43642
  • me and a monkey
    Ez lenne a Thomas mozdony?
    Na már ezt is tudom, tényleg sokoldalú vagy Trident.
  • me and a monkey
    Talán, de hát ezt csak te tudod megnézni a tűzfal beállításaiban.
  • trident
  • dolfy #42130
    Haki!

Nekem az ASE 2.6-os verziója egyetlen egy magyar szervert sem lát pedig mindent beállítottam ami a faq-ban szerepelt. Régen mikor próbáltam nem volt vele gond. Lehet a tűzfal miatt van ez?
  • trident
    (pont azt írtam, hogy különböző legyen, így lenne változatos, példát is írtam korábban)
  • Dietrich
    Yoss!

1; várjuk a javaslatod a maprotra..mert addig oké, hogy szar, de akkor mondj rá megoldást is!
    2; az nem lenne szerencsés ha Tridenték és a mi szerverünk tök egyforma lenne mindenben..(amúgy én is amellett voltam, hogy a maxfps 125 legyen de mivel nálunk a többség szava számít ezt elvetették)
    3; Ryan most elvan foglalva az új jövevénnyel és kevésbé érdekli a maprot..eredeti koncepció az volt, hogy hetente 1-2 új pályát próbálgatunk és ami nem tetszik megy a kukába. Majd visszatérünk ehhez is.

4; erdeti játék arra is jó, hogy olyan mappokat szerezzen meg vele az ember amit máshonnan nem nagyon lehet....a többit már leírták.
  • trident

Domász ide vagy oda, mindenkinek igaza van.
    Van akinek ez, van akinek az a fontos.

De két szerver közzül, ha az egyik eredeti, a másik nem, akkor biztosítottuk mindnekinek az alternatívát és a lehetőséget, így nem lesz senki sem kirekesztve! :)

Szerverindítás: igen, ezt úgy kell megoldani, hogy csinálsz egy könyvtárat, oda kimásolod a pályákat. A gfm-ből kitörölsz szinte mindent, csak néhány pályát hagysz meg. Leteszteled őket, majd új pályákat másolsz be és így tovább. Igen, időigényes, de szerintem megéri. Jó lenne frissíteni mindkét szerveren a maprotációt! :)

Nekem meg az az álmom egy csöpp értelem szoruljon a codpléjerekbe. Tegnap többször külső rconból (vs ase) lettem kickelve az fs szerverről. Előzőleg egy rég ismert pléjer azzal szórakozik, hogy azt állítja: mióta ismer én mindig csalok. Semmi konkrétat nem TUD mondani, csak beírja ezt mindig közösbe. Ez előtt meg az fs tagja állt nekem savazni, mert ugyan nem ismernek, de úgy hallották, hogy izé, és akkor meg minden. Éjáó... De ez nem csak az fs sajátja. Bemegyek hq-zni. Az első öt másodpercben letunkolok/gránátozok vagy öt rambót, aki ész nélkül ráront a rádióra, minden csapattárs meg védés helyett sprintel az ellenre, mindenki elspriccel, hamar ki is hullik. Amikor az ellen meg kilő, valaki beírja: nesze csaló...:D
    Egy másik szerveren meg sneki nem szól semmit, csak egyszerűen indítgatják a szavazás ellenem, hogy kickeljenek... Mert nem minuszos volt a k/d arányom...:D
    itt jegyezném meg, hogy sokszor szarul játszom, sokat befregelnek, szóval -mint ti is tudjátok- nem vagyok én valami műmájer...:DDD

Amúgy eredetim van, nem kell a bsa megvegye és lehet vele törtre járni (re: tróger)

Szerintem már megint túl sokat beszélünk! Láttátok a gfmcup.atw.hu-t nem állítanátok össze egy-két olyan faq-ot? Lécci-lécci.... Meg mapválogatás+screenshotok. lécci-lécci!

Aki jó lesz, az kap dómászt! Yoss persze kettőt, hogy utódgyermeke is részesüljön a jóból!
  • trogerzsiger
    amúgy eredeti játékkal lehet tört serveren is játszani??
  • Yossarian
    "pölö mert az eredetit semmi sem pótolja."

Na pont ennek a kifejtését kértem :) miért nem pótolja semmi? évekig megvoltál te is nélküle. Akkor miért is?

"hogy teljesülhessen Trident álma" :D ezen akkorát röhögtem, hogy felébredt az asszony :) Tridentnek vegye meg a BSA, ha akarja :D

"de egy gőzmozdonyban is lelheti vki örömét :P"

Naná, hogy örül :) Mzdony meg pár kocsi már van, de sose unja meg. Egész nap azt hallgatom, hogy "apa, mindjárt kezdődik a domááász" Mondom az nem domász, hanem tomász. "Igeeen, domááász..." :)

• Serpa
    pölö mert az eredetit semmi sem pótolja.
    pölö, mint írtad te is elismered, h megérdemlik a devek.
    pölö, mert 3 a magyar igazság :), hogy teljesülhessen Trident álma ^^, és az egyik server eredeti legyen.

de egy gőzmozdonyban is lelheti vki örömét :P
  • Yossarian
    "nem értem mér nem tud rászánni 4 ropit"

És most, hogy te kiadtad a 4 ropit, mivel jobb neked, mint annak aki nem adta ki? Győzz már meg, hogy miert akarom akár 1 Ft-ért is megvenni azt, ami ingyen is kurva jól működik? Tudom, tudom megérdemlik, meg külföldi szerverek, amire úgyse járnék. De ezen kívül? Másik lesz a kulcsom és lesz egy szép szitázott CD-m arra élvezek? :D

Tudod mit? Veszek rajta inkább a kisfiamnak egy Thomas gőzmozdonyt :P

• Yossarian
    "Nem, csak vicc volt."

Tudom:) én is csak hülyültem:)
  • me and a monkey
    Mi törekszünk is erre, van amikor a portálon még a regisztrált látogatók is szavazhattak egy-egy pálya sorsáról.
    Régi szívfájdalmam: itthon, szervert indítva, off line módban nem töltödnek be a kipróbálni szánt GFm pályák, hibaüzi: "max vehicle 64 found 68 vagy mi...."
    Szűz telepítésnél ez nincs, de amikor a szerverekről lejön ez-az, akkor már nem megy a dolog.
  • trident
    Hát szerintem úgy kellene, hogy vagy egy ember dönt a maprotációról, vagy több...

Ha egy ember dönt, akkor az biztosan kész lesz...

Ha több: semmi más nem kell, mint otthon szervert idítani és kipróbálgatni a pályákat. Mindenki csinál a szerinte jobbakról egy-egy screenshotot, átméretezi, feltölti és egy kupaktanácsban kiválasztjuk, azt amit kell.... :)
  • Serpa
    so nem :P

biztos meg fogtok szólni, de aki már a kezdektől(2003) játszik, nem értem mér nem tud rászánni 4 ropit, ráadásul 2in1.
    ezalatt a 3 évalatt minden hónapban félrerakott volna egy 100st, szinte meg is tudná venni.

remélem nem akadtok ki rám.
  • me and a monkey
    Nem, csak vicc volt. Nekem elég jól visszaadja a világháborús feelinget, komor falak, romok, szürkeség, füst, kiszolgáltatott katonák, de lehet, hogy csak a fantáziám ragadott el. :)
    Mindenesetre - elismerve, hogy másoknak a már említettek miatt nem biztos, hogy tetszik a pálya - nekem élvezetesebb itt játszani, mint némely népszerűbb pályán.
    De ezek csak az én szempontjaim, én meg cserébe a "zenélős", partraszállós pályát utálom.
  • Yossarian
    :DD eddig csak azért volt, mert sokan nem ismerték és nem volt nehéz nyerni rajta? :)
  • me and a monkey
    Már kicsit én is unom megvallom, egyre többen ismerik ki és vesztesnek lenni pedig unalmas.
    Yoss ! Mondj tippeket pályára, bár ízlések és pofonok oly nagyon különböznek, de hátha elsikkadt egy-két jó map az emlékezetünkben.
  • hofitom
    A Merderethez nálunk is csak egy-két aljas elvetemült alak ragaszkodik mint pl. Richelieu alias Monkey de majd jól fejbe csapjuk egy gyalásóval aztán hátha amnéziás lesz.
  • Yossarian
    mi torpént?
  • trident
    Bár most felhúztam magam, lehet inkább red orchestráznom kellene.
  • trident
    Nem, nem a cdkulcs ellenőrése miatt, a guidrelax szerintem nem kavar be. Ami bekavar a private server patch nevű fájl, ami mint egy crack működik.
  • Yossarian
    "A nyitot, sok utas, közepes pályákat preferálom!"

Pontosan! Semmi értelme a mezőre kitett egy csipával védhető, alagútba besuvasztott rádióval játszott ajtófigyelős játéknak. Aki védi annak uncsi, aki el akarja foglalni, annak az idegeire megy. Főleg ha az a pálya olyan nagy mint a merderet. Mivel a spawn pont a végében van, a 45mp kb arra elég, hogy nagyjából átérj a túloldalra, ott meg már 45 másodperce valaki vár az ajtóban. :D Bummmmm... és lehet futni újból a végéről. Más út meg nincs, csak a 2 híd. Tegye fel a kezét, aki ezért COD-ozik...

De az ajtóban kuksolónak is hótt unalmas ott potyára ácsorogni, ha viszont elkalandozik, akkor elrontja a spawnt, tehát marad a seggén.
  • Yossarian
    " Az eredetit azért is gondoltam, emert lehet ez áll a szerverproblémák mögött."

Gondolod, hogy a CD-kulcs ellenőrzés miatt fagy? :-o
  • trident
    A kör végi szavazós téma az awe mód sajátja.

Én is azt mondom, a kiegyensúlyozott pályák kellenek! A merderet, commandóval én is így vagyok. A nyitot, sok utas, közepes pályákat preferálom!
  • Yossarian
    Értem én az érveidet és el is fogadom, de így is elég belterjes a játék. Oké, van ennek előnye is, mert ismerjük lassan egymást a szerverekről és tudom, hogyha Devil pont jókor nézett ki és lelőtt, akkor az nem WH volt. (mikor core néven játszottam nálatok, kidobtatok, hogy csitelek :)
    De a hátránya az lenne az eredeti szervernek, hogy kevesebben próbálják ki és kevesebben szeretnek bele ebbe a modba.

A maprot pedig... nem hiszem, hogy sokat megold, mert 4-5 map után tuti fagyás, és kezdődik elölről. Kérdeztem már tőled, de elsikkadt biztosan. A sima UO-s szerverekről megszokott kör végi szavazós pályaválasztás nem müxik GFM-ben?
  • Yossarian
    Mielőtt megköveznek az IBT-sek elmondom a kifogásom: a maprot borzalmas. Pár unásig ismételt map és a fele nem igazán jó pálya. Asszem finoman fogalmaztam, mert nem akartam azt írni, hogy szar, pedig az :P Ragaszkodtok egy csomó olyan pályához, amin nincs egyensúly. pl. Merderet. Ha tied a rádió, csak a 2 hidat kell kempelni, ha a templom tövében van, akkor a rádiót kell folyamatosan figyelni és ennyiben ki is merült a pálya élvezete. Commandó: ha a pálya végi erőd szerűségben van, csak kuksolni kell fent a hídon, meg a lépcsőn és lelőni aki belép, vagy ha a kastély főépületében a lépcső alatt van, akkor bújik az egész banda a padláson és figyeli a két ajtót amin be lehet menni. Ha meg a pincében van, akkor ott megint csak végig kell hasalni az időt. Vannak még ilyen pályák és elhihetitek nekem, attól még senki nem lett skillesebb, hogy ajtóra tartott csővel hasal percekig. Leginkább a szerencse dönti el ezeken, hogy ki fog győzni. Kis szerencsével és fegyelmezett kempeléssel nullára lehet nyerni. Főleg ha az ellenfél nincs TS-en és nem tudja összehangolni a mozgását. És még mielőtt félreértenétek, nem blamálás képpen mondom, ha olyan helyen van a rádió én is kempelek, de attól fejlődni nem lehet és hosszútávon uncsi is. :)) Az ilyen játék csak elhiteti az emberrel, hogy "de jók voltunk, nullára vertük őket", pedig...
    Hiszem, hogy az a pálya, (publikon) az a csapatösszeállítás nem jó, amin a győztes fél csak néhányszor hal meg. Sokkal izgalmasabb az a küzdelmes meccs, ahol a győzelem nem sétagalopp, hanem a védőknek is foggal körömmel kell megküzdeniük minden másodpercért. Az ilyen után a győztes elégedett lehet, de a vesztesnek sem okoz rossz szájízt, mert élvezte a HARCot. Gondolom ti is sokszor mondtátok már, "de jó meccs volt, honnan feljöttünk, még pár perc és lehet, győztünk volna", közben fel se tűnt, hogy kikaptatok, mert jó csata volt...

Bocsi, ez hosszú lett :P
  • trident
    :D

Jó, minden lehet több szempontból is nézni. Az eredetit azért is gondoltam, emert lehet ez áll a szerverproblémák mögött.

Azt viszont könnyű megoldani, hogy közös webdownloadon legyenek a cuccok és akár tematika szerint dolgozni. Például nálunk több alappálya és közepes pálya, ibt több custom, több nagyobb például.... :)
  • Yossarian
    Az eredeti szerver szerintem felaprózná az amúgy sem óriási GFM tábort.
    Egyébként sem úgy látom, hogy pályák és szerver beállítások alapján választanak az emberek a jelenlegi szerverek közül. Szerintem a Viharsarok messze jobb mint az IBT-sek szervere, de mivel IBT-n indul be könnyebben az élet, ezért ott játszunk azon a pár unalomig ismételt pályán. A Viharsarok új cvar limitjei viszont az érem másik oldala. Nem mindenkinek tetszik ;-) Szóval egyszerre 2 szerver ritkán fut most is. Tegyük fel az eredeti szerveren van már 3-4 ember, ilyenkor általában elkezdenek szállingózni az emberek. De ha nincs meg eredetiben, akkor ugye nem tud bemenni 5.-nek, hát keres magának mást, mert nem jellemző, hogy egyik szerverről átmegy másikra a nép. Jópáran arra az estére vagy nem GFM-eznek, esetleg UO-zni fognak valamelyik sima HQ szerveren. Az eredeti meg a kevésbé forgalmas orákon pangani fog, mert hiába olcsó, akkor sincs meg mindenkinek. Ha meg egy szerver pang, az senkinek sem jó. A gazdájának sem és annak sem, aki GFM-ezni akarna. Meg különben is, most komolyan... Miért kéne ahhoz megvenni a játékot, hogy továbbra is az IBT-s, OBC-s, GPSZ-es, H2Q-s haverokkal játsszunk, mint eddig is tettük?
  • trident
    Több dolog van a fejembe, amit szeretnék megcsinálni, vagy olyan változás, amiről azt gondolom, hogy jó, de nagyon lassan őrölnek malmaink.

Egy közös, közösségi honlap lassan folyamatban.

Jó lenne a konszenzusos pb konfig.

Jó lenne a felosztott maprotáció.

Jó lenne ha a két "nagy" szerver közzül az egyik eredeti lenne.

Jó lenne továbbra is barátságos mérkőzések, kupák szervezése (akár 3vs3 vagy 6vs6 hq-k, kisebb létszámú tdm-ek, hogy összeszokjon a bagázs és a csapatorientáltságot nézze)

Jó lenne, ha többen ismerkednének a cod2-s gfm-el, mert az is rendben van.

Sokmindent lehet és kell tenni, sajnos ez embereken múlik és nem az elhatározáson és ötleteken.
  • Serpa
    össze is futhatok vele?
  • Dietrich
    láttam és válasz ment megint.
  • trident
    Igen, igen, most olvastam mindenkiét, válaszoltam is.
  • Dietrich
    küldtem privit és mailt is neked.
  • Dietrich
    szervert bérelni...maprotot kitalálni, karbantartani, honlapot kreálni, társakat szerezni a "vállalkozáshoz" a ganéj elemeket kiszűrni a szerverről stb.
  • trident
    Az uo-s nem, de van egy külön gfm-re készített, ha jól emlékszem.:)
  • trogerzsiger
    Szeretnék gfmes servert bérelni. Mit kell csinálni hogy olyan legyen mint az ibt2 vagy a wiharsarok?
  • Serpa
    jaja, kétszer is kidobott, azóta még nem probáltam, lehet frissíteni kell.

Trident!
    nálatok se fut a peaks?
  • me and a monkey
    Nem tudom, én újratelepítettem a gépem, feltettem az Ase-t a hivatalos oldalról leszedve és tökéletes.
    Azonban én így szoktam csinálni:
    - kijelölöm a játékot,
    - még nem szűrök módra, országra, hanem csinálok egy "globál" keresést,
    - most szűrök és minden szerver (amit keresni szoktam) látszik.
    - ha mégsem, akkor kikeresném a game-monitor.com-on és hozzáadnám az Ase
    szerverlistájához.
  • Aradebil2
    hiho,lehet egy lamz0r kérdésem?cod:uo szerókat az ase-m eccerűen nem akar mutatni...codot,cod2-t minden gond nélkül mutatja,de egyetlen uo-t se.se jurópban,se amiban se sehol:(