2520
Fenti ket lap a tema
  • ZaJanga
    Az alaplap leírásában van benne minden. Azt írja, hogy úgy alakították ki a lapot, hogy ha új P4 tápod van akkor rákötheted a plussz 12-os kiegészítő csatit.Ha viszont régi tip. tápod van akkor a +5volt minimum 20A adjon le.
  • Tovi
    A Sandra Max kiírja, de ha Abit NF alaplapod van, akkor biztos ultra400, mást nem gyárt. A lapon lévő rev.2 felirat a mérvadó.
  • ZaJanga
    A választ megkaptam tnxs csak azt szeretném még tudni, hogy a chipseten fel van tüntetve az ultra 400?És a v2.0 valahol a biosba vagy esetleg a si-sandrában megjelenik e?
    Azért értetlenkedek mert a dobozán nincs ott a rev. 2.0 a deszkán viszont igen.
  • NeoMaN
    az elemnél nekem is csinálta. a hwmonitor progiban tedd feljebb, ÉS METSD EL! Bal felü a menüje lenyit, és save. Utána megjegyzi. Az elem gond más, mint amit én leírtam. Nálam nem a HW Monitor progi sípol, hanem bekapcsolás után rögtön a gép, még a win betöltődése elött.
  • Tovi
    Nem Asus alaplap véletlenül?
  • barret
    wwwwwwwwwooooooowwwwwwwwwww!kipróbáltam az általad leirt megoldást!teljesen tanácstalan vagyok,mert AZ is működik!!!ilyenkor mivan,hülye a bios??? az elemet 3.6 voltnak méri,ha utánna korrigálok a riasztási szintnek,akkor elhallgat a szirénázás!reset után is elhallgat,de azért egy rövidet csippan!
  • barret
    enyém ugyan ezt csinálja,de az elem miatt.tévesen méri a feszt.vagy reset,vagy hardver doktorral utána korrigálni.második esetben is szirénázik,de abbahagyja.elsőt használom.
  • Gerry
    Akkor javasolom a legfrissebb BIOS felflashelését, hátha az segít. CPU Shutdown when CPU fan fail legyen disabled, a hőmérsékletfigyelés bőven elég. Új BIOS-ok általában jól mérik a hőmérsékletet, és nem csinálnak vakriasztást!
  • NeoMaN
    Aha. Mindhárom másik hűtővel (FRII, WRIV,gyári), mindhárom másik biossal. Monnyuk észrevettem, ha kikapcsolom a :CPU Shutdown when CPU fan fail-t (vagy valami ilyesmi), és feljevbbnyomom a riasztási hőmérsékleteket (már 110-nél van :) ), akkor nincs problem.
  • Gerry
    Ha a legfrissebb van rajta, akkor esetleg másik hűtővel kell megpróbálni, vagy marad a resetes megoldás.
  • Gerry
    Valószínűleg alacsony neki a CPU venti kezdeti fordulatszáma, esetleg BIOS frissítéssel meg lehet próbálkozni, szokott segíteni, ha még régebbi BIOS van rájuk feltéve.
  • NeoMaN
    Egy érdekes kérdés:
    Az utóbbi időben összeraktunk már 3 gépet is Abit NF7-s-el.
    Mindháromnál a köv. a probléma:
    Néha -rendszertelenül- bekapcsolásnál elkezd nééénóóózni az alaplap ill. a speaker. Nemtom jobban leírni, olyan mint amikor oviban rendőrautót utánoztunk: nééééénóóóóó-néééénóóóó.
    Reset után már nem csinálja. Ez mitől van? Gyanakszom, hogy a proci hőmérő vagy a ventiforgás érzékelő miatt. Tudja valaki a választ??
  • Gerry
    Helyes, a vak is ezt mondta! Remélem minden OK lesz! Bízzunk benne!
  • Gerry
    Szerintem akkor ne cseréld le a tápdat, elvileg így is stabilnak kellene lennie a gépednek. Ha gond van, akkor próbáld ki pl egy 360W-os Chieftec-el, vagy Enermax-al, ha tudod, és ha azokkal az extra csati bekötése után már minden OK, csak akkor cseréld le a mostani tápodat.
  • Gerry
    Nekem Chaintech 7NJS "Ultra Zenith" lapom van, és nincsen rajta extra csati. Milyen tápegységed van? Amúgy ha van olyan csati a tápon, akkor én a helyedben bekötném, mert ártani nem árt, és ha már van, akkor mért ne legyen bekötve, nem?
  • Gerry
    AMD esetén nem kötelező az a tápcsati, csak ajánlott, elvileg esetleges stabilitási problémára megoldást jelenthet. Elvileg el kell hogy induljon. Nekem a P4-es gépemen be van dugva, (sőt mivel az ASUS P4T egy régebbi RAMBUS-os alaplap, ezért még a 3. tápcsati az AUXPWR is be van kötve.), viszont az AMD-s gépben nincs s ilyen csati, és mégis stabilan megy a 2400+os proci akár tuningolva is.
  • Gerry
    Én még csak most töltöttem le a 3.13-ast, és mivel nem otthon vagyok még nem tudtam kipróbálni, így jelenleg otthon az AMD-s gépemen még a 2.45-ös drivercsomag van fent. szerintem a legtisztább, ha minden jelenlegi drivert leszedsz (nforce+vga), majd feltolod a 3.13-ast, és ha minden felment belőle, és felismerte a cuccokat, akkor mehet fel a vga diver.
  • ZaJanga
    Gerry!

Akkor te mit javasolnál melyik drivert hasznájam és ha abban segítenél milyen sorrendben azt is megköszönném!!
  • Gerry
    Csak abban még asszem nincsen benne az IDE driver.
  • ZaJanga
    A silicon image honlapján van sata raid és sata ide driver. Ezen kívül van bios is de nem eccerű! Valaki nézte már?sil3112 bios,firmware,driver
  • ZaJanga
    Légyszives valaki segítsen!
    Leszedtem az abit oldaláról az összes aktuális drivert és biost. Viszont az nvidia oldalról is leszedtem a multilanguages 3.13 -as drivert és az 1.0-ás utilitiest.
    Az abit oldalról leszedett chipset drivernél jobb az nvidiás?
    A forceware mire használható?
  • fm
    az van!
  • ZaJanga
    Üdv.

Ma tudtam venni egy NF7-S kareszt ócsón és a lapon ott díszeleg a rev 2.0 felirat. Azt hogy tudom meg, hogy ultra 400 chipset van e rajta?
  • Tovi
    Mármint a régi chipsetdrivert? Vagy simán uninstallálod a vezérlőpultból, vagy a drivercleaner 2.5-ös verziója már leszedi.
    http://www.driverheaven.net/cleaner/download/DC2Setup_25.zip
  • Axel
    hogy lehet leszedni? (winXP)
  • NeoMaN
    b+, be tudod állítani a 200-at aztán bírja. ennyi. vagy nem bírja. senkit sem érdekel hogy hivatalos vagy nem. ha jó a proci meg a ram akkor megy, ha nem akkor hivatalosan sem megy.
  • Tovi
    Nekem a winyó gyorsult valamennyit a sandra szerint, mást nem vettem észre.
  • barret
    és ez az ide driver mennyiben javítja a működést?
  • Tovi
    Nekem simán felment a régire uninstall nélkül.
  • B@ldrick
    Hát ja..meggondolatlanul felraktam a 2.45-re.. 'sztán töltőképnél restartolt állandóan..safe-ben is..szerencsére a last good-al vissza tudtam állni..that's all..
  • Tovi
    Új Nforce2 chipsetdriver jelent meg, lehet szedni ezerrel, van benne végre Ide driver!
  • Tovi
    pontosabban az összes ABIT alaplap. Az ASUS gyárt dual DDR nélküli változatokat, azok nem az Ultra 400-as chipre épülnek: A7N8X-X
  • vaslav
    Sziasztok.

http://www.madshrimps.be/?action=gethowto&number=1&howtopage=112&howtoID=43

AMD tuning, NF7-es lapokban.

Nekem a 2500 barton 3200-re sikeredett, de 2300Mhz-n is megy.
    Érdemes megnézni.
  • chuck
    Koszi, tenyleg van benne angolos is. A rajzok viszont olyan szinten makosak, hogy csak na :).
    Bar mintha talaltam volna egy cd bemenetet a pci slotoknal.
  • chuck
    Pls aruld el, hogy merre talalom a lapon, hogy en is tudjam hasznalni.
    Koszonom.
  • Inquisitor
    Az nem kínai, hanem 8 nyelvű változat.
    Két lehetőséged van, valamilyen módon a külső csatira kötöd, persze ha csak belső csati van a tuneren, akkor át kell alakítanod. Vagy a belső SP-Dif bemenetre, szintén átalakítással ...
    Mert sajnos nincs belső line-in, pedig más alaplapokon szokott lenni. :(
  • chuck
    Ha valakienl van kozelben kezikonyv, legyenszives nezze mar meg, hogy az nf7-s lapnak van e alaplapi vonalbemenete? Tehat a hatul levo linein en kivul masodik bemenet.
    Tvtunnert szeretnem rakotni hazon belul, de az en kezikonyvemet az isternert nem talalom, abit.twe-n csak kinai van.
    koszi
  • Tovi
    Kondikat cseréltek+fesz.stabilizátort, elég instabil volt a rev.1 -es mob
  • NeoMaN
    A 2.0-ás hivatalosan is támogatja a 200Mhz-s FSB-t (Nforce2 Ultra 400-as chip).
    Más kérdés, hogy simán bírja az 1.2-es is (sima NForce 2-es chip)
    Az 1.0 nemtom miben kevesebb, gondolom, hogy csak az újabbakon finomítottak valamit (Lehet az 1.0 nem tud dual ddr-t?)...
  • fm
    ezt az oldalt vágom,meg azt is,hogy kell tuningolni..thx..csak a tapasztalat érdekelt..kinek meddig(még nincs szükség tovább tuningolnom)