2520
Fenti ket lap a tema
-
Tovi #413 Memóriaórajel csökkentése, ill. előszőr az időzítések növelése. Tuning van? Mennyi az FSB? -
hires #412 Üdv
A korábbi hangkártya probléma üzire tud valaki segíteni.
Látok kb azonos konfig embert(tovi)akinek szintán sb live van.Szóval várnék egy megoldást a problémámra!
Köszi -
harczos #411 nah, nem igazán vágom a memtestet. meddig tart?
elindítottam, fél óra alatt 2* futott le.
ezalatt az 5-6-os tesztekben voltak hibák, 6-osban jóval több.
szal mit kéne csinálni? -
Tovi #410 Bizony, ez tipikus memóriahiba. Mint alattam írták a memtest86 vagy a goldmemory futtatása javallt. a memóriaidőzitéseket vedd nagyobbra. -
Noname memória nem túl jó referencia, Memtest86 3.0 full test végig fut rajta hiba nélkül? -
hogy a south park egy kezdeti(még ütős) epizódjából idézzek:
"gyerek a buszsofőr néninek:
-Fogd má be te cseszett liba!!
-Mit mondtál fiam??!
-A házimban lesz 1 hiba..
"
sztem nincs a gépeddel semmi baj,a hiba a windowsban van.. -
harczos #406 ez megoldva, de mégis jobb lenne ha a hiba lenne hárítva :)
5letek? -
Hát szvsz arra való, hogy renccerhiba esetén újraindítccsa a számgépet
:))
Billy újabb júzerbarát fasssága... -
arra,hogy a windows "ok" nélkül újraindítsa a géped..minden winXP telepítés után rögtön lelövöm(mint sok más felesleges xp-s hülyeséget). nem tudom pontosan mi haszna.. -
harczos #403 danke, megtörtént.
egyébként ez mire jó? -
kapcsold ki: sajátgép-tulajdonságok->rendszertul.->speciális->indítás/helyreáll.->rendszerhiba-automatice ujrainditást.. -
harczos #401 mitől lehet hogy a gép néha fogja magát és újraindul?
abit nf7 2.0, xp 2600+, 2*256ddr333 noname, radeon 9000pro, chieftec 360, glacialtech hűtő - a fontosabbak.
2 hónapos a gép, kb 1 hónapja kezdődtek a gondok, volt hogy egy hétig semmi, de mostanában egyre sűrűbben fordul elő (pl tegnap 2*, ma is már 1*)
az eseménynaplóban ilyen bejegyzést találtam:
"Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x0000000a (0x00000020, 0x00000002, 0x00000000, 0x804fe10d). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini102803-01.dmp." -
sry,ez off volt.. -
sajnos én a 8500at nem tudom húzni:( (beszíneződik a kép)
egy másik konfig:chaintech 7njl4,1900Mhz,ddr333,gef3ti200@ti500:9400-9500pötty. szóval tényleg reális. thx az eredményekért. -
hires #398 HAli.
Én is bővítem az Nf-7 alaplaposok táborát.
Lenne egy gondom.
Én a régi jól bevált sb live 5.1 hangkártyámat szeretném használni.Hogyan lehet letiltani az alaplapit,mert biosban nem találom ill. mi a megoldás erre a gondra.
Egyébként nálam valamiért a játékoknál recseg,pattog a surround hangfalrendszerem és élvezhetetlen.
Szóval kérnék segítséget.Köszi -
reális!nekem szét tunungolva mindent,9940 pötty volt a max. nf-7 512 ram cas 2.5 348 mhz körül.2000xp@1800 mhz ati 8500 le 295@ 255 -
Tovi #396 Az úgy kb reális, Nekem 10300 pont a default benchmark.
A Mohaa-ra meg nem emlékszem már mint írtam, akkor ezekszerint nincs EAX. -
csöppet off,de 3dmark2001def-al mennyit kapsz erre a konfigra?
nekem nf7,1700+@1870Mhz,ddr333(dual)2*256Mb,8500LE -> 9500-9600pötty.. -
eax-ot a mohaa-ban kell állítani? ott csak headphones,two speaker,quad speaker,surround közül lehet választani,meg sound detail(->high). a quad-al próbáltam. nem hallatszott térhatásnak.. -
Tovi #393 Mohaa-ban van térhatás? Nem igazán emlékszem már. Ha van, akkor EAX be, többhangszórós mód be, és elvileg megy. -
oké. nem a bétát szedtem. működött,de kicsit gázos a hátsó hangfalpárom. öreg,ócska,kicsit szét is van törve :) ,de működik. csak nem épp a legjobban szól. a hangteszt tuti volt,körbement a hang. mohaaban viszont,nem igazán volt használható a térhatás. eddig,de még tesztelem. -
Tovi #391 Azért szerintem ne az ott lévő bétát vedd le, hanem az A350-es drivert -
ha sikerül,jelezz vissza engem is érdekel!már egyszer kipróbáltam,de nem tetszett a hangja...de a menüje dögös! -
thx.. -
Tovi #388 Azt sosem próbáltam. ezzel biztos tudja. A mélynyomósat előre, a két hangfalat hátra, és csak 4 hangszórós rendszert állíts be, mert ugye nincs különálló sub meg center. -
ha a laphoz kapott cd-ről telepítem a hangdrivert,akkor is tudnia kell az 5.1et,vagy nem? -
és hogy kell rákötni a hangfalakat? nekem van egy 2.1es(mélynyomó+jobb/bal) meg egy sima hangfalpárom. ebből kilehet hozni vhogy vmiféle térhatást? játék/film -
Tovi #385 http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True -
fetyka #384 Honnan kell letöltenem? -
Tovi #383 Tévedsz, az NF7 hangkártyája 5.1-es, csak fel kell tenni az ALC driverét. -
fetyka #382 Az alaplap bevált nekem, de a hangkártyát vissza kellet raknom.Nekem jó SB Live-al is.
Csak azt nem értem, hogy miért rakják ugyanazokat a kimeneteket az NF7-re is.
Holott nem 5.1-es a hangkártyája , de a kimenetei azonosak.
Ez egy kicsit kiszurás a vevökkel.
Kicsit haragszom is emiatt az ABIT-ra.
Viszont az alaplap stabil, ami nekem nagyon fontos.
-
Inquisitor #381 Hát igazából tök mindegy, mindkét esetben ugyanakkora esélyed van, hogy nem fognak dualban menni normálisan. :(
Sajnos a párban tesztelt ram meg baromi drága.
De azért ha egyforma gyártmányú a két ram, és ugyanolyan chip-ek vannak rajta, akkor az növeli az esélyeket. -
Inquisitor #380 "A soundstorm nem egy hangkárty, a live meg igen."
De már nem sokáig. :) -
Impi #379 Hali mindenkinek!
Annyit szeretnék kérdezni, de most csak 1-et
Akinél ilyet látok: 2x 256MB SAMSUNG DDR400 333/CL2
Ezeket a RAM-okat párban vették, vagy megteszi, ha "tömeg-
cikk-ből" vásárlok 2 db-ot. Köszönettel Impi -
Borg #378 A soundstorm nem egy hangkárty, a live meg igen.
A soundstorm csak az nforce2 hangcucc digitális kimenetének minőségét jelzi.
Magyarán a liveal is max a digitális kiemenetet illetően konkurrál, de abban még állitólag az audigyt is veri.
Sima analóg kiemenete viszont a livenak jobb. -
szvsz soudstorm jobb mint a live. A live már vagy 5 éves kari.... -
Tovi #375 Nem mondanám, hogy a legjobb, de az is jó választás. De akkor már audigy, nem annyival drágább az OEM (max 3000).
Én egyébként a PCI-os hangkártyák híve vagyok, ha valami nem stimmel, vagy éppen fejleszteni akarok, akkor cserélhető, eladható. -
Ha audigy-d van akkor NF7, ha szarabb hangkari, akkor a soundstormos NF7-S. -
Tovi #372 Nem csak ez a külömbség, ott van még a SATA hiánya is. A Soundstorm hiányát neked kell eldöntened: Ha van jó hangkártyád, akkor szvsz. nem, de ha nincs, akkor mindenképpen megéri.
Én maradtam a Live-nél, nem mondom hogy jobb, de analóg kimeneten elmegy. -
csak hogy én is beszálljak:abitNF7 tuti lap!!