkatrészekbõl azonnal minõségromlás nélkül visszapakolja digibe és már rakják is fel a netre.
Nem értem az erõfeszítéseiket, észre kéne venni hogy már az ADSL és a kábel itthon is kezd átlagos lenni - pedig mi aztán még igazán messze vagyunk európától - és boldog-blodogtalan P2P klienseken ücsörög és percek alatt leszedi a legújabb albumokat. Elég egyetlen embernek felrakni a hálóra és kész - márpedig egy hozzáértõ biztos van valahol aki vissza tudja fejteni a kódolt fájlokat.