2520
Fenti ket lap a tema
-
#1040 win 98 alá van nforce chipset driver? 3200+ órajele hogyan állítható elő? -
Inquisitor #1039 GART-al próbáltad esetleg? Vagy Rivatunerrel? -
#1038 Hát nem hinném mivel lapcsere előtt jó volt a dolog /9700 PRO/, lehet hibás a lap? -
#1036 Mi a helyzet akkor, ha egy NF7 es lapban bekapcsolom a fastwritesot + az agp aperture sizeot a biosban de se a dxdiag se egyéb más program nem jelöli enablednek hanem kikapcsoltnak jelzi, valamint hiába van a biosban 8x AGP belőve az ati smart off nak írja. -
Lacika 79 #1035 Ha van időd, nézd már meg,hogy mennyi a hely, mert a hűtő 32 mm magas. Én úgy emléxem, ennyi hely van.
Jah, neked nem Zalmanod van. :-)))
Akkor majd ha hazamegyek dógozóból, megnézem.
Amúgy mikor jössz hozzám DVD és zene ügyileg? :-) -
#1034 Hát Lacika, elég nagy az a tubarózsa :), mármint a Zalman hűtésed. Most nézem az enyémet, mármint az alaplapot, tudod hogy mindíg le van véve az oldala, na és elég közel van a CHIPSET a procíhoz, így ha túl magas a Zalman chipset hűtő, mondjuk akkora mint az ASUS A7N8X-é, akor könnyen elképzelhető, hogy nem fogod tudni használni. Mondjuk ez csak egy ilyen sacc/kb. dolog de ha tudod a méreteit akkor le tudod otthon tesztelni, hogy elfér e vagy sem. -
Lacika 79 #1033 Nekem is működik, csak néha benyögi ezt a késletetett írás sux szöveget. De ennek ellenére minden megy rendesen hál'istennek.
De a Zalman chipset hűtős kérdésemre még senki nem válaszolt. Ha valaki rendelkezik ilyennel az plíz válaszoljon már. :-))
Jah, amúgy a kérdés az 1007-es hozzászólásban olvasható. -
#1032 Nforce-os a lap? Milyen driverrel? 3.13-as IDE-jét feltetted? UDMA bekapcsolva a vinyónál és az írónál?
És csinálj egy töredezettségmentesítőt (huh de hülye szó) vagyis defragot. 80 eres ide kábelt használsz a vinyóhoz? Az író ugye nem egy kábelen van a vinyóval?
elsőre ennyi.
Jah, és tedd fel a CACHEMAN nevű progit, ott a disk cachet állítgasd és úgy prószáld. -
#1030 Nekem se volt a 3.13as Ide vezerlesevel gond. de visont az lan kartya driveret visszaraktam a 2.45-os csomagba levot.
Nem volt fele gond ment rendesen csak kb a CPU-hasznalat: +5%-ot ugrot alapbol (3.13-nal) -
#1029 Há vazz nekem nf7-s van 3.13-al és semmi gondom nincs.Amíg nem volt új aspi akkor volt az hogy a clonyxxl nem ismerte föl az optikai meghajtókat de azóta semmi gond.totalcmd6.01 nekem is nagy fájl másolására van lőve.Viszont egy érdekes észrevétel.A 2.45 és a 2.78 driverekkel gyorsabb az aida teszt szerint a memkezelés mint a 3.13-al.(volt egy kis fölös időm ) -
Terheléses teszt.
A proci használat közben!
-
#1027 -
#1026 A meleg nem minden!
Nemtom én nem örülnék neki ha a pofám tele lenne szilikon pasztával. És ez még a kissebbik baj. De erről "tanult kollegám" OLLIE többet tudna mesélni. :) -
#1025 Ugyan már, az a hörcsög (ha egyre gondolunk) legalább MELEG helyen van, és nem kell neki gyakorlatilag semmit sem csinálnia! -
#1024 Na csak ne panaszkodj!
Gondolj arra milyen szomorú sorsa van egy hörcsögnek.
:) -
#1023 Én alapból úgy nézek ki. Na, jó, csak vicc volt, sokkal rosszabul nézek ki valójában... Pláne ha korán kell kelnem! -
#1022 Én esetemre? Nemtom, énnekem volt egy működő rendszerem, amin nem ment az SW IDE, újrapartícionálás után 4 helyett 3 partícióm maradt, mind NTFS, de nekem a telepítéssel sosem volt gondom, csak az nForce SW IDE drv-vel. Nem hinném, hogy a partíciók okozták a leakadást, sokkal inkább a korábbi driverek által fentfelejtett szemét (reg értékek, filemaradványok, stb.). -
#1021 én így néztem ki: -
#1020 :) Ez viszont nem Nforce2 probléma.
Haver 20 perce hivott hogy (via-s alaplap)nem megy az XP install, mert a szöveg változik, install közben, de a winyó meg sem mozdul.
Azt mondtam neki formázza meg a C-t. az már megvolt, de semmi. A végén az segitett, hogy mind a 3 particiót lerugta és ujra particionálta a vinyóját.
Kicsit kisértetiesen hasonlit a te esetedre, nem? -
#1019 Akkor nekem szerencsém volt, vagy neked peched...
Mondjuk én asszem idegrángást kaptam volna ha a reinstall után is szar lett volna, mert nem kevés progi és beállítás volt már a régi rendszeremen, amit vissza kellett rakni! -
#1018 ezt én is megtettem. mégsem ment az IDE része... -
#1017 Mellesleg újratelepítés előtt fel sem ment az SW IDE driver, mert ha feltettem, akkor a gép nem lépett túl az XP töltőképernyőjén, csak mentek a kis kék kockák alul, és 20 percen átt semmi nem történt, aztán eluntam, reset, és driver újrafeltesz SW nélkül... Ezt párszor eljátszottam, aztán win reinstall. Mondom, azóta minden ok SW IDE vezérlővel is! -
#1016 Nekem be van kapcsolva, és nekem is szar volt a 3.13-as is, de mert már régen volt újrahúzva a win... Rászántam magam, (meg 2 napot) újrapartícionáltam a winyómat, majd húztam egy friss Win-t, és először a 3.13-as nForce drv csomagot telepítettem, azóta minden kerek, mindez kb 3 hete történt, és eddigi tapasztalataim pozitívak.
Alaplap: Chaintech 7NJS. -
#1015 ok Gerry, Te kivétele vagy...
:)
Sajna emberek tucatjainak nem jó az Nforce-s IDE driver.
Nézd már meg plíz, hogy be van-e kapcsolva a BIOS-odban az APIC (tod ami a virtuális IRQ kezelést segítí XP alatt)?
-
#1014 amúgy igen, Nrorce IDe drivert ne tegyetek fel, ha nem muszáj. Az is generálhat ilyesmit.
Meg a rossz RAM..... -
#1013 Nekem a 3.13-a készletben lévő SW tökéletesen müxik, igaz frissen telepített WinXPPro van alatta, és előtte nem volt fent más driver! -
#1012 tegyél fel
cacheman nevű progit. ott változtasd a disk cachet.
sajna ennyira szar az xp default cache-elési rutinja, pláne megfejelve nforce2-vel.
mindenkinek ez a baja....
Szal cacheman, és ha Total commander 6 -od van, akkor a másolási tulajdonságoknál a nagy fájlok másolására állítsd át.
nalam 3-4MB/sec-ről felugrott 10-16MB/sec-re ezek után, ugyanazon a vinyón 2 partíció közötti másolásnál.
sajna ezt sem tartja folyamatossan, egy idő után elkezd csökkenni 5-6mb/sec-re aztán onnét megint feltornázza magát.
Ha 98-at használsz, akkor nézd meg, hogy UDMA módban ven-e a vinyó. -
Lacika 79 #1011 Ezt nekem is ki szokta írni, hogy nem sikerült a késleltetett írás, de én sem tudom, miért van. De ennek ellenére minden ott van a helyén, semmi nem sérült.
Ami nekem egy picit gyanús, az az Nforce SW Driver. Szerintetek? -
#1010 Milyen Windows? -
Lacika 79 #1007 Halihó. Nem tudja valaki véletlenül, hogy ha van egy Zalman 7000A-Cu hűtőm a procin, akkor mellé fel fér-e vajon egy passzív Zalman chipset hűtő? Mert nem igazán emléxem, hogy mennyi hely van.
Válaszokat előre is thnx. -
#1006 Másik topicban válaszoltam. -
Inquisitor #1005 Elsőbe és Harmadikba kéne tenni ... szvsz. -
#1002 Ne az első 2 slotba tedd, ennyi! Pl.: 1+3 már duual, de a 2+3 is, és az 1+2+3 is. -
#1000 3.13 jó minden nForce-os laphoz, és van minden nForce-os lapon hálókártya, chipsetbe van integrálva. -
#998 Bőven elég az 1 GB, és 2 modullal tutibb a dolog, mert akkor kisebb az esély az inkompatibilitásra. 5600FX-el nem valószínű, hogy szaggatna bármi is ma, csak nem szabad maximális részletességre rakni a progikat, és nem szabad bekapcsolni extra effekteket (AA&AF), mert az teljesen agyonüti azt a kártyát, még DX8-ban is. -
#997 szerintem elég a 2x512 adel a másikat és a kártyád s vegyél ati radeon9600Pro-t!Amúgy az akadás majdnem biztos szerintem!!! -
#996 Hát eszontam én is:))) -
#994 Kérj egy új GF4Ti4200-ast, vagy egy R9600 Pro-t, max rá kell dobnod az FX5600/R9600 külömbözetét, de sokkal jobban járnál! -
#993 Van hang a sima NF7-en is, csak nem SoundStorm, hanem egy sima AC97-es chip. GF4Ti4200 gyorsabb mint az FX5600, csak nem tud DirectX 9-et, ami ma még nem is nagy baj, de mire kellene, addigra meg az FX5600 olyan szinten lenne gyenge, hogy hiába tud DX9-et, sz*rt se érne. -
#992 Igen a karid hardweresen gyengébb lesz mint a régi:(
Ebből csak az ultra változat az elfogadható de az is elég gyengusz:(Rosz döntés volt nem Ati Radeonra váltanod!!!Minimum egy Radeon9600Pro/128 400/600 kellet volna:)