The Movies

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
Erre?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Küdjetek légyszi mert nem tudom felynomni a gépre a játékot!!!!!!!!!
Nem tudtok serial kódokat?
Serpa
na.
2005ben vége van a világnak.

gondolom csak fiatalokból lehet 4 és 5 csillagos star -t összehozni.
press -t, hogy a túróba lehet maxra felvinni?

Hmuda
Hú emberek, kissé elfoglalt vagyok mostanában. Amint csillapodnak a kedélyek az egyetemen, nekiállok a szervezõdésnek, de jelenleg még az Icarus folytatására sincs idõm. :-(

Nyugi, azért a fórumot még karban tudom tartani.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Kit--Kat
Ez 1 fórum, szal ha kéne valami akkor leírod, és ha valaki is ér válaszol rá.
Amúgy mi kéne, mi a gond?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

TopGun
Nem tul aktiv a topic 😞(

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

TopGun
Hi! van itt most valaki?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Serpa
vedd meg a legjobb lakókocsit.
5 csillagos is lesz, de olyan épület kell hozzá. (nekem eddig a legjobb script 4 és feles volt)

smici
hogy lehet maximumra tolni a trailer csíkját?
csak 3 csillagos script van?

Úgy érzed nyomott vagy?

Kit--Kat
Hmm én azt nem értem, hogy 51ben vagyok és a ruha válogatásnál filmezés közben soha nem találom a legújabb fazoniokat, csak ha véletlenül úgy löki be a szerepbe gép. Miért van ez?

smici
miért nem szerzed be és nézed meg ezeket a dolgokat? <#wow3>

Úgy érzed nyomott vagy?

A leges legelején amikor kezdünk akkor mit kell majd csinálni?
Mert azt mondják hogy majd kell kapni egy Custom Script Office
nevû épületet.
Serpa
én lassan 2 hete játszok, és 1970 körül járok.
1930ban kezdõdik.

igen, amíg meg nem unod.

Hello.

Bocs hogy ilyet kérdezek. De valaki elmondaná hogy milyen hosszú ez a játék.
Vagy ez olyan hogy csinálod a filmeket és addig játszol vele mig meg nem unod.

Thx
Serpa
ennek a kettõnek a kombija bevált. (space + 2x katt)

Nekiugrottam a kisebbik leírás magyarra fordításának. Az eredeti végülis nem 8, hanem 14 oldalas. HTML-ben fogom megcsinálni és egyelõre felrakom a honlapomra, amíg nem lesz máshol helye. A képek miatt most 400 kB körüli a mérete. Sajnos ahonnan fel tudom tölteni, onnan nem tudok belépni erre a fórumra, így nem tudom megírni, hogy mikor készül el, de vagy már ma, vagy vasárnap készen lesz. Legrosszabb esetben képek nélkül, csak a szöveg lesz fent.

AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB

"starokhoz nem lehet vhogy gyorsan oda ugrani?"

A baloldalon kiválasztod a színészt (vagy rendezõt), és duplán kattintasz rá.

Serpa
akyyy nak köszönhetõen tom, hogy space el lehet a bejárathoz ugrani.
starokhoz nem lehet vhogy gyorsan oda ugrani?

Van egy jó hírem: letöltöttem a játékhoz 2 db angol nyelvû leírást!! <#email>

Mindkettõ PDF-ben van, az egyik 8 oldal, ez 1.5 MB, a másik azt hiszem 28 oldal, ez 5.6 MB. Mindkettõt az alábbi helyen találtam: www.replacementdocs.com

Esetleg a magyar FAQ mellé felrakni? Valahol elérhetõvé kellene tenni. Nem szeretném mindenkinek külön-külön küldözgetni email-ben ...

Valószínûleg sort kerítek a (kivonatos) fordításra, bár PDF-et nem tudok készíteni...

HMUDA! A FAQ-ot tartalmazó oldalt nem akarod rajongói oldallá (=fan site) bõvíteni?

smici
játszottam egy pár órácskát 'story' módban, ott elõkerültek a fények :-o

Úgy érzed nyomott vagy?

smici
jó kérdés :p

Úgy érzed nyomott vagy?

Serpa
valamint a fotosokhoz nincs vmi hotkey?
körülményes állandóan a bejárathoz menni és vissza.

bricsi01
Helló!

Ilyet hogy lehet csinálni?
Kösz.

Serpa
ez a "half price" os bonus, hogy is mûködik?
automata megfelezõdik a bérük a következõ díjkiosztóig?

Igen, errõl beszélek. Egy helyszínen belül is van olyan jelenet, ahol csak puskaszerû dolgok lehetnek a kezében, míg egy másik jelenetben meg csak pisztolyszerûek.

Voltan
Mondjuk a saját forgatókönyvek készítéséhez azért nem árt némi angoltudás. Anélkül kissé macerás a dolog.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

"Akkor le is mondok az egész játékról. Nem tudok annyira angolul."

Akkor kicsit félreérthetõ volt, amit írtam. Azt próbáltam hangsúlyozni, hogy a játék kevés angoltudással is játszható, de élvezetesebb, ha jobban tudsz angolul.

"Elképzelhetõ, hogy abban az egyik jelenetben nincs olyan fegyver, mint a másikban..."

Nem értem, mire gondolsz... Két egymás után közvetlenül következõ jelenetrõl van szó és a helyszín is ugyanaz maradt (SciFi Corridor 1., ha jól emlékszem).
Egyetlen szereplõ van mindkettõben. Az elsõben valami automata fegyver van a kezében (csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem illik az 1960-as években gyártott filmhez), a másikban meg már egy scifi pisztoly. Ezt a cserét furcsállom, szerintem egyértelmûen hiba az író részérõl.

😊 😊 😊 😊 😊 😊 😊 😊 😊 😊
smici
ne viccelj már, én sem tanultam sosem angolt és mégis tudok vele játszani :|

Úgy érzed nyomott vagy?

Hát ez gáz juharfalvi.

Akor le is mondok az egész játékról. Nem tudok annyira angolul.
Na akkor szívtam. Na mindegy , majd találok valami más játékot is.

És köszi hogy szóltál.
...az egyik jelenetben nem ugyanolyan kellék volt a szereplõ kezében, mint a következõ jelenetnél... (két különbözõ fegyverrõl van szó)

Elképzelhetõ, hogy abban az egyik jelenetben nincs olyan fegyver, mint a másikban (ilyen problémákról már sokan beszámoltak), ellenben a fegyverhasználat ténye megmaradt. Ez esetben marad a jópont az AI-nak. Ha nincs igazam, akkor egy rosszpont.

"milyen szisztéma szerint készítik a "gépi" forgatókönyvírók a filmeket?"
"valamiféle "intelligencia" van beleprogramozva?"

Szerintem is a beprogramozott intelligencia a nyerõ, annál is inkább, mert nem kell okosnak lennie az írónak ahhoz, hogy megírja a forgatókönyvet. Sémák vannak, amikbõl építkezik, ahogy te is írtad: bevezetés, konfliktus, üldözés, lezárás, stb. (még egy pár hasonló).
Te meghatározod, hogy milyen mûfaj legyen (mondjuk scifi), ez alapján õ kiválaszt egy vagy több megfelelõ helyszínt.
Mondjuk azt jó lenne tudni, hogy pl. a filmben lévõ helyszínek vagy jelenetek száma, bonyolultsága függ-e attól, hogy mennyire tapasztalt a forgatókönyv írója. Valószínûleg igen, gondolom a tapasztaltabbak hosszabb vagy bonyolultabb filmeket írnak (de ez csak feltételezés).

Nekem egyébként most az tûnt fel az utómunkálatok során (PostProcessing), hogy az egyik jelenetben nem ugyanolyan kellék volt a szereplõ kezében, mint a következõ jelenetnél... (két különbözõ fegyverrõl van szó). Tehát nem tökéletes a forgatókönyv, ha ilyen durva hibák becsúsznak.
Szerintem poén lenne, ha a kritikusok ilyesmit is szóvá tennének a film értékelésekor... 😊

Azt hiszem, az egyik Tutoriálban elhangzik, hogy Hollywood-ban is hasonló szisztémát használnak a forgatókönyvek írásához.

Arról van valakinek valami tudomása, milyen szisztéma szerint készítik a "gépi" forgatókönyvírók a filmeket? Mert való igaz, hogy az általuk készített filmek rövidek és "primitívek", de nagyon is konzekvensek, kerek történettel rendelkeznek. Végig figyel arra, hogy ki milyen szerepben van jelen, megvannak a karakterek, van felvezetés, csúcspont és lezárás stb. Ráadásul képes használni tárgyakat is, ráadásul elég következetesen.
Szóval lehet, hogy nagy mennyiségû elõre készített forgatókönyv van, ami számomra azért tûnik valószínûtlennek, mert túl nagy a variációs lehetõség, pláne, ha különbözõ díszletek között játszódik egy film, avagy valamiféle "intelligencia" van beleprogramozva. Nektek mi a véleményetek, tudomásotok errõl?

"De ugye nem olyan játék ami nagyon nagy angol nyelvtudást igényel?"

Szerintem érdemes jól tudni angolul, például jó ha érted, hogy mit mond a hangosbemondó. Úgy tudom, hogy ez szöveggel kiírva nem jelenik meg sehol, pedig néha jó lenne (pl. bemondja a nõ, hogy valamelyik forgatásnál várják a statisztákat - itt "Extrá"nak nevezik õket. Ha ezt megérted, akkor oda tudsz küldeni Extrákat máshonnan. Ha nem érted a teljes szöveget, akkor a forgatás ikonjára kattintva kiíródik méhány szóban, hogy miért áll a forgatás).

A színészek tulajdonságait, kívánságait értelmezni kell (mondjuk ez általában csak egy-egy szóval van kiírva, tehát ezt egyszerûbb megérteni).

Vannak a felsõ futó sorban hírek, amiket érdemes figyelni, mert ezek befolyásolják a nézõk érdeklõdését (a kulcsszó a cikk alján egy szóval ki van emelve - pl. "Sci-Fi +"). A cikkek néha poénosak, érdemes olvasgatni õket.
A díjak odaítélésénél jó lenne valahol elolvasni, hogy melyiknek mik a feltételei, mert ez akkor csak rövid ideig íródik ki.

Angolul tanulni érdemes!

smici
ez így azért korrekt lenne

Úgy érzed nyomott vagy?

smici

ezt találtam

Úgy érzed nyomott vagy?

Malakai
Annyira nem nagyban (sõt), õk is ott tartanak még, hogy a leg alapvetõbb szöveges fileokat, meg a textúrákat cserélgetik. Dolgoznak rajta (ahogy legújjabb hírben is írja Doc), hogy a 3D cuccokat is lehessen cserélni, de egyenlõrre még egyhelyben állnak, az se biztos, hogy sikerülni fog így sdk nélkül (én pesszimizmus azt súgja, hogy nem, vagy max a jelenetbe beilleszthetõ plussz tárgyakat tudnak majd, ami valami, de nem sok)...
Már gondoltam rá, hogy tõllük is megkérdem, hogy tudnak-e vmit errõl az sdk dologról, de még nem írtam. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

smici
itt már nagyban megy a modolás :-o

Úgy érzed nyomott vagy?

Kit--Kat
Az összes kérdésem amire nem tudtam a választ a kezdetekben.

Hmuda
Sehogy.

A kitörölt maradékra meg a FAQ-ot ajánlom figyelmedbe. Én megtanultam írni, te megtanulhatnál olvasni.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

na nekem az a problémám hogy amikor megvan a forgatokonyv meg minden akkor van 1db szinpoad és pl 1db urcsatás urhajo...és valamiért beteszi a szinados jelenetet is...azt hogyan tudom megcsinálni hogy ne is kezdjen hozzá hanem rögtön az urhajossal kezdje???
smici
nem úgyértettem, de mind1 😄
szóval nincs ötleted, hogy nálam miért nem jelenik meg?

Úgy érzed nyomott vagy?

Hmuda
Ugyanúgy néz ki mint minden más beállítás. Van a csúszka és piszkálni kell.

smici
ott is csak ködöt tudok választani

hogy is néz ki ez a fény dolog? mit lehet állítani?

Úgy érzed nyomott vagy?

smici
ok, köszi, megnézem.

Úgy érzed nyomott vagy?

Hmuda
Hát pl Scifi Corridor 2. 100%, hogy van.

smici
mit tennél hozzá?

Úgy érzed nyomott vagy?

Kit--Kat
Nem lenne jó 1 FAQ Update?