ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja, most 1 db 256os 400as samsung ram van benne, lehet, azért nem megy 200on? Vegyem visszább a beállitásokat (most éppen 6-3-3-2n van)? Vagy adjak neki feszt?
Esetleg nyomassak bele még 1et, és dualba menni fog??
A lényeg amit már soxor leírtak, hogy 10%-nál több feszt ne aggggy neki.Addig tod húzni amíg stabil ennyi ez nem is kérdés.
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját
Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!
Szal, megvettem ezt a NF-S7 alaplapot. És az a problémám, hogy ha az audio processzor unit (Dolby Digital) ha engedélyezem (eszközkezelõ) akkor az mpg,avi filmek felgyorsulnak, 2x 2,5x sebességgel játszódnak le :(((. Ha kiveszem akkor minden all'right. Na most hát win98sec figyel fent.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
valszeg énis ilyen(nf7) deszkát veszek gépbe, 2500as bartonnal, meg 2db 512-es 400mhz-es kingston rammal. még életemben nem tuningoltam, nemis értek hozzá sajna :(
de
van-e olyan website ahol részletesen, _magyarul_ le van irva a dolog? megéri-e? teljesítménybeli javulás is lessz-e? mert nekem a 3dmark pontjai nem sokat érnek :P
jah, amugy egy kérdés még a lappal kapcs.: milyen integrált hangkari van benne? tegyek-e bele sb live-ot, vagy jobb az alaplapi? télleg lehet software-esen programozni, h 3 kimentes legyen, vagy ez hülyeség?
elõre is thx a válaszokat!
football without ultras is nothing
Az nf7-deszkákban fix mindkettõ.
Az órajelet teljesen fuggetlenül tod álligatni.De ha akarod z agp-t is tod külön.A CPU interface-t engedélyezd.
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját
Vedd egy kicsit agresszívebbre a cas értékeket.
6-3-3-2 ha nem tettszik neki akkor 6-3-3-3
Próbálkozz és minden állítgatás után futass memtest-et.Az 5. tesztig álltalában elég nézni mert annak végén ha hibázik akkor megmondja(memtest86)
A ramok 400-asak de nem mennek 400-on?
Hogy a viharba?
Dualba van?

Ez a fesz igy jó neki??
Amúgy be sem indul a gép...
Ja, ramok meg 333on, 6/5ös FSB aránnyal.
Azért annyi, mert bár 400asak a ramok, ha azt is 400ra rakom (6/6os aránnyal), akkor sem indul a gép...
Ja, rambeáll: 6:3:3:2.
Ötlet?
(nekem 1433Mhz-es xp megy 1.9ghz-en fesz.emelés nélkül..)
Kiirja vmelyik tesztprogi, hogy adtam neki feszt???
Még egy kérdés: beállitottam úgy, hogy az FSB 166 alap, de ram 200on menjem, erre be sem bootol a gép...
De hát 400as a RAM, bakker!!!???
Érdekes! Frissítettem a biost. Próbából lefutattam az AIDA32 memtesztet és javult az eredmény!
olvasás : 3068
írás : 1152
Ennek örülök!

A DMA mint írtam használatban van/engedélyezve de nincs illesztõprogram telepítve.(winXP)
Úgy tudod megnézni, hogy DMA-ban megy, hoyg írásnál pl 1-4% procit zabál az író. Amúgy meg ha vinyóról vinyóra másolsz, és 20-35MB/sec akkor dma.
Help!
Nézzétek már meg nektek mit ír ki.
Vedd visszább a CL idõket pl 7-3-3-2.5
Új Bios, vagy kapcsold ki a biosban a CPU shutdown when cpu fan fail opciot a PC health status alatt.
Akkor miért nem megy????
ja, ha szorzót átállitom, miért nem látja Sisoft Sandra???
Ja, úgy húztam, hogy memóbeállitások 6-3-3-2.
A dimm 1 - dimm 3 vagy dimm 2 - dimm 3 a dual ch.
Az elején bootoláskor kiírja.
A softmenu III-ban tod állígatni.
Valszeg az a baj, hogy nem egyforma a két ramod
A softmenuben az arányokat állítsd
Minden tiszteletem a mentõsöké...ök minden nap áldozatot hoznak
amugy 3-as cas-t lejjebb kéne venni mer az magas
Minden tiszteletem a mentõsöké...ök minden nap áldozatot hoznak
kb az enyém is, 50-60 fok között
FSB: ez alaplaptól függ, de általában együtt megy a RAMmal. Az arányok ezért vannak, hogy ha a procit jobban akarod húzni, akkor kisebb arányt adsz a RAMhoz.
Én is most "tanultam" ezeket, mert most vettem Abit lapkát.
Prohardver
Egy kicsit tényleg meleg, de terhelten azért nem vészes. Azért tuning elõtt megnézném, hogy van-e alatta paszta, ill. jól fekszik-e fel a hûtõ. Az fsb-vel nem lesznek gondok, nézd meg a konfigomat lejjebb...
ez tamogatja a dual channelt meg a 400-as ramokat?
Nekem azt írja, hogy használatban van/engedélyezve
viszont illesztõprogram nincs telepítve.
Hol tudom lecsekkolni, hogy valóban mûködik e?
Szal egy bizonyos játék ugyanúgy könyörög a RAMért 400as rammal, mint mikor 266osnál tette, nem?
Elméleti sebesség duálnál 3.2Gb/s ez normál esetben asszem 40%-al kevesebb.
A memtest86 szerint amikor egy modulom volt kb 850-900 mb/s volt az eredmény. Dualba pedig 1371mb/s
De ez ugye(linux-)dos-os környezet és mintha elõre definiált értékek lettek volna.
Az aida normál eredményre sorry nem emléxem de hidd el kevés volt! Most 2.8Gb/s olvasás 1.1Gb/s írás.
Teszteld és meglátod! Lehet, hogy neked más eredmények jönnek be.
Sõt nekem az új chipset driverrel gyengébb volt az eredmény mint a hivatalos abitossal(2.45) !
De még 1X mondom tesztelni kell és az eredmények döntsenek.
Az alaplapban már biztos vagyok, de a prociban még nem.
2500+ vagy 2600+ Barton procit vegyek? (A kettõ között csak ezer forint különbség van.)
Melyiket lehet jobban húzni?