11113
\'NBA\'
  • csuszi

hirtelen csak ezt találtam. a balos kéz fedezi a labdát block ellen. olyan 7-8 évesen már ezt tanítják, mondhatni a number one edzés első pillanatában.
  • csuszi
    Ha az ellenféltől valaki kosarat akar szerezni, és ezt mi meg szeretnénk akadályozni, akkor nem szabad megütni a kezét, meglökni, ütközni vele, és a többi.

Forrás: szabályok | Érettségi
    wikipedia stb blabla
  • csuszi
    azert tanitjak ugy, hogy a labdat mindig fedezd a kezeddel, dobas pillanataban takarod az egyikkel, a masikkal pedig dobod...
    en ugyan nem vagyok van gundy, de kosarlabdaztam elso osztalyu csapat utanpotlascsapataban, felnottben pedig masodban. kb mintha arrol lenne a kerdes, hogy szabalyos-e a ketszerindulas. a labdat lehet utni, kezet nem. evidens. valamit elertettel vagy gundy beszivott.
  • grizzly21
    kez alatt a kez annak a reszet ertem, ami a labdaval erintkezik. tehat csuklotol felfele mindenkepp falt es a kezen is csak akkor nem ha a labdan van. Jeff van Gundy mondta egyebkent, azert valami koze van a kosarhoz, es rakeresve a neten tobb helyen is igy olvastam.
    2. logikusnak hangzik bar a gyakorlatban ilyet meg nem lattam
  • csuszi
    1. baromság. szép riporter... jézusom... kíváncsi lennék arra, hogy e logika mentén akkor mi a fault? ha nem a kezét hanem a tökét üti? a faultok 90% kézre megy.
    2. az is kapja a faultot.
  • grizzly21
    2 kerdesem van a szabalyokrol. NBA-europai kosar kozotti kulonbseg is erdekel, ha van:

1. a tegnapi spurs meccsen mondta a riporter, hogy ha a labdat fogja valaki, akkor ha dobas kozben a kezet utik meg az nem szamit faultnak, mert a labda resze. ?

2. mi van akkor ha ziccer kozben faultolnak, de benne vagy meg a mozdulatban, es (akar egy masik vedo) lefaultol meg egyszer, hogy ne tudd a fault melle a ziccert is bedobni?
  • tippmix94
    most nem az eredményen van a hangsúly,hanem a mutatott játékon.Randolph kínkeservesen kiizzad magából 12-15 pontot,de úgy,hogy már az is szenved,aki nézi,Gasol-nak beesik 5-6 középtávoli,Conley és Bayless elvállalják a legnehezebb dobásokat is,mert egyszerűen semmilyen tiszta dobóhelyzetet nem tudnak kialakítani.labdaszerzés utáni gyorsindításokból szerzett néhány könnyű kosarat a Memphis,de normálisan felépített támadásuk tiszta ziccerrel a végén nem volt.
  • csuszi
    2 is ot-ban ment el zsinórban. nem nevezném ezt alárendeltnek, csak rutintalannak. a 3-0 nem mindent mutat meg...a két csapat közötti különbség minimális, inkább edző és tapasztalat szinten mutatkozik meg. könnyen lehetett volna ez 2-1 is a memmának, oszt akkor menne a dicsőítés. (nem vagyok memma drukker, sast jobban kedvelem).
  • tippmix945
    elismerem,hogy a Spurs védekezése pokollá teszi a két magasemberük életét,de hát kitalálhattak volna valamit 2 meccs után :D
  • Effe88
    egyetértek
    rohadtul nem ezt vártam tőlük
  • tippmix945
    azok után,hogy sorozatban 4 meccset vertek a Clippers-re és a Thunder-re is ,csalódás nekem a szereplésük.
    ha 3-ból egy meccset elhoztak volna,nem ezt mondanám,meg ha láttam volna valamit tőlük,ami mutatja,hogy helyük van a nyugati döntőben,de ennyit kb. a Charlotte Bobcats is hozott volna :D
  • LoSA
    Ne felejtsd el, hogy ki az ellenfelük és szerintem már az is csoda, szép teljesítmény, hogy eddig eljutottak! ;) Egy SAS ellen nem lehet ám azért könnyű! :)
  • tippmix945
    szánalmas is kicsit :D bejutnak egy döntőbe és feltörlik velük a padlót,még a legegyszerűbb figurákból se láttam náluk egyet sem
    Randolph állandó fröcsögése a bírónak meg nevetséges :D
  • DasIsFuck
    az volt:)

nem tudom,nem szoktam rendszeresen nhl meccseket nézni, csak azt tűnt fel, hogy nem látok feketét míg kosárnál,focinál meg szinte nem látni fehéret:D
    mondjuk azt gondoltam, hogy a hokit inkább a fehér amerikaiak játsszák és kanadaiak, az európaiak meg hozzájuk mérten kevesen vannak:D
  • DasIsFuck
    a kosarazás elgalább annyira egyszerű utcai sport mint a foci.

a vizilabda,kézilabda már nem és ebben a kelet európaiak kiemelekdőek és szintén nagyon jók...
  • Effe88
    a memphis égése azért meglep
  • tippmix94
    furcsa látvány T-Mac a San Antonio kispad végén...
  • syberia2
    De ez nem csak rassz-függő, pl. az sem véletlen, hogy a szegény kelet-európai országoknak nincsenek nagy kosárlabdázói (nyilván van kivétel). Egyszerűen azért, mert könnyebb volt (meg néha azért most is) focizni járni. Kellett egy labda meg két fa és már tudsz játszani. Kosárgyűrűt meg nem lehetett a kertbe összerakni magadnak.
    De hogy a baseball miért a mexikóiaké azt már nem tudom. Pedig a feketék kezében megszokottabb a bézbóz ütő (GTA powa:D)
  • LasDen #10536
    jah, de érdekes.
    foci, kosár - fekete
    jéghoki - fehér
    baseball - latino

:DD
  • ReszegKoldus
    Gondolom könnyebb a gettóban kimenni a térre labdát dobálni, mint megvenni a jégkoronghoz a felszerelést.
    Meg a gyerekek se látják maguk előtt a nagy fekete jégkorongozó példaképeket, talán ezért akarnak inkább focisták meg kosarasok lenni. De ha megnézed az NHL-ben is inkább kanadaiak meg európaiak vannak, ott meg ugye túlnyomorészt fehérek élnek (még).
    Úgy gondolom ez egy nagyjából polkorrekt válasz volt :D
  • LasDen #10534
    mert a jégkorongba hideg van...:D
  • DasIsFuck
    kÜLönben az miért van, hogy míg az amerikai focit,kosárlabdát legfőképp feketék játszák addig jégkorongba alig van fekete játékos?
  • DasIsFuck
    lol, elég szar lehet ott akkor.
    Eleve egy több milliós városnál ha csak 1 csapat van akkor azzal szerintem nehéz úgy érezni, hogy a mienké...

mert azért ott gondolom a fő ligába nem ilyen 10-20 ezres városkák vannakXD
  • ReszegKoldus
    Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers
  • DasIsFuck
    na msot nem nagyon vagyok képbe azzal ezt mire fel írod.
  • banok
    Knicks, Nets
  • syberia2
    leginkább (egy-két kivétellel)minden sportágból max 1 csapat. Pl Baseball, Foci, Kosár, Hoki. De az is ritka, hogy mind a négyből legyen egy.
  • VinylToy #10527
    LAL, LAC
  • DasIsFuck
    amerikába minden városnak 1 csapata van?
    vagy mondjuk egy Boston méretű városban van több profi csapat is?
  • tippmix945
    ez a Stephenson egy állat,kis LeBron :D
  • LoSA
    Jó lenne, ha magyarul is kiadnák, de azt a könyvet mindenféleképpen el kell majd olvasni! :)
  • Effe88
    ne viccelj nem gond;)

#10520: jaja:/
    azért remélem nem lesz ez így végig
    de utálom a sas-t is:D:D
  • ProGabe #10522
    Ja látom, bocs. Elveszett a sok szöveg között így http tag nélkül.
  • N1ggA
    Azért a Spurs 48%-os 3 pontos mutatója, illetve Randolph 2 pontja -28-as +/- mutatóval azért nem szokványos, úgyhogy nem hiszem.
  • tippmix945
    San Antonio jól feltörölte a padlót a Memphis-szel
    remélem azért nem lesz ilyen egyoldalú a párharc,de ez nagyon 0 volt a Grizzlies-től
  • Effe88
    be bazdmeg
    te vakegér
  • syberia2
    te betéptél?
  • Effe88
    nem vót mégXD
  • ProGabe #10516
    Na ezt kötelező lesz elolvasni: http://sportgeza.hu/kosarlabda/2013/05/19/ezert_volt_jobb_jordan_mint_kobe/

(mármint Jackson könyvét, nem a cikket)
  • csuszi
    thx, mukszik en az abc hasznalom ott nem kellett semmit installalnom.