2520
Fenti ket lap a tema
-
#1200 Ár/teljesítmény arányában elég jó, semmi extra, általában 1 év gar van rá, pár helyen lehet kapni kb 10%-al az átlag ár fölött 2 év garival is, minőégben általában jó, de azért az ASUS, a Chaintech, a Gigabyte az több extrát nyújt, igaz extrább áron... -
#1199 Ugy osszesegeben mennyire jo ez a lap? -
#1198 Attól függ NF7-Sv1.x -> 24 vagy NF7-Sv2.0 -> 23 lapod van. -
#1197 De melyiket? Az abit-usa.com-on 24-es verzió van (03.29.), az abit.com.tw-n meg a 23-as, 03.24. dátummal??? -
#1196 Vanmá új bijosz!
Tőccsétek -
#1195 8-3-3-2.5-ről 7-2-2-2-re állítás nem gondolod, hogy egy kicsit drasztikus? -
CzKaresz22 #1194 8-3-3-2.5 -
#1193 By SPD konfiggal mit ír ki, milyen időzítéssel megy? -
Furky #1192 Sziasztok! Amit most kérdezek, annak nem sok köze van a témához, de itt kérdezem meg: Nos mi a véleményetek egy gigabyte 7n400 pro2-es alaplapról? Más: a thermaltake volcano 11-et hogyan rögzítem bele? mert a gigabyte lapon nincsen lyuk a proci foglalata mellett. lécci írjatok, köszi. -
CzKaresz22 #1191 Bocsi nem a 7-essel.. -
CzKaresz22 #1190 400 MHZ-es SAMSUNG RAM és a 7-essel van a problémája!Nem a 7 és nem az uccso 2-es ami az időzítés... -
#1189 Talán mert nem bírja a RAM-od a CL2-es időzítést? vagy a RAS/CAS-t 2-ben. -
#1188 Vegyél egy 1000 Ft-os PCI-os hangkártyát, és használd annak a gameportját, a többi részét tiltsd le! Ennél olcsóbban nem úszod meg. -
CzKaresz22 #1187 Miért van az ha 7-2-2-2 re állítom a ramot el se indul a gép ?????? -
#1186 Helló! Nekem va negy olyan problémám, hogy a joystick-ot nem tudom csatlakoztatni a géphez, mert nincs (!!!) rajta gameport (Vagy csak én vagyok olyan balf*sz, hogy nem találom )Most tényleg lehagyták róla, esetleg egy akármilyen átalakítóval meg lehetne oldani? Köszi. -
#1185 Vagy a kondik, vagy a táp, tápot könnyen cserélsz (érdemes lenne kipróbálni), kondit már nem annyira egyszerű, de az is megoldható, ezt tapasztalatból mondom! -
#1184 Hali Abit Kg7-em van duron 600-assal 256ddr micron
néha ha bekapcsolom a gépet csak 3 reset után indul el
600ast csak 650-ig lehet tuningolni pedig 1.7 v adtam neki
lehet hogy a kondik odavannak? -
Chaos Mad #1183 szombaton lett beszerlve az alaplap, és még nem éllitottam semmit sem. de lehet huzni a procit is:)
megfogadom a tanácsod! -
#1182 Csak azért, mert nem árt azért forgatni, sok fontos dolog van benne
Akkor előre vetítve talán a legfontosabb: ha a gép nem bootolna be valami BIOS-elállítás miatt (fekete képernyő, sipolások nélkül), akkor nyomj egy restett, és nyomkod az "Insert" billentyűt (ha nem sikerül elsőre próbáld újra - reset majd Insert nyomodás), ilyenkor default BIOS beállításokkal fog felálni a gép (ilykor egyből lépj vissza a BIOS-ba, és nézd meg, mit állítottál el legutóbb).
Még 1 jótanács: ha a BIOS-ban valamit állítottál, semmiképpen ne kapcsold ki a gépet addig, amíg a gép újra el nem kezd bebootolni (de ezt egy vörös alapú szöveggel ki is írja). Alapdolog, de ki lehet nyirni vele az alaplapot... -
Chaos Mad #1181 ja, az van :) amugy köszi :) -
#1180 Van egy kézikönyved, nem?
Amúgy a DIMM3-asba és a DIMM2-esbe... -
Chaos Mad #1179 na megvan az alaplap, ha dual-ba akarom tenni a memoriákat /2x256ddr 400mhz/ akkor hányadikba rakjam? -
Lacika 79 #1178 Természetesen Danikám Én a múltkor a RACK keretemmel jártam így. 1 hónap után felmondta a szolgálatot, és két DVD filmem látta a kárát. -
#1177 Mióta helyreállítottam a dolgokat, az óta ismét tökéletesen működik a rendszer, így még ha az alaplap is volt a ludas a dologban, kicserélteni úgysem tudom, mármint garanciálisan, még ha az is, mert mint írtam tökéletesen működik, így nincs ok amiért kicseréljék. Viszont volt egy hibás IDE kábelem, szerintetek ez okozhat adatvesztést? Mert, hogy esetleg nem látja miatta a winyót, vagy hasonló dolgok, addig rendben is van, de adatvesztésig fajulhat a dolog? -
Chaos Mad #1176 ok, kösz a segitséget -
#1175 "leggyorsabb"?
Be lehet állítani max. 500Mhz-et, és ha a modulok bírják, akkor ugye a "leggyorsabb" a 2db 500Mhz-en futó memória :) -
Chaos Mad #1174 na arra a dual-ra gondoltam, de ha ilyen dualban van 2db 400mhz-s akkor a leggyorsabb nem? -
#1173 Nem. A 400Mhz téged csak akkor érint, ha tuningolni akarsz, amúgy ehez a procihoz elég a 333Mhz is. Amire szerintem gondolsz, az a Dual mód, ehez csak annyi kell, hogy két memóriamodult helyez be a DIMM3-ba ill. a DIMM2-be. Ezt amúgy a BOOT-kor jelzi is. -
Chaos Mad #1172 2400+ athlon xp-m van, de ez a 2db 256ddr 266 csak ideiglenes, mert ezeket el akarom adni, és venni még egy 256ddr/400-asat. szoval ugy 2db 256/400 lenne a gépben, az NF7 az a 400mhz-t duplán kezeli vagy mi? -
#1171 A probléma eléggé zűrös lesz - a beállított memória sebessége azonosnak kell lennie, tehát a 266Mhz-es ram lesz a "gát". Ugyan kézzel tuningolni lehet, de kérdéses, hogy meddig bírja a ram. 400Mhz-et biztos nem fog bírni, szerencsés esetben talán a 333Mhz reális lehet.
A felállás nem túl kegyes, de tudni kellene milyen pronyó van a gépben (266Mhz-es vagy 333Mhz-es), mivel mindenképpen szinkron kell futattni a memóriát a procival. Szvsz csináld azt, hogy belerakod mindhárom modult, és:
1.: ha nem akarsz (vagy nem mersz) vele szórakozni, akkor 266Mhz-en futattod őket (mint említettem, tudni kellene milyen proci van a gépben)
2.: megnézed, hogy mennyit bír a három ram így eggyüt. Beállítot az FSB/DRAM RATIO-t 3/3-ra, és az FSB-t pedig 133Mhz-ről szépen elkezded emelni 5Mhz-es lépésekben. Ha bebootol, az már jó jel, de utána mindenképpen futtass le egy jó memteszt programot (pl. Prime95 egy jó negyed óra - húsz percig). Ha nem fagy, nem hibázik, akkor restart, BIOS-ban emelsz újabb 5Mhz-t és újra próba. Ha sípolni kezd a BIOS-ban való beállítás után, akkor RESET gomb, és az INSERT gomb nyomogatásával betölti a biztonsági beállításokkal a BIOS-t. -
Chaos Mad #1170 ha egy Abit NF-7-be beleteszek egy 256ddr 400mhz-s memoria mellé egy 256ddr 266 mhz-est akkor mivan? gyorsabb lesz vagy mi? mer az NF-7-be 2db 400mhz-es kéne nem?
/a lényeg hogy van 1db 256ddr 400mhz-em
meg 2db 256ddr 266-mhz-esm/ :)) kicsit tudok fogalmazni :)) -
Tibcso1 #1169 Szia Danecay!
Nekem egy 20GB-os winyom szállt el.Ok,ismeretlen.Szintén Codegen tápom van,de 480W-os.A mellett hang problémáim is vannak de az AQUA szervize csak szórakozik az ember fiával.Ha tudod inkább cseréld le az alaplapot.
Tibor
-
Lacika 79 #1168 Szia Dani!
Emléxel, mikor az én vinyómat akartuk rátenni a gépre? És azzal is küszködött. De ugye nekem is NF7 van, és nekem megy gond nélkül. Namármost milyen alkatrész maradt meg a régi gépedből, mert ugye emléxe, hogy a régi alaplapoddal is szarakodott anno? Mert ha a táp esetleg ugyanaz, akkor még az is okozhatja a gondot szerintem.
Én most hozatok Gáborral egy 350W-os Silent Codegent, mert a 300W-ost kinőttem :-) -
#1167 "de ha ugyanekkora FSB-vel csökkenteni akarom a sebességüket" mi akar ez lenni Sodi ? -
#1166 Valaki magyarázza már el nekem, hogyan lehet az, hogy a RAM-ok 336 Mhz-en mennek, de ha ugyanekkora FSB-vel csökkenteni akarom a sebességüket (FSB/DRAM ratio), akkor a belassított RAM-okkal nem akar elindulni a gép??? -
#1165 Nem Norton Antivirus-t használok, hanem NOD 32-t, ez pedig folyamatosan, automatikusan friissítette magát. -
#1164 Na ez felettéb érdekes mert hasonló velem is történt nemrég.
Értetlenül álltam fölötte.DVD dekódolás után gép rendesen leállít másnap bekapcs és ua. mint neked! vagyis semmi.Konfig :NF7S 2.0 , 2500 barton , 2X256 infineon400 , 40 és 30 133-as maxtorok sata átalakítóval használva.
Egy dolog ami érdekelne.Frissítettél véletlenül norton antivírust?Lehet, hogy semmi köze hozzá de nekem ez után halt meg a rendszer bár én megúsztam annyival, hogy a 30-as hdd-ről van leválasztva 5gb a rendszernek és ezért ne lesz semmi gáz ha újból kell tenni a rendszert csak idő stb..
Na és újból tettem norton av. frissít és ismét ua.
Viszont most "legutolsó helyes ..." al rendbejött.
norton av le
majd föl és csak a vírusleírásokat frissítettem és most ok
Szal nemtom mi lehet de érdekes volt!! -
#1163 2004. feb. 20. 16:22 | Privát | Válasz | #180
!!!Segitség!!!
Hi mindenkinek. Van egy hatalmas problémám. Először is leírnám a főbb hardwareimet: Abit NF7 v2.0, AMD 1800+, 2X 256 MB Samsung PC300, Ati Radeon 9500, Maxtor 40GB 7200 rpm ATA 133, Samsung 160GB 7200 rpm.
A Windows XP egy a szokottnál lassab feljövetele után újraindítottam a számítógépet amikor megtörtént a gond. Újraindulás után már nem jött fel az OP-rendszer, a gép folyamatosan újraindult. A Win XP konzolja alól próbáltam külömböző visszaállítási és javítási lehetőségeket, mint pl. chkdsk, fixboot, fixmbr, stb. valamint próbáltam az utolsó helyesen működő rendszer elindítását de sajnos nem jártam sikerrel. Ja egyébként az oprendszer a 40GB-os Maxtoron volt, ami természetesen 1. IDE kábelen, masterre jumperolva volt bekötve, a 160BG-os pedig slave-re. Ezek után. Egy másik winchwsterre telepítettem egy oprendszert és PQ magic-et is. A 40-es Maxtort bekötöttem slave-re és megnéztem PQ magic alatt, és az egyébként 4 partícióra osztott lemezterületet már egyként látta a progi és nem volt elérhető. Már nrm tudtam mit kitalálni így aktív partícióvá tettem az ősszefüggő lemezterületet és NTFS fájlrendszert választottam (előtte FAT32 volt. Viszzatettem masternek és löktem rá egy XP-t. Chipset és videókártya drivet telepítések után újraindítottam a gépet és ismet az úraindulós problémával szembesültem. Ez után következett egy mélyformázás, partíció létrehozás (NTFS) oprendszer és egyéb szoftverek telepítése, és most megy a gép. Túltettem magym a 40GB-os adatveszteségen és rászurtam a gépre a 160GB-s winchestert is ami gondoltam megmaradt épségben. Na itt ért a meglepetés. A helyzet hasonl mint 40-esnél. A vinyót nem is látni, csk a windows lemezkezelése alól ill PQ Magic alól. Ez egyébként 3 partícióra volt osztva (NTFS)de mostmár ez is egyé vált és nem elérhető. A PQ Magic azt írja rá, hogy UNALLOCATED. Próbáltam a az UNDELETE lehetőséget, el is kezdi csinálni de kis idő mulva hibaüzenetet kapok.
Mi a jó élettől történhetett ez a dolog?
Eddig volt olvasható már más topicocban a problémám. Az adatok nagy részét sikerült visszahozni, hálistennek, viszont ami még elég fontos lenne és kérdésként fennmaradt az az lenne hogy mitől történhetett meg ez a dolog, sőt mint írtam újratelepítés után ismét megismétlődött. Az alaplap lenne a hibás, vagy a 40Gb-os Maxtor, mert a lap még garos és akor kicseréltetném. Régebben is voltak olyan gondjaim, hogy nem akart vinyókat felismerni mármint meghajtoként, mert hardver-ként látta. Atán most a nagy adatveszés után itt volt a haver vinyója egy pár cuccal amit pótolnom kellett és miután visszaadtam azt mondta, hogy már nem látta a partíciókat rajta és csak valamilyen recovery progival tudta viszaállítani. Az is elképzelhető, hogy a 40Gb-os maxtor a rosz (ami egyébként működik ) és mivel egy IDE kábelen volt a másik vinyóval azért "nyírta" ki azt is?
-
#1162 www.fae.abit.com -
#1161 Talán ha a "Discontinued Products" alatt néznéd... A KG7 nem mai darab éppenséggel...