ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
E2180@3300mhz, 6GB RAM,ATI 4850,Gigabyte DS3
Én mindig úgy csinálom, hogy másolom, aztán törlöm ...
Probáld így!
szvsz
Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok
Légyszíves aki tud segítsen nekem!
Qrva nagy bajom van.
Alaplap: Abit N7F-S
Winchester: Maxtor 120GB 7200rpm S-ATA150 8MB Cache
Op.rendszer: Xp
Megpróbálom leírni a problémát:
-Teljesen új az egész gép. Fogtam ugye megpartícionáltam 3 partícióra a winyót. Feltelepítettem az Xp-t. Egy régi winyómat(Maxtor 40G😎 beraktam, h az adataimat átmásoljam. Tökéletesen ment. Tehát két winchester között nagyon jól másol(700MB kb20 mp.), de viszont amikor csak a 120oson szeretnék valamit másolni v. áthelyezni egyik partícióról a másikra, akkor kerreg, mint az állat, meg olyan lassan másol, h arra nem is tudok példát(5GB 40 perc!!!!!). De ez a probléma akkor is fent áll, ha mondjuk grabbelek be zenét. Akkor meg azt ugy szép lassan még csinálgatja, de mást nem nagyon kell elindítani. Használhatatlanul belassul.
-Valamelyik driver sz@rozhat???
-A Serial ATA driver nem tetszik az Xp-nek???
-Vagy az ABIT-nak nem tetszik a Maxtor és nem vezérli meg rendesen?
Légyszi segítsetek, hátha valaki találkozott már haonló problémával.
Elõre is kösz!
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
NF7-S hez most vettem egy ilyen tápot 6 nagy 2 kicsi eszköznek ad powert. Teljesen megvagyok vele elégedve.
Kérdés : lehet kapni ugyan olyan serillel átalakítót amit mellékeltek a dobozhoz?
A másik lama kérdés : tom, hogy melyik mem slotba kell illeszteni ahhoz, hogy dualba menjenek a memók mert 1000X le lett írva. Ami érdekelne az az, hogy ha mindhárom slotba van memó akkor annyi a dual mûködésnek?(pl.:1-256 egyoldalas, 2-256 egyoldalas, 3 a külön álló slot -512 kétoldalas memó variációval) ??
Egyként leszarom, most 2.78, és minden ok.
vagy
2. és 3. slot
3. van a procitól legtávolabb
Anno nekem is csinalt ilyen kekhalalt a rendszer a 2.45-os felrakasanal, de ott en hibaztam rosszul szedtem le a regi csomagot.
Most igy csinaltam
Vezerlopultbol a Telepitett programok torlese es ott tavolitottam el a 2.45 csomagot. Az XP kert egy rebootot (anno ez kimaradt)
Majd amikor ujra felallt akkor kert meg egyet.
Utana amikor megint bebootolt felraktam a 3.13-as csomagot es meg egy Reboot.
Azota is megy minden f@szan.
Meg egy kerdes: Az nForce_3.13_WinXP2K_WHQL_international.exe-t szedted le vagy a nForce_3.13_WinXP2K_WHQL_English.exe-t?

Egyként nagyongyanúsan a telepítésnél rákérdez az IDESW-re. Tehát akkor csak tudják, hogy galibát okozhat...
😊
Amugy Angol XPvel a 3.13as driver tokeletesen, hibamentesen uzemel.
Es a CRC hibas masolas is a hibas memre utal.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Viszont azt vettem észre, hogy az ide telepítése után (most már a win el sem indul!!, eddig csak az írót nem látta), a BIOSban hiába állítom a ESCD auto update-t enabledre, visszaugrik disabledre. IRQ_ not _less_or_equal hibaüzit kapok, kék háttéren, és a win még csökkentett módban sem indul el, ami erre utal:
IRQ Not Less or Equal kék képernyõ-
Sok felhasználónál elõfordul a fenti hibaüzenet, okozója valamilyen hardverelem, ami ugyanazt az IRQ számot használja, amit egy rendszerösszetevõ, pl. a Fejlett Energiagazdálkodás már lefoglalt. A hiba orvosolása a BIOS-ban rejlik. Elõször a Sajátgépen jobb klikkelve, a Tulajdonságokat választva, a Hardver fül alatt az Eszközkezelõ gombon klikkeljünk, a megnyíló Eszközkezelõ ablakban a Nézet menüpont alatt válasszuk ki az "Erõforrások típus szerint" opciót. Így a Megszakításkéréseket sorba szedve láthatjuk. Ha ugyanaz a szám többször is szerepel, ott gondok lehetnek, legtöbbször az egér vagy a hangkártya a bûnös. Jegyezzük meg a többszörösen használt számot, és keressünk egy olyat, amit még egy eszköz sem használ. Indítsuk újra a gépet és a Del billentyûvel lépjünk be a BIOS-ba. Itt keressük meg az IRQ beállításokat és annak a PCI csatlakozónak, amelyikbe a problémás kártya csatlakozik, adjuk meg IRQ-ként a még nem használt számot. Ha nem kártya okozza a gondot, és a BIOS-ban erre van lehetõség, a problémás IRQ számot foglaljuk le, hogy új hardverelemek ne használhassák. A BIOS mûveletek után indítsuk újra a gépet és távolítsuk el a problémás hardverelemet az Eszközkezelõben, majd újraindítás után telepítsük újra.
Úgyhogy ma újratettem a rendszert. MINDENT. 2.78-as driver minden ok, az eddigi CRC-s filek másolásnál is megszüntek.
▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐
Igaz nem magyar xpt hasznalok, mert az sokszor bekavar.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Egy bizti Nekem mindig leállt a gép!Ha csak 300W táõod van akkor cseréld le!Én mióta lecseréltem 400W-ra azóta STABIL!!!
ABIT NF7 v2.0
2600XP(NEM BARTON)
Geforce 4 Ti 4800SE
256 DDR
Még valami ezek után is néha bizonytalan volt...
Nem rég vettem agy SPIRE Whisperrock IV hûtõt halk meg minden de eléra mejdnem a 60 fokot terheletlenül s visszaraktam a régit tiszta réz bordát 5000 ventivel igaz hangosabb sokkal de 50 fölé nem megy terhelten sem s innentõl kezdve BETON STABIL!!!Ezekre figyelj!!!
ÉN EZEK MIATT SZÍVTAM 1 HÉTIG !!!!!!!!!!!!
Nem Lama kepzobe jartam.
(Csak poen ne vedd komolyan)Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok
2.45 és a 3.13 nforce2 drivert is próbáld ki, de szvsz ha minden hw jó, akkor a 2.45-el mennie kell.
Biosban milyen egyéb beállitásokat tettél meg?
Ha felrakod az ati catalystet, akkor a smartgart fülön milyen beállitásokat észlel?
Írjatok...
A gép azért indul újra, mert z XP alapból úgy van beállítva, hogy rendszerhiba esetén újraindítja a cuccot.
sajátgép-jobbklikk-tulajdonságok aztán keresgélj (asszem).
RAM-ot a procihoz legközelebb rakd.
Egyebet nemtok mondani, kérem kaccsolja ki....
1 db 333-as 256 DDR-em van most melyik foglalatba kéne rakni?Teljesen mindegy ???
Köszi a választ...
A gépleállás pedig szerintem memóriaidõzitési hiba. Állíts be neki custom módot, idõzítéseket tedd nagyobbra, majd késõbb belövöd. A memóriád ugye 333-as?
Tegnap vettem egy ABIT NF7 v2.0-at...
2600XP procim van s ugy az alap BIOSa nem jó ehhez a procihoz mert mindig 12,5x100 akarja hajtani...Az ABIT honlapján ott is van ez a probléma leszedem a legujabb BIOS-t felrakom!Felismeri a procit ki is írja mi a jó szorzó s FSB aztán mikor indulna a Windows mindig kilövi magát aztán el se indul csak ha kihuzom a tápot meg visszadugom...
Mi lehet a probléma???Meg BIOS mentés után néha piros felirat jelenik meg újraindításnál hogy valami power meg BIOs mentéssel hozza összefüggésbe...
Írjatok ha lehet...Segítsetek...

Ma délután venném meg az alaplapot...Mire figyeljek???