ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NF7-S, nem is lépj tovább

czky
Én az Abit-ot tartom a legjobbnak. Ha lecserélem a mostanit, valszeg ilyet veszek (NF7-S), vagy KD-G-t.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

NeoMaN
Nálam a sofmenu miatt nyerõ. Régenbben a legjobb volt az Abit, ma már van jobb is nyilván.
De a SOFTMENU....

Pontosabban KT333-CF van benne. Ez a KT400 butitott verziója,nincs 8x agp,de van 8x-V-Link...

NeoMaN
KD7 és KD7-E közööt pl. az volt a különbség, gyogy a simában Via KT400-as chipsett volt, az E-ben pedig Via KT333-as....

NeoMaN
NF7-S (2.0-ás!!)és Barton egyértelmûen. Én is most cserélek ilyenre...

Mennyire hangosan zúg? MErt nekem vmi nagyon hangosan...

Törölt felhasználó
Csak nekem zúg az a rohadé chipsethûtõ ventillátor?
Szerintem minden Abit kartyanal ugyanazt jelenti az -E. De mit? Abit BH7, es BH7-E kozott mi a kulonbseg. Azonkivul, hogy arban 1.500 Ft.
Ok csak XP meg 2K alatt kellene, és már próbáltuk a gameport akkor se ment
nem az a lényeg hogy nem bírja a tuningot, hanem az hogy kikapcs után elszáll és csak cmos clear segít! 1850 ig bírta régi alaplapban, ezzel ment már 1900-en is.

Ruffi
noname rammal is kéne menni legalább 100 mhz-et föleg ha 333-as
nekem ugy megy xp 2000+ 2200+-n h 2-2-2-6 a késleltetés, nem tom milyenek a ramok gondolom nem noname ha igy megy
de 1:1-en probáld meg huzni aztán ahol megáll sajnos ott a vége

Minden tiszteletem a mentõsöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Ja és noname ram

2000 xp, 256 (266), 256 (333) ram 266 on mennek.

Ruffi
milyen proci milyen cpu-ram beállitás milyen ram?

Minden tiszteletem a mentõsöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Mért van az, hogy ha húznám a procit egy kicsit akkor következõ bekapcsolásnál csak egy fekete képrenyõ fogad, és csak a CMOS clear segít?? 50 mhz-es tuningnál is ez van.. Ha viszont csak resetelem a gépet akkor minden jó...

MiQ
Eddig még nem volt olyan rammodul párosom, ami 400-as lett volna, és önmagában is ment volna, így nem tudom.
A garis csere is megfordult már a fejemben, de ki szeretném zárni a tévedés lehetõségét.

AMD A10 7850K; 16 GB Kingston HyperX DDR3 1866; GA-F2A88XM-DS2

csaptelep
A hármas sosem ment?
Lehet hogy fos...
Vidd vissza garival...

Erröl jut eszembe, hátulról teszem be... RIP HRZS: \'00 - \'03

MiQ
Sziasztok!

A legfrissebb bios van az alaplapban. Nem teljesen ugyan olyan a kettõ, mert az egyik Nanya (ez megy is gond nélkül), a másik Samsung. A paramétereik szerintem ugyanazok. 400 MHz, CAS 3, stb.

Azt megtudná mondani valaki, hogy ha csak a slot 3-ba teszek egy rammodult, akkor is megy-e a gép? Ha oda teszem a ramot, akkor újra nagy kusst kapok!

Ma hazahoztam egy 266 MHz-es modult, azzal ment úgy, hogy az 1-es és a 2-es szlotba dugtam õket. Ha a 3-asba próbáltam, akkor újra megált a gép.

Gerry
BIOS legfrisebb van a gépeden?

Nálam 2 darab félgigás DDR400-as Samsung megy gond nélkül Duálban, 333-on és 400-on sincs gond velük.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

csaptelep
Teljesen ugyanolyan a kettõ?

MiQ
Köszi.

Ha a 3. szlotba teszek egy „szingli” ramot DDR400-as, akkor mennie kell? Nekem nem megy, csak ha a második, vagy az elsõ szlotba teszem.

csaptelep
Próbáld meg MÁSFAJTA rammal, ne samsunggal, ha azzal se megy
2 variáció van:
1.nem a memóriával van a gond, hanem az alaplappal, akkor vidd vissza oda, ahol vetted!

2. nem a memória a hibás, hanem mondjuk a moncsi, vagy a proci, vagy bla bla...

MiQ
Sziasztok!

Tudtok valamit arról, hogy az ABIT NF7-s 2.0, és a Samsung DDR400-as ram utálja egymást?
Már a második ram-modult próbálom, és ugyanazt a sz*rt kapom.
Ram bedug, gép „felbõg”, de a monitor már nem kapcsol be. El sem jut a bios-ig. Semmi sípolás, vagy más jele a gondnak.
Nem megy sem „szingliben”, sem a „régi” szintén DDR400-as ramommal (bármelyik szlotba is dugom).
Már a ram sebességet is visszavettet 333 MHz-re, akkor sem megy.

Segítsetek lécci!!!!!!!!!!!!!

csaptelep
A win-ben (legalábbis 98-ban) lehetett buzerálni v.mivel az irq -kat, asszem IRQ Holder, vagy mi a tosz...

SZiasztok. Az érdekelne hogy tudtok é olyan ócsó hangkártyát amely IRQ gecóval nem bugzik a NF7-S -sel/2.0/ mert ugyebár gameport nincs rajta s így oldanám meg.
SB 128, live nem jó azok szarakodnak
fm
thx,télleg hülye voltam..már nincs gáz.

Ólcsóért: Abit NF7/NF7-S
Dráháért: Asus A8N8X Deluxe

"-telepít ac97 c-media az nforce cd-rõl,majd mikor vár a hangdevice készenlétére,megfagy"
Ööööö.
Na most az NF7-S, NF7-SL alaplapon NForce APU van ugye, a sima NF7-es pedig Realtek ALC650-bõl csiholja a hangot.
Akkor miért akarsz rá C-Media drivert telepíteni? Másrészt mit keres a CD-n a C-Media telepítõ???

http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True

2003 Szeptember 02-i most az utolsó ALC650 AC'97 codek.

Nem, csak akkor nem Dolby Digital 5.1-ben jön ki.

Hogy lehetne rábírni szegény SoundStormot, hogy mélynyomó is van az 5.1-es hangfalrendszerben??Ugyanis nem megy

csaptelep
Ha csak sima fejhalgatót dugok bele, akkor nem mûköxik a SoundStorm?
És akkor csak a software-es cumó számoltatja a hangot a procival?

fm
tegyem újra az xp-t? az mos nem a legjobb,de köszi. mos kezdõdik a lanparty. (nekem meg nincs hangom:))

Emery
Az APIC-ot kapcsold ki a BIOSbol es problad ugy felrakni a windowst. Proba szerencse az hatha segit
sok sikert.

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

fm
most lett kész a winxp reinstall...erre nem indul az alaplapi hang(abit nf7 v2.0):
-Nforce driver pack feltesz
-eszközkezelõben:ált.multi hangvez. HIBA!
-eltávolít
-telepít ac97 c-media az nforce cd-rõl,majd mikor vár a hangdevice készenlétére,megfagy
-bárhogy telepítem, az eszköz nem indul! hibaüzenettel fejezõdik be a telepítés.

segítsetek,van-e vmi megold erre? vagy elszállt az alaplapi audio? 3hónapos a lap.

petee
Köszi,hogy felhoztad a kérdésemet.

Chuck: Thx a válaszért!

rumkirály:ha az alaplapi hangkártyát letiltod,akkor se jó?

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

barret
a joyportot ugyan igy akartam én is megoldani!aztán visszavittem a hangkértyát a boltba...vettem usb-s joy-t,és nem bántam meg!

Bérbe vehet? reklámfelület...

Egész pontosan (mint másik topicban le lettem szúrva!) a hangot az APU csinálja, állítólag a SoundStorm a digitális kimeneti szabvány neve ...
Másrészt most nyitott valaki topicot a cuccról a HWSW-n, ahol kiderült, hogy az APU képes egyedül bármilyen bejövõ vagy saját hangforrásból IS Dolby Digital hangot csinálni, természetesen kizárólag a digitális kimeneten át.
A sima NF7-en egy szoftveres!!! ALC650 csipogó van, milyen jó lehet a procinak, amikor hat csatornát, plusz a 3D hangot kell kiszámolnia izomból.

NF7-S -ben van soundstorm, nf-7 ben nincs. Olvass vissza a forumban. DD-t csak a soundstorm tud.

E2180@3300mhz, 6GB RAM,ATI 4850,Gigabyte DS3

Sziasztok! Tudja valaki,hogy az ABIT NF7-esbe is ugyanaz a hangkártya van mint a NF7-S -esbe? vagyis Dolby Digital-os Soundstorm?

Ezt a kérdést feladom én is neketek.
Mert nekem csak sztereoban megy eddig az NF7.
Mi a trükje annak ,hogy 5.1-ben tudjam használni a hangkártyát?
És egyáltalán ebben ugyan az a hangkártya van mint a testvérében(Soundstrom)?
csaptelep
Megvan!!!!!!!
Könyv: header & switchers fejezetet nézd át újra, lehet hogy elszúrtál v.mit...

csaptelep
Szerintem kicsi a tápod...milyen?
Húzz le róla mindent, és úgy próbáldd meg!

csaptelep
A konnektor jó amibe dugtad?

csaptelep
Mennyi ideig marad bekapcsolva?

csaptelep
Ez tuti nem gond, én majdnem letörtem 1-et proci csere közben de semmi gáz...habár...

csaptelep
Én lama vagyok eléggé, szóval valaki biztos tud jobbat...
De 3 videókareszt vittem vissza mire rájöttem hogy a monitor tré...de szónélkül vették hogy mind3 szar, pedig jók voltak...
Szóval a helyedben nem is fosakodnék sokat, hanem holnap visszavinném a boltba, aztán ha másikkal se megy, akkor
más a gáz...

csaptelep
Néhány kósza ötlet:
1. ellenõrizd, hogy a táp kábet jól csatlakoztattad-e az alaplaphoz...
2. ellenõrizd, hogy a ház power gomb kábeleit jóhelyre dugtad-e...
próbáld ki havernál a lapot, ha ott se megy akkor garival vidd vissza és adnak szónélkül 1 másikat...

petee
Sziasztok! Tudja valaki,hogy az ABIT NF7-esbe is ugyanaz a hangkártya van mint a NF7-S -esbe? vagyis Dolby Digital-os Soundstorm?

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

Így elsõ gondolatom a kontakthiba lenne, szedd ki a memóriát, videokártyát, stb, nézd meg a wincsi táp és adatcsatlakozóit.
De lehet még a gyenge táp is.