2520
Fenti ket lap a tema
  • Robbb
    Köszömtem szépen,ismét sokat tanultam.De ez a rohadt flopesz miért nem megy aztat nem tudom.Kicsit idegesít.
  • [NST]Cifu
    Driverhiba. Az nVidia honlapjáról szedd le a legfrisebb Audiódrivert.
  • [NST]Cifu
    Nagyon egyszerű: beállítod elődleges Boot-eszköznek a CD/DVD-romot, fogod a WinME CD-t, berakod a CD-meghajtóba, reset, és a bejövő menüben Parancssor indítása CD-támogatással - és voilá. A C:\ partició mindig FAT32-es ezen megfontolásból, ide rakom a BIOS-okat és eféléket, és innen lehet azokat futattni.
  • Borg
    Ha csak menet közben romlik el a hang, azt okozhatja melegedés és/vagy tápellátás gond is.
    Vagy egyszerűen csak a játék/driver a bugos.
  • Demeter
    Üdv!

Csak egy gyors kérdésem lenne az NF7-S lapkával kapcsolatban. Azaz egészen pontosan azon belül is az integrált hangkártyájával kapcsolatban. Miért van az, hogy játékon belül egy idő múlva elkezd torzítani a hang és "sisteregni"?? Csak úgy se szó, se beszéd magától elromlik a hangminőség!
    Szerintetetk ez mitől lehet?? Járt már valaki hasonló cipőben??

Thx!
  • Robbb
    Azt megtudnád mondani,hogy a dos parancssort hogy lehet behozni hogyha kinyiffan a winfos?Vinyó format,Memtest progi,biosfrissítés:ezeket hogy kerülöd meg floppy nélkül?És ezt most komloyan kérdezem.
  • [NST]Cifu
    Elvileg a nélkül is működnie kell, de ez a plusz csati nagyban javít a deszka stabilitásán, és ha tápodon van ilyen (kellene lennie, a P4 megjelenése óta csak ilyen tápokat lehet kapni), akkor miért nem dugod be?

A Floppyra túl sok ötletem nincs, bevallom az én gépemben kb. 4 éve nincs floppy - minek? Ott van az E-mail, vagy a CD-író... :)
  • Robbb
    Igen,floppyn van.
    First boot device:Floppy
    Swap foppy drive:disabled
    Boot up floppy seek:disabled
    Report no fdd for os:disabled
    Floppy 3 mode support:disabled
    Ezek vannak beállítva,de ez is a default.Próbálgattam már többet is engedélyezni,de nem jó.Van viszont a lapon egy ATX12V1 nevezetű négyszögletű csati,ami valami külön 12V-ot adhat a cuccoknak.Ide nem dugtam rá a tápot,csak az ATXPWR1 nevezetű főcsatira,ahhonan ugye megkapja a 12V-ját.Ennek esetleg lehet köze hozzá?Az előző deszkán nem volt ilyen kiegészítő csoki.
  • [NST]Cifu
    Engedélyezve van a Floppy bios-ból?
  • Robbb
    Szasztok Abitfanok!Ezt már az új rendszerrel írom,de azért van egy kis gondom.Nf7,2500Bari,360W Chieftech került a gépbe.Szépen mindent felismert,csak egyedül a floppy meghajtóm nem működik.Ilyenkor mi van?Szerintem jól van bekötve a tápba és a deszkába is,töbször is ellenőriztem,másik vezetékkel is néztem.Indítom a gépet és ezt vágja az arcomba:"Floppy disk(s) failed (40)".Ezután F1 betöltődik a win me és látszólag minden működik.A rendszerinfókba az eszköz megfelelően működik,ütközés nincs,kérdőjel nincs.Berakok egy lemezt és meg se mukkan,nem boottol.Azt azért tudni kell,hogy a winfost csak frissítettem,nem telepítettem teljesen újra,az illesztőprogramokat az frissítette.Viszont nforce drivereket nem tettem fel még.Egyébként tervezem majd a me reinstallt,csak egyenlőre a floppy driver jobban izgat.Előtte egy KX7 VIA-s lap volt.Érdekes hogy most egy hibrid géppel netezek,nforce-s alaplap megy VIA-s Hyperionnal.De akkor is:a floppynak működnie kellene!Mi lehet a gond,mit szúrtam el.Köszi a válaszokat!
  • Gabesz amd64
    Az a helyzet hogy game over Maszka!
    azt mondja az alaplapod mint nekem két éve puposodni fog a kondi azt vége lesz mint a botnak(alaplapnak)
    heheheehhe
  • Robbb
    Köszi!Ha valami probléma felmerül,akkor még írogatok.
  • [NST]Cifu
    Nem melegszik annyira, hogy foglalkozni kellene vele, főleg nem sima NF7-nél.
  • Robbb
    Köszi a tanácsokat,megfontolandó minden amit írtál.Ha nagyon szarakodik úgyis eljön az XP ideje.Azt még megtudnátok mondani hogy a déli hídra vagy mi a frászra kell-e bordát rakni,vagy nem annyira melegszik?
  • [NST]Cifu
    Szvsz elég komoly hibát követsz el. Az nVidia utolsó 98/Me nForce drivere a 2.41, ez pedig valóban eléggé szakállas. XP-hez a legfrissebb a 3.13, ez 2003 Novemberi, illetve van egy újabb IDE drivere, a 4.13, de ez is csak XP alá. Szvsz ehez a géphez nyugodtan rakd fel már az XP-t, ha annyira kell az Me, akkor azt meg felrakhatod egy másik particióra (én is így kezdtem, aztán két hónap után töröltem a Me-t, mert az XP-t sokkal jobban megkedveltem). Egyébként az 512MB-nál nem tudom mit aggódsz az XP memóriaigényei miatt...

BIOS ügyekbe meg nézd meg az #1078-as hozzászólásomat.
  • Robbb
    Neheze=nehezen:(
  • Robbb
    Nem 98-at,hanem ME-t./Bár szinte ugyan az,csak mégse/A mostani konfigon is ez van,meg ezt használom vagy 2 éve.Ha arra gondolsz hogy a "hülyegyerek" miért nem XP-rak fel,akkor a gondolatodra válaszolnák.Azért nem használom mert nem ismerem,nincs most az életemben annyi üres hely hogy ezzel foglalkozzak,sok helyet és memót foglal,teli van hibával/állítólag/,nem indul vele pár game meg ilyesmik.Ez nem biztos hogy így van,csak amit egyszer megszokik az ember és még jó is azt neheze felejti.Meg végül is semmi gondom nincs az ME-vel,csak a támogatottsága picit a háttérbe szorult mostanában.De már most tudom,hogy hamarosan nem kerülhetem el a cserét.Ha esetleg nem erre gondoltál,akkor bocsesz hogy ennyit "dumáltam":)A segítséget meg köszi./De azért várom a további hozzászólásokat,véleményeket,tanácsokat..../
  • ZaJanga
    A bios amit leszedtél a legfrissebb! Flash-eld bele nyugodtan.
    Ha húzni akarod mindig szinkronba legyen mert az ájemdé azt szereti.
    Biztos, hogy 98-at telepítessz rá?
  • Robbb
    Sziasztok!Visszaolvasva se tiszta nekem,hogy milyen drivereket,utilitykat,álligató programokat,biost kell nekem azért majd felraknom hogy normálisan működjön a most vásárolt NF7 V2.0 alaplapom.Folyamatosan jelennek meg új verziók,de a hozzászólásokból úgy látom hogy mindeggyikkel van valami gubanc.Valaki esetleg letudná írni hogy miket kellene majd telepítenem?Most a netről ezeket szedttem le:
    Bios:nf7d23.exe Bios ID:2.3 2004.03.24
    Nforce chipset driver:NF7 win98me.exe/ez 2003.03.27-es,ez lehet hogy megvan a gyári cédén,még nem néztem ennél frissebbet nem találtam/
    Nvidia system utility:1.08.5 2004.03.31
    Vagy pedig ne is foglalkozzak ezekkel,rakjam fel a cd-ről ami rajta van azt kész?Mire kell még gépösszerakáskor figyelnem?Ez tudom "láma" kérdés,de nem minden nap szerelgetek össze ilyen dolgokat.A mostani gép egy KX7,1600XP,512DDR 333mhz Kingston,SB Live 5.1,60 és 80G vinyó,Teac író,Acorp 300W táp,4200TI 128M.Ebbe jön az NF7,2500Bari,360W Chieftech,SilentBreeze III.A procit szeretném húzni,ha bírja 3200-ig.Legyetek oly szívesek és pár ide vonatkozó bios állítást írni,főleg a ramra nézve./Szinkron,asszinkron ilyesmi/Ilyenkor az oprendszert,hang-videodrivert újra kell telepíteni,és ha igen akkor van valamilyen sorrend?Ez a sorrend kérdés a többi felrakandó drivernél is érdekelne.Ez most kicsit sok egyszerre,de bízom benne hogy tudttok majd segíteni a legtöbb kérdésben.Bocs hogy ilyen hosszú voltam,de eddig még sosem volt stabil,franyó gépem.Talán majd most.Köszi!
  • Robbb
    Ez engem is érdekelne.Audigy fórumban megkérdeztem mi a különbség az ES és az OEM verzió között,de nem írt senki.Pedig árban van egy kis difi,4000huf az ES javára.Bocs az offért.
  • Tikal #1220
    egy audigy ES-t tervezek venni, jo kari?
  • cifuatwork
    Mármint az NF7 realtektől? Hát ne többet, mint a többi alaplapi minimál zajkeltőtől. Szvsz megér pár plusz ezrest az NF7-S, a soundstorm miatt, hacsak nincs egy tényleg jó hangkártyád...
  • Tikal #1218
    tehát akkor ne várjak semmi érdemlegeset? :)

• cifuatwork
    A sima NF7 is tud 5.1-et, de ez csak egy realtek zajkeltő.
    Az NF7-S soundstormja rendelkezik SPDIF kimenettel és Dolby Sourround ill. Dolby Digital támogatással (természetesen csak ha olyan hangfalrendszerre v. erősítőre kötöd rá, amelyek ezt tudják, akkor).
  • Tikal #1216
    most akkor az NF7 az 5.1 hangot produkál? vagy csak az NF7-S?
  • Robbb
    Most van egy Live-om,egyenlőre ez jó.Később lehet hogy tervezek egy Audigy karesz vételt,tehát jó lesz nekem a sima NF7 is.Köszi a segítséget.
  • cifuatwork
    2a.: Ja igen, az NF7-S esetén ugye nem sima realtek zörejkeltő van (mint a sima NF7 esetén), hanem Soundstorm, ami szerintem a Live! hangrendszernél jobb. Az audigy-vel nem ér (az EAX3 ill. EAX4 hiánya miatt), de SPDIF csatlakozón keresztül kb. ugyanolyan szép a hangzása. Ha csak sima jackdugós (de komolyabb) hangfalrendszerről van szó, akkor az audigy persze jobb - csakhogy az még plusz annyi pénz, mint maga a deszka... :)
  • cifuatwork
    1.: A Rev 1.2-ig nem volt felkészítve a lap a 200Mhz-es FSB-re, a Rev 2.0-tól már fel van. Rev 1.x esetén páran panaszkodtak arra, hogy az alaplap instabil magas FSB-n...
    2.: Az NF7-S esetén van SATA (és Serillel) ill. IEEE1394 csatlakozó.
  • jani1191
    Hát nincs olyan szintű főleg mert az NF7-be csak ac-s hangkari van integrálva az nf7-s be pedig soundstorm ami alapból jobb hangzást biztosít de az sincs Audiy szinten.
  • Robbb
    Amennyivel drágább az S version,annyival nem tud többet szerintem.Ezért is akarok simát venni,nem kellenek SATA vezérlö szarságok meg ilyenek.Azt meg tudod mondani,hogy az integrált hangkaresz milyen minőségi szintű?Tud annyit,mint egy Audigy 1-es?Amúgy köfi az eddigi infókat is.
  • Narancs
    Van benne vami plussz funkció, meg gondolom az NF7 sorozat hibáit kijavították, pl hogy nem lehet állítani a venti fordulatszámát, hiába jéghideg a prici, akkoris fullon pörgeti a ventidet, és manuálisan sem engedi állítani...
    Nem nagy hiba, de engem kurvára idegesít, hogy 42 fokos a Barton, de kurva hangos a venti...felőlem leheten 50 fokos, csak legyen kicsit halkabb...ennyi...
    De ajánlom neked az abit.com.tw oldalt...ott gondolom több az infó...
  • Narancs
    Mindkettőben van REV 2.0
  • Robbb
    Hi!A sima NF7-ben is van már 2.0 verzió,vagy csak NF7-s széria az?A válaszokat köszi.
  • Torry
    Abit NF7 (2év gari) vagy NF7-S?
    Jah az AN7 mivel jobb?
  • ReTeK
    ez béta ?
  • ZaJanga
    Bár állítólag béták... :-(
  • ZaJanga
    ITT van végre új IDE és AUDIO driver.
    + system util..
  • Danecay
    Hát éppen ezt szeretném, de mivel nem mindíg csinálja, és lehet egy vinyóval nem is fogja amikor kipróbálják, akkor vissza fogják küldeni és az fogják mondani, hogy hibátlan. Ezért szeretném alátámasztani azt a dolgot, hogy valóban az alaplapnak van baja.
  • Gerry
    Ha gyakran előjön a gond, vidd vissza gariba ne szórakozz vele sokat, mert ha lejár a gar, akkor már nem tudsz mit tenni, csak szívsz!
  • Danecay
    Hi All! Már kérdeztem más topicban is de választ még nem kaptam arra a kérdésemre, hogy hogyan tudnám letsztelni IDE vezérlőim működéset, mert ilyen jellegű gondjaim lennének, pl.: nem ismer fel néha vincsesztereket, vagy ha netán valamilyen módon (jumperolás jobbra balra) mégis akkor miután visszateszem a sajátomat azzal küszködik, CD, DVD olvasás közben többször is kifagyott már, fordult már elő olyan is, hogy gépbekapcsolás után nem akart feljönni a rendszer, különböző hibauzeneteket kaptam, nem találta a rendzer vimyót, majd egy pár óra mulva ismételt bekapcsolás után tökéletesen működött, néha BOOT-olásnál megáll és nem ismer fel semmilyen meghajtót, mostanában, minden bekapcsolás után azt írja, hogy a 2. IDE kábel nem 80 eres, pedig az és zsír újat raktam rá, partíció ellenőrző progi szerint (Easy Recovery Professional 6.01) mikor melyik partícióm hibás, és egyéb nyalánkságok. A másik gond pedig az, hogy lassan lejár garanciám :( , így minél hamarabb szeretnék választ találni kérdésemre.
    A választ előre is köszönöm