Call of Duty

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dichter
Te most a Call of Duty-ról beszélsz???

Kandurex
Jaj, ez a fals duma nem kell. Nagyon is jellemzõ a publicra a csapat játék. Jó, néhány embek a "hagyjatok ez az én harcom" elvet követi, de a többség igen is együtt mozog, hisz a csapatod nélkül halott vagy.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Hellhammer
És ezeket meg persze be is lehetne bindenli okosan...

Hellhammer
Erre lenne jó, ha lenne olyasmi üzenet benne (mondom nemtom, van-e mert nem néztem és most sem tudok), hogy pl: "Up, Right, Enemy, Smoke 'em".

Dichter
Hát publicon ne is várj semmi csapatmunkát, vagy valami ahhoz hasonlót.

Hellhammer
Igazad van. De mondjuk én figyelnék a sima üzenetekre is 😊
Persze ebben benne van szvsz az, hogy sokat tolom az Americas Armyval is, és abban csapatmunka nélkül esélyed sincs, aki meg csak hentelni akar az egyrészt elõ sem vesz ilyen játékot, másrészt meg fogja az épp legjobban menõ multi játékot és bemegy hentelni leszarva a többiek játékát...

Kandurex
na ja. Tegyük fel, hogy egy két emeltes ház felé közeledsz két társaddal. A nyugati szint 2. ablakában észreveszel egy nácit. Mit csinálsz? "Cover me" ordítasz? vagy üvöltöd a "follow me" -t? Vicces nem? mennyivel másabb.

"bassza meg!!! vigyázatokk!!!! Jobb ablak, a jobboldali!!!.-...a láma anyá*at!! van nálad gránát??? Kinél van egy rohadt gránát???"

Hentes Bill
a normálisabb playerek igen (csak kevés van belõlük, tisztelet a kivételnek). amcsiba qrva jól hangzik a SMOKE OUT!

Boldog Karácsonyt!

Kandurex
Meg az aztán bír taktikai értékkel, hogy gyere és fedezz, esetleg kövess. Teljesen más amikor beugrik melléd a társad majd üvölteni kezd, hogy ma'jó'istennek kempelsz amikor már az egész banda elõl van...! Kcsiit másabb nem?

Kandurex
Alap kommunikáció van (follow me, cover me), de ki figyel arra közben??

Hellhammer
Igazából nem nagyon néztem meg, de nincsenek benne utasítások, amiket mondjuk rádión, vagy kiáltva lehetne küldeni? Olyanokra gondolok, hogy támadjuk meg ezt, fedezz engem, kövess, erre menjünk stb.
Ha nincs más megoldás, akkor meg maradnak a klánok, és a TS vagy Ventrillo megoldás...

Kandurex
Akkor is vérgagyi a kommunikáció megoldása és a jármû respawn is. Tök röhej volt, ahogy szerencsétlenkedtem. Elõször a vilcot kerestem, de nem találtam. Aztán a nem létezõ lámpámmal próbáltam jelezni a társamnak, hogy ugyanmár próbáljunk együtt mozogni. Végül hegyikecske módjára körbe ugráltam széles egérmozdulatokkal jelezve a haladási irányt....egy idõ után lövöldöztem a földet körülötte, erre rám lõtt (anyád). Nagyon gyér....

Ez már igaz!

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

dr Kotász
Az igazi nyerõ az lenne, ha csak ember respawn lenne. Akkor óriási elõnyben lenne a tankcsaták végsõ gyõztese, lenne igazi tétje a dolognak.
DONGUBA
En most voltam valami magyar mohi szerveren es jo volt

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Nem a tank respawn-al van a baj,hanem ahogy már más is irta vagy a tankok mennyiségét kéne csökkenteni,vagy a respawn idejét növelni.Hogy legyen valami értelme is kilõni egyet,mert igy az van hogy valaki kilõ rakétával egy tankot,de mire örvendezhetne neki egy kicsit,már két másik jön vele szembe...

dr Kotász
Van a szervernél egy respawn wave time opció base assault módban. Ha az a jármûvekre is vonatkozik, a ritkítás javíthatna a játékmeneten szerintem.
dr Kotász
HQ módban meg nyugodtan jöhetnek az óriás pályák viszonylag kevés emberrel, sok jármûvel is, rádiót foglalni nem fogsz tankkal.
dr Kotász
SD-ben nincs jármû respawn, rögtön értelmesebb lesz a játék.
Másrészt a szerveradminok biztos tudják majd konfigolni, hogy egy 20 fõs szerveren ne legyen 16 jármû. Türelem, jó lesz ez.

Egyébként az új Arnhem és Cassino pályák teljesen gyalogos játékmódot igényelnek, nyugodtan hozzá lehet csapni a hagyományos S&D szerverek maplistjéhez.
Hellhammer
Akkor lehet, hogy 1 szerveren voltunk 😊 Nekem tetszett a dolog, bár tényleg furcsa kicsit a jármû respawn, megoldhatták volna ötletesebben is.
Viszont ha belegondolsz nem olyan nehéz egy tankot elintézni, és base assault-ban hurcolhatnád gyalog szerrel egy darabig a satchel charge-okat a bunkerhez 😊 Szal sztem nem árt a jármû respawn, bár a tegnapi játékban kicsit túl gyakori volt szvsz.
Ami jó lenne: a tankba duda 😊)) Sokszor volt, hogy jeep-el mentem volna, de gondoltam felveszek valakit. Erre látom hogy mindenki megy gyalogszerrel ész nélkül. Ilyenkor belefeküdtem a dudába, és általában egybõl kapcsoltak, és bepattantak a géppuskához 😊 A tankkal ezt nem lehet megcsinálni, az meg azért mégis gáz, hogy egy lába mellé küldött sorozattal próbálok meg utalni a dologra :|

Kandurex
Nah, tegnap sikerült kipróbálni a multit, az 5 magyar szerverbõl sikerült elkapni egyet amikor ép volt egy szabad hely rajta 😊 Egy hatalmas téli pályán játszottunk base assaultot vagy mit. Tök kiábrándító volt az egész. Semmi koordinált támadás, tiszta fejetlenség, a jármûvek respawn -oltak (LOLO:LOL!!!). Nyoma sem volt taktikának. Hiába voltunk 20 -an, elvesztük a pályán (vagy csak én voltam mindig rossz helyen 😊), látszik, hogy oda 40 fõ az ideál.

Egyébként még mindig nincs beépített vilco??? Hogy picsába lehet bármit is csapat munkába végig vinni a játékban, ha egyszerûen a csata vagy lopakodás hevében az idióta billentyûzetet kell verni.

Hellhammer
Hát tényleg nem az 😊 De úgy tudom, hogy az még meg sem jelent, de ha kijön szvsz egybõl lehet rendelni majd az amazonról is. A kieg ára 1 hetes szállítással 7500 Ft, lassabb szállítással (2-3 hét) 6900 Ft, szal még az sem billenti a magyar kereskedõk oldalára a mérleget, hogy veszettül olcsóbbak lennének...

Punkerwork
de ez nem a Deluxe pack

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Hellhammer
Punkerwork
akkor tudsz 1 külföldi oldalt ami szállít itthonra is?

Forrest Gump
Egyetértek. Tegnap fent voltam egy 50 slotos francia szerveren. Hát mit mondjak nagyon komoly csata volt. Sajna két pálya erejéig bírta lagg nélkül, aztán szar lett. De addig
Hellhammer
Mivel magyarországon élünk, erre sajna azt kell mondjam, hogy nagyobb az esély arra, hogy kilopják, mint arra hogy nem 😞
Nekem a Diablo 2-bõl és a kiegjébõl is kilopták anno a kulcsokat, az egyiket boltban vettem, a másikat rendeltem és postán küldték. Mivel az online játék abban máshogy van, mint itt (ott egy "központi" auth szerver van, amire mindenki bejelentkezik), jórészt nem is tudtam játszani vele neten. Pár levél, asztalverés, és fenyegetõzés után sikerült elérnem azt, hogy kicserélték a játékot. Azóta nem vettem semmi játékot magyarországról... (ha valami nagyon kell, inkább külföldrõl rendelem meg)

Punkerwork
szerintetek ha neten rendelem a Deluxe Pack-ot akkor abból nem lopják ki a CD-keyt?

Hellhammer
Mondjuk ez igaz. Asszem mi 16-18-an voltunk, de voltak idõszakok mikor nem történt semmi. Meg volt egy buzi nagy pálya, az is dög unalom volt kis létszámmal, hamarosan el is lett szavazva...

dr Kotász
Csak növelni kéne az ember/tank hányadost egy kicsit. Magyarul: nagyobb létszámmal inkább kevesebb szerver kéne, most is töméntelen magyar 12-16 fõs szerver van. Ezek a adminok inkább összeállhatnának 35-40 fõs szervereket csinálni, mert az UO élvezhetetlen 20 alatti létszámmal szerintem.
dr Kotász
Ezzel is egyetértek.
dr Kotász
Egyetértek.
Hentes Bill
csak 1 baj van a magyar szerverrel, hogy borzasztóan kevés ember játszhat egyszerre... és ilyen hatalmas térképekre nagyon kevés 20-22 ember 😞

Boldog Karácsonyt!

Hellhammer
Én is most nyomtam magyar szerveren 2-3 órát, nekem az ASE 5 magyar szervert lát, szal nincs itt gond 😊

Jó volt a játék, sztem nem barmolta szét a tankok használata a játékot. A Foy pálya nagyon bejön nekem, fõleg azon nyomtunk base módot (bunkereket kell pusztítani). Eleinte kicsit káosz volt, amíg sokan nem tudták mit kell csinálni, de egy kör után kialakult a kép, és akkor már lehetett csapatmunkában is nyomulni 😊 A tankokat meg jól be lehet szivatni a házak és kertek között rohangálással + megfelelõen használva a rakétát 😊

Na bejutottam magyar szerverre egy órácskára.Jó volt,fõleg a HQ egy map erejéig az uj pályán,kis tankveszélyel megfûszerezve /kb 3-4 percig senki nem jutott a rádióhoz :-) /.
Nem tudom ki hogy van vele,de én támogatnám a régi Mohiklános HQ szerver UO-ra állitását.Persze továbbra is folyamatos HQ játékmódal.

Ceko
Dietrich köszönöm szépen!!

Asus P5WDH,C2D E6400,2X1Gb Kingmax 800,Nvidia 7600GS,400W FSP,

Serpa
skacok, köszi a segítséget.

remélem megoldódik a probléma.

Hellhammer
Jobb klikk sajátgépen, tulajdonságok, hardver, eszközkezelõ. Az eszközkezelõben a Nézet menüpont alatt az "Erõforrások típus szerint"-et válaszd ki. Itt szépen felsorolja, hogy mi is a helyzet...

Ui: most hogy jobban megnéztem én is, jó hogy itt magyarázok és osztom az észt, amikor nekem a vga a hangkártya és a hálókártya is egy irq-n van

Serpa
megvan.

Serpa
hol tudom megnézni, hogy melyik IRQ szabad ?

Yossarian
aha... a belassulás miatt ki fogom próbálni én is a kártya átpakolást. Azon a pályán nagyon ágyúznak. Megfigyeltem, hogy publicon nagy hangzavarban, ill gránátozáskor szaggat a gém... És nekem is a legalsó slotban van...

Nieleen

Hellhammer
Elméletileg. Mondjuk nyomass biosban egy reset configuration data-t (vagy update escd-t vagy valami ilyesmit, nem emlékszem, az a lényeg, hogy újra kiosztja a dolgokat)..

Serpa
packokkal nem "sértegetem" a gépet. 😊

ha kiveszem és átrakom másik slotba a hangkártyát, akkor egybõl új IRQ -t is kap, igaz ?

Yossarian
na jó, tiszta hülye vagyok 😊 pci-os hálókártyáról írtál. Bocsi😊

Nieleen

Yossarian
de akkor hogy érted, hogy nincs PCI-os kártyád?

Nieleen

Serpa
BIOS ban tudom állítani az IRQ -t ?
pnp os installed --> ez hol van ?

Yossarian
elsõre én is félreolvastam az alaplapihálókártyát 😊

Nieleen

Hellhammer
A kulcsszó: elvileg. Az M$ részérõl sok érdekes dolgot tapasztaltam már komolyabb területeken is

Serpa
de.

Hellhammer
Még 1: a mindenféle okos codec-packok is okozhatnak ilyeneket 😞 Szal elég sok gondja lehet...