2520
Fenti ket lap a tema
-
#1080 Nem, a DIMM2 és DIMM3-ba kell rakni a memóriamodulokat (a két alsóba). Ha jól raktad be, akkor úgy is kiirja Bootoláskor. -
#1079 Köszi, ki fogom próbálni. A dual cucc ugyi az 1-2 ben nem müxik? -
#1078 A bios állitgatás nagyban függ attól, milyen géped van, milyen memória, milyen proci, hogy a wincsik PATA (sima IDE eszköz) vagy SATA csatlakoztatásúak, stb.
Pár személyes javaslat, egyszerűbb dolgok:
CPU Setup:
-CPU FSB/DRAM ratio: 3/3 (A memória és az FSB szinkron fusson, persze csak ha a ram erre képes!)
-CPU Over Temp Protec: 95°C (ha nem tuningolod, a 85°C is jó)
Advanced BIOS Features
-Ha nincs Floppy meghajtód, akkor: Report No FDD to OS: Enabled
Advanced Chipset Features
-A Memory Timings:-ot próbáld meg Agressive-re állítani (ha a memória nem tuningolt (pl. nálam 333Mhz-es ramok mennek 400Mhz-en), akkor birnia kellene)
-AGP Fast Write Capability: ha olyan kártyád van, amely erre képes, akkor állísd Enabled-re.
Integrated Pheripherals
-Ha NF7-S alaplapod van, és nincs SATA meghajtód, akkor a Serial ATA Controller-t állisd Disabled-re.
-Onboard FDD Controller: ha nincs Floppy meghajtód, akkor Disabled-re állisd
-Onboard Serial Port 1/2 és Onboard Parallel Port: ha nem használsz Soros vagy Párhuzamos porton keresztül semmit, akkor nyugodtan kapcsold ki őket (Disabled). Viszont ha valamit rá akarsz dugni később, ne felejsd el visszakapcsolni!
-NF7-S alaplapnál az IEEE1394 Controllert is Disabledbe rakhatod, ha nem használod. -
#1077 Le tudnátok írni, hogy kb mit érdemes a biosban ki/be kapcsolgatni, vagy valami "normális" oldalt tudnátok ajánlani? -
#1076 KÖszönöm -
#1075 Bios: Abit honlap
Alaplap driver:
nForce 3.13 driver -
Lacika 79 #1074 Általában az ABIT lapohoz az ABIT honlapján lehet cuccokat találni. Talán próbáld meg ott keresni. -
#1073 Nem érdekel valakit egy ABIT NV7 alaplap? van rajt RAID vezérlő, meg 6CH hang+LAN 10/100!!!
14000 Pénzért!
[email protected] -
#1072 Helló! Meg tudnátok mondani, hogy az alaplap drivert és a legújabb biost honnan tudnám leszedni? Köszönöm. -
Demeter #1071 Na mégiscsak sikerült rábírnom, hogy mind a 4 hangszóró lökje a hangot. Csak egy kis Sound Storm konfig beállítás és már ment is. De azért köszönöm a segítséget... -
chuck #1070 1long, 2 short Video adapter error Either video adapter is bad or is not seated properly. Also, check to ensure the monitor cable is connected properly.
Bios Beep kodok -
jani1191 #1069 Asszem vga de nem biztos -
#1068 Hali!
Egy olyan gondom van egy KG7-essel, hogy nem indul el, csak fütyül 1 hosszút és 2 rövidet. Tudja vki, hogy ez mit jelent, mert a leírásában nincs füttymagyarázat...
Köszi. -
Inquisitor #1067 Tudna valaki segíteni???
Haver gépén nem akar működni egyik USB se!
Régebben "simán" nem ment vagy nem lehetett telepíteni az USB cuccokat, de valaki javasolta a Service pack-ot XP-hez.
Na most már egyáltalán nem megy :(
Megtalálja az eszközt, telepíteni nem lehet, de rövid időn belül valami ismretlen hibára hivatkozik ... -
#1066 Ha a 3.13-as driverpackban lévő driver van fent (4.06 végződésű), akkor csak DirectX alatt van 4(.1) vagy 5(.1), egyébként csak 2(.1)-et nyom ki. Megjegyzés: ez csak a jackdugós hangalrendszerekre igaz, ha optikai kimenettel hajtod meg, állítólag jó... -
#1065 Nekem minden ok!Konfiguráld be a soundstorm vezérlőpult hanszórótelepítővarázspaci-ba -
#1064 Ez a 3.13-as Diverpack "eredménye". Sajnos szerencsétlen nem csinál áll-quadrót, ha sima hangeszközként van meghíva, hanem simán kiadja a két első hangfalra a sztereó hangot, és kész, részéről ez el van intézve. DirectX-es meghívásoknál már működik rendesen.
A megoldás az, hogy a zene- és videólejátszó programnál DirectX-es Output-ot állítod be (pl. a Winamp-nál belehet, de YAMP-nál nem). -
Demeter #1063 Üdv!
Lehet, hogy egy olyan témát fogok feszegetni ami már rég megválaszolásra került eme topic kereteni belül (kérlek nézzétek el nekem) de égető lenne! Miért van az, hogy miután alaplapot (és egyéb mást is) NF7-S cseréltem valahogy az istennek sem akar szólni mind a négy hangszóró-. Akármit is csinálok csak kettőt használ valami oknál kifolyólag. Mi lehet mindennek az oka, talán valamiféle "rossz" bios beállítás? Amúgy az op az XP.
Segítségeteket előre is köszönöm....
-
#1062 ja pontosítok nekem nem volt vele gond mivel nekem pont nem elixír volt csak vmi hasonló kategóriájú, de havernak az van -
#1061 szerintem memória, az elixirekkel nekem is meg havernak is gondjai vannak/voltak, nem jelentős hiba csak apróbbak de vszinű ezt jelzi a memtest is -
Kockásfülűnyúl #1060 Sziasztok
Van egy NF7-S-es lap az a gond hogy ha dual chanelbe megy akkor a memtest és a windows memory diagnostic is hibát jelez, de ha a két memóriát (elixir 2*256 333) a kettes hármas slotba rakom (nem dual chanel) akkor meg nem jeleznek hibát. Ez most memória vagy alaplap hiba???? Előre is köszönöm a segítségeket. -
titike #1059 mármint neked köszönöm NeoMaN
mert ha valaki nem számítástechnikai szakember mint ugylátszik Inquisitor akkor véthet a szakkifejezésekben! -
titike #1058 köszönöm -
#1057 Nálam is raid kártyán vannak a rack-ek és benne 2db 80 gb lapul és akkor is panaszkodik késleltetett irásra mindadig mig a 2.76-os Nforce drivert fel nem teszem ide nélkül.csak ez az egy normális állapot . Az hogy rack-be van vagy nincs és a rack-en hány venti fut az nem befolyásol semmit.leteszteltem. -
#1056 ket verzio?
Van a 3.13-as es melyik a masik
"késleltetett irásra panaszkodik" <- nalam is de csak akkor ha a vinyo rackba van.
Mondjuk en nem foghatom az Ide driverre mert kulon raidkartyan vannak a rackek -
#1055 hardware-esen dekódolni.. -
Inquisitor #1054 Nem tudom, de nem csak a legutólsó NForce driverbe került bele az IDE? Hiszen az NForce1 óta eddig rinyált mindenki, hogy az MS winf*s driverável ment, illetve sántikált az IDE. Máshol arról volt szó, hogy végre milyen jó az IDE driver ... Akkor most még se? -
Inquisitor #1053 "Az NF7S-en lévő hangkártya tudja egyedül az AC-3-as hangot kezelni ..."
Kezelni???? Csinálni tudja, nem "kezelni" !!!
És jelenleg ez az egy ilyen hangkártya van, még az überfasza Audigy 1-2-ZS SE tudja ezt. -
#1052 Én is Xp-vel mondtam mind a két verziot kiprobálhato hogy ha felfeszed az nforce ide drivert akkor tetü lassu mintha nem tennéd . ledalád százszor kiprobátam szétszedtem a masinát mire rájöttem. -
#1051 ijen gondom még nem volt,xp-vel gyors mint állat! -
#1050 az nekem nem jó,mert torzít! a gyári amit adtak hozzá,az a jó. -
#1049 neked a www.realtek.com.tw -röl kell az ALC650 driver. Ugyanis a sima BF7-en ez a hangchip van... -
#1048 Tapasztalatom az NF7-essel ( sima ) Ha felteszed az NFORCE drivert SOHA NE TEDD FEL AZ IDE DRIVER-ét.Ha 2 db vinyó van a gépedbe tapasztalhatod hogy egy 1 CD-s game-t az egyikröl a másikra ide driverrel sokkal de sokkal lassabban másol ,fogja a gépet,és néha a leghülyébb időben "késleltetett irásra panaszkodik. -
titike #1047 Az NF7S-en lévő hangkártya tudja egyedül az AC-3-as hangot kezelni legalábbis nekem ezt mondták nekem a cd-n rajta van minden mixer-től a hangszoró beállitáson keresztül egy külön AC-3-as szürőig.A progi 60 MB-os ha kell és van ekkora tárhelyed szivesen elküldöm. -
Lacika 79 #1046 Nekem sem volt semmi gondom vele, pedig elég sokáig használtam együtt 98-at és NF7-et. Pár hónapja van csak XP-m, mióta megvan az Audigy2, mert őkelme szarakodott alatta nagyon. :-(
De mostmár minden ok, XP szaladgál a vason. -
#1045 Nekem jó a 98 is, csak az sb liveom nem jó neki, mert akad.
Az alaplapi hangchiphez, van vmi utility amivel a beállításokat el lehet végezni, mert a CD-n én csak a SoundStormhoz találtam, de a sima NF7-en meg AC97 vagy mi van. -
titike #1044 Én még nem tudok sokat de a tapasztalatomat elmondom
Én is most vettem egy NF7S tip alapot felraktam a 98-at mert én azt szerettem meg minden jó! volt semmi nem ütközött de!!!!! és itt jött a gebasz semmi nem is ment se a játékok se a film lejátszás ugrált sietett élvezhetetlen volt.
Eredmény mivel én raktam össze a gépet igy azt gondoltam én vagyok a láma (de csak egy kicsit)
A szakember megnézte de semmit nem talált
eredmény feltette az XP prot- minden tökéletes
Magyarázat szerinte a Win 98 már nem képes kezelni az új alapokat
Tanulság jó ha van az embernek egy hozzáértő ismerőse! -
#1043 közben én is rájöttem, kicsit kerestem, amúgy van 98 is meg XP is azért kell.
-
cleric #1042 Hihetetlen bár, de az nvidia oldaláról letöltheted ;) 2.41-es a legújabb. 3200 MHz-es procival win98-at fogsz futtatni? :) -
Inquisitor #1041 Azt hiszem ha Bartont húzol, akkor 11,5x200MHz=2300MHz.
Na de ha nem bírja 200-as fsb-t, akkor lehet trüközzni 190-es, 185, 180-as fsb-vel, feltéve ha nem szorzólockos a proci és valami jobb NForce alaplap van alatta.