11113
\'NBA\'
  • 5w0rdf15h
    ma meg sport1-n 21:15-től élőbe
  • báttyó02
    holnap sport2-n

15:00 Kosárlabda
    NBA, alapszakasz, LA Lakers-Phoenix (eredeti kommentárral)

kiváncsi leszek Kobe-ra:p
  • FrezeR
    nincs értelme vitázni, mert nem értesz meg :) olvasd el rendesen amit irok. a Wallace kosár azért érvényes mert a palánk tetejével egyvonalban felpattan majd visszaesik a gyűrűbe. tehát a palánk tetején nincs kint a labda csak ha hátrafelé esik ás légvonalban átlépi az alapvonalat.Igy ha hozzáér a palánkot tartó vasaknak és egyéb alkatrészeknek kint lesz, és nem kell a földre esnie. Én ennyit mondtam szerintem nagyon világosan beszéltem, de te nem is egyszer félreértettél:) részemről a téma lezárva. peace
  • VinylToy #6625
    egyértelmű hogy a kosár jó. :D
  • grizzly21
    Wallace
  • VinylToy #6623
    lássunk már egy video-t erről a Wallace kosárról :D
  • grizzly21
    tulragozzuk szerintem a kérdést, de ha már igy benne vagyunk:) Tehát azt irod hogy bármely részéhez (hátulja oldala teteje alja) hozzáér az kinn van, amit mondtam Wallace kosár az pont a tetejéről pattant be nem?
    Azért irtam a légvonalat mert azt irtad hogy "a palánk tetejének vonalát nem lépte át teljesen a labda", itt ez nem sokat számit szerintem, csak az számit hogy hozzáér e vagy sem a panlánkhoz.
  • Tmac
    Persze hogy ha a palánk oldalához ér az kint van, de ez is bírói felfogás mert pl az ilyen gagyibb bajnokságban ilyet nem néznek és mikor a védőmet úgy szop@tom hogy oldalt állok és rádobom a palánk oldalára ő meg szedné a lepattanót, de addig az visszapattan hozzám én meg bedobom.
  • FrezeR
    az szabályos, de abban az esetben nem is ért hozzá a palánkhoz, csak átment felette. itt pedig arról van szó, hogy ha átesik a palánk mögött szemből rádobva és hozzáér a tartókhoz vagy a palánk valamelyik részéhez az kint van, és nem kell hogy leessen a földre. ez világos szerintem
  • N1ggA
    Ha átdobják, az szerintem nincs kint, legalábbis ha hátulról dobod, és fölötte átrepül és utána esik be akkor az érvényes. Asszem nemrég láttam ilyet Nowitzkitől.
  • FrezeR
    + A palánktartót, a palánk hátulját vagy bármilyen tárgyat a palánk felett és/vagy mögött.

a palán hátuljához ha hozzáér kint van, és a palánk hátulja nem a földön van hanem a levegőben. érted már? nem kell a földre esnie a labdának ahhoz hogy kint legyen.
  • grizzly21
    látod pont ez az, hogy a labda nincs kint csak ha földet ér, ez nem foci, a légvonal nem számit.
    Azért kérdeztem hogy miért nem volt kinn a labda mert ugy tudtam hogyha a palánk aljához, hátuljához, tetejéhez, oldalához ér a labda akkor kinn van, ezek szerint csak akkor van kinn ha a hátulját vagy a tartót érinti. ami meg azért nem teljesen korrekt mert az oldalánál tutira kinn van. ez nba szabálykönyv?
  • FrezeR
    idézet a szabályzatból:

33. § Határvonalon kívüli játékos, határvonalon kívüli labda <^>

33.1 Meghatározás

33.1.1 A játékos határvonalon kívül van, ha testének bármely része érintkezik a talajjal vagy bármilyen tárggyal – kivéve a játékosokat – a határvonalon, afölött vagy azon kívül.

33.1.2 A labda határvonalon kívül van, ha érint(i):

+ Egy játékost vagy bármely más személyt, aki határvonalon kívül van.

+ A talajt vagy bármilyen tárgyat a határvonalon, afölött vagy azon kívül.

+ A palánktartót, a palánk hátulját vagy bármilyen tárgyat a palánk felett és/vagy mögött.

az utolsó mondatra felhivnám a figyelmed :)
  • FrezeR
    ez nem teljesen igaz. elég sokszor láthattad akár te is, hogy ha a labda felpattan a palánk tetejére majd a palánk mögé esik le akkor már kint van és nem is ért még földet.
  • grizzly21
    dehogyis van kinn akkor a labda:) akkor van kinn amikor a vonalon tul leér a földre
  • FrezeR
    hát mi lenne, kint lesz a labda :) de ha megnézed a palánk tetejének vonalát nem lépte át teljesen a labda
  • grizzly21
    az alapvonalat? :) mert há átlépi akkor mi van?
  • FrezeR
    a labda nem lépte át teljes terjedelméve az alapvonalat.

más: Kobe megint nyomott 53-at :P és ugye sajna kikaptak..
  • Fókameister
    na Tmac megin jó volt:)
  • grizzly21
    és Kobe ellépte:) nem is kicsit
  • grizzly21
    Lakers - Rockets WOW:O jo meccs
  • grizzly21
    grizzlies vs blazers meccsen is kb a felénél az összefoglalonak hogy ellépte a csávo :o sztem
  • grizzly21
    amit a Ben Wallace dobott az nem volt kinn? nem értem
  • Fókameister
    ja remélem legalább a konferenciadöntőig jutnak:)
  • Tmac
    Már biztos PO résztvevők vagyunk és ez a lényeg, a PO-ban pedig majd a utah-t kell megszorongatni ill megverni (első körben) ami szerintem nem esélytelen a hou-nak.
  • báttyó02
    azér ez nemvolt gyenge :O
  • Fókameister
    Houston 45-26 al áll végre remélem ebből még lesz vmi :D
  • N1ggA
    az se rossz ja :) minden tiszteletem az övé, pedig nem bírom :D
  • grizzly21
    áhh elkurta, most 7 pont kellett volna. azért az se rossz:)
  • FrezeR
    nem semmi ez a Kobe :) aztamindenitneki
  • banok
    Kobe nagyon ráhajtott az MVP-re... :D
  • grizzly21
    *50 pont
  • grizzly21
    még egyszer 50en pont:DDDd
    mostmár csak ketten vannak, ő és Wilt Chamberlain
  • grizzly21
    hát igen, sokszor kevésbé a teknika dominál, de azért az is
  • mainevent
    Ezzel kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy az összes labdás csapatjátékban megfigyelhető, hogy ha csak pár évre tekintesz vissza akkor is óriási különbséget lehet felfedezni, a fizikai állapota a játékosoknak rengeteget javult, sőt ki merem jelenteni, hogy ezek a sportágak eldurvultak.
  • grizzly21
    én még nem láttam "king James"től egy olyan mozdulatot sem amire azt mondtam volna hogy szép. erő az van benne, de a kosárlabda észjáték, ahol a legjobb mindig a legkreativabb.
  • VinylToy #6592
    Igen a német fickó se volt a legjobb, én viszont nem szemrehányásként mondtam, ha elolvassátok, annyit írtam van még mit fejlődni, se nem "szaroztam" le, se nem mondtam rá hogy nem méltó arra, hogy az NBA-ben legyen, a tegnapi meccsen nem jött össze neki, de pont hogy a jó ellenfél ellen várná az ember hogy az ilyen sztárok összeszedik magukat, mégegyszer hangsúlyozom ettől függetlenül semmi bajom Lebron-nal, nem álltam be a sorba, olvastam a topikot, tényleg sokan vannak akik kritizálják, én a tegnapi meccsen többet vártam volna, ezért fogalmaztam így, hogy van még mit fejlődnie.
  • N1ggA
    Én szeretem Jameset csak szerintem nem a legjobbak közé tartozik, ennyi. A bannert meg inkább AI miatt kéne megváltoztatni :D
  • Doktor Lucsok
    A mecccs alapján Dirkre is ráférne még egy kis fejlődés...
  • Doktor Lucsok
    Ha egyire utáljátok Lebront nem ártana megváltoztatni a bannnyert...