ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
nem tudjátok miért nem kapcsol ki az egér fénye ha kikapcsolom a gépet?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Gerry
Az én tapasztalataim szerint az ilyen hibákat elég nagy valószínûséggel kimutatja a Memtest86 3.0... Sõt sokkal ritkább megmagyarázhatatlan leakadásokat és kékképernyõket is ki tudtam mutatni Memtest-el. FULL testet kell futtatni, bár általában már a STANDARD test is kimutatja, hogyha valami nem kerek...

fm
ötlet erre?

a procid fsb-je 133, viszont tuti, hogy a memóriáké 333, vagy 400 namost ha 400-on hajtod a memóriákat akkor nagyon instabil tud lenni, nem tudom mért de az nf7-esekkel ez van

[Jakuza]
Ez tuti mem hiba lesz.
Memtesztet felejtsd el.
Ilyen hibanal 80%ban nem talal semmit.
Lehet hogy jo a RAM de a lapod nem szereti.
Ha parban van benne a RAMod akkor egyiket vedd ki es egyesevel tedd be oket.
Ha nem akkor kerj kolcson haverodtol RAMot, vagy a boltba vidd be a gepet, ahol vetted es teszteljek le masik RAM-al.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Gerry
Futtass egy Memtest86-ot.

Nem elkeserítés végett mondom, de ha megveszed a legdrágább, legtutibb tuningramot, és NINCS ráírva 2 centis lángoló betükkel, hogy párban tesztelve, dual DDR OK, akkor nem kell feltétlenül mennie is dualban.

azazel
Hú, segítsetek légyszi!
Kaptunk egy sulinetes gépet, XP 2400+ van benne, meg 2x256 ddr ram elvileg dualban. Az alaplap nf7-s,
legújabb bioss-al. Nem tudom miért, de a gép iszonyat instabil, van, hogy csak simán megfagy a kép, de
legtöbbször kékhalál olyan hibaüzenetekkel, hogy

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, meg
MACHINE CHECK EXCEPTION.

WinXP Pro van fent SP1-el. A kékhalál teljesen kiszámíthatatlanul jön, van, hogy már a bejelentkezésnél,
van, hogy játék közben, de akkor is simán meghal, ha csak az asztalt mutatja. Sõt a win telepítése közben is
nem egyszer elszállt a gép.
A processzor kb. 40 C-os, nincs húzva.
Megmondom õszintén, én a ram-ra gyanakszom. Leteszteltem memtest-el, az nem talált hibát. Csak az van, hogy
ha a BIOS-ban kikapcsolom a quick self test-et, akkor a gép a ram-teszt legelején megfagy. Próbáltam már
mindent, áthelyeztem az egyik modult, hogy ne legyenek dualban, a memory timings-ot is állítottam. Az alap a
bios szerint 8-3-3-2.5 . Próbáltam 8-3-3-3-on is, de az sem segített.
Sajna fogalmam sincs mi lehet a baj, de a ramon kívül másra nem tudok gondolni, mert nincs is add-on kártya a
gépben, mindenbõl alaplapit használok. Ja, a sATA le van tiltva, de az is mindegy neki.
Windowsban gyakorlatilag nem számít, milyen illesztõprogramot rakok fel, voltak már a legújabbak, és a
gyáriak is. Ezért gondolom, hogy inkább hardware hiba lehet.

Szal nem tudom mi van, de ez így nagy szopás.

Tikal
jááá de láma vagyok, azt hittem másik topicban járok

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
hardware forumban van abit nf7 topic, nézz el oda...
egyébként nekem is ilyenem van, de én hálokarit raktam bele, integráltat letiltottam.

fm
hlp vki plz!

Ez is igaz!

"vessetek a mókusok közé" :)

Digitális kamerát, digitális fényképezõt, Webkamerát, Szkennert, Video digitalizáló egységet, Külsõ vinyót, CD és DVD-írót, Hangkártyát és mellékesen gépeket lehet vele összekötni.
Ja és "picit" jobb, mint az USB 😉

Meg a FireWire ...

Oké, tudtam, hogy vmit elfelejtek...

Már bocs , de ez nem egészen igaz ! Ott van még a Soundstorm is és ez nem kis külömbség!

"vessetek a mókusok közé" :)

USB-és gémpadra kell lecserélni, én azt vásároltam.Vagy nézzél valami átalakitót gameportról USB-re.
csoxy6
HELP!!!
Adott az alaplapom ABIT-NF7. Na most, mivel nincs gameport kimenetem hátul, vettem egy hangkártyát. Betettem,csatlakoztattam a kormányt v. gamepadot v. botkormányt, és nem ismeri fel a gép. Mindig azt írja ki, hogy "not connected". Elvittem a gamepadot máshova és ott mûködött, tehát azzal nincs baj. Please HELP!!!

Why don\'t presidents fight the war?! Why do they always send the poor?!

Tikal
okés, megtaláltam de mi ez a firewire? mit tudok rádugni?

ZaJanga
Az alaplapi J41/J42 csatira dugd rá és vezesd ki hátul.De ha egyáltalán nem fogsz firewire eszközt használni akkó ne tedd be.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Tikal
Hi
NF7-es lapom van, adtak hozzá ilyen IEEE1394-es izét, hogy kell ezt beszerelni és mi ez?

Az S csak abban különbözik a simától, hogy támogatja a serial ata-t. A kérdés, hogy fogod-e használni.
NF7-S

fm
mik a következõ bios beállítások??
-agp/fsb spread spectrum
-cpu thermal throttle

ZaJanga
Vazze!

Tuttam! Tuttam, hogy 1 BSA-s arc követett reggel!
Bevártam a sarkon kitéptem a karját és azzal vertem agyon!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Megy, minden jó, csak a cl-t kellett 2.5re rakni...
Azt hittem, birja a cl2-t a samsung... (birja is, de csak 333on...)

Gerry
Itt ül mellettem egy BSA-s cimborám, és már alig bírom visszafogni, ajaj, már a szája is habzik...
ááááááá, bakker, elszabadult, menekülj, fuss hátra se nézz!!!!!!!!!!

ZaJanga
Brrrr

Szegggy le minden aktuális drivert. Frissítsd a biost és szerintem tedd újra az op-rendszered mert még ha driver cleanerrel is távolítottad el a régi karesz driver nyomait akkor is "elbújik" valahol.
Miután minden fönn van(1 bios update, 2 XP,3 XP sp,4 Alaplapi driverek, 5 directX 9.0b, 6 - Legújabb catalyst) akkor tuti minden menni fog.
Ha nincs kedved újból pakolni a motyót akkor kisérletezgess a driver frissítésekkel.
Biosba miket álligattál be?

ZaJanga

Ugye nem mondod el senkinek?!

Asus Radeon9600XT 128MB,ilyen kártyát vettem.
Pontosan arról az oldalról mit?

Gerry
Jól értem? Te nem regisztráltattad telefonon az XP-det? Eeeeejnye! Hát ez meg micsodadologmá???

ZaJanga
"Igen szeretném telefonon regisztrálni a winfosomat" "kulcs módosítása"
Microfost :

Gerry
Mostmár a Tábornok Úr is belépett a trükközõs júzerek egyre népesedõ táborába!

Gerry
Szívesen.

Gerry
Az nem 100%-os, az igazi teszt az az, hogy az XP telepítõ elfogadja-e.

Gerry
Jó úton halad legalábbis.

NeoMaN
A tábornok is ilyen szted?
😊

Gerry
Én speciel trükközõs vagyok...

NeoMaN
Egyszeri júzerra gondoltam...
Nem a trükközõs fajtára
😊

ZaJanga
Milyen vga-t vettél?

ZaJanga
Klikkelj a linkre amit benyomtam ott vannak a frissítések (bios, driver, util stb...)
Nekem is volt egy ilyen deszkám raides verzijó és full megvoltam vele elégedve.A 266-osok legjobbja!

az lemaradt,bocs.Néhány játék nem megy ami a régi kártyámal ment,pedig semmi mást nem cseréltem ki.
És azt mondták hogy ha frisitem az alaplapom akkor meg fog javulni.
Ehhez kéne egy cím ahol ilyen van?

ZaJanga
ABIT KR7A-hoz itt találsz mindent!Ami hivatalos de mi nem megy?

ABIT KR7A-alaplaphoz hol találok frisitést,más videokártyát vettem,de nem minde megy?
Segítsetek én nem lelem sehol!

Gerry
Ment a levél, de a freemail elég lassú, lehet, hogy nem ér mostanában oda...

Gerry
Rá tudod tenni... Én is rátettem, csak trükközni kell, de utána megy a windows update is simán.

Gerry
Van egy módszer arra, hogy megváltoztathasd a termékkódot, de túl hosszú ahhoz, hogy itt leírjam, ha kell el tudom küldeni HTML formátumban a leírást, csak adj egy címet ahová küldjem!

NeoMaN
Nem eredetire NEM tudod rátenni a peccset ...
Integratedet kell szerválni.

Gerry
De frissen telepített XP volt, az én Chaintech 7NJS lapomra már nem megy fel rendesen az ide, mert azon már millióegy driver volt, és hiába távolítom el õket, valami szemét akkor is marad. Csak most nem akarom emiat újrahúzni a Windowsomat, megvárom ezzel a mûvelettel a Service Pack 2-t.

Gerry
Ja.

ZaJanga
Gerry

Fullba föltetted a 3.13-at? Az ide vezérlõt is?