2520
Fenti ket lap a tema
  • fm
    egy jó hűtés kell,de ebben sajnos nem vagyok illetékes,nekem csak 1700+ proci megy 1912mhz-en..az amortizáció úgy gondolom jelen van,de mértéke elenyésző,hiszen mire tönkremenne a proci,már rég talpmasszírozóként fogod használni :) de azért kérdezz körbe másoknál is..
  • fm
    a lényeg,hogy apró lépésekben haladj. eljön az az érték,ahol már nem indul a gép,ilyenkor bios reset,majd a határérték alá belövöd a sebességet és ott a vége. az alaplapod és procid jól tuningolható,bírnia kell a 400as fsb-t szvsz..
  • fm
    remélem nem lett túl zavaros
  • fm
    attól függ melyik amd. az én 1700+ procim alapból 133*2=266 fsb-n nyomul. a ramok annyin mennek,amennyire beállítod őket a biosban. célszerű a proci fsb-jével szinkronban járatni,így az imént említett procihoz még 333as ddr(2*166) is felesleges lenne,ha nem tuningolná az ember. de tuninggal a proci fsb-t felemeltem pl. 172-re így a 333-as ramok 2*172-ön mennek(344mhz). minél gyorsabbak a ramok,annál nagyobb a tuning mértéke(persze messze nem csak ettől függ)

ha tehát egy barton procit az alap 166 fsb-ről feltuningolsz 200ra,akkor szükséged lesz 400-as ddr-re,hogy szinkronban mehessen a proci fsb-je a rammal(ilyenkor egyenlőek)

u.i.:a kétszeres szorzó a ddr ram miatt van
  • icecave
    Nem kamilla, igaz. De sisoft sandraval mértem.
  • ZaJanga
    az aida szerint? Az nagyon jó eredmény!
  • icecave
    266os DDR memo is vitt nálam 2000-et egy 2000+os XPvel együtt.
  • ZaJanga
    Próbáld ki az aida mem-írás olvasás tesztet aztán szúrd ide bé :-)
  • NeoMaN
    Szal arra akarok kijukadni, hogy a RAM bencsmarkban biztos 2x-es a sebesség, de a valós alkalmazásokban ez 10% alá redukálódik.
    szvsz
    Ha nem akkor felhomályosíthattok.
  • NeoMaN
    Singlébe vagyok :)
    A teszteredményeim pedig olyanok, mint amilyeneknek lennie kell (3Dmark, Q3 stb....) vagyis kb ugyanaz mint a dualos emberkéknél.... RAM bencsmark eredmények nekem nem mondanak semmit (valami 1700 meg 1000 nemtom).
  • ZaJanga
    Tény, hogy az inteles rendszerek jobban kihasználják a dual ddr-t. De csak próbáld ki sima single módban.Sokkal lasabb!
  • NeoMaN
    Én úgytom, hogy AMD-s rendszerekknél max 7-8% a sebességnövekedés duálban....
    Persze a ram sebesség talán duplázódik, de az összteljesítmény növekedés nincs 10% se...
  • ZaJanga
    Sokkal!
    Nézd meg az aida memtest-el!
    Most 3000 fölött kell hogy teljesítsen a mem. cl beállítások is számítanak amúgy nemtom pontosan de kb a felét teljesíti.
  • icecave
    Na, végre dualban ismét... Mármint dual DDRben...
    Mennyivel gyorsabb amúgy, mintha csak úgy egymás mellett lennének a RAMok??
  • Maffya
    A CPU STABILITY TEST (melegedési ) mennyi idö allat fut le???
  • fm
    vki help me!
  • LazySoft
    Sajna nem jött be, ahogy az új driverrel indul, egyből resetel a gép az induláskor. :(
  • LazySoft
    vagyis megjelenik, de ekkor még szabványos VGA kártyát ír és 16, 256 és 16bit szin lehet, itt beállítom a 16bit-et, de ez szerintem nem csinál így itt semmit.
  • LazySoft
    F_L: A csökkentett mód megoldódott. Nekem nem jelenik meg a 16 bit, amikor telepítem a drivert. Mit nem csinálok jól?
  • LazySoft
    Ezeken sajnos már túl vagyok, alaplapi driverek fenn vannak a gyári Cd-kről, és a gyári VGA driverrel is detto ez a szitu.
  • fm
    nem pont. 3dmarkban 9400pötty,de a játékokban nem túl fényes. a postal 2 is gondot okoz neki,meg vmennyire a fifa2004. amúgy kíváncsiságból is kérdeztem..
  • fm
    adott a köv könfig:
    nf7-2.0, 1.9ghz, 512ddr, 8500le, winxp újratelepítés után a drivereket a köv. sorrendben tettem fel:alaplapi cd-ről driverek,directx9, cat3.9 ez jó sorrend?vagy vmit kihagytam? picit láma kérdés,de meg vagyok zavarodva,mert a gép nem úgy teljesít,mint ahogy elvárná az ember..
  • Gerry
    Alaplapi meghajtók telepítve vannak? Esetleg flasheld be a legfrissebb BIOS-t, és próbálj ki többféle alaplapi drivert is, azt is amit a CD-n adtak az alaplaphoz, meg azokat is, ami a netről letölthető!
  • LazySoft
    Nos F-L módszer nem jön össze, sima VGA driver után saját vagy nVidia driver felrakás, nem enged reboot, beállít 16 bit (32 nincs is még), reboot, utána induláskor gép resetel. Sajna nem tud indulni a gépem csökkentett módban sem, hibaüzivel leáll (Hiba VFBACKUP eszköz inicializálása során, VFD.VXD-t nem lehet betölteni. Futassa újra a telepítőt.) VFD.VXD van természetesen. Videokártya miatt kínlódik vajon?
  • LazySoft
    Próbáltam többel is, gyárival, nvidia-val, a hiba előjön csak legfeljebb nem kikapcsol, vagy úraindul, hanem csak megzakkan. Szabványos VGA-ként megy. Mindjárt megprószálom F_L általi módszert.
  • Maffya
    frissithettek megjelent a legújjab BIOS az Nf7 -hez (2.0 verziohoz )NF7 21 BIOS
  • Fam
    másik, esetleg gyári drivert
  • LazySoft
    Üdv! Kellene egy kis segítség! Nem tudom valaki említett-e már hasonlót, nem olvastam végig a topikot, ezért bocsi. Adott a következő rendszer: Abit NF7 v2.0 (Bios v18), Barton 2500+, 2 db 512 DDR 400-as mem, Inno3D GeforceFX5200 128MB. Problémám az, hogy a Win98 és WinME alá sem tudom felrakni a videokártya driverét, mert akkor a boot során mindig vagy lehal, vagy resetel, vagy esetenként akár ki is kapcsol a gép. Mi lehet a hiba? XP megy rendesen, de feltétlenül kellene 98, vagy ME is. Mit próbáljak ki, hogy menjen?
    Kösz!
    Butított Barton kevés cache = Thorton
  • Blasta
    thorton :-DDDDDDDDDDDDDDDDD

Throughbred lesz az!!!!
  • Gear
    Mindkettő jó választás (bár én inkább az abitot venném:)), de a 2600+ az nem barton(thorton). Valahol azt írták hogy nem mind1iken megy az 512 cache , némelyiken csak 256k.
  • yal
    mi a velemenyetek melyik a jobb alaplap? Abit NF7S 2.0 vagy ASUS A7N8X 2.0 Deluxe
    2600+ barton melle menne
  • joe69
    köszi a válaszokat!
  • Tovi
    Én is ezt írtam. De kétszer biztos jobb....
  • joe69
    Mivel tud többet egy AN-7 az NF-7-nél??
  • Tovi
    Az összes Abit labnak ultra400-as chipsetje van.
  • joe69
    abit deszkák közül csak az AN 7-nek van nForce2 Ultra chipsete, vagy valamelyik másiknak is??
  • Jahve
    Nos, megpróbáltam..modjuk így még nm reagált , mint most...
    Feltettem, minden remek, indítom a játékot..erre kikapcsol a monitor (tehát gondolom a kártya, hardverhiba, ahogy mondtad).
    Ez tényleg ennyire sz@r, vagy csak én fogtam ki??
  • Tovi
    Prohardver
  • Tovi
    Itt megnézheted, de előtte deritsd ki milyen memóriainterfésze van. (64 vs. 128) Erre jó pl az AIDA32