ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ZaJanga
Légyszives valaki segítsen!
Leszedtem az abit oldaláról az összes aktuális drivert és biost. Viszont az nvidia oldalról is leszedtem a multilanguages 3.13 -as drivert és az 1.0-ás utilitiest.
Az abit oldalról leszedett chipset drivernél jobb az nvidiás?
A forceware mire használható?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

fm
az van!

ZaJanga
Üdv.

Ma tudtam venni egy NF7-S kareszt ócsón és a lapon ott díszeleg a rev 2.0 felirat. Azt hogy tudom meg, hogy ultra 400 chipset van e rajta?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Mármint a régi chipsetdrivert? Vagy simán uninstallálod a vezérlõpultból, vagy a drivercleaner 2.5-ös verziója már leszedi.
http://www.driverheaven.net/cleaner/download/DC2Setup_25.zip

Axel
hogy lehet leszedni? (winXP)

NeoMaN
b+, be tudod állítani a 200-at aztán bírja. ennyi. vagy nem bírja. senkit sem érdekel hogy hivatalos vagy nem. ha jó a proci meg a ram akkor megy, ha nem akkor hivatalosan sem megy.

Nekem a winyó gyorsult valamennyit a sandra szerint, mást nem vettem észre.

barret
és ez az ide driver mennyiben javítja a mûködést?

Bérbe vehet? reklámfelület...

Nekem simán felment a régire uninstall nélkül.

B@ldrick
Hát ja..meggondolatlanul felraktam a 2.45-re.. 'sztán töltõképnél restartolt állandóan..safe-ben is..szerencsére a last good-al vissza tudtam állni..that's all..

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

Új Nforce2 chipsetdriver jelent meg, lehet szedni ezerrel, van benne végre Ide driver!

pontosabban az összes ABIT alaplap. Az ASUS gyárt dual DDR nélküli változatokat, azok nem az Ultra 400-as chipre épülnek: A7N8X-X

vaslav
Sziasztok.

http://www.madshrimps.be/?action=gethowto&number=1&howtopage=112&howtoID=43

AMD tuning, NF7-es lapokban.

Nekem a 2500 barton 3200-re sikeredett, de 2300Mhz-n is megy.
Érdemes megnézni.

Koszi, tenyleg van benne angolos is. A rajzok viszont olyan szinten makosak, hogy csak na 😊.
Bar mintha talaltam volna egy cd bemenetet a pci slotoknal.

E2180@3300mhz, 6GB RAM,ATI 4850,Gigabyte DS3

Pls aruld el, hogy merre talalom a lapon, hogy en is tudjam hasznalni.
Koszonom.

Az nem kínai, hanem 8 nyelvû változat.
Két lehetõséged van, valamilyen módon a külsõ csatira kötöd, persze ha csak belsõ csati van a tuneren, akkor át kell alakítanod. Vagy a belsõ SP-Dif bemenetre, szintén átalakítással ...
Mert sajnos nincs belsõ line-in, pedig más alaplapokon szokott lenni. 😞

Ha valakienl van kozelben kezikonyv, legyenszives nezze mar meg, hogy az nf7-s lapnak van e alaplapi vonalbemenete? Tehat a hatul levo linein en kivul masodik bemenet.
Tvtunnert szeretnem rakotni hazon belul, de az en kezikonyvemet az isternert nem talalom, abit.twe-n csak kinai van.
koszi

Kondikat cseréltek+fesz.stabilizátort, elég instabil volt a rev.1 -es mob

NeoMaN
A 2.0-ás hivatalosan is támogatja a 200Mhz-s FSB-t (Nforce2 Ultra 400-as chip).
Más kérdés, hogy simán bírja az 1.2-es is (sima NForce 2-es chip)
Az 1.0 nemtom miben kevesebb, gondolom, hogy csak az újabbakon finomítottak valamit (Lehet az 1.0 nem tud dual ddr-t?)...

fm
ezt az oldalt vágom,meg azt is,hogy kell tuningolni..thx..csak a tapasztalat érdekelt..kinek meddig(még nincs szükség tovább tuningolnom)

Valahol egy fórumban olvastam róla, hogy az NF7-S-ben lévõ Soundstorm chip nem nagyon jól viseli el a tuningot. Utánakeresek, hogy hol is olvashattem ezt. De ha valaki tudna ezügyben referálni nagyon +köszönném.

\" örökké nem eshet.... \"

Egyébként itt a tuning részletesen:
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=199&p=1

Nyugodtan huzzad 200Mhz-re, a szorzót vedd visszább és csak lassan emeld.

fm
azt vágom(mivel nekem is van) de még nem próbáltam 200*11ig húzni. most 1870mhz-en megy..ráadásul nekem sima nf7 v2.0ám van,eszerint simán mehetnék feljebb,majd meglátom..

1700+-osok kiválóan túlhajthatók, ha thoroughbred magos.

fm
de a proci jól bírja a 11*200-at? csak a soundstorm nem?

1,7 +os amd hajtom 15*150-n (2250). Itt jol muzsikal a hangkartya.
Ha visszaveszem 11*200-ra, akkor viszont a vonalbemenet elhallgat par masodperc utan. A tobbi resze megy jol.

Sajna ezt nem tudom, mint a konfigom is mutatja. Esetleg valaki???

Igazad lehet, de ha emlékezetem nem csal a tuningot nem nagyon viseli el a Soundstorm-os lapka. Ugyebár??

NeoMaN
Értem. Asztem csak a p4-hez van ilyen. AMD 5v-rõl kapja a naftát ugytudom....

Koszi mindenkinek, csak eddig kicsit lassu volt a SG. Azert meg itt is idoben valaszoltatok, de a Pro Hardweren mar reg megtudtam mindent. Meg egyszer koszi, delutan osszerakom a gepet. A tapot is sikerult elcserelni egyebkent, ezen mar van ilyen + csatlakozo.
Az egy +12V-os csatlakozó, és kizárólag a processzor tápfeszültségét állítja a stabilizátor abból elõ. tehát az egyéb módon terhelt ág (wincsi, stb) megkerülésével egy viszonylag stabilabb és állandó terhelhetõségü ágról állítja elõ a procinak szükséges feszültséget. Az NF7 lapon nem kötelezõ, de javasolt.

NeoMaN
Elmondanád nekem bõvebben mi ez a segédcsatlakozó, és mi célt szolgál?

Nem kötelezõ a segédcsatlakozót rádugni, de erõsen ajánlott, mindamellett ha nincs min. 300W-os a régi tápod akkor mindenképp cserélj.

NeoMaN
Szvsz az valami más (usb-nek, sata nemtom 😊 ). Jó hozzá a sima ATX táp.

Gerry
Szerintem vegyél új tápot, most milyen márkájú van? És hány wattos?

Gyorsban tudna valaki segiteni? Tegnap megvettem a NF7 -et, es van rajta egy + tap, amirol ugy tudtam, hogy P4 -hez kell. Szerintem nem disznek raktak fel, tehat vennem kell egy uj tapot is? Nekem nincs ez a negyzet alaku csatlakozo a tapomon. Delutan raknam ossze. Elvileg az ASUS A7N8X -en sincs ilyen, azt egy honapja raktam ossze.
semmi tuning, minden alapon. tehát?

NF7-S, a SATA miatt is. Gondoljunk a jövõre!

Üdv!

Mi lenne az elõnyösebb választás szerintetek:

- NF7-S (Soundstorm miatt)
- NF7 + Sound Blaster Live 5.1

Csak azért kérdem mivel a két lap között annyi lenne az árkülönbség (na jó + 2 rongy) mint maga a Live. Melyik lenne a jobb választás?

Axel
Ja, 2 tök ugyanolyan...

Axel
húú, jó hogy föltettem ezt a progit...
Kössz a tippet...!!!

Hát ja, igy szemléletesebb amit írtam..

Tiltani nem lehet, de gátolni több dolog tudja.
Azon vagyunk, hogy kideritsük miért nem megy neki.

Emery
Ket ugyanolyan modullal probalkozol?

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

Emery

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

barret
akkor neki mért nem dualban megy? ezt nem lehet letiltani...

Legújabb Biosz?

1-3 vagy 2-3 teljesen mindegy, lényeg az, hogy az egyik modul a távolabb lévõ slotba menjen.

barret
észre fogod venni a külömbséget,aida tesztben elég sokat számit.