ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barret
nemjó!!! nekem:1,3 középsõ szlot üres!

Bérbe vehet? reklámfelület...

Axel
Nekm is ingadozik!!!!
Meg kiderült hogy télleg Barton magos a procim...
De sajna nem megy dualban a ram...
Melyikbe tetted? Én a könyv szerint 2-3...

barret
jó a progi! kipróbáltam,ezexerint én is dualban megyek! fsb-m és a procifesz ingadozik!

B@ldrick
fakk

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

B@ldrick
Bootnál kiírja, vagy pl. CPU-Z

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

bootoláskor kiirja, illetve a Cpu-z progi is.

Köszönöm,köszönöm...
Nem kell tenni semmit, telepítsd a hangkari driverét. Esetleg rakd másik PCI slotba, az SB-k elég kényesek az IRQ-ra. Ha a win drivert keres, nyomj cancelt, és telepítsd a vezérlõprogit (megtalálod a Creative honlapján a legújabbat.)

Köszi

Az az igazság,hogy ezt pont tegnap próbáltam ki és ez így sikerült is,de ezek után az sb hangkártyámat mégse találta meg!Kell még valamit tenni?
Köszi
Belépsz a BIOS-ba, ott az Onchip PCI Device menübe, és ott az audiocontrollert disabledre rakd.

Memóriaórajel csökkentése, ill. elõszõr az idõzítések növelése. Tuning van? Mennyi az FSB?

Üdv

A korábbi hangkártya probléma üzire tud valaki segíteni.
Látok kb azonos konfig embert(tovi)akinek szintán sb live van.Szóval várnék egy megoldást a problémámra!
Köszi
nah, nem igazán vágom a memtestet. meddig tart?
elindítottam, fél óra alatt 2* futott le.
ezalatt az 5-6-os tesztekben voltak hibák, 6-osban jóval több.
szal mit kéne csinálni?

Bizony, ez tipikus memóriahiba. Mint alattam írták a memtest86 vagy a goldmemory futtatása javallt. a memóriaidõzitéseket vedd nagyobbra.

Gerry
Noname memória nem túl jó referencia, Memtest86 3.0 full test végig fut rajta hiba nélkül?

fm
hogy a south park egy kezdeti(még ütõs) epizódjából idézzek:
"gyerek a buszsofõr néninek:
-Fogd má be te cseszett liba!!
-Mit mondtál fiam??!
-A házimban lesz 1 hiba..
"

sztem nincs a gépeddel semmi baj,a hiba a windowsban van..

ez megoldva, de mégis jobb lenne ha a hiba lenne hárítva :)
5letek?

NeoMaN
Hát szvsz arra való, hogy renccerhiba esetén újraindítccsa a számgépet
:))
Billy újabb júzerbarát fasssága...

fm
arra,hogy a windows "ok" nélkül újraindítsa a géped..minden winXP telepítés után rögtön lelövöm(mint sok más felesleges xp-s hülyeséget). nem tudom pontosan mi haszna..

danke, megtörtént.
egyébként ez mire jó?

fm
kapcsold ki: sajátgép-tulajdonságok->rendszertul.->speciális->indítás/helyreáll.->rendszerhiba-automatice ujrainditást..

mitõl lehet hogy a gép néha fogja magát és újraindul?
abit nf7 2.0, xp 2600+, 2*256ddr333 noname, radeon 9000pro, chieftec 360, glacialtech hûtõ - a fontosabbak.
2 hónapos a gép, kb 1 hónapja kezdõdtek a gondok, volt hogy egy hétig semmi, de mostanában egyre sûrûbben fordul elõ (pl tegnap 2*, ma is már 1*)
az eseménynaplóban ilyen bejegyzést találtam:
"Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A mûvelet a következõ volt: 0x0000000a (0x00000020, 0x00000002, 0x00000000, 0x804fe10d). A memóriakép mentve a következõ fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini102803-01.dmp."

fm
sry,ez off volt..

fm
sajnos én a 8500at nem tudom húzni:( (beszínezõdik a kép)
egy másik konfig:chaintech 7njl4,1900Mhz,ddr333,gef3ti200@ti500:9400-9500pötty. szóval tényleg reális. thx az eredményekért.

HAli.

Én is bõvítem az Nf-7 alaplaposok táborát.
Lenne egy gondom.
Én a régi jól bevált sb live 5.1 hangkártyámat szeretném használni.Hogyan lehet letiltani az alaplapit,mert biosban nem találom ill. mi a megoldás erre a gondra.
Egyébként nálam valamiért a játékoknál recseg,pattog a surround hangfalrendszerem és élvezhetetlen.
Szóval kérnék segítséget.Köszi
barret
reális!nekem szét tunungolva mindent,9940 pötty volt a max. nf-7 512 ram cas 2.5 348 mhz körül.2000xp@1800 mhz ati 8500 le 295@ 255

Az úgy kb reális, Nekem 10300 pont a default benchmark.
A Mohaa-ra meg nem emlékszem már mint írtam, akkor ezekszerint nincs EAX.

fm
csöppet off,de 3dmark2001def-al mennyit kapsz erre a konfigra?
nekem nf7,1700+@1870Mhz,ddr333(dual)2*256Mb,8500LE -> 9500-9600pötty..

fm
eax-ot a mohaa-ban kell állítani? ott csak headphones,two speaker,quad speaker,surround közül lehet választani,meg sound detail(->high). a quad-al próbáltam. nem hallatszott térhatásnak..

Mohaa-ban van térhatás? Nem igazán emlékszem már. Ha van, akkor EAX be, többhangszórós mód be, és elvileg megy.

fm
oké. nem a bétát szedtem. mûködött,de kicsit gázos a hátsó hangfalpárom. öreg,ócska,kicsit szét is van törve :) ,de mûködik. csak nem épp a legjobban szól. a hangteszt tuti volt,körbement a hang. mohaaban viszont,nem igazán volt használható a térhatás. eddig,de még tesztelem.

Azért szerintem ne az ott lévõ bétát vedd le, hanem az A350-es drivert

barret
ha sikerül,jelezz vissza engem is érdekel!már egyszer kipróbáltam,de nem tetszett a hangja...de a menüje dögös!

fm
thx..

Azt sosem próbáltam. ezzel biztos tudja. A mélynyomósat elõre, a két hangfalat hátra, és csak 4 hangszórós rendszert állíts be, mert ugye nincs különálló sub meg center.

fm
ha a laphoz kapott cd-rõl telepítem a hangdrivert,akkor is tudnia kell az 5.1et,vagy nem?

fm
és hogy kell rákötni a hangfalakat? nekem van egy 2.1es(mélynyomó+jobb/bal) meg egy sima hangfalpárom. ebbõl kilehet hozni vhogy vmiféle térhatást? játék/film

Honnan kell letöltenem?
Tévedsz, az NF7 hangkártyája 5.1-es, csak fel kell tenni az ALC driverét.

Az alaplap bevált nekem, de a hangkártyát vissza kellet raknom.Nekem jó SB Live-al is.
Csak azt nem értem, hogy miért rakják ugyanazokat a kimeneteket az NF7-re is.
Holott nem 5.1-es a hangkártyája , de a kimenetei azonosak.
Ez egy kicsit kiszurás a vevökkel.
Kicsit haragszom is emiatt az ABIT-ra.
Viszont az alaplap stabil, ami nekem nagyon fontos.
Hát igazából tök mindegy, mindkét esetben ugyanakkora esélyed van, hogy nem fognak dualban menni normálisan. :(
Sajnos a párban tesztelt ram meg baromi drága.
De azért ha egyforma gyártmányú a két ram, és ugyanolyan chip-ek vannak rajta, akkor az növeli az esélyeket.

"A soundstorm nem egy hangkárty, a live meg igen."
De már nem sokáig. :)

Hali mindenkinek!
Annyit szeretnék kérdezni, de most csak 1-et
Akinél ilyet látok: 2x 256MB SAMSUNG DDR400 333/CL2
Ezeket a RAM-okat párban vették, vagy megteszi, ha "tömeg-
cikk-bõl" vásárlok 2 db-ot. Köszönettel Impi

A soundstorm nem egy hangkárty, a live meg igen.

A soundstorm csak az nforce2 hangcucc digitális kimenetének minõségét jelzi.

Magyarán a liveal is max a digitális kiemenetet illetõen konkurrál, de abban még állitólag az audigyt is veri.
Sima analóg kiemenete viszont a livenak jobb.
NeoMaN
szvsz soudstorm jobb mint a live. A live már vagy 5 éves kari....

Nem mondanám, hogy a legjobb, de az is jó választás. De akkor már audigy, nem annyival drágább az OEM (max 3000).
Én egyébként a PCI-os hangkártyák híve vagyok, ha valami nem stimmel, vagy éppen fejleszteni akarok, akkor cserélhetõ, eladható.

NeoMaN
Ha audigy-d van akkor NF7, ha szarabb hangkari, akkor a soundstormos NF7-S.

Nem csak ez a külömbség, ott van még a SATA hiánya is. A Soundstorm hiányát neked kell eldöntened: Ha van jó hangkártyád, akkor szvsz. nem, de ha nincs, akkor mindenképpen megéri.
Én maradtam a Live-nél, nem mondom hogy jobb, de analóg kimeneten elmegy.

fm
csak hogy én is beszálljak:abitNF7 tuti lap!!