2520
Fenti ket lap a tema
  • Jahve
    Nem, tényleg érdekel a véleményetek. Sulinetben vettem, tehát úgymond ingyen van. Jobb mint a gf4mx440?
  • Tovi
    Erre inkább ne várj választ, mert elszomorodsz
  • Jahve
    Egyébként milyen szted az FX5200?
  • Jahve
    Értem. ez lehet a gond szted?
  • Jahve
    Sziasztok:) FX 5200-as kártyával lenne gondom.. Segítsetek, pls.
    Konfig:
    CPU: 2,4Gh athlon xp
    Ram:512 ddr
    80Gb Maxtor 7200, 8 mb gyors
    Alaplap: ECS k7vta3 (4*agp)
    régi kártya: mx 440 gf4 64mb ddr.

Na most, régi kártya kiszed, új berak. Gépet indítom, xp kéri, hogy installáljam a kártyát. A hozzá kapott gyárival meg is csinálom. Nem állítottam semmit, kezedem a játékot, erre megmerevedik a kép, ahogy elkezdődik..próbáltam minden játékkal, ugyanez. Próbáltam installálni is , ezzel a kártyával, de akkor is ugyan ez..
    Filmet tudok vele nézni, net fut, más minden rendben..Mi lehet a gond? Tényleg megköszönném a választ:)
  • Tovi
    Így csináld:
    NF7 tuning
  • Jinchuu
    Na úgy tünik 1.7 feszkóval már bírja a 3200+-t. :D Nagyon helyes!
    Amúgy ezek a 3dmark eredmények milyen felbontásból származnak, mert az nincs ott az infok között!
  • NeoMaN
    kapcsold ki a bios-ban a :
    CPU shutdown when cpu fan gail
    opcijót a pc health menüben.
    :)
    Sajna minden Nf-7nek ez a baja, BIOS frissítés amúgy megoldja. De ez a módszer is. Ja, és mindenképp NÉZD MEG, hogy a procihűtő rendesen van-e felrakva a CPU-ra!
    A lekapcsolási hőfokot pedig felnyomhatod 80-85-re is a biosban.
  • Gerry
    Próbáltál BIOS-t frissíteni? Lehet, hogy segít, mert esetleg feszültségingadozást érzékel az alaplapod, és emiatt kikapcsolja magát, de lehet, hogy valóban nagy nálatok a fesz ingadozás és ez okozza. Ha esetleg ki tudod próbálni a cuccot egy szünetmentes táppal, és azzal jó, akkor ez a gond. Ha nem, akkor lehet, hogy hibás az alaplap, ha a táp a régi géppel ment... (Amúgy nekem is 360W-os Chieftec van, és hibátlanul megy egy eléggé leterhelt konfiggal.)
  • Gerry
    Ez csak a 3200+ miatt kell??? Mert szerintem marhaság, vagyis ha betennél egy igazi 3200+os prockót, akkor nem dőlne meg a Windows, vagy tévedek? 2500+os procit ugyanis még nem próbáltam 3200+ként járatni, de minden más esetben igaz volt, hogy ha a procit túlhúztad, és a Win nem jött be, akkor hiába teszed újra akkor sem fog bejönni, mivel a proci nem bírja a tuningot, és nem az XP...
  • Gerry
    Ne tedd fel 1.75-re, csak fokozatosan emeld, és ahol már stabil, ott hagyd, minél magasabb ugyanis a fesz, annál jobban melegedik a proci. Tehát a lehető legalacsonyabb feszkón érdemes mindig járatni a procit.
  • NeoMaN
    Van akinek alapfeszen is megy.
  • NeoMaN
    Én 1.7-re emeltem, de néha fagyogatott. 1.75-ön most jó. Igaz csak 11x198...(11x200-on ha LANozunk, 5 percenként kivág a hálózatról sajna... )
  • Jinchuu
    Hát van rajta ventillátor, majd 3000-et pörög. Az remélem elég, de ha nem akkor majd visszábbveszem!
  • Jinchuu
    Ahhoz, hogy egy 2500+ barton 3200+-on menjen meddig emeljem, egyből 1.75-re? Vagy először csak 1.70 pl.?
  • Gerry
    Ezen semmit. Vagy növeld a feszt, vagy vedd visszább az órajelet. Megfelelő hűtés remélem van a CPU-n...
  • Jinchuu
    OK, köszi!
  • Jinchuu
    De mit javítsak rajta, ha be sem jön? (a login képernyő se jön be és előtte reboot-ja magát!)
  • Gerry
    Nem túl hasznosak... Ha a tuning miatt nem jön be a Win, akkor semmit sem érnek, de amúgy sem az igazi megoldás. Szerintem ha már döglődik a Win, akkor a format majd full reinstall a legjobb, egyrészt ez a legtisztább, másrészt nem lesz fent az a sok szemét, ami időközben összegyűlt (driverek nem megfelelően eltávolított regbejegyzései, fentmaradt file-ok, stb...), egyszóval szerintem nem árt néha, félévente, évente 1x egy fullos windowsreinstall, bár ha valaki nem cserélgeti állandóan a drivereket, annak akár tovább is bírja. Nekem most már több mint 1 éves az XP-m, de az SP2 megjelenéséig nem nagyon akarom újrahúzni, pedig már nem ártana.
  • NeoMaN
    1.75V-ig mehetsz.
  • fm
    mit értesz javítás alatt? winxp alól telepítő cd be,aztán javítás? vagy boot win cd-ről? ezek mennyire hasznosak?
  • Jinchuu
    ????
  • Jinchuu
    Na igen, 3200+-on már nem tölti be a windows-t. :( Lehet, ha emelném a feszültséget talán menne. Tényleg azt meddig lehet emelni?
  • Jinchuu
    Tényleg az agp speed (ami a proci alatt van) az maradjon 66mhz? Azt nem lehet/kell állítani?
  • Jinchuu
    Feszültséget nem kell állítani valamerre?
    Na mindjárt ki is próbálom, hátha megy a gép! :D
  • fm
    mik a köv. bios beállítások?
    -agp/fsp spread spectrum
    -cpu thermal throttle
  • Jinchuu
    Hmm, tényleg elfelejtettem leírni milyen prociról is van szó! :D Sorry.
    Nos tehát egy Barton 2500+ a kis aranyos.
    A másik meg, hogy a bus speed 333, a ram pedig 400-as dualban, akkor a bus speedet is felrakhatom 400-ra nem? A ramok 5:6-ban vannak beállítva és cas latency 3. Ez így jó?
    Köszi előre is!
  • Jinchuu
    Tuning esetén mit érdemes növelni? A szórzót lehet változtatni vagy az lock-olva van?
  • fuxy007
    AZ abit nf7s alaplapban 2500 bartont ha felismeri bios akkor csak sipol cmosclear után ha nem lépek a biosba és f1 el tovább nyomom akkor müxik de rosszul ismeri a procit.Ha beállitom 2500 nek el sem indul.Van vkinek ötlete?
  • Fam
    alkoholos törlőkendő a legtutibb, de ha nincs más nedves pzs is leviszi, csak óvatosan...
  • Emery
    Latom nem csak en szivtam az NF7-S es Samsung memioria parossal. Mondjuk nekem neha beindult, de utan fagyott is a rendszer. Memoria csere utan ment minden tokeletsen
  • [Jakuza]
    Ha egyetlen egy hosszu sipjel es kozte eleg nagy a szunet, akkor az azt jelzi, hogy memoria hiba.
    Ugyanigy kell akkor is sipolnia , amikor nem teszel bele RAMot.
  • Tovi
    Nem , hanem van egy clear Cmos jumper, azt kihuzott táp mellett átteszed, vársz egy kicsit, visszateszed és kész
  • azazel
    Kösz a tanácsokat.
    Memória teszter progik nem találnak hibát, meg már mindent próbálgattam.
    Még azt megcsinálom majd, hogy a haver ramját belerakom, remélem úgy jó lesz, mert akkor tudom, mi a baj.
    De karácskonykor azért nem nagyon akarok zavarogni náluk.
    Ja, a ramon nincs dual ddr ok, de nem dualban is ez van. Meg 333-as fsb-vel. Jeeeeeee
  • czky
    Húzd ki a tápot, csinálj egy BIOS resetet. Nekem így jó lett.
  • Tikal #798
    NEm feltétlen ide vág a kérdésem, de uj topicot emiatt nem nyitok...
    szoval mikor cd-t irok nagyon belassul a gép, közben nem tudok mp3-at hallgatni, végulis nem is lenne gond csak bosszant mivel az előző konfigom (1800+ 256MB ram, MSI alaplap) birta ezt a dolgot ez meg nem (2500+ 512MB ram, NF7 alaplap)
    Biosban az UDMA meg ilyenek auto-ra vannak állitva, még a jumperelésre gondoltam a vinyonál meg az ironál, mondjuk a vinyom az egy maxtor, és a jumpere nem a masteren van hanem vmi ds enabled-en, de lehet rossz helyen kapisgálok... ja és kulon ide kábelen van az iro meg a vinyo, szoval még ez se lehet a gond...
  • czky
    Persze, h normális. A piros led azt mutatja, h a gép áram alatt van, a zöld meg, h be van kapcsolva a gép.
  • Jinchuu
    Sziasztok!
    Normális az ennél az alaplapnál, hogy kikapcsolás után is ég egy piros kis led? Valamint bekapcsolás után a piros led mellett egy zöld is kivilágít?
  • Emery
    Ez a program is meg mondja neked
  • czky
    A két 256-ost tedd az 1-es és 2-es slotba, az 512-est a hármasba. Vagy add el a 256-osokat, és 2 512 essel biztos a legjobb.