ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekm is ingadozik!!!!
Meg kiderült hogy télleg Barton magos a procim...
De sajna nem megy dualban a ram...
Melyikbe tetted? Én a könyv szerint 2-3...
Meg kiderült hogy télleg Barton magos a procim...
De sajna nem megy dualban a ram...
Melyikbe tetted? Én a könyv szerint 2-3...
jó a progi! kipróbáltam,ezexerint én is dualban megyek! fsb-m és a procifesz ingadozik!
Bérbe vehet? reklámfelület...
Bootnál kiírja, vagy pl. CPU-Z
▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐
bootoláskor kiirja, illetve a Cpu-z progi is.
Köszönöm,köszönöm...
Nem kell tenni semmit, telepítsd a hangkari driverét. Esetleg rakd másik PCI slotba, az SB-k elég kényesek az IRQ-ra. Ha a win drivert keres, nyomj cancelt, és telepítsd a vezérlõprogit (megtalálod a Creative honlapján a legújabbat.)
Köszi
Az az igazság,hogy ezt pont tegnap próbáltam ki és ez így sikerült is,de ezek után az sb hangkártyámat mégse találta meg!Kell még valamit tenni?
Köszi
Az az igazság,hogy ezt pont tegnap próbáltam ki és ez így sikerült is,de ezek után az sb hangkártyámat mégse találta meg!Kell még valamit tenni?
Köszi
Belépsz a BIOS-ba, ott az Onchip PCI Device menübe, és ott az audiocontrollert disabledre rakd.
Memóriaórajel csökkentése, ill. elõszõr az idõzítések növelése. Tuning van? Mennyi az FSB?
Üdv
A korábbi hangkártya probléma üzire tud valaki segíteni.
Látok kb azonos konfig embert(tovi)akinek szintán sb live van.Szóval várnék egy megoldást a problémámra!
Köszi
A korábbi hangkártya probléma üzire tud valaki segíteni.
Látok kb azonos konfig embert(tovi)akinek szintán sb live van.Szóval várnék egy megoldást a problémámra!
Köszi
nah, nem igazán vágom a memtestet. meddig tart?
elindítottam, fél óra alatt 2* futott le.
ezalatt az 5-6-os tesztekben voltak hibák, 6-osban jóval több.
szal mit kéne csinálni?
elindítottam, fél óra alatt 2* futott le.
ezalatt az 5-6-os tesztekben voltak hibák, 6-osban jóval több.
szal mit kéne csinálni?
Bizony, ez tipikus memóriahiba. Mint alattam írták a memtest86 vagy a goldmemory futtatása javallt. a memóriaidõzitéseket vedd nagyobbra.
hogy a south park egy kezdeti(még ütõs) epizódjából idézzek:
"gyerek a buszsofõr néninek:
-Fogd má be te cseszett liba!!
-Mit mondtál fiam??!
-A házimban lesz 1 hiba..
"
sztem nincs a gépeddel semmi baj,a hiba a windowsban van..
"gyerek a buszsofõr néninek:
-Fogd má be te cseszett liba!!
-Mit mondtál fiam??!
-A házimban lesz 1 hiba..
"
sztem nincs a gépeddel semmi baj,a hiba a windowsban van..
ez megoldva, de mégis jobb lenne ha a hiba lenne hárítva :)
5letek?
5letek?
Hát szvsz arra való, hogy renccerhiba esetén újraindítccsa a számgépet
:))
Billy újabb júzerbarát fasssága...
:))
Billy újabb júzerbarát fasssága...
arra,hogy a windows "ok" nélkül újraindítsa a géped..minden winXP telepítés után rögtön lelövöm(mint sok más felesleges xp-s hülyeséget). nem tudom pontosan mi haszna..
danke, megtörtént.
egyébként ez mire jó?
egyébként ez mire jó?
kapcsold ki: sajátgép-tulajdonságok->rendszertul.->speciális->indítás/helyreáll.->rendszerhiba-automatice ujrainditást..
mitõl lehet hogy a gép néha fogja magát és újraindul?
abit nf7 2.0, xp 2600+, 2*256ddr333 noname, radeon 9000pro, chieftec 360, glacialtech hûtõ - a fontosabbak.
2 hónapos a gép, kb 1 hónapja kezdõdtek a gondok, volt hogy egy hétig semmi, de mostanában egyre sûrûbben fordul elõ (pl tegnap 2*, ma is már 1*)
az eseménynaplóban ilyen bejegyzést találtam:
"Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A mûvelet a következõ volt: 0x0000000a (0x00000020, 0x00000002, 0x00000000, 0x804fe10d). A memóriakép mentve a következõ fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini102803-01.dmp."
abit nf7 2.0, xp 2600+, 2*256ddr333 noname, radeon 9000pro, chieftec 360, glacialtech hûtõ - a fontosabbak.
2 hónapos a gép, kb 1 hónapja kezdõdtek a gondok, volt hogy egy hétig semmi, de mostanában egyre sûrûbben fordul elõ (pl tegnap 2*, ma is már 1*)
az eseménynaplóban ilyen bejegyzést találtam:
"Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A mûvelet a következõ volt: 0x0000000a (0x00000020, 0x00000002, 0x00000000, 0x804fe10d). A memóriakép mentve a következõ fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini102803-01.dmp."
sajnos én a 8500at nem tudom húzni:( (beszínezõdik a kép)
egy másik konfig:chaintech 7njl4,1900Mhz,ddr333,gef3ti200@ti500:9400-9500pötty. szóval tényleg reális. thx az eredményekért.
egy másik konfig:chaintech 7njl4,1900Mhz,ddr333,gef3ti200@ti500:9400-9500pötty. szóval tényleg reális. thx az eredményekért.
HAli.
Én is bõvítem az Nf-7 alaplaposok táborát.
Lenne egy gondom.
Én a régi jól bevált sb live 5.1 hangkártyámat szeretném használni.Hogyan lehet letiltani az alaplapit,mert biosban nem találom ill. mi a megoldás erre a gondra.
Egyébként nálam valamiért a játékoknál recseg,pattog a surround hangfalrendszerem és élvezhetetlen.
Szóval kérnék segítséget.Köszi
Én is bõvítem az Nf-7 alaplaposok táborát.
Lenne egy gondom.
Én a régi jól bevált sb live 5.1 hangkártyámat szeretném használni.Hogyan lehet letiltani az alaplapit,mert biosban nem találom ill. mi a megoldás erre a gondra.
Egyébként nálam valamiért a játékoknál recseg,pattog a surround hangfalrendszerem és élvezhetetlen.
Szóval kérnék segítséget.Köszi
reális!nekem szét tunungolva mindent,9940 pötty volt a max. nf-7 512 ram cas 2.5 348 mhz körül.2000xp@1800 mhz ati 8500 le 295@ 255
Az úgy kb reális, Nekem 10300 pont a default benchmark.
A Mohaa-ra meg nem emlékszem már mint írtam, akkor ezekszerint nincs EAX.
A Mohaa-ra meg nem emlékszem már mint írtam, akkor ezekszerint nincs EAX.
csöppet off,de 3dmark2001def-al mennyit kapsz erre a konfigra?
nekem nf7,1700+@1870Mhz,ddr333(dual)2*256Mb,8500LE -> 9500-9600pötty..
nekem nf7,1700+@1870Mhz,ddr333(dual)2*256Mb,8500LE -> 9500-9600pötty..
eax-ot a mohaa-ban kell állítani? ott csak headphones,two speaker,quad speaker,surround közül lehet választani,meg sound detail(->high). a quad-al próbáltam. nem hallatszott térhatásnak..
Mohaa-ban van térhatás? Nem igazán emlékszem már. Ha van, akkor EAX be, többhangszórós mód be, és elvileg megy.
oké. nem a bétát szedtem. mûködött,de kicsit gázos a hátsó hangfalpárom. öreg,ócska,kicsit szét is van törve :) ,de mûködik. csak nem épp a legjobban szól. a hangteszt tuti volt,körbement a hang. mohaaban viszont,nem igazán volt használható a térhatás. eddig,de még tesztelem.
Azért szerintem ne az ott lévõ bétát vedd le, hanem az A350-es drivert
ha sikerül,jelezz vissza engem is érdekel!már egyszer kipróbáltam,de nem tetszett a hangja...de a menüje dögös!
Azt sosem próbáltam. ezzel biztos tudja. A mélynyomósat elõre, a két hangfalat hátra, és csak 4 hangszórós rendszert állíts be, mert ugye nincs különálló sub meg center.
és hogy kell rákötni a hangfalakat? nekem van egy 2.1es(mélynyomó+jobb/bal) meg egy sima hangfalpárom. ebbõl kilehet hozni vhogy vmiféle térhatást? játék/film
Honnan kell letöltenem?
Tévedsz, az NF7 hangkártyája 5.1-es, csak fel kell tenni az ALC driverét.
Az alaplap bevált nekem, de a hangkártyát vissza kellet raknom.Nekem jó SB Live-al is.
Csak azt nem értem, hogy miért rakják ugyanazokat a kimeneteket az NF7-re is.
Holott nem 5.1-es a hangkártyája , de a kimenetei azonosak.
Ez egy kicsit kiszurás a vevökkel.
Kicsit haragszom is emiatt az ABIT-ra.
Viszont az alaplap stabil, ami nekem nagyon fontos.
Csak azt nem értem, hogy miért rakják ugyanazokat a kimeneteket az NF7-re is.
Holott nem 5.1-es a hangkártyája , de a kimenetei azonosak.
Ez egy kicsit kiszurás a vevökkel.
Kicsit haragszom is emiatt az ABIT-ra.
Viszont az alaplap stabil, ami nekem nagyon fontos.
Hát igazából tök mindegy, mindkét esetben ugyanakkora esélyed van, hogy nem fognak dualban menni normálisan. :(
Sajnos a párban tesztelt ram meg baromi drága.
De azért ha egyforma gyártmányú a két ram, és ugyanolyan chip-ek vannak rajta, akkor az növeli az esélyeket.
Sajnos a párban tesztelt ram meg baromi drága.
De azért ha egyforma gyártmányú a két ram, és ugyanolyan chip-ek vannak rajta, akkor az növeli az esélyeket.
"A soundstorm nem egy hangkárty, a live meg igen."
De már nem sokáig. :)
De már nem sokáig. :)
Hali mindenkinek!
Annyit szeretnék kérdezni, de most csak 1-et
Akinél ilyet látok: 2x 256MB SAMSUNG DDR400 333/CL2
Ezeket a RAM-okat párban vették, vagy megteszi, ha "tömeg-
cikk-bõl" vásárlok 2 db-ot. Köszönettel Impi
Annyit szeretnék kérdezni, de most csak 1-et
Akinél ilyet látok: 2x 256MB SAMSUNG DDR400 333/CL2
Ezeket a RAM-okat párban vették, vagy megteszi, ha "tömeg-
cikk-bõl" vásárlok 2 db-ot. Köszönettel Impi
A soundstorm nem egy hangkárty, a live meg igen.
A soundstorm csak az nforce2 hangcucc digitális kimenetének minõségét jelzi.
Magyarán a liveal is max a digitális kiemenetet illetõen konkurrál, de abban még állitólag az audigyt is veri.
Sima analóg kiemenete viszont a livenak jobb.
A soundstorm csak az nforce2 hangcucc digitális kimenetének minõségét jelzi.
Magyarán a liveal is max a digitális kiemenetet illetõen konkurrál, de abban még állitólag az audigyt is veri.
Sima analóg kiemenete viszont a livenak jobb.
Nem mondanám, hogy a legjobb, de az is jó választás. De akkor már audigy, nem annyival drágább az OEM (max 3000).
Én egyébként a PCI-os hangkártyák híve vagyok, ha valami nem stimmel, vagy éppen fejleszteni akarok, akkor cserélhetõ, eladható.
Én egyébként a PCI-os hangkártyák híve vagyok, ha valami nem stimmel, vagy éppen fejleszteni akarok, akkor cserélhetõ, eladható.
Nem csak ez a külömbség, ott van még a SATA hiánya is. A Soundstorm hiányát neked kell eldöntened: Ha van jó hangkártyád, akkor szvsz. nem, de ha nincs, akkor mindenképpen megéri.
Én maradtam a Live-nél, nem mondom hogy jobb, de analóg kimeneten elmegy.
Én maradtam a Live-nél, nem mondom hogy jobb, de analóg kimeneten elmegy.