ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi!!!
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját
Közben figyelj a RAM-ra, ott van szükséged a 3/3 3/4 3/5 stb.-re, de csak akkor, ha a ramod 333-as. Ha 400-as akkor nem érdekes.
Szal a lényeg, hogy van úgy, hogy a procit nagyobb mértékben akarom húzni, mint a ramot, és akkor annak megfelelõ arányt adok meg, jól gondolom?
Pl: Ha 200 mhz az fsb akkor 4:4 , 5:5 , 6:6 arányban 400-al mennek a ramok de ott jelöli mellette amikor álligatod.
Mert meg kell adni vmi arányszámot (pl.: 1/4) a húzásnál, az mi?
Hogy milyen arányban húzza az fsbhez képest?
Még nem volt Abit alaplapom!!
PLS! Kszi!!
E2180@3300mhz, 6GB RAM,ATI 4850,Gigabyte DS3
Ne felejtsd el az 512 L2 cache-t!
De lehet, rakok bele 2400+as procit, remélem lehet húzni ezerrel.
Amúgy jó ez az alaplap??
Bocsi, hogy nem olvasok vissza, de holnap reggel meg kell rendelnem, ha kell.
Köszi!!!
Persze a konfigodat nézve nem lehetséges, mert ez az új 4.50-es VIA Hyperion driver hibája, vissza is vonták.
Nforce2 chipsetdriver melyik van fenn?
A sandra mem bandwith is javult : int 2849
float 2671
és az AIDA is : olvasás 2812
írás 1118
ez utóbbi kevesebbet.
Minden esetre érdekes, hogy az újabb driverekkel lasabb.
Az én eredményeim is hasonlóak
2966 olvas 1199 ír 8-3-3-3
2983 olvas 1197 ír 7-3-3-3
3025 olvas 1210 ír 7-3-3-2
Nos az AIDA mem sebességtesztem : olvasás 2810
írás 1110
A sandra memo bandwith int : 2798
float : 2624
Int Buffered aEMMX/aSSE (Integer STREAM) Results Breakdown
Assignment : 3059MB/s
Scaling : 3052MB/s
Addition : 3008MB/s
Triad : 3032MB/s
Data Item Size : 8-bytes
Buffering Used : Yes
Offset Displacement Used : Yes
Float Buffered aEMMX/aSSE (Float STREAM) Results Breakdown
Assignment : 3060MB/s
Scaling : 2848MB/s
Addition : 2710MB/s
Triad : 2684MB/s
Data Item Size : 8-bytes
Buffering Used : Yes
Offset Displacement Used : Yes
Test Status
Memory Used by Test : 512MB
SMP Test : No
Total Test Threads : 1
SMT Test : No
Dynamic MP/MT Load Balance : No
Processor Affinity : No
System Chipset
Model : ASUSTeK Computer Inc Unknown (01E0)
Front Side Bus Speed : 2x 200MHz (400MHz data rate)
Max. Bus Bandwidth : 3200MB/s (estimated)
A felsõ sorban az olvasási eredmények.
A memoriák két oldalasak.
SPD
Memória modul tulajdonságai:
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 512 MB (2 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hiba felismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (5.0 ns @ 200 MHz)
Az aida-nál az írási vagy az olvasási eredményeid lettek ezek?
A memtest86-nál tuti az elõre definiálás pláne, hogy 1GB ramod van. Láttad az én CL beállításaimat 6-3-3-2 és ennyi az eredmény.
Neked mit ír ki az aida az alaplap azon belül az SPD adatoknál?
A memória modujaid két oldalasak?
Aida 3.8 eredmények
8-3-3-3--->2966
7-3-3-3--->2983
7-3-3-2--->3025
Memtest86 3.0 eredmények
166*12.5--->2083
200*10,5--->2168
198*11--->2205
amúgy barton2500@3200, 2X256 ddr400 infineon, 40maxtor7200133 a többi szerintem nem befolyásolja a végeredményt a táp is elég bõven(550W).
Szal én is keveslem nagyon.Nektek mennyi?
Ha single ram van benne 256ddr400 infineon akkor 865 az eredmény.A memtest86-al néztem, de mondom a sandra memory bench sokkal többet ír! Az aida32 az 2810mb/s-ot ír.
Gyanus nekem ez a memtest.Mintha csak simán beazonosítaná a motyót és elõre definiált értékeket írna ki!Azért lett gyanus mert a haverom gépe p4 2.4 HT 800 2X256ddr400 samsung és a memtest 2043-at ír neki egybõl
! Elméletileg hasonló konfig és ennyi eltérés!
????
Minden tiszteletem a mentõsöké...ök minden nap áldozatot hoznak
Dualba hajtok két infineon 256ddr400-as modult.Milyen késleltetési idõt javasoltok?Most 6-3-3-2 és a memtest szerint (szerintem kevés és gyanus, hogy fix értékek vannak belevésve mert a sandra mást mutat) 1361mb/s.
Nektek mi a tapasztalatotok?Milyen értéket mutat a memtest ugyan ilyen beállításokkal?Valaki megnézné?
Köszi
Tisztelõid ajánlására zaklatnálak egy kérdéssel
Az Abit NF7-S alaplap hangrendszere tudja a 24 bites
jelfeldolgozást? Ugyanezen chippel készült Asus lapnál
a teszt csak 16 bitet ír.
A biztos a klasszikus floppy-s módszer, én azt javaslom. (egyébként flash mindkét módszer)
Úgy érteted, hogy szoftveresen/féhardveresen több kevesebb sikerrel ki tudja keverni a kimenetre, mint szinte minden 6 csatis hangkártya?
Mert dekóder kb. egyik kártyában sincs a megfizethetõek között.
Ezert celszeru minden drive elott csinalni egy helyreallitasi pontot ahol meg minden faszantosan ment
Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok
Sima NF7-en csak a realtek alc650-es digital outja van, ahhoz viszont kell külsõ dekóder a DD-hez, ill. AC3-hoz.
Elöbbi jobban szól mint a SB Live.....
Tedd fel nezd nezd meg es ha nem tetszik akkor lehet "szidkozodni" es akkor tedd fel a 2.45-ot.
Nekem nem jol mukodott pioneer 106 os dvd iroval.