2520
Fenti ket lap a tema
  • Tikal #792
    Dual-ban van a ramom (2x256), és szeretnék egy harmadikat is bele rakni, mondjuk egy 512-est, akkor a dual mod megmarad még? Vagy hogy lenne a legjobb bovités szempontjábol?
  • Jinchuu
    Ez valami program? Ha igen, honnan lehet megszerzni?
  • barret
    aida 2003 kiirja .le tudod vele ellenőrizni!
  • Jinchuu
    Sziasztok!
    Kaptam most én is egy ilyen jó kis alaplapot, pontosan az NF7-S ver.2, pc 400 (256mb) ramokkal amik a 1, 3 slotban vannak. Mert ha így rakom akkor megy a dual ddr, igaz?
    Nos este nekiállok beszerelni a gépet és nem is tudom, hogy hogyan áljak hozzá. Miket érdemes installálni hozzá? Milyen progik kellenek? (mint pl. a via alaplapoknál a 4in1 progi)
    Előre is köszi a helpet! Boldog karácsonyt!
  • fm
    cask azt írtam,hogy minek mutasson ki hibát,ha nincs? csak vicc volt. úgy hangzott,mintha 100gépből 20 hibás azt kimutatja,de a többi gépnek nincs is baja..
  • [Jakuza]
    Ugyan ilyen hibaval ?
    RAM csere utan erdekes nem jelentkezik egynel se ez a IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hibauzenet.
  • fm
    hát ha a többi 80 gép korrekt..
    :P
  • [Jakuza]
    Az en tapasztalataim szerint meg sz*rt sem er a memtest.
    100 gepbol kb 20nal mutat csak ki hibat.
  • Tikal #784
    ja igen azt olvastam a bios-ában hogy egérnyomására is bekapcsolhat a gép...kösz
  • Gerry
    Mert tápot kap az alaplaptól, azért van erre szükség, mert az újabb alaplapok már el vannak látva azzal a funkcióval, hogy akár egérmozgatásra vagy egérgombra is bekapcsoljanak, és ehhez tápra van szüksége. Általában van egy jumper, amivel ez a funkció letilthetó, és akkor nem fog világítani az optika.
  • Tikal #782
    nem tudjátok miért nem kapcsol ki az egér fénye ha kikapcsolom a gépet?
  • Gerry
    Az én tapasztalataim szerint az ilyen hibákat elég nagy valószínűséggel kimutatja a Memtest86 3.0... Sőt sokkal ritkább megmagyarázhatatlan leakadásokat és kékképernyőket is ki tudtam mutatni Memtest-el. FULL testet kell futtatni, bár általában már a STANDARD test is kimutatja, hogyha valami nem kerek...
  • fm
    ötlet erre?
  • Fam
    a procid fsb-je 133, viszont tuti, hogy a memóriáké 333, vagy 400 namost ha 400-on hajtod a memóriákat akkor nagyon instabil tud lenni, nem tudom mért de az nf7-esekkel ez van
  • [Jakuza]
    Ez tuti mem hiba lesz.
    Memtesztet felejtsd el.
    Ilyen hibanal 80%ban nem talal semmit.
    Lehet hogy jo a RAM de a lapod nem szereti.
    Ha parban van benne a RAMod akkor egyiket vedd ki es egyesevel tedd be oket.
    Ha nem akkor kerj kolcson haverodtol RAMot, vagy a boltba vidd be a gepet, ahol vetted es teszteljek le masik RAM-al.
  • Gerry
    Futtass egy Memtest86-ot.
  • Inquisitor
    Nem elkeserítés végett mondom, de ha megveszed a legdrágább, legtutibb tuningramot, és NINCS ráírva 2 centis lángoló betükkel, hogy párban tesztelve, dual DDR OK, akkor nem kell feltétlenül mennie is dualban.
  • azazel
    Hú, segítsetek légyszi!
    Kaptunk egy sulinetes gépet, XP 2400+ van benne, meg 2x256 ddr ram elvileg dualban. Az alaplap nf7-s,
    legújabb bioss-al. Nem tudom miért, de a gép iszonyat instabil, van, hogy csak simán megfagy a kép, de
    legtöbbször kékhalál olyan hibaüzenetekkel, hogy

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, meg
    MACHINE CHECK EXCEPTION.

WinXP Pro van fent SP1-el. A kékhalál teljesen kiszámíthatatlanul jön, van, hogy már a bejelentkezésnél,
    van, hogy játék közben, de akkor is simán meghal, ha csak az asztalt mutatja. Sőt a win telepítése közben is
    nem egyszer elszállt a gép.
    A processzor kb. 40 C-os, nincs húzva.
    Megmondom őszintén, én a ram-ra gyanakszom. Leteszteltem memtest-el, az nem talált hibát. Csak az van, hogy
    ha a BIOS-ban kikapcsolom a quick self test-et, akkor a gép a ram-teszt legelején megfagy. Próbáltam már
    mindent, áthelyeztem az egyik modult, hogy ne legyenek dualban, a memory timings-ot is állítottam. Az alap a
    bios szerint 8-3-3-2.5 . Próbáltam 8-3-3-3-on is, de az sem segített.
    Sajna fogalmam sincs mi lehet a baj, de a ramon kívül másra nem tudok gondolni, mert nincs is add-on kártya a
    gépben, mindenből alaplapit használok. Ja, a sATA le van tiltva, de az is mindegy neki.
    Windowsban gyakorlatilag nem számít, milyen illesztőprogramot rakok fel, voltak már a legújabbak, és a
    gyáriak is. Ezért gondolom, hogy inkább hardware hiba lehet.

Szal nem tudom mi van, de ez így nagy szopás.
  • Tikal #774
    jááá de láma vagyok, azt hittem másik topicban járok
  • Tikal #773
    hardware forumban van abit nf7 topic, nézz el oda...
    egyébként nekem is ilyenem van, de én hálokarit raktam bele, integráltat letiltottam.
  • fm
    hlp vki plz!
  • Gear
    Ez is igaz!
  • Inquisitor
    Digitális kamerát, digitális fényképezőt, Webkamerát, Szkennert, Video digitalizáló egységet, Külső vinyót, CD és DVD-írót, Hangkártyát és mellékesen gépeket lehet vele összekötni.
    Ja és "picit" jobb, mint az USB ;)
  • Inquisitor
    Meg a FireWire ...
  • icecave
    Oké, tudtam, hogy vmit elfelejtek...
  • Gear
    Már bocs , de ez nem egészen igaz ! Ott van még a Soundstorm is és ez nem kis külömbség!
  • fetyka
    USB-és gémpadra kell lecserélni, én azt vásároltam.Vagy nézzél valami átalakitót gameportról USB-re.
  • csoxy6
    HELP!!!
    Adott az alaplapom ABIT-NF7. Na most, mivel nincs gameport kimenetem hátul, vettem egy hangkártyát. Betettem,csatlakoztattam a kormányt v. gamepadot v. botkormányt, és nem ismeri fel a gép. Mindig azt írja ki, hogy "not connected". Elvittem a gamepadot máshova és ott működött, tehát azzal nincs baj. Please HELP!!!
  • Tikal #762
    okés, megtaláltam de mi ez a firewire? mit tudok rádugni?
  • ZaJanga
    Az alaplapi J41/J42 csatira dugd rá és vezesd ki hátul.De ha egyáltalán nem fogsz firewire eszközt használni akkó ne tedd be.
  • Tikal #760
    Hi
    NF7-es lapom van, adtak hozzá ilyen IEEE1394-es izét, hogy kell ezt beszerelni és mi ez?
  • icecave
    Az S csak abban különbözik a simától, hogy támogatja a serial ata-t. A kérdés, hogy fogod-e használni.
    NF7-S
  • fm
    mik a következő bios beállítások??
    -agp/fsb spread spectrum
    -cpu thermal throttle
  • ZaJanga
    Vazze!

Tuttam! Tuttam, hogy 1 BSA-s arc követett reggel!
    Bevártam a sarkon kitéptem a karját és azzal vertem agyon!
  • icecave
    Megy, minden jó, csak a cl-t kellett 2.5re rakni...
    Azt hittem, birja a cl2-t a samsung... (birja is, de csak 333on...)
  • Gerry
    Itt ül mellettem egy BSA-s cimborám, és már alig bírom visszafogni, ajaj, már a szája is habzik...
    ááááááá, bakker, elszabadult, menekülj, fuss hátra se nézz!!!!!!!!!!
  • ZaJanga
    Brrrr

Szegggy le minden aktuális drivert. Frissítsd a biost és szerintem tedd újra az op-rendszered mert még ha driver cleanerrel is távolítottad el a régi karesz driver nyomait akkor is "elbújik" valahol.
    Miután minden fönn van(1 bios update, 2 XP,3 XP sp,4 Alaplapi driverek, 5 directX 9.0b, 6 - Legújabb catalyst) akkor tuti minden menni fog.
    Ha nincs kedved újból pakolni a motyót akkor kisérletezgess a driver frissítésekkel.
    Biosba miket álligattál be?
  • ZaJanga

Ugye nem mondod el senkinek?!
  • Gbr
    Asus Radeon9600XT 128MB,ilyen kártyát vettem.
    Pontosan arról az oldalról mit?
  • Gerry
    Jól értem? Te nem regisztráltattad telefonon az XP-det? Eeeeejnye! Hát ez meg micsodadologmá???