2520
Fenti ket lap a tema
  • [Jakuza]
    Az uj "Appaloosa" Duron nem egyeb, mint azok az XP-k, amiknek a 2. szintu gyorsitotarjaval gond van.
    Ezt a reszt a gyarban letiltjak es maris kesz a 128k-val szerelt 2. szintu gyorsitotarral rendelkezo XP.
  • MaSzKa
    A hivatalos oldalon nincs a Az Abit KG7-hez semilyen Driver
    Honnét lehetne letölteni?
  • MaSzKa
    Most is van Asszem a leggyorsabb 1600MHz ezek már lehet, ghogy 266-on futkároznak kb10e forint az áruk, de nem sokkalt drágaább a 2000+ XP T-b kb 17e Ft
  • Narancs
    Tényleg a Duron az milyen proci?
    Láttam árlistában, de nem tom hová tenni!
    Olyasmit is hallottam hogy újra lesz?
    Abit Nf7-be lehet tenni olyat?
  • Gerry
    Értem.
  • MaSzKa
    Sajna nincs sok pénzem úgyhogy Duron 600-as megy bele, késöbb valszeg beújjítok 2500+ Bartonra+Abit Nf7-s-re
  • Gerry
    6 ropit simán megér, tegyél bele valami jókis Athlon XP-t (2200+/2400+), és el fog kerregni még egy jódarabig, csak max nem fogod tuningolni.
  • MaSzKa
    6000 Ft-ért árulják talán ennyit +ér. Most töltöm hozzá a Bios-t + a Manualt, remélem jó lesz.
  • Gerry
    Nem egy mai alaplap, ráadásul nem támogatja a 333-as FSB-vel menő procikat sem, tehát maximum 2600+ megy bele, ha még kapható abbó 266-os változat. Ezenfelül vegyes chipsetre épül (AMD761 + VIA686B) ezért nincsen hozzá frissített driver sem, hanem csak az megy fel hozzá, amit a gyártótól tudsz letölteni. Tuningra sem igazán alkalmas a fentebb leírtak miatt, tehát maximum hétköznapi használatra jó, újabb cuccokkal már nem lehet fejleszteni.
  • MaSzKa
    Mennyire jó az Abit KG7 alaplap?
    Milyen drivereket érdemes felrakni hozzá?
  • Gerry
    nForce-hoz nincsenek már rendes Win98 driverek, pl IDE vezérlő egyáltlán nincsen, és ezért qrva lassú lesz rajta a 98. Szerintem tökéletesen jó ha XP-t teszel rá, gyakorlatilag ez a chipset már ahhoz a rendszerhez lett tervezve.
    Eleinte nekem is volt fent 98 és XP is a gépemen, de áttértem tisztán az XP-re, mert nem volt olyan progi, ami ne futott volna jobban XP alatt, mint 98 alatt, ráadásul a rendszerem is sokkal flottabul indult, és állt le, mint 98 alatt.
  • steweee
    hi! vmelyik topicban 1-2 héttel ezelőtt láttam egy alaplapot, amin van integrált video, hang és hálózati kártya.márkás is, jó is, és olcsó. ha jól emléxem 19.500-at írtak rá.meg tudná vki mondani hogy melyik topicban volt vagy mi volt a márkája, mert nem találom.akkor nem jegyeztem meg, nekem tárgytalan, de az egyik ismerősöm most akar gépet venni irodába, de azért játszani is akar vele, neki pont jó lenne!

• seAke
    Már megvettem stabilan fut minden,viszont nem értek a tuninghoz!
    Szeretném felhúzni a procit,de nem tudom milyen változásokat idéz elő a amemóriánál.
    Tudnátok írni lehetőségeket?
  • Mu*][*h4pHu|{4
    Nah rájöttem dvd filmeknél az ac3 filterrel tudom állítani a hangot,csakhogy mik a jó beállítások soundstorm analóg kimenetnél?Nincs valakinek valami 5lete?Előre is thx;)
  • Narancs
    Sztem zsír mind1...
    A külömbség mindössze egy sata-pataátalakító...
  • seAke
    Pedig az a tuti...akkor no problem!
  • stone
    Hali!
    Van nállam egy Abit nf7 alaplap és a következő a probléma:
    win98se-t akarok rátenni és az integrált hálókártya problémázik a következőkkel: vredir.vxd, dfs.vxd és msnp32.dll nem tud betöltődni. Találkozott már valaki ilyennel ? Xp alatt nincs vele probléma, viszont Xp-t nem szeretnék feltenni ?
  • ZaJanga
    ne sl-t vegyél!hanem s-t!!
  • seAke
    Hali emberek!Ismerősök és Ismeretlenek!

Szarrá ment az előző alaplapom és szeretnék venni egy Abit NF-7SL-t!Jó ez valakinek van ilyen,stabilitás,tuning?
  • [NST]Cifu
    Ez a lejátszótól is függ, a legtöbb lejátszónál ki lehet választani, hogy milyen sounddriver, illetve egyes esetekben hogy milyen módon nyomja ki a hangot. Itt kisérletezz szerintem.
  • Mu*][*h4pHu|{4
    de gondolom ha dvd-t játszok le ott ki kell?Vagy nem mert kurva halk az összes csati ha nicns kejelölve a 2 első 1edül jó és a filmakböl szinte cska a zenét hallom így:)
  • Mu*][*h4pHu|{4
    Köszönöm válaszod cifu!akkor csak jol gondoltam.Szal játékokban ahol lehet eax2-t állítok be meg 5.1es hangot.Viszont én is olvastam a próblémád colin4el kapcsban hoyg nehezen játszod kormánnyal esetleg nézd meg a controler settingsnél hoyg ber van e állítva deadzone mert alapbol szokot és a 3 is nagyon száksz volt úgy kormánnyal.
  • Lacika 79
    Természetesen én sem akarok vitázni, csak úgylátszik túl naív vagyok, és bízom az emberek józan eszében. Mert szerintem magától értetődik, hogy azt a meleg levegőt valahogy ki kell piszkálni a házból. :-)
  • [NST]Cifu
    Közben látom, hogy kijött a 4.09-es SoundStorm driver.
  • [NST]Cifu
    A Dolby Surround-nál a két hátsó hangfal ugyanazt adja ki, ezért azt semmiképpen ne pipáld be!

Az, hogy a filmek alatt 5.1-es legyen, a filmnek is és a lejátszónak is támogatnia kell, egy sztereó mpeg file-ból sose lesz 5.1-es hangzásod.

Javaslat: a képen látható setup okésnak tűnik. A lejátszóknál ha tudod, válasz ki, hogy DirectSound-on keresztül adják ki a hangot. Játékoknál elméletileg alapból így kell mennie, ha D3Sound vagy EAX van beállítva.
  • Mu*][*h4pHu|{4
    segítsetek légyszives ,a következő a problémám.Most vettem 1 zalman 5.1-es fülest ami tök jó muxik is meg minden de tök alma vagyok a hangzások terén és nem tudom normálisan beállítani.Szal linkelnék 1 képet a hang beállításokrol és ha vki megtené hoyg elmagyarázza mit kel beáálítani mert 1szerüen nem értem:

szóval ha kijelölöm a dolby surround encodingot akkor mintha 3d-sebb lenne a hangzás de a hátsó két channelt egybe keveri azaz jobb hátsó tesztnél szol a bal hátsóban is a wav és fordítva is ugyanez.Nos mik lennének a helyes beállítások ,és még 1 kérdés hoyg ki tudjam hazsnállni az 5.1et mind játékban mind film nézés közben mire van még szükségem codec etc.?Válaszotokat előre is köszönöm, üdv.
  • Gerry
    "Nekem zárt a házam, de van kellő hűtés." Ez itt a kulcsmondat, én nem is akartam veled vitázni, de sajnos van aki nem tudja, hogy magában a passzív hűtés nem elég... Volt olyan ember, aki megvette a passzív cpu+chipset hűtőt, és kb 15-20 percig ment is vele a gépe normális alacsony hőmérsékleten, majd elkezdett szépen fokozatosan melegedni, mivel a hő nem távozott a házból, így a passzív borda szépen felvette a ház belső hőmérsékletét, és nem tudta hűteni a chipeket. A csóka ált a dolog előtt, és nem értette, ezután betettem a gépébe 2db 8cm-es ventit (egyet előre, egyet hátra), amik alacsony fordulaton üzemeltek, és így megoldódott a melegedési probléma. Nos, csak ezért írtam, hogy magában NEM elég a passzív hűtés. Az, hogy neked rendes szellőztetése van a háznak, az jó, mert te értesz a dologhoz, de attól, hogy te tudod mi a dörgés attól még más lehet tudatlan nem? Sőt, attól még hogy valaki ilyen cuccot vesz, lehet teljesen amatőr is. Ez kb olyan, mintha azt mondanám, hogy ha veszek egy Ferrarit, akkor én már értek az autókhoz...
  • Lacika 79
    Csak helyesen írni nem tudok. :-)
  • Lacika 79
    Én nem fogok veled vitázni. De szerinetm aki ilyetvesz, van némi fogalma a dolgokról. Nem gondolod? Nekem zárt a házam, de van kellő hűtés. Sőt hűvösebb, ha fel van téve az oldala.
  • Gerry
    Abszolút nem mindegy, mert ha a házban nincsen jó szellőzés, akkor megáll benne a meleg, amit a CPU, a winyók, a VGA, és a többi cucc termel, és akkor hogyan hűti a passzív borda szerinted a chipsetet? Hát sehogy, ha a házban van 35-36 fok, akkor a chipset nem lesz 40 fok alatt, sőt! Míg ha van egy rendes szellőzés, akkor sokkal alacsonyabb a házban a hőmérséklet, ezáltal hűvösebb a chipset is, és elég a passzív borda.
  • [NST]Cifu
    Utoljára a Pentium Pro-m háza volt zárt, azóta minden házam oldala le van véve (nem is annyira a hűtés, mint inkább a sok belepiszkálás miatt:))

Én a DEMIKO-ba vettem (Székesfehérvár), mivel Bp.-n a nagyobb üzeletekben nem volt, de elméletileg kapható a Pixelben, csak ezért nem akaródzott elmennem a VII. kerületbe - inkább autózom plusz fél órát az autópályán, mint szenvedjek a belvárosban...
  • Lacika 79
    Azzal a hűtéssel mindegy. Tökéletesen hűti a chipsetet. Szal nagyon komoly, és csak 900 pénz. :-)
  • CzKaresz22
    Hol lehet ilyen bordát kapni ?ZM-NB47J Kép róla ?
  • Gerry
    Remek! Nyitott házad van? Mert egy idő után nem feltétlenül lesz hidegebb passzív hűtés mellett, ha nincs levéve az oldallap, vagy nincsen megfelelő szellőztetése a háznak...
  • [NST]Cifu
    A számitástechnika tele van megmagyarázhatattlan dolgokkal...

Amúgy most cseréltem le az NF7-S v2.0-ám északi hídján a gyári hűtést, mert felpörgéskor csúnya hangokat adott ki, ezért most egy Zalman ZM-NB47J passzív borda ücsörög rajta, és pár fokkal még hűvösebb is lett az AIDA32 szerint az chipset. Tetszik... :)
  • Gerry
    Tökmindegy, próbáltunk órajelet csökkenteni, feszt emelni, semmi hatása, az a proci abban az alaplaplapban nem megy. A Vicc az az, hogy ugyanaz a proci a régi alaplapban megy, és egy másik proci az új alaplapban megy. Mindegy, eladjuk a régi alaplapot a procival együtt, és veszünk új procit.
  • Tibcso1
    Sziasztok.
    Köszi a sok tanácsot,néhány dolgot eszközöltem.
    CzKaresz22.Csak észreveszem mi a gond. A hangszórókból jön a GRRRRR ! :- ) Nos megpróbálom a leirni mégegyszer.Nem tudom nyomultál e az NFS Underground-dal?! Elsodrod az egyik táblát van egy jellegzetes csörömpölő hangja.Ez ismétlődik néhányszor,majd az egyik elsodrásnál a hang a grrrrr.Ezek után a zenében is néhány ütem átmegy grrrrr-be és jön a villany leo.Nos olvastam a hozzászolásaitokat és nekiálltam kisérletezni.Régi driver le a netről,kártya más helyre.A változás annyi lett,hogy nem indult újra a gép de lefagyott.DE NEM a szokásos lefagyás!!!!Nos próbáltam a gépet /NFS/ és az egyik kanyarban a gép leállt.A kép kimerevedett, a hang kiakadva ismételte az utolsó ütemet.Mielött a resethez nyultam volna a nejem belépett a kávéval igy elöbb a kávé majd a gép.Vissza fordulok a géphez egyszercsak hopp megy tovább a játék!!!Mintha valami bufferelési hiba lenne. Klaviatura???? Esetleg más?? Drivers???? Összeakadás????
    NeoMan
    APIC enabled módban van.Az alaplap prosija irta,hogy a PCI 3-as slotba tegyük a hangkártyát ha nem a beépitettet használjuk.De a tanácsodra kipróbáltam más slot-ban is.A történteket fent leirtam.További ötletek? "Tudom.Tegyem vissza a WIN98-t." :-)
    Tibor
  • Shep
    Hát igen ez is lehet az oka
  • NeoMaN
    Vagy a BIOS-ban engedélyezett (vagy éppen letiltott) APIC miatt IRQ ütközés van (a win9x sorozat ugye ezt nem ismeri, nem használja). Meg kéne prószálni másik slotba tenni a hangkarit. Vigyázz, ha a biosban megváltoztatod az APIC beállítást (egyként ajánlott enabled-en használni, mert így elkerülhető az IRQ ütközés elvileg, viszont disabled-en kicsit gyorsabb a gép!) jó eséllyel (szinte biztos) nem indul el az XP, mert csak úgy tud működni, ahogy be volt ez állítva mikor telepítetted! Szal ajánlott enabled-re tenni, és úgy telepíteni oprenccert....
  • CzKaresz22
    De ilyet,hogy kerregjen drivertől ????